Tupe teu

Faʻamatalaga o le tausiga o lagomeli

Faatasi ai ma tagata tomai masani o le tausiga o beekeepers ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le auai i le vateatea.

O a foliga o lenei metotia ma aoga o le meli e mafua mai - faamatalaina i lalo.

Vaega o le tausiga o lagomeli

O le tausiga o laʻau o se auala anamua. O lona uiga ese o le fale o le pi e le o se masaniga masani, ae o se mea e le mautonu. Bort o se avanoa e fausia i se auala patino i totonu o se laau poʻo se fale e avea ma se ofagapi mo pi. O le isi ogalaau e mafai ona i ai ni "fale" faapena. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo tumau pea le ola maloloina o le laau ma e leai se afaina.

O Conifers ma faʻanoanoa, e pei o ogalaau poʻo lefulefu, ua ave mo le fausiaina o laupapa, ma o le vaitaimi o le taotoga e tolu selau tausaga le matua.

I aso nei, o vao vao e ola saʻo i totonu o le laau o le vao e mafai ona maua i le fanua faʻapitoa Bashkir.

O le a aoga foi mo oe e aoao ai e uiga i le autu, o le ofoofogia televave, o le siva o Dadan.
O le fatuina o se laupapa faʻatasi ai ma gaioiga faʻaonaponei e le sili atu i le tasi le aso. E fesoasoani lenei mea i meafaigaluega faʻaonapōnei ma mea faʻaaoga i aso anamua.

Atinaʻeina o le tausiga o lagomeli

I aso anamua, o le fausiaina o le laupapa na sili atu ma le tasi le aso, ma o tagata tausi pusi, o le mea moni lava, sa avea ma tagata e fai togafiti - i le taimi o le autumn na aoina uma ai le meli, ma o le a leai ni meaʻai ae na maliu. I le tautotogo, na saunia ai e le borteviki itu mo nofoaga fou, ma le faaleagaina o fale o pipi i le tasi nofoaga, latou te maua laau talafeagai i se isi.

E te iloa? Mo le tele o seneturi, e leʻi iloa e Europa isi mea suamalie, sei vagana ai le meli ma fua.

O lenei metotia sa faia i le seneturi sefuluiva. Na faʻaopoopoina - na toe faafouina ia sela i tausaga taʻitasi, ma o le a sili atu lemu lemu o laau.

O gaʻo na latou gauai atu i se tikeri itiiti ifo o faʻamaʻi, taofia lo latou masani masani, ma puipuia ai le sopoʻia o tagata taʻitoʻatasi.

Ae i le aluga o taimi, na iloa ai e le bortevik e sili atu le atamai le faasoa atu o la latou meli i le pi. Ma faia i luga o le beekeeping i lona tulaga oi ai nei.

Uiga o luga o le tausiga o beekeeping

I uluaʻi laʻasaga, sa i ai i le au faipese se faafitauli faapitoa - o le suamalie o manu, lea e toetoe a le mafai ona taofia ona o se mea e le mafai ona faʻaaogaina. Na foia le faafitauli e ala i le vaaia o se nofoa.

O se liʻo na totoe i luga e aoina ai le oloa faʻaputu, o se ituaiga o le natura o le lomiga. Na faamanino mai i le manino o le swarming o se meatotino o paʻu papaʻu, ma o le faalauteleina o nofoaga na sosoo ai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu, e fesuisuiaʻi ai, ma faʻapipiʻi ai le vavaeina, filifilia o iniseti ma le faʻamalosia o aiga vaivai.

E taua! O tagata poto masani i pipi e aoina mai le meli i le tautotogo, ma o le seleselega o le autumn e tuu atu i iniseti mo le taumalulu.

I totonu o eria malulu, o le omshanik e faʻaaoga mo le vevela, i isi e le faʻaaogaina, aemaise i le i ai o aiga malosi. O nisi taimi e faia ai ni ato i lalo o le tipi o le honeycombs.

Le taua o le meli luga

O le meli na gaosia e niva oona, ua taʻua i luga o le laupapa, e tulaga ese ma maualuga lona taua, lea na ia maua ai le lauiloa i isi vailaʻau. E i ai le manatu o lenei mea o se vailaau sili ona lelei e faasaga i faʻamaʻi eseese. E le gata i lea, o le meli ei ai sona aafiaga lelei i le puipuiga o tagata.

E mafai foi ona e faamasani i ituaiga ituaiga o le meli e pei o le hawthorn, kipreyny, esparcetovy, keke clover, acacia, chestnut, buckwheat, acacia, linden, rapeseed, pumpkin, phacelia, blackberry.
O lenei ituaiga o meli ei ai lona tofo ma se paʻu enaena enaena, o se lauulu mafiafia ma manogi manogi. E maua ai foi le tele o vitamini ma elemene taua. I le tuufaatasiga o le meli i luga o le meli se tele o meaʻai ma meaʻai.

E faʻaleleia lelei e le tino, lea e faʻaleleia ai faiga faʻafefete. Aneti-inflammatory meatotino o se isi lea o lenei oloa. Na te fasiotia lelei foi siama ma ituaiga eseese o faʻamaʻi pipisi, lea e faamamafaina ai lona aoga i le faʻafefeina o le malulu ma le fulu. E faʻaaogaina e togafitia ai le niumonia, bronchitis ma le maʻi fatu fatu. O le teuina o mea e manaʻomia mo lenei oloa e faigofie, ae taua tele: faʻaaoga mea masani - paʻu arasi po o ipu omea.

