Laʻau

Nuances o le totoina ma le tausia o gerberas

Fugalaau tetele e foliga mai o le chamomile, ae valiina i ni lanu eseese - o laupepa nei. I totonu o le togavao i totonu, ua leva ona lauiloa laau toto. Ae i le avanoa tatala, o lo latou gaosia e fesootai ma nisi o faafitauli. Ae mo i latou e alolofa i nei fugalaau matagofie, e leai se mea e le mafai. O laau toto e faʻamafanafanaina e lelei mo togalaau faʻatoʻaga ma paka. Ae o fugalaau fugalaau o laufanua vaivai, iloa lelei mea lilo, e mafai foi ona fausia ni tulimanu matagofie i la latou togalaau ma fiafia i laasaga mautinoa. O le malamalama i faʻaaliga o le totoina ma le tausia lelei o togalaau aina, e mafai ona sili atu le susulu o au fuafuaga.

Gerbera History and Description

O Aferika Aferika e le gata o faʻatafunaga. Na tuuina atu e le konetineta i le lalolagi le tele o laau e le masani ai, ma o loo i ai ni fugalaau. O se tasi o sui o le afuaga Aferika na faamatalaina muamua i le 1737. O le igoa na maua e faamamaluina ai le fomaʻi Siamani Traugott Gerber. Ou te manatu ua e mateina o le a matou talanoa e uiga i gerberas.

E iai isi igoa mo gerbera. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gagana Peretania, o le laau e taʻua o le "transvaal daisy / daisy".

Gerbera e talitutusa lava ma se tausaafia lelei, ae o le lanu susulu ua avea ai o se masiofo moni o le togalaau

O Gerbera e faʻapotopotoina foliga talafeagai o le chamomile ma le tele o lanu e valiina ai fugalaau. O nei laʻau faʻalelei o loʻo ola lelei i luga o le eleele, i totonu o greenhouses ma i luga o windowsill. O se fugalaau pupula o se tagata e sili ona taua i le tele o faʻataʻatiaga o le laufanua ma le fugalaau.

O laʻau felanulanuaʻi faʻasalaga faʻafefeteina o se lanu meamata lanu meamata o loʻo aoina i totonu o se rosette basal. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. O le pito i lalo o le laupepa, laʻau ma petioles o nisi ituaiga o meaola ua lilofia i le suavai. O le fugalaau e masani ona faʻaogaina i lalo o le aster - ato na i luga o le umi, e oʻo atu i le 60 cm, ma fugalaau e aunoa ma ni laʻau. Ole maualuga o le gerbera inflorescences e faalagolago i le eseese. E i ai foi fugalaau laiti - e oʻo i le 4 cm, ma lautele - 15 cm. O le faʻasalaga e aoina mai ituaiga 2 fugalaau. E faitau fiaselau fugalaau taitasi e mafai ona tuʻuina i le ato e tasi. A maeʻa ona tupu, ona fai lea o le fua - o le taula.

O le mea moni, o se faʻaogaina o le gerbera e aofia ai le faitau selau o fugalaau taʻitasi

I le auala, e uiga i le lanu lanu o le laau. I totonu o le maketi e mafai ona e maua ni gerberas o lanu eseese ma o latou lanu - mumu, lanu piniki, samasama, lanu viole, paepae, moli, kulimi. Masalo o le lanu e tasi e le mafai ona toe faʻaleleia i se auala masani o le lanumoana.

Gerbera lanu paʻepaʻe matagofie

Gerbera i le avanoa

O Gerbera o se tasi o fugalaau e sili ona lauiloa mo fanua matala, mafai ona teuteu se laufanua togalaau, togalaau fugalaau, paka faitele. Ae e aoga le mafaufau i aʻa o Aferika o le laau. O masina o taumafanafana i le totonugalemu o Rusia ua matua faamalieina lava i se fugalaau mananaia, ae i luga o le tulaga o le a leai se eseesega o le vevela i le ao ma le po. Ae o le taumalulu malulu ma le malulu malulu e le o tulaga uma lava e mafai ai e le gerbera ona taumalulu. Afai e te le eliina le fugalaau i le taimi, o le a liua i le tausaga, o lona uiga, o le a oti ma o le tautotogo e te totoina ai se fale fou.

O le mea lea, i se tulaga lautele, o le tau o le totonugalemu o Rusia e le o fuafuaina mo le taʻi tausaga o le faʻatoʻaga o Aferika i totonu o le malae vaʻaia. I tulaga tau fesuiaiga, o le fugalaau sili ona olaola i totonu o greenhouses poʻo ipu faila.

Ae na sili atu le manuia o tagata o loʻo nonofo i nofoaga mafanafana. O paʻu malulu e talafeagai mo se vaitaimi malolo i luga o le auala, ae o le malupuipuia o le aʻa ma se faaputuga o lau paʻu poʻo vaovao o se tulaga taua tele mo le ola o le fugalaau. Faatasi ai ma lenei tausiga e mafai ona ola le gerbera mo le silia ma le tasi le tausaga.

