Fua o le gaosiga

O mea uma lava e uiga ile Phalaenopsis peduncle: o le a le mea ma pe faapefea ona tupu, o le a le mea e fai pe a uma ona faʻamago?

Ina ia manuia le ola o se togi i le fale ma faamemelo i ona fugalaau mananaia, e tatau ona iloa le tele o le laau i lona atoa ma e uiga i lona gafa faapitoa, ona o le faafetai ia te ia o le orchid e manaia, manaia ma e toatele tagata fiafia.

I la tatou tusiga o le a tatou taʻuina pe faʻapefea ona iloa le auala mai le aʻa poʻo isi vaega o le orchid, faʻapea foʻi ma le tausiga o le fale e manaʻomia mo le laau i le vaitau o le tupu aʻe.

Faʻamatalaga

O le peduncle o se ata e tafe mai luga mai le pito i lalo o le phalaenopsis, e fai ai se uumi umi. O luga o lenei ū lea o le a iu ina tupu fugalaau fugalaau.

Faʻamatalaga ma le ata

O le uila o lenei orchid ei ai lona pito sili ma le foliga e pei o se pupuni tapuni. E tupu mai i le ua i le ogatotonu o le laulaau ma e na o luga lava e alu ai. Ma le isi mea i luga o le ata e mafai ona e iloa pe o le a le foliga o le fugalaau fugalaau i le laau.





E faʻapefea ona iloa mai le aʻa poʻo isi vaega o le orchid?

A oʻo ina amata ona faʻaleleia se popo, e mafai ona avea o aʻa poʻo le pepe foi o le laau, o lea e tatau ai ona e iloa le eseesega o le tasi mai le isi. Mai aʻa e mafai ona iloga i vaega nei:

  • e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le mea na tulaʻi mai ai le paʻu ma iloa ai lona tulaga e fesoʻotaʻi ma le tulaga o le tuputupu aʻe - pe a tupu mai i le aʻa ma o loʻo i luga o le aʻa i le va o laulaau - e le o se paʻu, ae o se aʻa;
  • o le a e tupu pea i luga, ae o aʻa e laʻititi agai i lalo;
  • aʻa lanu enaena-e lanu uliuli ma lanumeamata i le au, o le aū o le mūmū i le umi atoa;
  • aʻa e lamolemole, ma vaevae vae vae laiti;
  • E i ai le pito i luga o vae, ma i aʻa o loo faataamilomilo ma paʻu.

Eseesega o peduncle mai pepe pepe:

  • pe a uma ona tuputupu aʻe le pepe, o le a pei o le vaʻa pei o se vaa;
  • e na o le pau i lalo o le ogalaau tutotonu o le laʻau, ma le pepe, e fai ma tulafono, e sili atu nai lo le nofoaga o le fugalaau muamua.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona iloa le vaʻa mai le phalaenopsis aʻa:

Taua mo fomaʻi

Peduncle - o se tasi o vaega sili ona taua o le orchid. E faafetai ia te ia e matua matagofie tele le laau, ona o fugalaau e aliali mai i luga.

I se faaopoopoga, o le pito i luga o le paʻu o phalatenopsis taitasi o se faailoga lea o le ola maloloina ma le lelei o le fugalaau, ona e ola ma lanu meamata ma e leai ni faafitauli ma ia, o le orchid e faʻaauau pea ona tupu ma avea ma fou fou.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le tuputupu ae

O le tuputupu ae o le vavae o se taimi sili ona taua i le olaga o se orchid, pe a sili ona taua le tausia lelei o ia.

  • E talafeagai le tuʻuina atu o le laau faʻamalama lelei. O le malamalama mo le phalaenopsis, lea na tatalaina ai le sola ese, e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula. I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona e tuʻuina se ulo i le faamalama sill i le itu i saute o le potu, ma afai e le mafai, e tatau ona e faʻaogaina le faʻalakalamu mo moli faaopoopo.
  • E manaʻomia le tausia lelei o le suavai i se tulaga maualuga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻavailaua poʻo le tuʻuina o se atigipusa i vai i tafatafa o le orchid. E taua tele lenei mea i le taumalulu pe a vevela le ea i totonu o le potu.
  • E taua le fafagaina o le laau i fugalaisa, lea e aofia ai le tele o le maika ma le potassium mai le taimi na amata ai ona fai le fugalaau ae leʻi oʻo mai fugalaau. A maeʻa le faʻaalia o fugalaau, e tatau ona faʻamalolo le fuālaʻau, talu ai e le faʻateleina le faʻaleleia o le fugalaau, ae mafai ona faʻaosoina se fugalaau fugalaau.
  • E faia masani le faʻasalaga. - pei o le palapala ile malo. Ole masani ole tagata mo tulaga taʻitasi taʻitasi, e faʻalagolago i le vevela ma le malulu o le ea. E le manaʻomia le pulupulu tuusao o Phalaenopsis ma le gafa o le tino, ae o le a faʻaumatia le totogo. E lava le tuʻuina o se fagu i le va o isi laau i le taimi o le suaina ma o le a lava le susu.
E taua! E leai se tulaga e le mafai ona aumaia le palapala i totonu o le ulo i se tulaga malogo.

Phalaenopsis e matamata i ata vitio i le taimi o le tuputupu aʻe o le peduncle:

Vaitaimi aʻoaʻoga

E faʻapefea ona vave faia?

