Laʻau

Pepa teuteu i totonu o le togalaau - ala ma nai fugalaau e teuteuina ai lau 'upega tafaʻilagi

Pebbles - lanu lamolemole lamolemole ua teuteuina e le sami, o aso nei o se mea sili ona lauiloa mo le teuteuga o togalaau. E foliga manaia ma matagofie le fiafia e pei o se mea mo se togalaau togalaau po o se patio, ma o se teuteuga poo mea autu mo se pa. O nisi tagata e ona fale fale tutoʻatasi o maʻa uma lava, o le faia o se faʻamalosi malolosi, umi, ma matagofie. Filifili maa e ala ile lanu, foliga, lapoa, ma le faʻapipiʻiina lelei, e mafai ona e faia ni mamanu ofoofogia. O le a se mea e mafai ona faia i ni tamai maa i lau togalaau? Seʻio tatou tilotilo i ni nai faataitaiga faigofie.

Faataitaiga # 1 - pyramid teuteu

E faigofie lava le faia o le pyramid, e mafai ona tuu lenei mamanu i totonu o se fugalaau, fagu fugalaau, fai ni nai fasi pepa mo le fugalaau.

O le a e manaʻomia ni maamaa, o lona telē e faasolosolo malie ona faʻaitiitia, e pei o mama i totonu o le fānau a tamaiti, faʻapea foʻi le kelu. O se maa laʻitiiti e faapipiiina i le maa lapoʻa sili ona tele, o le a avea ma faavae o le pa, o le kelu e tatau ona faʻamago, ona mafai lea ona e agai atu i le isi maa, ma isi.

Mo le faavae, e ave ai se laulau papala, e eli i totonu o le eleele ina ia tumau ai le pyramid. O maa pito i luga e mafai ona tusitusi, e le lelei le foliga.

Eliina le maama ma le pito i totonu o se ulo poʻo totonu o le palapala i luga o se fugalaau, e foliga mai o se mea muamua.

Pepa lapoa - o se teuteuga muamua o le togalaau lea o le a tosina mai ai le mafaufau. O sea mamanu i totonu o laau lanumeamata e foliga ese ma tulaga ese

Faataitaiga # 2 - fugalaau fugalaau

Ina ia mafai ona "taina" se fugalaau fugalaau, e faigofie ona faaaoga se sima sima. Filifili luga o tamaʻi ili e tutusa ma le lapoa ma faapipii faatasi i se pito. O maʻa laʻitiiti e mafai foi ona faʻamau i se mea taua. E mafai ona valiina se laulau o le sima, pe valiina i totonu o se tasi poʻo ni lanu o le maamaa lava ia - iinei o lau pule faitalia. I le avea ai o se faavae, tu mo le ulo, o se maʻa lapoa lapopoa e talafeagai, pe afai e te mauaina. Toto i totonu o ia ipu e foliga matagofie ma masani.

Pepa lapoa o lanu eseese, lapoa tele, e faʻaaogaina e fai ai lenei fagu. Ina ia mafai ona ufiufi se tamai ulo, piki i luga tamai maamaa (laugatasi pe faapipii). O nisi o nei fagu ma laau lanumeamata o le a fesoasoani i le fatuina o se mea matagofie.

Faataitaiga # 3 - laupepa laupepa

O le tuʻuina o se auala mai maʻa o le sami e faigata tele, ae o le faia o se fala mai fafo e faigofie, ma e foliga sili. O le a e manaʻomia ni laupepa papafa e tutusa ma le tele, kelu, kapeta (sili ona manaia), naifi.

Muamua e te manaʻomia le tuʻuina o maa i luga o le kapeta e aunoa ma le kelu e fai ai se mea mafolafola, ona mafai loa lea ona e alu i le togiina o maa taʻitasi

Filifili maʻa o le tutusa o le mafiafia mai au faʻaputu e agaʻi i luga o le moega e faigofie. Ona e tipiina lea o se fasi kapeta o le saʻo (e mafai ona e faʻaaoga le kapeta tuai, peʻa). Matou te tuʻu ni maa i luga o le ie, faʻapipiʻi ina ia mafai ai ona faʻalelei le soʻotaga. Mo gluing, faʻaaogaina le kelu pepa. E faʻaaoga le kelu i maʻa taʻitasi, ona tuu lea o le maama i le avanoa na tuʻuina atu.