I le itu i saute, e pulea e le fale le gafatia atoa. E tele mea leaga, e le o se taimi umi ma le tele o fugalaau i luga o se tasi laau.

Gerbera e fuga i le taumafanafana uma. O lanu susulu e fiafia i mata mo le 3-4 masina. Ae o lenei vaitau e ono eseese, e faʻalagolago lava i uiga o le ituaiga poʻo le kulupu. Afai e te manaʻo e aoina se fuga o nei fugalaau pupula, ona tatau loa lea ona vavae ese le pupuʻu pe faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mai se laʻau laʻau, ma faʻaeteete e le faʻaleagaina. Afai e oʻo lava i se vaega itiiti o le aʻa e tumau pea pe a uma ona teuteu, atonu e pala ma mate le laau.

O le matagofie o le gerberas e lagona le manaia i vaega mafanafana ma e mafai foi ona oʻo i le taumalulu i luga o le auala

Tulaga tuputupu ae

  1. I le taumalulu, e lagona le gerbera i le vevela o le 6 - 8 ° C. E pei ona uma ona maitauina, i le itu i saute e mafai ona ola le laau i masina o le taumalulu ma le vevela o le 0 i le -3 ° C, i luga o le eleele avanoa i lalo o le malutaga malu.
  2. E ui lava i le fiafia i le tele o le susulu o le la, o le fugalaau e tatau ona ufiufi i itula sili ona manaia i le aoauli. I le taimi lea, o laulaau atonu o le a le fiafia. Ae o le taunuu mai o le afiafi malulu taumalulu i totonu ia i latou ua toe faʻaleleia.
  3. O Gerbera e le manaʻomia ona vaʻaia faapitoa. O le mea moni, o le susu na maua i totonu o le laʻau e mafai ona mafua ai se faʻagasologa o le pala, lea e mafai ona faʻaumatia ai le laau atoa.

O le a le eseesega i le va o ituaiga o totonu ma fafo

O laau totō faʻatasi ma le maualuga maualuga o le limo ma le tele o meaola ua tupu i luga o le eleele. Latou te sili atu ona faʻaleleia ma faʻasao i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I totonu o le vaomatua i totonu, e tuʻuina atu i vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma peduncles pupuu ma fugalaau laiti. O nei laau totō e sili atu ona faʻanoanoa ma e manaʻomia ai le ola ma le tausiga.

Faitau atili e uiga i le totoina o totonu ole gerberas i le tusiga.

E le pei o le gerbera e tupu i fafo, o ituaiga o totonu o loʻo faʻatusatusa i le tele.

Manua laʻau, hybrids ma ituaiga faʻatasi ma ata

I le natura, e tusa ai ma punaoa eseese, e i ai mai i le 30 i le 80 ituaiga, lea e tufatufaina atu i Aferika i Saute ma Madagascar. Talu ai ona o le maualuga o pisinisi o le fugalaau, o le gaosia o galuega e le taofia mo se minute. O se taunuuga, o le foafoaina o le tele o ituaiga ma ituaiga o laau eseese e ese mai le tasi i le isi i le foliga mai o inflorescences ma lanu eseese. O le mea lea, o le gerbera e masani ona faʻavasegaina i faailoga mai fafo:

  • laiti laiti;
  • tele-faʻafefete i peti vaapiapi;
  • tele-faʻafefe i le tele o petals;
  • terry;
  • afa terry.

Ae o faavae o nei mea matagofie uma e lua ituaiga - o le Jamesbe's gerbera ma laulaau laulaau lauulu.

Faʻatoʻaga e ofoina atu le tele o togalaau faʻatoʻaga. O le a ou faamatalaina na o ni nai vaega:

  1. Gerber Jameson. O lenei ituaiga meaola ua manatu o se laau lelei mo le togalaau. O le matagofie o le faʻailoaina o loʻo i ai se vao malosi. E leʻi umi ae oʻo i le 20 cm) laulaʻau fugalaau, o nisi taimi ma sina tamaʻi susu, e aoina i se sola. Paʻu o le pipi, e le maualuga tele. O se mea e pei o le malo e pei o le 10 cm le lautele. O se vaitausaga umi (e oo i le 3 vaiaso) ma lanu lanu e avea ai lenei ituaiga o se tagata fiafia fiafia i le fugalaau.

    Gerber Jameson - o le tuaa o le tele o ituaiga laau

  2. Gerbera togalaau vao Garvinea Sweet Dreams. O le laau tetele e fou i le togalaau. O le maualuga, o le togavao e oʻo atu i le 45 cm, ma le lautele - 30-40 cm. O le kulupu o loʻo aʻafia i le tele o fugalaau, aua e tasi le laau e mafai ona oʻo atu i le 20 peduncles. E ese le lanu. O le fugalaau e faaauau mai le tautotogo seia oo i le amataga.

