Faʻatoʻa totoina laau toto

Auala e puipuia ai dieffenbachia mai meaola faalafua, ma pe aisea latou te aliali mai ai

E le afaina po o le a le ituaiga tagata e le fiafia i fugalaau, aemaise lava pe afai latou te ola ae. Ma faʻapefea ona avea ma se maasiasi pe a amata ona maʻi mai a tatou uo i le potu. E pei ona fai mai fomai, o le mea saʻo o le afa o le togafitiga. O lea ia tatou faʻatuina le faʻamautinoaga o le dieffenbachia i luga o faailoga autu o faʻamaʻi.

E te iloa? Dieffenbachia ei ai le lona lua o igoa - o le leo le malamalama.

Auala e faʻafefe ai le vaʻavave

Afai na e vaʻaia o le dieffenbachia na ufiufiina i pulupaʻu - o le faailoga muamua lenei o se apogaleveleve mite. O le tele o le siaki e eseese mai le 0.3 i le 0.5 mm, o tamaitai e lanu viole-ulaula, o alii e mumu mumu.

O se siosiomaga lelei mo lona nofoaga masani o potu vevela mafanafana, o le mafuaaga lea e matautia ai le tausaga atoa, o loʻo i tua o le pepa. Dieffenbachia ua afaina i le apogaleveleve mites liliu samasama ma mamago.

O nei meaola faalavela e faʻalavelave i le mea moni e faapea afai e le lelei tulaga mo le toe gaosia, e mafai e le fafine ona eli i totonu o le eleele ma pa'ū i se tulaga malolo, aʻo leʻi amataina tulaga talafeagai mo le olaga.

Tasi se tasi faʻamau faʻamau e oʻo i le 150 fuamoa i le taimi. O le taimi lava e te matauina ai o le dieffenbachia i luga o le upega tafailagi e vave ona amata ona galue, ona o le taumafanafana e tasi le fafine e mafai ona ia faia le 8-10 augatupulaga o fuamoa.

Afai e le aʻafia tele le fugalaau, e mafai ona e fufuluina ona mama ma laʻau ma se vaifofo o vai manogi po o le vai o le keleka. I le tulaga o le faaleagaina ogaoga, faʻaaoga vailaau iniseti, poʻo le sulfur colloidal.

E taua! I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi o le fugalaau i luga o le paʻu, e tatau ona fufuluina faʻatasi ma le fasimoli ma le vai, aua o le mea oona tele.

O le a le shchitovki matautia ma le puipui puipui i luga o le laau?

O le faailoga muamua o le fula o le fugalaau i le talipupuni o le faʻaalia lea o togitogi samasama i luga o le ogalaau ma lau, lea e faʻalauteleina i le tele i le taimi. Ona lanu samasama lea, taamilo ma paʻu.

O le toe nofoia o le shintovok ma le pseudo shield e tupu mai i le lele. Pe a faapipii i se laulaʻau po o se ogaumu, e foliga mai o le fua poo le tuputupu aʻe, o le mea lea e faʻaitiitia ai le alualu i luma o laau, o le a pauu lau lau ma fuga le fugalaau.

O le leoleo leoleo, e le pei o le afaina, e le o iai se atigi eleelea, o lea e televave ai ona faatino e le iniseti.

Ina ia faʻaumatia lenei ituaiga o meaʻai tatou te manaʻomia:

  • pulumu po o le omomi malu,
  • se vaifofo o le vai feʻaveaʻi, faʻaleʻeleʻele vai o le keloka, poʻo se vailaau inisalicide solution.
O Shitovok ma pseudo-flaps ua aveese mai le dieffenbachia, solo uma laupepa i itu uma e lua, ua tatu ma e oo lava i se mea o loʻo siomia ai le ulo ua faʻafefiloi i le sauniuniga ma se pulumu.

E te iloa? O loʻo i ai i le fale ni mea faʻamamaina ma siaki. O ona laʻau e faʻaaogaina mea vevela mai le ea.