Vaega taua mo le fatuina o se fala: kapeta, kelu, naifi ma papa mafolafola. E mafai ona faʻaaogaina se fala i totonu o le togalaau, ma i le faitotoa o le fale, ma i totonu. E mafai foi ona e faia ni tu mo le togalaau

A maeʻa le kelu, ua sauni le mat. E mafai ona tuʻuina i le mea e ulufale atu ai i le aloalo, i le nofoa. Afai e te manaʻo e tuʻu i totonu o le fanua, e mafai ona e faʻaogaina se fala paʻu o se faavae, ma faapipii i luga o le paʻu. O sea ituaiga falaʻu papa e le fefe i le vai. I le i ai o mafaufauga, e mafai ona e fatuina se mea taua sili ona lelei e faaaoga ai ata, maa o lanu eseese, faataatiaina mamanu.

E mafai ona teuteuina maa i le vali. Faʻamatalaga manatu ma tekonolosi: //diz-cafe.com/dekor/rospis-na-kamnyax-svoimi-rukami.html

O le fatuina o lenei fala, o pebbles tutusa lava, o le tele o ituaiga natura masani, na faʻaaogaina. E mafai ona e taumafai e tuʻu ese se mamanu faʻafanua, e faʻaaoga ai lapoa lapoa pe laʻitiiti, e mafai ona e valivali - o le galue i vaeluaga o le sami e faalua malie, aua e mafai ona e faia so o se mea e te manaʻo ai

Faataitaiga # 4 - o se ato o maʻa sami

Ina ia fatuina se ato teuteu teuteu e te manaomia mea nei: lua tamai ipu palasitika e tutusa lava le lapoa, seleulu, pepa plywood (10 mm le mamafa), se penitala, se fagu, se ata vevela, se samala, ni fao, kulimi kulimi ma le sima, o se tamai mafolafola laitiiti (e uiga i 200 fasi'ie, umi - 3-4 cm), meaʻai, putty knife, pulumu, meli felaʻiaʻi.

O lea, sei o tatou galulue. Muamua, tipi ese le au mai luga o le tasi ipu (lautele 2.5 cm). Matou te togiina le uʻamea ina ia maua se oval, faʻaaoga i se fasi plywood, tusi se ala. Ona maua lea o le ata na maua i luga o le plywood ma se misa. O le uʻamea e tuʻuina i luga o le paʻu o le plywood, faʻapipii i ai i fao i le pito o le plywood. O le mamanu lenei mo le fatuina o le pito i lalo o le ato.

O le pito i lalo e tuʻuina atu i se ata tifaga, o ona pito e tatau ona faʻaalia i itu. O le manu ua tumu i se laulau o le sima maʻa ma le mafiafia o le 10-12 mm. O le uaea uaea e fetuutuunai i le tele o le siaki, oomi i totonu o le sima. O le ato o se togalaau teuteu, atonu o le ae manao e toto ni fugalaau i totonu, o lea e te manaʻomia ai ni pu mo alavai i totonu.

O le kelu kelu e faʻaaogaina i le itu lautele o tamaʻi maa ma o loʻo faapipii i lalo. A e faʻapipiʻi maʻa uma i lalo, tuu le mea e malolo ai i le po. A maeʻa le mago, e tatau ona aveese le paʻu paʻu ma faʻaputuina le tuʻufaʻatasia o le plywood. Liliu, aveese le ata tifaga.

O le ata o loʻo atagia ai muamua vaega muamua o le 4 galuega: tatou te faia se faʻataʻitaʻiga mo le pito i lalo, faʻatumu i le sima, faʻaaoga se manoa ma se ata tifaga ma amata ona tuʻuina maa

O lenei o le a tatou punouai i le "faataatia o puipui" o le ato. Matou te faapipii i luga o maa ma faataatia ese le laina muamua ile pito o le faavae. O isi laina o loʻo tuʻuina atu i le auala lava e tasi, naʻo le tele o le inisiua, a leai o le a le faʻaogaina puipui o le ato, ae saʻo.

A maea ona e faia laina e lima o masini, tuʻu le kelu faʻaputu mo le afa itula, e mafai ona e toe faʻafoʻi nofoaga masalosalo ma se moli mo le faʻamaoni. E tatau ona aveese le sima e sili atu nai lo le faʻamalosi. Ina ia aveese, e mafai ona e faʻaogaina se vaʻa vaapiapi, se meafaigaluega mo le vaneina, ma fufulu le maʻa o le maʻa ma se pulumu.

Ua saunia le vaega, o lea ua amata ona tatou fatuina se "masonry", e tuʻuina atu ai le laina mulimuli e mafai ona e faʻaogaina ai lapotopoto lapotopoto, e pei ona i ai i lenei tulaga, poʻo le pikiina o manoa

Ona toe tuʻuina atu lea o le 2-3 laina o tamaʻi laʻau, o le laina mulimuli, ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le faʻasologa o oloa, e mafai ona tuʻuina atu i tala lapotopoto. A uma ona tuʻuina, tuʻu le ato e faʻamautu mo ni nai itula.