    Gerbera Garvinea Sweet Dreams o loʻo i ai se vaitau umi o le ola

  3. Gerbera hybrid (patio) Klondike. E lapoa le laau - o le maualuga o le vao ma lona lautele e toetoe lava tutusa ma le lapoa - 45 cm. I le gasologa o le vaitau, e mafai e le kulupu ona tuʻuina atu i le 50 fugalaau. Faʻaipoipoina le tele o lanu eseese. O fugalaau e tetele - e oo i le 12 cm le lautele, lua-faalua. O le vaitau vavalalata e mai ia Iulai ia Oketopa.

    O Gerbera Klondike e tele naua le tele o vae

  4. Gerbera Abyssinian. Tulaga maualuga, e oʻo atu i le 45 cm le maualuga. Pepa o le lau e fai ai se basal rosette. O le ipu e 22 cm le umi, 14 cm le lautele, ma o pito e vaʻavaʻaʻi poʻo le tuʻuina lelei foi. O le laulaau laititi e ufiufi i se fulufulu malamalama. Inflorescences e tasi, apical. Fuga fugalaau, paʻepaʻe paʻepaʻe, ae o nisi taimi e lanu mumu.

    Gerbera Abessin - o se laau matagofie ma matagofie

  5. Gerbera orange (auranticka). Pepa o le lau e fai ai se rosette. E laʻititi le vao i se aʻa mafiafia. O faʻataʻitaʻiga o ato manulele e lanu i le moli, lanu mumu, lanu piniki, lanu mumu ma le samasama. O fugalaau ogatotonu atonu o le uliuli po o le paauli uliuli.

    O le lanu Gerbera e maua i lanu samasama-lanumumu-lanu moli.

  6. Gerbera Wright. Lolo poʻo le cirsi lafoaʻi ma le atoatoa, o nisi taimi e fetaui ma pito, fai se lautele lapisi rosette. O se uumi uumi e faapaleina i se fugalaau e pei o se daisy. E faalagolago i le ituaiga, o laʻau e lanu mumu, moli, lanu viole, samasama, piniki. O le ogatotonu e mafai ona samasama pe papaʻe.

    Gerbera Wright e foliga mai o se lapisi lapisi tele

  7. Gerbera Vega. Faʻailoa ituaiga eseese o Amerika. E iloga i se tulaga tele - e oʻo i le 13 cm le lautele ma vaʻa vaapiapi umi. Paʻu maualuga - 70 cm Faʻailoga moli-lanu samasama.

    Gerbera Vega - o se tasi o ituaiga ma peti vaapiapi

Auala faʻaleleia

O le mauaina o le gerbera i le eleele avanoa e ala i le totoina saʻo o fatu e ono le manuia. Tulaga maʻoti faapitoa mo o latou germination o le a manaʻomia. O le mea lea, mo le totoina i luga o se moega fugalaau, e tatau muamua ona e totoina fualaau. Atonu e te mateina, o se mea e sili ona manaia, ae e manaʻomia ai le tele o le onosaʻi.

Muamua e tatau ona e maua fatu. O le galuega autu o le faʻamaonia lelei lea o la latou aso e muta ai. O le faʻamalosia o Germination e tumau mai le ono masina i le 10 masina.

O fatu e mafai ona maua i se tulaga tutoatasi e faʻaaoga ai laau o loʻo iai nei. Ae mo lenei mea o le a tatau ai ona faʻaaogaina le faʻamalosagaina o le gerbera.

O togalaau vao gerbera e totoina mai ia Ianuari ia Mati. E taua foi le amanaia o laau toto e ola mai fatu o le a fuga mai pe a uma le 10 - 11 masina, o le mea lea, o le totoina o le toto e manaomia mo se togalaau.

  1. Saunia paluga kulimi. Ina ia faia lenei mea, ave:
    • 2 vaega o le eleele;
    • 1 vaega laʻau ma humus;
    • oneone (ae le lelei).
  2. Faʻaaogā se fagu, faʻaaoga vaʻaloloa maualalo i vaʻa faʻavaivai.
  3. Le vaʻaia le atinaʻeina o le fulafula i le eleele, faʻasaina i se vevela vevela o le vai vaivai faʻasolosolo. A maeʻa maeʻa le palapala, faʻaauau ona toto i le fale.
  4. Fatu e latalata le loloto - 0.2-0.3 cm E sili ona lelei le salalau i luga ole eleele susu, ma fufulu mama i luga o le papago.
  5. Lafoaʻiina o mamanu 3 - 5 mm. E le o se mea e faʻafefe ai, aua e le o fatu uma e totogo.
  6. Ufiufi le atigipusa i tioata poʻo se taga e fatu ai se fale koli i totonu. Ia faʻamalosolo le eleele i lea taimi ma lea taimi (e faigofie ona faia i se pamu moli) ma faʻafefe le fale. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le faatumauina o le malulu o le 18 ° C.
  7. O le a amata mai le fuʻa muamua ile 5-7 aso. I totonu o le 10 aso, o laulaau o loʻo totoe o loʻo aliali mai. A maeʻa le 2 vaiaso, o loʻo iai ni laupepa moni i luga ia i latou.

