Fua o le gaosiga

Anemone: faʻaaogaina, mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

O le laau na maua lona lauiloa i le tele o seneturi talu ai, ona o lona matagofie ma le faʻaogaina o mea faʻatau. O lenei ua tatou iloa e tusa ma le tasi ma le afa selau meaola. anemones (anone). O latou lapopoa e eseese mai le 10 cm i le 1 mita, ma o lanu e eseese foi: lanumoana, samasama, lanumoana, paʻepaʻe, piniki.

Ua leva ona lauiloa Anemone mo ona faʻamalologa, faafetai lea sa faʻaaogaina i vailaau masani.

Faʻamatalaga faʻamaʻi o le anemone

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei laau e leʻi faʻasalalau lautele. I se anemone, o le elemene taua o le ephemeroid e lua-lua. O vailaau oona o loʻo aofia ai foi i totonu o lenei fugalaau: tannin, tar, saponins ma protoanemonin. O le tolauapiga ma le glycoside ranculin o loʻo i ai i laulaau o le fale fou, lea, pe a uma le mago, ua liua i le kulukose ma le oona. O le mea mulimuli o se mea oona ma se manogi malosi ma se manogi faʻamalo.

E te iloa? O le faʻamatalaga muamua e uiga i le fausiaina o anemones na sau ia i matou mai Roma anamua.

Faʻaaoga vailaʻau o le anemone

I le vailaau faʻaonapo nei, e seasea ona maua se faʻamatalaga o fualaau oona lea e aofia ai mea e maua mai i le anemone, talu ai o latou aafiaga lelei i le tino o le tagata e leʻi faʻasaienisi lava. Ae o nisi o suʻega e fautuaina pea le faʻaaogaina o lenei fale. E na o nofoaga uma e iai se lapataiga e uiga i le vevela o mea.

E mafai ona e maua le tele o fua muamua i vailaau faʻaleaganuʻu, e faʻamoemoe i le togafitia o maʻi ogaoga lea o nisi taimi e oʻo lava i togafitiga faʻaonapo nei e le mafai ona taulimaina faailoga pito i luga o le pharmacological. O aoga aoga o le anemone i le homeopathy e taua tele.

E taua! I totonu o le laau toto o ona vaega uma o mea oona. O lactones o loʻo aofia ai i le anemone mafua ai le ita.

Faʻaauau le mulimuli i fautuaga uma ma suʻega o loʻo maua e matua le atamai ma sili ona matautia. E le mafai ona e toe manuia mai lou maʻi, ae e sili atu ona leaga pe maua se faafitauli fou. Ae e te leʻi faʻaaogaina pe fai ni au lava fuamoa semonone, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ma se tagata agavaʻa agavaa poʻo se tagata poto masani.

I se falemaʻi faʻapitoa, e te le mauaina ni vailaʻau mai se anemone, talu ai ona o lona maualuga maualuga e leʻo faʻamaoniaina i le saienisi, ma o le mea oona e maualuga tele. I soo se tulaga lava, e mafai ona maua e se anemone lona faʻaaogaina e le gata o se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi, ae o se teuteuga matagofie o se togalaau poʻo se togalaau togalaau. E le gata i lea, o nei fugalaau e le lelei ma matagofie.

Faʻaaoga i tala faʻasolopito: togafitiga ma le anemone

O se teuteuga e faia mai le mutia o le anemone, ei ai le tele o mea aoga. E fesoasoani i le faʻaaogaina o le vavalalata, maua ai aʻafiaga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Lelei e faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga. Anemone e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina ma e oʻo lava i tumutumu. I le foliga o le anemone tincture o loʻo tautalagia faʻaalia mo le togafitiga o le niumonia, faʻamaʻi o le cardiovascular system, migraines, faʻamaʻi pipisi i le gastrointestinal ma e oʻo lava i le oncology. O togafitiga mai fafo ma le ava malosi o le anemone e faia i le lotoifale i le togafitiga o le rūmatism, gout and dermatosis.

Mo le tigā ma le tinesitus

Ina ia foʻia le sogaso ma faʻaumatia faʻamalosi, o le vaifofo lenei e mafai ona saunia mai se anemone. Ave se sipuni sipuni o vao fou ma sasaa le 400 ml o vai inu. Fafaga le paluga mo le lua itula ma le aʻa. Ave tasi le sipuni fa fa i le aso.

Faʻamama ma malulu

Anemone e aoga foi i le maualuga o le vevela e mafua mai i faʻamaʻi viral vailaʻau o le manava ma le malulu masani. Antipyretic ma antiviral aʻafiaga o le a tuʻuina atu ai le talosaga o le faʻasologa o loʻo i lalo. Ave se sipuni sipuni o le rhizomes anamea mago ma sasaa 250 ml o le vai vevela. Taʻu le susu mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, ona malulu ma natura. Ia manaʻomia le lua lua sipuni faʻasere tolu i le aso.

