Fua o le gaosiga

Fugalaau ole fale: pe faapefea ona ola geranium, pe afai e te tausia lelei?

Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo i totonu o le aoina o loʻo i ai se laau e pei o le geranium. O le taimi nei o le lauiloa o lenei fugalaau ua tupu ona o le mea moni o loo i ai ituaiga eseese o geraniums. Eseese e mafai ona faateia e oʻo lava i le tagata e sili ona faʻamaoni. O le mafuaaga lona lua mo le taʻutaʻua o le faigofie i le tausiga.

I totonu o lenei tusiga tatou te faʻamatalaina uma ia nuances, pe afai e te ola i geraniums, e amata mai i auala o le toe gaosia ma faʻamaeʻa ai faʻamaʻi.

Tuutuuga mo le galue lelei i le fale

O lenei laau e masani ona tupu na o luga o le faamalama, ae e talafeagai mo le galueaiina ma fafo i le malae vaalele. O lenei fugalaau e faigofie lava ona toe gaosia i le tele o auala, e le gata i lea, e mafai ona fiafia i ona fua mo se taimi umi.

E faʻapefea ona totoina se laau matagofie i le fale, o a tulaga e tatau ona tuʻuina i le fale? E leai ni tulaga faʻapitoa mo le tuputupu aʻe o geraniums e manaʻomia.. Ua lava lea e maua ai le tele o le malamalama e mafai ai, o le malamalama lelei ma tulaga o le vevela, faʻapea foi le faʻamafanafanaina o le laau faʻatoʻa lelei.

Afai tatou te talanoa e uiga i le fugalaau, ona, pei o le tele o isi laau, o le taumalulu o le taimi malolo mo geranium. I le taimi lea, o loʻo maua ai le malosi o le laau mo le vaitau fou o fuga o le toto. Ae pe a oʻo mai fugalaau i luga o lala, e manaʻomia le tele o le malamalama i le fale, ae o le penumbra o le a faʻapupulaina ai laulaupapa laulani.

Faʻasalaga mea lilo

O togafitiga o togafitiga e sili ona lelei i le tautotogo poʻo le tautotogo. Ae ui i lea, o le au faifaatoaga ua fautuaina e faateleina le fugalaau i le tautotogo, aua o le taimi nei o le Geranium o le malosi sili lea e mafai ai ona mauaa ma e le o toe umi ae maua.

Sauniuniga

Afai e te filifili e fuga se fugalaau i vine, e tatau ona e sauniuni muamua.. E amata i le 15 aso ao le i vaevaeina se laau matua, e tatau ona fafagaina i fafie (auala e sauniuni ai: faʻafefe lua punetini i le 1000 ml o le vai). A uma ona fafagaina, ona faʻamamāina lea o le ulo i se mea pagala, e faʻamutaina le susu o le eleele. O ia togafitiga o le a maua ai le malosi i le fausiaina o aʻa laiti.

Laʻau

  1. Faʻaaoga se naifi lelei e tipi ai le gaioioka faagasologa. E tatau ona le itiiti ifo ma le 3 laasaga i lenei faagasologa. Afai tatou te talanoa e uiga i le uumi, ona tatau lea pe a ma le lima senetimita.
  2. Afai e le o matauina ni taameni laiti i luga o se tagata matua, o lo latou tuputupu ae e mafai ona faaosofia i metotia faapolofesa. Ina ia faia lenei mea, i luga o le fana i totonu o le liʻo e tatau ona e faia se ituaiga o tipi. A maeʻa pe a ma le 15 aso, o le a aliali mai le toto i luga o le nofoaga o le tipi, lea o le a tuputupu ae ai talavou laiti.
  3. Ua maeʻa ona vaʻaia mo le 2-3 itula, ma a maeʻa ona latou faʻamalosi i vaega ua tipi ma le koala.
Fesoasoani! E le gata i lea, e mafai ona e taulimaina le faʻamalosi o le tuputupu ae (faʻaaogaina mo lenei "Kornevin").