    O pi muamua na vave amata - i le aso 5

  8. Fai se piki pe afai e 3-4 laulaau moni i luga o laau. Toto laau i potopoto eseese ma le limite 8 - 10 cm.

    Filifili le pikiina o loʻo faia i se vaega o 3-4 laulaʻau

  9. O le vevela mo le totoina o fatu e 18 - 20 ° C. O le nofoaga e susulu, ae le o le susulu o le la. O faʻataʻitaʻiga ua faʻaseseina. Vai vai pe a uma ona mamago le pito i luga. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu.
  10. E tasi le masina pe a uma le pikiina, e mafai ona e fafagaina fualaʻau laiti ma faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa. O le isi taimi e faʻapipiʻi ai le vaifofo nutimomoia pe a maeʻa le 15 - 25 aso.
  11. Afai o loʻo faʻamalama ou pupuni i le itu i mātū, o le a le lava le malamalama faalenatura. Faʻasalaina le tulaga ma taofi le faʻalauteleina o fualaau o le a fesoasoani i moli mumulu.

Sowing gerbera fatu - vitio

O laau Gerbera e matua vaivai tele, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina mea sese e mafai ona faʻaumatia ai fatu:

  • fafaga i vai malulu;
  • maualuga maualuga;
  • lē tausisia le puleaina o le vevela;
  • maualalo le malamalama;
  • faʻalauteleina le aʻa i le taimi o se paluga.

E mafai ona toe suia i le eleele pe afai o le taufaamatau o gutu o po ua maeʻa. O ia tulaga e atinaʻe i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. O le toe faʻaleleia mulimuli ane o le a faʻaitiitia le taimi o le fugalaau talafeagai. Ae muamua e tatau ona e sailia se nofoaga talafeagai mo se lalelei susulu. E tatau ona avea lenei mea o se nofoaga lelei, i le paolo o le vavao e te le faatali. Ma afai e foliga mai fuga, o le a laiti ma laiti. Ae i le itu i saute, i le mea e matua vevesi ai le la i le taumafanafana, o le ata lafoia i le aoauli e manaʻomia mo gerbera. E ui lava e le fefefe le vao i le matagi, ia mautinoa o le laau e puipuia mai le tafega o le ea.

E na o le malosi ma le soifua maloloina e talafeagai lelei mo le tatalaina o fanua. O i latou e le lava le malosi e sili ona totoe i totonu o fagu ma faʻaauau ona tausia i latou i tulaga lelei.

Mo eleele tatala, saunia na o ni laau malolosi ma maloloina.

A o le toe totoina i eleele matala, e manaʻomia ona faʻamaʻaʻaina toto. Ina ia faia lenei mea, ave laau talavou i fafo, ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi latou te faaaluina i le ea fou.

I le ogatotonu o Rusia i le taumafanafana, e mafai ona iai le eseesega i le ao ma le po. O le mea lea, i le taimi muamua, ia saunia se fale faʻamalama faʻasaga e aofia ai le telefoni ma mea e le o lalagaina, lea e tatau ona ufiufi i se siama i le tulaga o se mailei malulu.

O le eleele i luga o le moega fugalaau e tatau ona saunia muamua:

  • mama mai vao leaga, eli lelei, faʻaopopo le oneone ma le paʻu i vaega tutusa. Maualuga maualuga, susu ma le susulu o le ea o le palapala - o tulaga autu mo le alualu i luma alualu i luma. Gerbera e fiafia i eleele ma le igoa o le acidity neutral acid;
  • talu ai o le laau e masani ona aʻafia mai le aʻa, taumafai e vavae le folasaga o le humus i le palapala. E ono mafua ai faʻamaʻi faʻaleaga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o fatu laau i luga o le eleele

  1. Kili se pu o le a sili atu le lapoa nai lo le lala o le lala.
  2. I le pito i lalo, faataatia se tamai laititi o alavai (e mafai ona e faʻaaogaina tamai lala pe a uma ona teuteuina laau ola maloloina), ufiufi le pito i luga ma le eleele lelei.
  3. Suʻeina e ala i le faʻaaogaina o se metotia faʻafefe. A maeʻa ona tuʻu le eleʻele i totonu o le lua, faʻatumu le vavao i le palapala ma le paluga.
  4. O se gerbera e tatau ona totoina e le tatau ona tanumia. O le laupepa o loʻo i luga aʻe o le tulaʻi i le maualuga o le 1 cm.
  5. Liligi le laau toto i lalo o le aʻa.