Faʻatasi ma le rūmati ma le sooga faʻatasi

Mo le saunia o le tincture mo le tipi, e tatau ona e ave le 1 lita o le ava malosi poo le vodka maualuga ma sasaa i lalo lau o le anemone i le aofaiga o le 100 g O le afaina e tatau ona tuu i se mea pogisa mo aso e sefulu ma luluina ai lea taimi. A maeʻa le taimi, e tatau ona fufulu le vailaʻau e ala i le gaʻo, gaugau i ni laulau se lua, poʻo se sieve lelei. O le taimi nei o se anemone, faʻaaogaina i le ava malosi, e mafai ona faʻaaogaina i le lotoifale e faʻanoanoa ai le rūmati ma le sooga faʻatasi. E taua le tauaveina o le soloina o nofoaga mamaʻi tasi pe faalua i le aso.

Mo maʻi o le vevela ma fatuga

O le fua lenei e talafeagai mo le aveeseina o maa mai le gallbladder, mo le mumū o gaʻo ma le urea: o se sipuniti o le mamago poo se sipuni sipuni o laulaau fou o anemone mo se ipu vai malulu, tuu mo le 8-10 itula, ona tosina ai lea. Ave le meafaigaluega e manaʻomia ai le sipuni se tolu i le aso.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le malosi

O le teuteuina o aʻa o anemone e fesoasoani e faaosofia ai le "mana tane." E tasi le sipuni tele ole laʻau fou e tuʻu ai se ipu vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela i totonu o se ipu fagu ma se tapuni mo le 10 minute. A uma ona tuʻuina atu mo le isi 20 minute ma inu se sipuni tele tolu taimi i le aso pe a uma taumafa. O le vasega e tatau ona lua masina.

E te iloa? E tusa ai ma tusitusiga paia, na faia e le Alii le anemone ina ua tuliesea Atamu ma Eva mai le Faatoaga o Etena. Na oʻo ifo le toʻasā o le Atua i luga ia i latou i le malulu ma le kiona. Ae o le Silisiliese na alofa mutimutivale i tagata muamua ma liliu le kiona i fugalaau paʻepaʻe. Talu mai lena taimi, o se anemone o loʻo faʻatusalia mai ai le tautotogo e oʻo mai, faʻamoemoe ma le toomaga mai se mafatiaga mamafa.

O afea e aoina ai ma pe faapefea ona teuina le anemone

Sauniuniga o meaola faafomaʻi o le anemone e togafitia o le herbalists ua faia i le vaitau o le vavalalata. O le taimi lena ua tumu ai le laau i ona meatotino aoga. Aoina le anemone oe lava, o le mea mautinoa o le ae mautinoa na faia i le amataga o le fuga. E sili atu le faia o lenei mea pe a manino le tau ma malulu, ma e le tatau ona i ai le sulu i le taeao i luga o laau. E sili atu ona lelei le vaʻaia lelei o laulaʻau ma fugalaau uma.

E taua! Ia faaeteete, aua o le lipine juice e mafua ai mu i mucous membranes ma le paʻu. Faatasi ai ma le toilalo, e ono i ai se lagona mu i ou mata, gutu ma le manava. E televavi ma e ono tupu le vailaʻau. O fesoʻotaiga mata e mafua ai le tiga matuia. Ia mautinoa ia ofuina totigilima ma matagi pe a aoina le anemone.

Ina ia faʻamago le vao e tatau ona i ai i le ea fou i lalo o le paolo, aua o lenei mea e tatau ona salalau i luga o fata i le tasi papa. E mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau i le vevela ile 40 ° C. O le mutia vao i le lanu e toetoe lava a tutusa ma fou. O le anemone ua sasaa i totonu o ipu tioata i lalo o se pusa paʻu, ma o le ola o le ola o ia ituaiga mea faafomai e tasi le tausaga.

Contraindications mo le faʻaaoga

O se anemone ma le le talafeagai lelei o le seleselega o fatuga, fugalaau ma laʻau e mafai ona iai aʻafiaga i le tino o le tagata:

  • Fufuluina o lima ma gaogao.
  • Le manava vaivai ma le manava le manava.
  • Faʻavalea o maso mata, feʻilafi solo o lanu uliuli ma tauaso le tumau i le tulaga o le oona ma se fua tele.
  • Tinisia ma le tutuli lē tumau.
  • Vomiting, manava ma gasegase e mafua mai ona o gasegase gastrointestinal.
  • O le toto pe a faʻamalosi pe afai o maʻi gaʻo e maʻi.
  • O taunuuga leaga e le o tusia.
  • Afai e maua le suamone i luga o le paʻu, lanu mumu, sosogi, fulafula ma le vevela e mafai ona tupu.
  • Afai o loʻo mafatia se tagata i se maʻi cardiovascular, e mafai e le palloids ona amata se osofaʻiga poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • I le togafitiga o manua o le pulumu, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o meaola. O vailaʻau faʻapitoa e tele auala e sili atu ona aoga ma saogalemu.