O lea e tatau ona e faia se peni. Otioti le alima mai se isi ipu palasisi ma faasee i le ogatotonu o le oloa, e tatau ona faʻafefe le 'au i luga o le pito i luga o le ato. O le auʻau o loʻo tuʻuina atu i maa maʻa, faʻaaoga nisi faʻamatalaga e fatu ai le au. Falafola maa i le taimi e tasi i itu uma e lua, o le pito i tua e tatau ona i ai i le ogatotonu. Fagogo le vaifofo, aveese ona faasiliga. A maeʻa ni nai itula, pe a faigata le fofo, ia vaʻaia ma le faʻaeteete le laisa paʻu, faʻamamā le au mai le pito i lalo.

Ina ia teuteuina le laufanua laufanua, e mafai foi ona e faʻaaogaina otaota. E faʻapefea: //diz-cafe.com/ideas/ukrasheniya-iz-staryx-veshhej.html

O se ato laʻitiiti o le a foliga matagofie i luga o le terrace, i le faitotoʻa o le gasebo, i soʻo se isi tulimanu o le togalaau. Afai e te le teʻi se tasi i fugalaau ma ipu, o se ituaiga laititi o le a tosina mai le gauai

Faamolemole ia matau e sili atu le aua nei ave le ato e le matau - i soo se tulaga, o lenei vaega o le oloa o le a sili ona leaga.

Faataitaiga # 5 - alalaʻau

E mafai ona lua ni auala e mafai ona fai i luga o le alalaupapa: faatasi ai ma se taula mafiafia ma maa maʻa.

Faʻasalaga vaeluaga

O le filifiliga muamua e faigofie tele ona fai, ae e le foliga manaia. Ina ia fatuina, o le ae manaomia ni pine, ni paʻu palasitika mo ala, uila, se suo, ie o loʻo faʻaaogaina i mamanu o le laufanua, pine, pebbles, kalaupapa.

O iinei tatou te o ai. I luga o le nofoaga ua saunia, faailoga le pito o le auala (e mafai ona e faʻaaogaina se pulupulu), e faigofie ona lautele lautele e le sili atu ma le 80-100 cm.E tatau ona faʻaaogaina le eletise i tafatafa o le ala, e tusa ma le 15 cm le loloto e tatau ona eli i luga. Afai o le a iai ni faʻasalaga, faʻaaoga isi tulimanu - o le a latou faatumauina le saʻo o le fausaga. O le taugofie aupito sili ona taugofie e faia i le palasitika, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina gaosia, sima, laupapa, lea e sili atu ona matagofie. A maeʻa ona tuʻuina le pupuni, kili se lua ma faʻamalosia. O le maualuga i luga o itu uma o le leoleo e tatau ona 3 cm le maualalo.

Ua tuu se ie faapitoa i le malolo. O tulimanu e mafai ona faʻamau i se taofi, i lenei tulaga, e faʻamautu le pupuni pe a uma ona faʻapipiʻi le ie, pe uʻu i maʻa maʻa. O le ie o le a puipuia le ala mai weeds. O le mea e maua ai le pito i lalo o loʻo tumu i le faʻafefiloi o iliili ma laʻitiiti laʻitiiti, faʻafefiloi i se suo poʻo se fagu. Afai e te manaʻo e faʻaopopo ni maa i nisi nofoaga, fai. Faʻagasolo le ala - o le maelega o le a avea ma mama ma o le a toe faʻaleleia ma faʻalelei i se mea itiiti.

O le fausiaina o se auala faapena e matua faigofie, ma afai e te teuteuina i soo se auala e faʻamatalaina, o le togalaau o le a foliga mai faʻaonaponei ma matagofie

Ua saunia le ala. Ina ia foliga mai e sili atu ona manaia, e mafai ona e faʻapipiʻi moli uila i pito, fugalaau totō, faia se mutia - i lau faitalia. O le tausiaina o se auala faapena e faigofie - mai lea taimi i lea taimi o le ae manaomia e aveese vao ma otaota.

Suʻe ma maʻa tumau

I luga o se tamai maa ma ni maʻa mautu, e mafai ona e fatuina le tele o mamanu, mea teuteu, ata, faʻaoga lanu eseese, lanu susulu. O tamaʻi tamaʻese i aso nei ua avea ma mea sili ona lauiloa - e faʻaaoga uma i le ata ma le mamanu. O lenei mea e mafai ona faʻatau, ma pe'ā i ai se avanoa - e aumai mai le sami.