Gerbera i luga o le avanoa - ata vitio

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Ua uma ona e iloa e uiga i le metotia o fatu. E tatau ona maitauina ei ai uma le lelei ma le le lelei. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e mafai ona e maua le tele o laau fou, e le mafai ona latou faasalalauina faʻamaʻi, ma vave ona totoina fatu. Ae o loʻo i ai se mea taua e tasi-o laau e maua mai i fatu e le o lagolagoina i taimi uma le varietal mafutaga.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaleleia le togalaau gerbera - i le vaevaeina o le vao. O se tagata matua e oʻo i le 3 tausaga le matua e mafai ona vaevaeina ma le saogalemu i ni vaega. Ina ia faia lenei mea, latou teliina se togavao, faapuupuu le aʻa i le 10 - 15 cm ma vaevaeina i ni vaega ma aʻa ma le 2 - 3 sikuea sikuea. I le puipuia o le pala, o mea ua tipi e togafitia i le carbon carbon activated, ma pe a totoina laau fou i le eleele, latou te le faʻalolotoina le tulaga tuputupu aʻe. E le gata i lea, o le taimi muamua lava e tatau ona e ufitia ai le vao. E tatau ona faia le taualumaga i le amataga o le taumafanafana ina ia mafai ai e le au tufatufa ona toe faʻaleleia i le vevela o le 22 - 24 ° C. I le auala, e umi se taimi e alu ai, toetoe o le masina.

O ituaiga o mea e gaosia i luga o laʻau e talafeagai lelei mo lenei auala e faʻalautele ai.

O togalaau vao e faigofie ona faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o se togavao

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

O uiga masani o le itu i saute o le gerbera e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa mo ia i tulaga tatala o le eleele. Ae faafetai mo taumafaiga o le a avea o se vaaiga ofoofogia matagofie - o se fugalaau e tumau mo sina taimi.

Faʻasa

O le palapala lea e tupu ai le gerbera e tatau ona lelei le susu. O nei fugalaau e fiafia i le uiga auro - latou te le taliaina pe faʻamago ese mai le palapala poʻo ona faʻaogaina. O le masani ole fausua e fa 2 vaiaso i le vaiaso, ae tatau ona amanaia le maua mai o le ea ma le vevela ole ea. I le taimi o le tuputupu ae malosi ma faailogamalo o buds e masani ona faasūsūina ma tele. I le taimi tonu e amata ai ona fuga mai pupu, e faʻaitiitia le faʻava. A maeʻa le susu o le susu, e tatau ona faʻamalamalama le moli ina ia maua ai aʻa i le okesene ma e le afaina ai i le le mautonu.

E fautuaina le vai i lalo o le aʻa ma le vai lea ua vevela i le la. O le taimi sili ona lelei o le aso mo le fafagaina o le vaveao. Afai, i le taimi o le susu, o vaipuna e paʻu i luga o laulaʻau poʻo ni pulupulu, o le a latou le afaina ai le laau - o le a susulu le susu aʻo leʻi amataina le vevela. O se faʻalavelave afiafi e le manaomia ona o le maalili o le maalili o aʻa.

Ma o lea vai e le faʻaalia ai aʻa pe a faʻafeinu, vai i se lio i se mamao e 3 cm mai le amataga o le tupu aʻe o le pusa.

Suavai i le vaveao ina ia paʻu ai afu vai e paʻu i luga o le laau ma faʻamalolo ao le i vevela ma e leai se afaina

Fertilizers

Tuu le humus i lalo o le vao ma le otaota e le aoga, aua e mafai ona latou faatupuina faamaʻi afaina, lea e masani ona tigaina ai le gerbera.

E naʻo le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi e talafeagai lelei mo le totoina o laau. I le taimi o le tuputupu ae o le lanumeamata lanumeamata, e tatau ona tuʻuina atu i le mea o loʻo i ai le vailaʻau. Ae pe a amata le amataina o le fuga o le pua, sui i fugalaʻau o loʻo iai le paluka ma le calcium. O nei mea e lagolago ai le tele o fugalaau.

O laei pito sili e masani lava ona faʻaauau - faʻavaʻa i le 2 vaiaso, ao le faʻamaualuga o le fofo e faʻavaivaia nai lo le masani o loʻo faʻamatalaina i luga o le afifi.

O Gerbera i le laufanua e masani ona fafagaina, ae o le fomaʻi e tatau ona le faʻaoʻo

Totoina

O se moega fugalaau ma se fusi e tatau ona veleina i lea taimi ma lea taimi. O lenei faiga o le a faasaoina ai le laau mai i tauvaga - o le a latou suʻeina meaʻai e talafeagai mo le fugalaau ma le susu. E le gata i lea, e amata mai meaola faalafua i le vao vao, lea o le a fiafia e alu atu i lala lapopoa o le chamomile Aferika.