Matou te valaauliaina oe e matamata i se vitio e uiga i le tipiina o geraniums:

Vaeluaina o vao

O lenei metotia e sili atu le tuʻufaʻatasia ma le gafa. I lenei taimi, e mafai foi ona e faia le teuteuina. Afai e vaevaeina le vao i le tautoulu, ona tele lea o lauʻau e mafai ona tipi i lalo. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona faʻaumatia le malosi i le faatumauina o le ola o le tele o laulaau ma tipi ma faʻasaoina mo le vaitau fou.

E talafeagai le vaevaeina o le togavao ina ia i ai i totonu o vaega taʻitasi ia fatugaʻo maloloina.. A maeʻa ona aveese le fugalaau mai le eleele, e tatau ona suʻeina mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le totoina o le laau ua totoina i le eleele ua saunia. E le fautuaina e faʻafefe.

Fatu

Ina ia iloa le fuga o geraniums i le ogatotonu o le tautotogo, e tatau ona toto fatu i le amataga o Fepuari. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se palapala elemene (e masani ona fefiloi ma le peat ma perlite i vaega tutusa).

Ua fai mai tagata fai togafiti poto, e leai se mea e tatau ona totoina ai laau totō i meaola totogo. Ae peitaʻi o latou fautuaina le totoina o fatu taitasi i totonu o se pusa eseese

  1. Tuu fatu i totonu o sina mea susu susu.
  2. Ona faʻapipiʻiina lea o le mea totō ile palapala ma toe faʻavaliina ile vai vevela ile vai eletise.
  3. Ufiufi i ata tifaga poʻo le tioata e fatuina ai se aʻafiaga o le kiona.
Fesoasoani! A oʻo mai pine muamua, o le a tatau ona tatalaina le ata i taimi taʻitasi ina ia faʻamalosi ai fugalaau laiti.

O fua o le aʻeina o fatu mo ituaiga taʻitasi eseese. Ae tele lava i totonu o le 10 aso o fualaau uma e mafai ona ola.

Afai e lūlūina e le fugalaau le fatu i totonu o se pusa masani, o ia e tatau ona fufulu lala vave pe'ā uma ona faʻaalia le uluaʻi lau o lau. Mo nofoa e piki i luga se atigipusa e iai le limite o le 7 simita. A maeʻa ona aveeseina mai fatu mai le eleele muamua, e mama atoatoa aʻa mai le palapala.

Faatonuga tausi

Filifiliga o palapala ma fagu

Afai tatou te talanoa e uiga i le ulo, o le a le faʻaumatia e nei laau ia pusa i se atigi apa. O au uma o le a alu e faatumu le vaega atoa o le ulo i le aʻa. O le mea lea e tatau ai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i ipu, lea e sili atu i le centimita le lautele le sili atu nai lo le rhizomes. E tatau ona faʻaleleia le tele o le tane i totonu o le lua tausaga, ae le o le tele o taimi.

Ae o le mea e fai i le ipu, i lenei tulaga o le geranium e le lelei. Pau le mea taua o le i ai o tulaga faʻavaivai. E tatau ona manatuaina o lenei fugalaau e fiafia i le eleele vevela.

E mafai ona faʻatau i le faleoloa meaʻai mo le totoina. Ae E tele auala e saunia ai oe le eleele:

  • lua vaega o le turf, tasi le vaega o le oneone ma le peʻa;
  • i luga o se tasi vaega o le peat ma le perlite;
  • peʻa ma oneone i tutusa tutusa.

Faʻasa

Ina ia aloese mai le tataina o le palapala, e sili atu le suavai le geranium i totonu o le apa. Suavai mo lenei faamoemoe e faʻaaogaina i le vevela vevela.

Fesoasoani! O vai malulu e mafai ona mafua ai le pala.

Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai e faʻamamaina le palapala na o le puipuia poʻo le vai na faʻamaʻaina. O le vai malosi e tau atu ai i luga o le eleele ma fugalaau.

Faʻaauau le vaʻaia e faʻatatau i le taimi o le tausaga. I le taimi mafanafana, o le geranium e fafa faatolu i le vaiaso. E mafai ona e sola ese mai le faiga ua fuafuaina. O le mea autu o le faʻamautinoa o le vai i totonu o le palapala e le faʻafefeteina ma o le masini foi e le o susu uma.

Filifiliga ma le moli

Geranium o se laau e fiafia i le tele o le malamalama.. O le mea lea, o le nofoaga e te manaʻomia e filifili ai le talafeagai.