Mafaufau pe o le a le umi e ola ai le limasusu i totonu o se potu phalaenopsis orchid. O le taimi masani o lona faʻavae i le masani masani o le lua masina, i totonu o le kulupu tasi e tolu. O le tele lena o le taimi e tatau ona pasia pe a uma ona faʻaalia le aʻa i luma o le faʻavaeina atoatoa o le pu. Afai o le laau e lelei mo ia tulaga o le vevela, maua le aofaiga talafeagai o le malamalama ma le susu, ona pau lea o lenei taimi i le 1.5-2 taimi.

O le nofoa pito i luga e vave ona atiaʻe - pe a ma le 1.5 masina.

E fia arrow na faʻasaolotoina?

Phalaenopsis e sili ona taatele, e tolu ona taʻi, ae o loʻo i ai foi faʻataʻitaʻiga ma se fuainumera tele o fugalaau fuga. I le fale, o le numera o aū e faʻalagolago i le ituaiga o phalaenopsis, o lona soifua maloloina ma le tausiga ua saunia.

O le numera o fusi i totonu o se orchid e faʻapupula i tulaga ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga ona o suiga o le vevela, lamala po o le tele o le malamalama.

E faapefea ona tupu?

E faapefea ona tupu se fugalaau? Ina ia mafai ona tupu, e muamua mea uma e tatau ai ina ia mautinoa o le neoplasm i luga o phalaenopsis o le mea tonu lava lea o se ufanafana. Afai o le tulaga lea, ona tatau ai lea ona faatali seʻi oʻo i le umi o le 15-20 cm ma faʻapipiʻi i se tulaga saʻo, e tuʻuina i se lagolago i se fugalaau.

E sili le faʻaaogaina o se clothespin faapitoa mo lenei mea, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale fugalaau, ae e mafai foi ona e faʻaaogā se fagu kulupu masani poʻo se kilipa lauulu. I le tulaga o afai e le o nonoa le puipui i le lagolago, e tatau ona faʻapipiʻi le ipu ma le togi e faatatau i le malamalama.

Laʻasaga taʻitasi taʻitasi: o le a le mea e fai i se tulaga patino?

Mafaufau i le mea e fai pe afai o le fugalaau, lea e tupu mai i se mea tuputupu aʻe, ua malepe pe isi mea e mafai ai:

  1. Tupu mai se tulaga tuputupu ae. E tupu lenei mea pe afai ua uma ona oʻo i le phalaenopsis le tele o vaitau fugaina pe ua matua mamafa lava. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faia o se gaioiga, e tatau lava ona e tausia lelei le laau, ma, atonu o le a aliali mai tamaiti po o tamaiti i luga o le aū.
  2. Toto i lalo. I lenei tulaga, e manaʻomia lou tipiina o le pononcle i le fatugaʻo, lea e sili ona lata i le mea na gaoia ma togafitia le meaʻai i le gaʻo faʻamaʻaʻaina, fafie laupapa, poʻo le paʻu o le limamoni.

    E taua! E le mafai ona e taumafai e kelu pe i se isi lava auala e faʻafesoʻotaʻi ai le otaota - na o le tigaina o le fugalaau.
  3. Leai. E ono mafai ona faʻaleleia le tafaoga o le gaʻo i le faʻatulagaina lea o se tulaga faigata mo le fale. Mo le faia o lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatapulaʻaina le avanoa o le malamalama i se fugalaau pe faʻaitiitia foi le tele o taimi. O le mea moni, e le mafai ona faʻatoʻaina le lāmala. Afai e mafai, e mafai ona e faʻaitiitia le vevela o le ea i le po i le 5-6 tikeri.
  4. Taofi lona tuputupu ae. Ina ia amata mai le lisi o mafuaʻaga talafeagai, e tatau ona tuʻuese le faʻamaʻi poʻo le i ai o meaola faalafua. I le mautinoaina o le fugalaau e maloloina, e tatau ona e toe iloilo le tausiga o le laau ma ia mautinoa ua lava meaʻai ma le susu, lava le malamalama, ma o le vevela ma le maualuga o le vevela o maualuga e lelei. Afai e le o maʻi le phalaenopsis ma o aiaiga o le taofiga e talafeagai mo ia, ae o le fugalaau e le o ola pea, e tumau pea na o le faatalitali - afai e le malogo le aū, e mafai pea ona fuga le togi.

O le a le mea e fai pe a uma ona fuga?

E faʻalagolago i le tulaga e faʻafefea ai ona togafitia peʻa o fuālaʻau pe'ā maeʻa le fuga o le orchids

  • A maeʻa le fuga o le orchid ua liua le lanu samasama ma faʻagogo, e tatau ona tipi i le faavae ma le paʻu ma le tipi o le kennamon paʻu, paʻu ma le malala ua faʻaaogaina po o le fafie.
  • Afai e na o le apical bud e momotu ese, e sili atu ona tipiina le paranesi ma ia i le pito muamua.
  • Afai e le o gatasi le limasusu, o loʻo i ai se laumei lanu meamata ma ona toʻotoʻo, ona leai lea o se mea e tatau ona fai - pe a mavae sina taimi atonu o iai fugalaau fou i luga.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le mea e fai i fugalaau pe a uma ona fuga mai le orchid:

O le ponuncle e taua tele mo phalaenopsis, o le mea lea, ao faagasolo le vaitaimi o lona tuputupu ae, e tatau ona ave le tausiga faapitoa o le laau, ma i le tulaga o faafitauli, ia mafai ona foia saʻo.