Teuteu

Ina ia faaumiumi le fuga o gerbera ma faʻaleleia ai le faʻapipiʻiina o ni gafa fou, e tatau ona aveʻesea i lalo o le taimi i le taimi. Ae, e pei ona taʻua i luga, e le o vavaeina i latou, ae ua momotu ese i lalo poʻo ua feliuliuaʻi mai se fagu fagu.

Tausia pe a uma le fuga

A maeʻa ona tuʻuina atu e le gerbera lona malosi uma e tupu ai, e tatau ona saunia mo le taumalulu.

E faʻafefea ona taumalulu i le itu i saute

E na o le malūlū malu e mafai ona mautinoa ai le masani ai o le taumalulu o gerbera ile laufanua. Ae e le o lona uiga e le manaomia e le fale le fale.

  1. A maeʻa le fuga o le gerberas, aveese uma fugalaau fugalaau, faʻaitiitia le faʻamaina ma taofi faʻamalolo.
  2. O le aʻa aʻa i le faaiuga o Setema e tatau ona ufiufi i se papa mafiafia o laulaau pa'ū po o vaomago. Ae ia faaeteete, o laulaau e manaʻomia ona aoina mai na o fualaau ola maloloina.
  3. O se auala lelei e faʻasaoina ai laau olaola o le a avea ma pusa plywood poʻo se atigipusa o lau pepa malulu.
  4. I le oʻo mai o le tautotogo i aso susulu, taumafai e sii aʻe atigipusa ia faasolosolo malie le masani i le laau i tulaga masani. Faatasi ai ma le amataina o le vevela vevela (10 ° C), ua aveese le fale.

I le auala, o loʻo i ai ni hybrids fou o le gerbera lea e mafai ona faʻafefe ai gutu tetele (sili atu i le -10 ° C), ae toe manaʻomia foi le fale, e tusa lava pe mafanafana le taumalulu.

I le itu i saute, o le gerbera o se tasi o laau e sili ona lauiloa mo le fausaga fanua.

Luga i le totonugalemu o Rusia

I lenei tulaga o le tau, ua totoina gerbera e avea o se laau taʻitasi. Ae e tatau ona e fai atu, o se mea alofa e faatatau i fugalaau e mafai ona e fiafia ai i lau vaʻai matagofie mo le silia ma le tasi le tausaga. O le mea lea, mo le tuputupu aʻe o le gerbera e pei o se faʻaaloalogia, ua saunia mo le faʻagasologa mo le taumalulu i tulaga talafeagai. Mo lenei mea, ua eli faatasi le fale ma se eleʻele eleʻele ma lafo atu i koneteina talafeagai. Tulaga o le teuina e tatau ona faapenei:

  • fale faʻataʻavalevale faʻatasi ma se mafanafana o le vevela ma le maualalo o le susu;
  • vevela 10 - 12 ° C, ae le maualuga atu i le 15 ° le;
  • e seasea lava ona inu ma le leai se ofu pito i luga.

E mafai foi ona e tuu se fagu o gerbera i totonu o le fale koli. Afai e leai se fogalalo poʻo se fale lauʻeleʻele, faʻaaoga le pito sili ona matagofie o le fale, i le mea e leai se moli susulu. I ia tulaga, o le a mafai ona malolo le laau seia oʻo i le tautotogo, ma o le amataga o le vaitau fou o le a lelei ai le totoina vave.

Afai e te le manaʻo e vaʻai se gerbera mai se togalaau fugalaau i totonu o se paluga taumalulu ma vice versa, faʻaaoga se pusa e faʻalelei ai le fugalaau i le gasologa o vaitau. Mai le tautotogo i le tautoulu, o le a fiafia le laau i fugalaau i luga o le auala, ma mo le taumalulu e mafai ona e fufulu i se nofoaga talafeagai mo le malologa.

I le totonugalemu o Rusia, e mafai foi ona ola le gerbera i luga o le auala, ae i le taumalulu e tatau ona maua ai ni tulaga sili atu ona lelei.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻalavelave lea e masani ona mafua ai faafitauli pe a tutupu i fafo

Faatasi ai ma luitau o le tuputupu ae o le gerbera i nofoaga tatala o lona tulaga lamatia i faamai ma meaola faalafua. O le mea sili ona lamatia i le laau o ituaiga uma ia o le pala.

Laʻu aʻa

O le faʻamaʻi e mafua ai le pala o le laulaau lauulu, faʻavavega ma faʻapipiʻi mea faʻapitoa i aʻa. O nei mea uma e oʻo atu ai i le paʻu ma le paʻu o lau, ona oʻo ai lea i le oti o le laau. O le mafuaʻaga o le faʻafitauli o loʻo i ai i le le faʻavaleaina o le suavai - le tele o le eleele ma le susu i totonu o le laʻau, le faʻaaogaina o le vai malulu. Mo togafitiga faʻaaoga Fundazolum poʻo Maxim. Afai e le o toe togafitia le gerbera, e elia se togavao mai le eleele faatasi ai ma aʻa ma faaleagaina ina ia taofia ai le salalau atu o le siama.