Se faʻataʻitaʻiga o se tuufaatasiga o maʻa: o se faʻasologa manuia o le lanumoana ma le enaena. O le ata o le "galu", o le vaitafe oi ai nei, na faia e ala i maa na faataatia i fafo e le pito. O le fegalegaleaiga e faia foi e fugalaau o se palanilalala e lelei lelei ma le lanu o maa.

O le mea moni, o le matagofie o le galuega a se matai moni, ae e mafai foi ona e taumafai e faia ni mea mosaic. Muamua, e mafai ona e faʻatinoina e ala i le tuʻuina atu o se mamanu e tusa ai ma se ata tusi i le oneone

I le amataga, filifili pe o le a le mamanu e te fia vaʻaia i lau ala, i le tusiga tatou te tuʻuina atu ni faʻataʻitaʻiga, ae o le Initaneti ua ofoina atu isi filifiliga sili atu i aso nei. Faʻamau lapoa i maa, i lanu, mafaufau pe fuafua e faʻaaoga peʻa.

O le faavae o le auala o se lua 15 cm le loloto eli faataamilo i le nofoaga. E mafai ona faʻapipiʻi tamaʻi lapisi i le eleele, ma laʻititi maualuga atu. O le pito i lalo o le lua e ufiufi i se vaega o oneone ma maa meataalo (pe tusa ma le 2 cm). Ona tuʻuina lea i luga o le oneone se faʻavavega (5 cm layer). Faʻamama le sima pe a faʻagogo.

O le taimi nei matou te galulue faatasi ma maʻilaini. I le leai o se poto masani, faataitai le faia o maʻa ile oneone. Pe a fatuina se mamanu i foliga o se liʻo, maka le ogatotonu ma pito i luga o le ala, amata amata ona tuʻuina atu mai le ogatotonu. O maa e mafai ona fetaui lelei ma le isi, ma faataatia i se mamao. I le totonugalemu o le liʻo, e tatau ona paʻi maamaʻi le maama. Pe a fatuina se liʻo, o le a tuʻuina maa. O le pito i luga o loʻo faʻaaogaina e faʻaogaina ai le maualuga, o loʻo faʻapipiʻiina le maamaa i se paʻu paʻu. O le tolu o le maualuga o le maa e tatau ona i ai i le sima laugatasi. O le tuaoi e mafai ona faia pe leai foi, ae afai e te faia, o le a sili atu ona malosi le ala.

O le faʻalauteleina o le ala o loʻo faʻalavelave ma faʻaalu taimi. E mafai ona e faʻaaogaina se isi elemene o pebbles, o se ituaiga o inpersperseded - pei ona i ai i lenei tulaga i luga o se ala e faia i le vao vao

O le auala ua maeʻa poʻo le nofoaga paʻu e tatau ona sasaa i le vai, ufiufi i le afifi ma tuʻu ai i le po. O le aso e sosoo ai, matou te faʻatumu le sima ma vaeluaina i le va o maa - e le silia ma le 2/3. Matou te faʻamaluluina le maea toe faʻapala, faatasi ma se pulumu matou te faamamaina nofoaga talafeagai.

O mea ofoofogia e mafai ona faia e ala i le tuufaatasia o maʻa ma maa. Faʻaaoga lanu, o lenei lanu e foliga matagofie.

A maeʻa lena, ona toe ufiufi lea o le auala i le tapoleni, o lea e tatau ona tuʻuina i lalo e ufiufi mo ni nai aso. I se tulaga lautele, ina ia mafai ona faʻafefiloi lelei, ia fautuaina e le savali i le ala fou mo vaiaso e lua. Afai e tumau pea le sima i luga o maa i nisi o nofoaga, faʻamama i latou i se omomi pamu.

O se ala e iai le aʻafiaga o se vaitafe matutu - o laʻau uma e faataatia i se pito, o se eseʻesega lautele o le salalau e mafua ai le lagona o le feʻaveaʻi o le vai, e peiseai e le o se auala, ae o se vaitafe moni po o se vaitafe itiiti o tafe atu i le togalaau

Afai na lelei mea uma mo oe, e mafai ona e taumafai i mamanu sili atu ona faigata i seisi vaega poʻo se auala. O le faia o se auala maamaa ma mamanu, o oe lava oe o le a vaʻai i le matagofie ma le auala o le a suia ai lau togalaau.

Fiafia e iloa! Auala e faʻaoga ai maʻa faʻapitoa mo le faʻaogaina o le eleele: //diz-cafe.com/dekor/svetyashhiesya-kamni.html

O le savali i se auala faapena e le gata ina manaia, ae aoga foi. Afai e te savali i luga e aunoa ma ni seevae, o le a avea o se tagata faʻasalalau. E faʻapipiʻi e tamaʻi lima mea uma o le vae, o le mea lea o le matagofie o le tagata o le a faʻalelei ai oe.