Tuutuuga mo le tausia lelei o lagomeli

O le teu malu o manu o loʻo manaʻomia ai vao vao vao tetele faʻatasi ai ma le tele o laau laʻau. Talu ai ona o le faigata o le puleaina o le laupapa, e sili atu ona lelei le mauaina muamua o le pi.

E mataʻutia foʻi le faʻafitia o maualuga o laau ma aveese mai ai le meli mai le faʻavave. Ia mautinoa ia faʻaaoga masini ma ofu puipui.

E te iloa? E lua selau pi o galue i le aso atoa ina ia mafai ona e fiafia i le tasi sipuni o le meli.

Fausiaina o se pi mo pi

O le fatuina o se laupapa e aofia ai le faʻaogaina o metotia tuai ma le fesoasoani a meafaigaluega ma meafaigaluega faʻaonaponei, ma o loʻo i lalo se faatonuga i le auala e fai ai se paʻu mo pi ma ou lava lima.

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Mo le sauniuniga o laupapa, o le adi, o le naifi e pei o le fusi, o se solo, o se pito, o se togi, o se vili ma ni pulumu, o se paʻu, o fulufulu fulufulu mafiafia mo le faia o ni pu, se hama, fao, ma se hacksaw.

Faia o le laupapa (laupapa). Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Ina ia faia se paʻu mo pi ma ou lava lima, e tatau ai, pe a uma ona vavae ese se vaega o le ogalaau, e faʻafefe lemu i totonu, faʻasaʻo avanoa mo le fale o manu pepese.

O le faʻamamaina o le pito i totonu o le fale e faia i pulumu uʻamea. Muamua togafitiga e faia ile pulumu laʻitiiti, ona e mafai ona ulu i totonu o lua ma nofoaga mamao. Ona ave lea o se lapisi lapoa. O pulumu e tatau ona i ai le sila, e le o le kopa, e faʻaleleia lelei le pito i luga o le ogaoga ma faʻasologa.

A maeʻa togafitiga, o le totonu e faʻamamaina i paʻu faʻapitoa. E le gata i lea, o paʻu e eseese foi. Muamua, e faʻamamaina le pito i luga o se fasipepa lapopoa, ona lelei ai lea, o se taunuuga o le totonugalemu o le ogaoga ua liua e naʻo le atoatoa.

Aʻo lei faia le ulufale, o le fesili e tulaʻi mai: o fea tonu o le ai ai (luga, i le ogatotonu poʻo lalo). E tatau ona iloa e beekeeper uma e feteʻenaʻi ma le mea e ulufale atu ai, e iai pea le laʻau, o le mea lea, pe a talafeagai e vavae ese le gagana mai lalo, e tatau ona i luga le faitotoa.

Afai e te manaʻo e maua se au, o le nofoaga e filifilia i lalo ifo. Ina ia mafai ona fai se siama ulufale, e te manaʻomia ni fulufulu fulufulu: mo le 40 mm ma le 25 mm. Muamua, o le malologa e faia i le afa o le tino, ona maeʻa ai lea o le pu i le faʻaaogaina o se peni laʻititi.

E iloa uma e le au tausi pipiʻi o manu e mumusu e o atu i mailei fou, ma toe nofo i totonu o se fale fou fou. E ui lava o le sulufaʻi, lea ua leva ona i ai i le galuega, latou te faʻamautu lelei atili.

E taua! Afai e te le faʻamaʻoti mai taiala, o le a toe fausia e pi le honeycomb i taʻiala ma le le mautonu mo faatonuga mo le tausi meaʻai, aʻo faʻasaʻo lava sulu i luga o le taualuga, lea o le a atili ai ona faigata ia i latou.
O le mea lea, e tatau ai ona faʻapipiʻi puipui o le mailei fou i le solo ina ia mafai ai ona faʻataunuʻu lona tulaga latalata i le mea na faʻaaogaina.

O le isi laasaga o le faia lea o taʻiala lea o le a fausia ai e le pi ni honeycombs. E tatau ona i ai i se mamao e 3-7 mm mai le tasi. Afai e tuitui tuusaʻo faʻamau i le pito i tua o le fale, ona oʻo lea i le felaʻuaʻiga o pi o le a faʻatumu atoa ai vaʻa i le va oi latou. O le mea lea, e manaʻomia ona tuʻituʻi i lalo ifo o le maualuga o le faʻavaa, faia le avanoa i luga.

I le tasi itu o le fale, e tatau ona faia ni pu pupu 10 mm i pu, ma o le a faʻapipiʻi ai pito o faʻamau, faʻamaʻi e pei o se penitala, ma faʻafeagai ma le hacksaw, lea o le a faʻaofiina ai ma faʻatulagaina pito i tua o taʻiala.

E fautuaina le tuʻuina atu o pito i luga ma pito i lalo i le uaea vaivai (3 mm i le pito i lalo) ina ia le toe i ai le paʻu i tua poʻo le taʻavale. E le gata i lea, o le a faigofie mo le uaea ona nonoa ma faʻapipiʻi le mailei i luga o le laau. E manaʻomia le nonoa e fai mai le pito i tua.

O le mea taua o le gaoia ma le manuia e ulufale atu i mailei, lea e 6-8 laititi auala e faʻapipiʻiina ai, e pei o le tali atu i le voluma - ma le itiiti ifo pe sili atu foi ona leaga le leaga. O lenei aofaiga e talafeagai mo le maualuga o le laupapa i le 70 cm - o le maualuga pito sili ona lelei mo femalagaiga talafeagai.

O le togafiti o laʻau e mautinoa lava o se vaʻa faigata tele, ae o loʻo i ai pea le aia tatau e ola ai ma e tele ona lelei.