I le tau malulu e tatau ona i ai i le itu i saute poʻo sasaʻe. I le taumafanafana, e mafai ona e ave le laau i se loggia poʻo le fugalaau. Ae ia mautinoa o le malosi o matagi e le afaina ai le fugalaau. I taimi vevela o le geranium, e mafai ona e faʻataunuʻu, e pei o le vevela o le la e mumu ai laupepa paʻu, e faʻafiafia ma tiga.

Tulaga o le vevela

O le vevela sili ona talafeagai e tupu mai i le 22-24 tikeri Celsius.. Peitai, o sea ituaiga laau e mafai ona i ai i lalo ifo o le vevela, ae o la latou faatinoga e le tatau ona pau i lalo ifo o le12 tikeri. O le mafanafana o le vevela e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi fugalaau.

Faʻamamaga o le ea

O le a lagona le lelei o le kesi i totonu o se potu malulu suamalie. Ae peitai, o le a le tu i le ea malulu. E le fautuaina e faʻamalolo uma le laau ma le ea o loʻo siomia ai. E mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa.

Fertilizers

Amata ona e fafaga lelei mai le amataga o Fepuarima o le amataga o le vaitau fou o le geranium na maua ai le malosi ma isi meaʻai. E talafeagai le faʻaaogaina o meaʻai faʻapipiʻi ma faʻamautinoa e tatau ona aofia ai le hau, fuamosa ma le potassium.

Teuteu

O lenei faiga e talafeagai mo le laau i le faasologa. e fai ai se laʻau matagofie matagofie, faʻapea foi ma le fausiaina o le tele o tafaoga i luga o lenei togavao.

E tolu ituaiga o teu:

  1. O le autu. Taitaia i le amataga o le tautotogo. O lenei teuteuga e nafa ma le fausiaina o le vao o le saʻo saʻo.
  2. Autumn. E faia i le tautoulu, pe a maeʻa le fugalaau o geranium ma ulu atu i se nofoaga malolo. A o faagasolo lenei faiga, ia faʻaumatia laʻau mago ma lala, ma faʻapipiʻi le mama. O lenei togafitiga e nafa ma le tulaga lautele o le laau.
  3. Nip. O lenei teuteuina o pupu luga. E faʻaolaina ai le tuputupu ae o auala i fafo, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe o vao vao.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faafitauli faʻafitauli

Geraniums e masani ona osofaia e maʻi nei:

  • Faʻafiafia lanu. E faʻaalia e le grey ia lava ia pepa laulaʻau. E mafai ona e tauina e ala i le suʻeina o vailaʻau faʻamalo, pe a uma ona aveese lau lau.
  • Laʻu aʻa. O le pala o le aʻa e masani lava ona mafua ona o le tele o le susu ile palapala. O le mea lea, o lenei maʻi e sili atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimulitaʻi i le faʻamautuina lelei o vaiinu ma aua neʻi galo e uiga i le alavai ma le pu.
  • Mealy dew. O le vao o Mealy o loʻo faʻaalia e se patina o lanu paʻepaʻe ma tulaʻi ona o le maualuga o le malulu o le ea.

Pests e osofaia geraniums o le whitefly ma aphids.. Faʻaumatia i latou i vailaau inisetiids. O le togafitiga e faia faʻalua pe faatolu faʻatasi ma se vaeluaga o le vaiaso e tasi. Ae ao leʻi faia lena mea, e mafai ona e taumafai e faʻaaoga le tali o le fasimoli. (Saunia mai le 1 lita o le vai ma lua sipuni o le fasimoli vai). Afai e le fesoasoani le togafitiga, e tatau ona ese lau amio - suia le palapala ma le ipu, pe a uma ona suʻe aʻa ma aveese o latou vaega ua aafia.

Geranium - o se tasi o tagata e sili ona fiafia i le fugalaau fugalaau. E mafai faʻapefea ona tupu? A aunoa ma le tele o faigata. Ina ia faia lenei mea, ia mulimuli i fautuaga na matou otooto atu i lenei tusiga. E le gata i lea, o lenei laau toto e mafai ona avea o se teuteuga e le gata mo le aoina o le potu, ae faapena foi mo soo se mea e gaosia i fafo.