O le pala e pala o se soa e masani ona faʻafefe i le palapala.

Gau pala

Paluga, fugalaau, ma laʻau laʻau e mafatia. O vaega o le laau na aafia i le manoa o loʻo ufiufiina i se ufiufi fulufulu lanu ma oti ai. O se laau mama, pe afai e le togafitia, e mafai ona oti. Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, faʻaaoga se fofo o Fundazole poʻo Rovral. O le auala o le talosaga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Ina ia puipuia soʻo se ituaiga o pala, e tatau ona e mulimulitaʻi i faiga faʻatoʻaga talafeagai ma totoina na o laau toto maloloina. O le faʻamaʻi, pei o le aʻa o le aʻa, e tau atu i:

  • suavai o le eleele;
  • maualuga maualuga;
  • sili atu le suauu;
  • togavao mafiafia;
  • susuina o le laʻau ma isi vaega o le laau.

O le gueina o le grey e foliga mai o se ufiufi fulafula i luga o laulaau

Malosiaga malosi

Faatasi ai ma le faateleina o le vevela ma le vevela i luga o petiles o gerberas, aemaise lava i laau talavou, ua aliali mai se paʻepaʻe paepae, falaoamata. I le aluga o taimi, o le a paʻe palapala. Afai e faatagaina le faʻamalosi e agaʻi i luma, ona amata lea ona puʻeina le meaola laʻau uma, lea o le a mafua ai ona faʻamamago. O le faʻaiʻuga mulimuli o le faʻamaʻi o le toilalo lea o peduncles, pulupulu, fugalaau. E ono mafai ona afaina mai se tuʻinanau mo le faʻaleleia o minerale poʻo le le lava o le palasima i le palapala. Fua faatatau i le paʻu paʻu o togafitiga ma Fundazole poo Topaz. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faapenei:

  • matauina le puleaina o le vevela;
  • tausisia le masani lelei o le susu;
  • saunia le susulu o le la ma le faʻaleleia masani;
  • ofu talafeagai pito i luga.

Powdery Mildew Leaf

Mose

O lenei faʻamaʻi viral e faʻasalalauina e iniseti leaga, e masani lava o susu. E le gata i lea, o le faamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe, a oʻo ina faʻaitiitia le malamalama o le la, e faʻaitiitia le vevela o le ea, ae tumau pea le maualuga o le susu. O laʻau o Gerbera e ufiufiina i le tele o foliga o laulaau ma ni lanu manino o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata. Mulimuli ane, ua pala le lau laulaau. O nisi taimi o le fugaina o le tino i luga o veins e mafai ona tupu. E ono mafai ona tupu. E leai se fofo i le siama, ae o le puipuia o mea e fesoasoani e aloese ai mai le faafitauli:

  • Ia mautinoa ia togafitia le nofoaga e faasaga i meaola faalafua;
  • Aua e te totoina le laau i le eria lea na tupu ai muamua sui o le aiga Pumpkin;
  • mulimuli i auala masani o tekinolosi taufaatoaga.

O le tausisia o tulafono o le totoina ma le tausiga o gerbera o le a fesoasoani e aloese mai mosaics.

Aphids

O aphids e aoina e kolone i nofoaga ma le pito sili ona lalelei, o lona uiga, i luga ifo o le laʻau o le gerbera, i luga o fusi laiti ma tumutumu. Luiina o se mea manifinifi o se laau ma se faʻamaonia, e le afaina ai meaʻai, ma faʻavaivaia ai le fugalaau. E le gata i lea, o loʻo maua e aphids ni faʻamaʻi le tele, e aofia ai mosaics. Laʻau leaga ua pala, liliu lanu samasama ma mamago. Pipi, afai latou te atiina ae, o le fugalaau o le a maualalo. E mafai ona e tau faʻataʻitaʻi i vailaʻau - Decis, Karate, Inta-Vir, Actellik poʻo Fitoverm. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pollinate laau totő ma le pefu po o le pefu asu. Puipuiga o foliga vaaia o aphids:

  • asiasia laau toto mo manufeʻai;
  • tau le taua;
  • matau le puleaina o vaiinu.

Aphids o mosaic o loʻo le mafai ona togafitia.

Whitefly

O lenei pepe papaʻe papae e masani ona afaina ai laau i greenhouses, ae o le faateleina o le vevela ma le vevela, e mafai foi ona maua ai le manu i totonu o le togalaau. O le iniseti e fafaga i luga o le laʻau o le laau. E mafua ai le samasama ma le faʻamamago mai lau. O faailoga e mafai ona iloa ai se meaola faalafua e pei ona taua i lalo:

  • laʻau e ufiufi i se paʻu pupula pupula - o mea ia o le olaga o le pepe:
  • sulu faʻasalaga - o meaʻai e aliali mai ile luga o le lau laulaau;
  • gerbera e mamafa tele i le tuputupu ae;
  • o se soa masani masani o se fuga vao.

