Fua o le gaosiga

Fugalaau matagofie ma matagofie - lanu paʻepaʻe. Aiga tausi ma ata laau

O le ufiufi paʻepaʻe o se laau manaia ma matagofie e totoina i totonu o ipu. E masani lava, o nei fugalaau e teuteu ai le tagata lava ia ma o loʻo faʻaaogaina e fai ai ni fagafaʻaipoipoga. I Saina, o lenei ituaiga fugalaau e faʻaalia ai le lalelei ma le taugata.

Faʻasalaga lelei, o se paʻu paʻepaʻe matagofie o le a fiafia i lau laʻau. O le a talanoaina e le tusiga uiga o le fugalaau, faafitauli ma tausi ia te ia.

O le a lenei fugalaau?

O le fulufulu paʻepaʻe o se fuga, e olaola pea, o lona uiga e faʻaaogaina isi laau e avea o se lagolago. E ono oʻo i le tolu taimi i le tausaga. Faʻailoga mai isi aʻa tetele. O le mea e le tupu tele, o le paʻu paʻepaʻe e faʻafefeteina laulaau pito i lalo, o se ituaiga o foliga o lenei ituaiga.

Vaaiga Faʻaalia

O le laau e fugalaau fugalaau ei ai se laumua samasama, i le foliga e foliga mai o lafu manu. E masani lava, i luga o petals ei ai ni lanu piniki, mumu, samasama.

Fugalaau-foliga ma lautele, lanumeamata lanumeamata. Fugalaau fuga e ola i le pito i lalo ole lautusi mulimuli na faia. E ausia le maualuga maualuga o le 1 mita. O lenei ituaiga meaola e leai sona pseudobulb, e le pei o ona aiga. O aʻa e lanu enaena i le lanu.

Igoa o ituaiga ma ata

O ituaiga o loʻo i lalo o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Angrekum Leonis

Fugalaau ma foliga le lelei ma mea manogi manaia. Tele tele, pe a ma le 8 inisi le lautele. Fai se lanu paʻepaʻe papaʻe. Na faalauiloa Angrekum i le motu o Madagascar. O laʻau e pei o se selesaito, ma o fugalaau e umi ma fugalaau e 3. O peti ua faʻafefeteina e susunuina ai se manogi manaia.

Phalaenopsis

Le sili ona lauiloa i ituaiga uma. E fetaui lelei lava i tulaga o fale.

O le faʻatau mai o phalaenopsis, e le tatau ona e popole pe mafai ona ola, ona o lenei lanu paʻepaʻe, ma le tausiga lelei, o le a faafiafiaina le mata mo se taimi umi.

Faʻasologa o talaʻaga

O le tala faasolopito o le itupa paʻepaʻe na alu i le tele o itu: sa manaʻomia le laau mo le tipiina o fugalaau ma le ola i totonu o se ulo. O Orchid ua manatu o le nofoaga na fanau ai i Saute ma East Asia.. O iina na aumai ai le orchid ma filifilia i isi tulaga fesuiaiga.

O le orchid ma fugalaau paʻepaʻe na sili ona lauiloa i le vaitau mai le 1930 i le 1950. O le mafuaaga autu mo lenei lauiloa o le faʻaleleia atili o lenei meaola. Sa ia te ia fugalaau tetele o le paolo paʻepaʻe, ma e mafai e le laau ona mitamita i se uʻamea umi ma se tele o peduncles.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Tausiga ile

  1. O le tausiga lelei o se orchid i totonu o se ulo e taua tele. A oʻo mai le faʻalaʻau ma fuga le fugalaau, e tatau ona tipi ona ave ese lea.
  2. E faʻaititia le faʻamavae pe a uma lenei faʻatinoga.
  3. E faʻatapulaʻaina le tau i le taumalulu i lea taimi i le masina, pe a manaʻomia, e mafai ona e palu i le vai.
  4. Laau samasama ma fuga - o se faʻamaoniga manino e le talafeagai le fugalaau i le nofoaga, o lea o le a faʻafeiloaʻi le ulo i se mea fou. Faʻaleleia fesoasoani e ausia ai fugalaau masani.

O le isi, o se vitio faʻamatalaga e uiga i le tausiga o le orchid:

Laʻei pito sili

O luga o laei o laau totino o se vaega taua o le tausiga.