Auala e taulima ai aphids i luga o le dieffenbachia

E sili atu le afaina o fugalaau e aphid. Ole lapisi e oʻo atu i le lua mm, o fafine e leai ni apaau, e faia e tama. E mafai ona ese eseesega meaola mai le lanu mumu, lanu mumu po o le piniki foi.

Faʻasagaina o 'aʻai tetele i luga o laulaau laititi po o totogo, latou te inu le sua mai fugalaau, ma mafua ai ona latou faʻaleagaina ma mafatia i faʻamaʻi vailaʻau.

Faailoga na osofaʻia e le diefenbachia aphid o le leiloa o le lanu muamua o le laau, faʻalūmūina ma le faʻamaligiina o laulaau, faʻapea foʻi ma le i ai o se mea faʻalelei.

E taua! Ina ia aloese mai le onina o tamaiti, e tatau ona tuu le fugalaau i se nofoaga faigata.
Ina ia faatea ese aphids, ave ese mai fugalaau fugalaau afaina, togafitia i se vaifofo o le vai mafanafana ma le kerosene, poo le suluina o le laau ma se iniseti mamanu.

Afai e matua maofa le fugalaau, e sili atu le tipiina o laulaau ma laʻau. Afai e manaʻomia, toe fai le togafitiga pe a mavae le 7-10 aso.

Curling and drying leaves, pe faapefea ona puipuia le dieffenbachia mai i le tumutumu

O se tasi o le tele o mea matautia mo faʻamaʻi pepe diphenbachia e tupuga, ona e le afaina a latou gaioiga i fesuiaiga o le vevela.

O le tino o thrips e vaapiapi i ni paʻu taitoalua se lua, 1.5 mm le umi. Lanu lanu uliuli po o le lanu enaena, o laumei e samasama.

Diffenbachia e afaina i le gaogao, faʻamalo ma ufiufi i lanu paʻepaʻe. E le pine ae sosolo laulaʻau ma lafoaʻi.

O le faʻaleagaina tele o nei meaola faʻamaʻi (o tagata uma ma tagata matutua) e aʻafia ai vae, lea e aofia ai ma teteʻa ma faʻasese.

E le gata i lea, o le laau e ufiufi i se mea uliuli uliuli, lea e mafai ona aliali mai ai le sigisa. Mo le pulea o lenei ituaiga iniseti, o le faʻaaogaina o fulufulu ma le iniseti o le a aoga.

E te iloa? O Dieffenbachia na maua lona igoa e faamamaluina ai le fomaʻi o German JF Dieffenbach.

Mealworms pulea fua

O le isi pest Dieffenbachia o se mealybug. O le tino o le tagata matutua e oʻo i le tolu i le 4 millimeters ma e iloga i se lanu piniki poʻo le moli, ma se faʻailoga paʻepaʻe papa (ato ma fuamoa).

Mealybugs e faapotopoto i 'au nofo i lalo ifo o laulaʻau po o luga o le moto o vine, o le inu ava mai le fugalaau. Latou te taoto a latou fanau i totonu o paʻu papaʻe paʻepaʻe, ma o le fugalaau na taia e latou, e avea e pei o le kiona e leai ni fulufulu mamoe.

O le Cherry bug ua faʻaumatia le laau: fanafana le tuputupu ae, o lau lanu samasama ma sasaa. E mafai ona aliali mai i luga o le kulupu na faia e le parasite.

Pe a tauina lenei meaola, ona aveeseina lea o fuamoa mai le fugalaau ma le launiu o le cotton po o se omomi pamu. Ona fufulu lea o le maʻi pipisi ma se omomi i totonu o le vai fasimoli poo le ava malosi i vai poo vodka. Afai o le fugalaau e afaina tele i anufe, e sili atu ona lelei le toe faʻaaogaina o le fugalaau ma iniseti.