Actara, Akarin, Confidor poʻo le Spark o le a fesoasoani e tau ai manu. Ae tatau ona toe togafitia i le maea ai o le 1.5 - 2 vaiaso, talu ai ona o vailaʻau oona e aʻafia ai le pata, ma o loʻo tumau pea le ovipositor. Afai e te le manaʻo e faʻaaoga mea oona, ona e teu i luga o mailei kili, mo se faataitaiga, mai le kamupani Feromon. O tuaoi lelei i le togalaau fugalaau o le a avea ma mimiti poo nasturtium. O le manogi o nei laau totō e faʻafeiloaʻi ai anufe paʻu papaʻe.

Whitefly e mafai ona faaleagaina mea totino i nofoaga tatala

Garden Gerbera Growing Reviews

O loʻu tuafafine sa nofo ma gerbera mo ni nai tausaga i le taimi nei - i le taumafanafana i le eleele, ma i le taumalulu - i luga o le faamalama. E le gata i lea, o ia foi o le fai togalaau :( O le faamalama sill e sili atu ona malulu i totonu o le umukuka. Ioe, Gerbera, ioe, e le o momoe, ae ola o ia. Ae i le taumafanafana e manaia tele o ia :)

Nk

//www.websad.ru/archdis.php?code=158449&subrub=%CE%E4%ED%EE%EB%E5%F2%ED%E8%EA%E8

Ou te toto i le taumafanafana i le fale, ma eli mo le taumalulu. E moni, e fuga mai pea i totonu o loʻu fale. Naʻo totonu lava o le atunuu, o fugalaau e sili atu ma lapoa.

tuafafine martina

//fialka.tomsk.ru/forum/viewtopic.php?t=18207

Na tuputupu ae loʻu fatu i le 3-4 tausaga (seia oo i le tausaga ua tea na galo ona ou piki ese mai le fale). I le taumalulu - i luga o se mafanafana mafana i le +15. E masani ona ola, ae le fiafia i le ea ma le vevela, ma e masani lava ona aafia i se apogaleveleve mite. (pe afai o le lau e paʻu le lanu, faʻafefetefu, paʻu, e ufiufi i togitogi lanu samasama lata ane i veins o le laulaau - aua e te alu i le fortuneteller, o se mea taua) I le taumafanafana sa ou totoina i totonu o le togalaau. Sa i totonu o le togalaau lea na toe maua mai e le vao, i le ogatotonu o le taumafanafana na amata ona fuga mai, ua tupu. I le autumn - e fuga mai i le masina, ma o le mea lena.

Lena K.

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=5560

Sa ou ola e le faʻavaivai gerbera mo le 4-5 tausaga. O se meaalofa a se tane pele - o le lafo ese pe oti se lima e le tulai. I le taumafanafana i totonu o le togalaau, i le taumalulu, pe i luga o se malulu malulu, pe o le taimi nei, pe a oʻo mai le avanoa, i luga o se vaʻaiga i le +12 pe tusa. I le taumalulu, o le mea moni, e manaia ma e masani ona taia i se siaki, ae talu mai le tautotogo e fuga mai e pei o se faitauga tasi. I totonu o le togalaau, e le fiafia le la, e sili atu le paolo, ae sili atu le susu.

Lena K.

//www.websad.ru/archdis.php?code=158449&subrub=%CE%E4%ED%EE%EB%E5%F2%ED%E8%EA%E8

e mautinoa lava e leai se avanoa i luga o le auala, o se fugalaau vevela aferika-alofa i totonu o le kesi ova e pei o se tausaga taʻitasi. I le taumalulu, o le gerberas i luga o le laufanua i le matou tau e le mafai ona ola, o lea ua laliina ai i le tautotogo ma tuu i totonu o le fogafale i lalo ma le eletise.

alon

//fialka.tomsk.ru/forum/viewtopic.php?t=18207

O le tele o faifaatoaga e mafaufau i se gerbera o se fatu fugalaau. Ae aua nei vave faanatinati i faaiuga. A uma mea uma, e le tele ni togalaau faʻatasi ma aʻafiaga i le itu i saute e mafai ona fuga i totonu o tatou tulaga malulu i taumafanafana uma. E mafai e Gerbera ona teuteu le togalaau ma fiafia i lanu susulu mo se taimi umi lava, e le pei o tulip, hyacinths ma daffodils, lea e vave ona mou atu. Ina ia faamemelo i fugalaau mananaia i le taimi atoa o le mafanafana, e tatau lava ona e gauai atu i le taisini Aferika.