  • I le faagasologa o le tuputupu ae o le fugalaau, e tatau ona faia tasi i vaiaso uma. E talafeagai fetilaisa mo lago.
  • Talu ai ona o le paʻu paʻepaʻe e le o se mea e uiga i le tele o suauu oona, ua fufulu fuālaʻau i le vai ma isi vaiaso faʻapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • Ina ia aua le fasiotia le puipuiga, e le fautuaina e faia le fafagaina soo.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio vaaia e uiga i le fafagaina o le fagalaʻau:

Suiga

E taua! Afai na faatauina talu ai nei le fugalaau, ona le toe manaʻomia lea o le totoina. O le a manaʻomia pe afai o loʻo i totonu o le faleoloa, sa totoina se togi i le sphagnum.

O le faasologa o gaioiga o loʻo mulimuli mai.:

  1. Muamua, ua aveese le laau mai le fagu tuai. E faia ma le faaeteete lenei mea ina ia le faʻaleagaina le aʻa.
  2. Ma le isi, o aʻa ua faʻamamāina mai palapala. E sili le faia o lenei mea i totonu o le faletaele i lalo o le tap, o le vai tafe lava ia o le a faia uma galuega ma o le a le afaina ai le fugalaau.
  3. O aʻa e suʻesuʻeina mo le iai o meaola faalafua ma faʻamaʻi.
  4. Afai e maua pamu, aʻo leʻi totoina, e tatau ona tuʻu le pata i sina vai inu vai faʻafefe mo ni nai itula, ona togafiti lea ma le iniseti.
  5. Magogo ma lanu lanu samasama, aveese otaota vaivai ma leai se mea. O nofoaga na vavaeina ai e tatau ona togafitiga ma le fomaʻi.
  6. E mafai ona toe gafa pe'ā maeʻa le aʻa, ma pe a ma le 8 itula.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio vaaia e uiga i le faʻapipiʻiina o le orchid:

Faʻafouina o laau i totonu

E tupu i auala nei:

  • Tamaiti. Laʻau laʻitiiti e faʻapipiʻi ituaiga ituaiga. Latou te iloa latalata i le fugalaau autu. E mafai ona suitulaga i ni vala eseese pe a maeʻa ona malosi tamaiti.
  • Tuʻu. E masani ona aliali mai faʻalanu i laupapa pulapula poʻo vaʻavaʻa. Aʻo le i nofoaʻi, e tatau ona gaosia, ona faʻamaʻaina lea. E fautuaina mo le taimi muamua pe a uma le faʻavasegaga e teuina i totonu o se fale koli.
  • Vegetative. O lenei auala e faʻaleleia ai e talafeagai mo ituaiga uma o pipi. O le tuueseesea o aʻa ua uma ona faia ma o le tele o togi e totoe i vaega taitasi. Nofoaga na vavaeina i le malala. O vaega uma e vaʻa ese i ni koneteina fou.

O le isi, o se vitio manino e uiga i le toe gaosia o le orchid:

Pests ma faʻamaʻi

  • Faʻapipiʻi siama - faʻaalia i le faʻapipiʻiina o laulaau i luga o laulaau, faapea foi ma le lanu samasama ma le foliga mai o le mai luga i luga o le laupepa lau.
  • Mealy dew - e mafai ona iloa e ala i le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le falaoamata, i luga o fatu ma laʻau. O le mafuaaga autu o lenei maʻi o le maualuga o le vevela poʻo le vevela. Ina ia faʻaumatia, e taua le toe iloiloina o tuutuuga o le taofia.
  • Nofoaga anufe uliuli - e ono tulaʻi mai o se taunuuga o gaioiga o le fua poʻo le mealybug. E faʻapipiʻiina e le paratini se vai inu e lelei le aʻafiaga o le atinaʻeina o le galo.

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le vitio faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le orchid:

Faaiuga

O le paʻu paʻepaʻe o se laʻau matagofie, ae matagofie tele. E fiafia o ia i ona fugalaau sinasina matagofie. Ina ia tupu se fugalaau i le fale, e tatau ona e taumafai, ae o le mea autu o le mulimuli i faatonuga ma fautuaga mo le tausiga.