Laʻau

Garden Hosts - Landscape Tricks

O se togalaau teuteu lelei ma facade i luma o le fale o le miti a le tele o fai togalaau. Le faʻaaogaina, e tatau ona e amata i le faʻaleleia o fanua. E manatu tagata e sili ona lauiloa e teuteu e le gata i le tagata lava ia, ae o pitonuʻu foi. O nei mea matagofie teuteu matagofie e matua lauiloa ma taua tele a aunoa ma ia mea e le mafai ona mafaufau i se tulimanu se tasi o le togalaau.

Sa masani ona taua o le fale talimalo, o nofoaga o lona tuputupuaʻe autu o Saina, Korea, Sasaʻe Mamao. E tele ituaiga o vailaau oona e sili atu i le 60 ituaiga o 'au, e iloa i tulimanu uma o le kelope. O le a se mea manaia? Lea ma o latou lanu o le teuteuga sili lea a le talimalo. I totonu o le togalaau, o faʻataʻitaʻiga faʻafaologa a le au mamanu o loʻo faʻaalia i totonu o lona vaʻaia faʻatasi ma le tele o laau fugalaau ma fualaʻau maualuga.

Eseesega o 'au e tele. E oo lava i vao masani lauiloa e iai lau lanu meamata e le tutusa. O ata i luga oi latou e paʻuuli ma lanu. O paʻu, fasi, paʻu paʻepaʻe i le tele o fesuiaiga e fatuina ai ni tulaga tulaga ese i luga o lau, suia le foliga mai o le laau.

E faʻapefea ona totoina aulelei ma le matagofie

O le mea sili ona le lelei o laau totō o loʻo totōina i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia poʻo totonu o le togalaau, e manatu o le talimalo. E tuputupu ae e oʻo lava i nofoaga e sili ona malu. O le tele o ituaiga eseese e lagona le fiafia i vaega uma o loʻo faʻamalamalamaina e le la ma i tulimanu o le togalaau faʻasalalau ae susulu malamalama.

Ese Ese

Florists fautuaina le fuafuaina o le nofoaga sili e teu ai e ala i le totoina i vaega eseese o le togalaau. O le isi tausaga o le a manino ai poʻo fea o vaega filifilia ua sili atu le lagona o le laau. E mafai ona fuafua lenei i le lanu o le laʻau. Ona mafai lea ona e faʻapipiʻi le vao vao i le nofoaga ua filifilia. Faʻapitoa i le tausiga ma iloa ai se suiga i totonu o nofoaga e aunoa ma se faʻaleagaina. Afai e tatau ai, e mafai ona ola le tagata talimalo i totonu o se atigipusa mo fale puipui ma laufanua.

Tip. E sili atu le lelei o le totoina o se laau toto e ala i le vaevaeina o le rhizome. Ua talitonu tagata fugalaau faigofie o lenei auala e sili atu ona faigofie nai lo le tuputupu ae o au mai fatu.

O le totoina o lenei vao i le kapeta e matagofie tele. O lau laʻau tetele e le faatagaina vao e ola i le togalaau. Kapeti i lenei tulaga ua manatu e le gata o teuteu, ae aoga foi.

Tuaʻoi faʻatasi ma laau faʻasalalau ma vine

O le mea e totō latalata i le au

Au - ituaiga ma ituaiga

O le a le talimalo i totonu o le fugalaau faʻatasi ma? O nei mea totino teuteu e nonofo faʻatasi ma fugalaau uma, o lea o le fesili o le mea e toto i tafatafa o le tagata o loʻo nofoia e le tulai. I le taimi muamua, e seasea ona vaaia lenei laau toto i luga o moega fugalaau ma moega o fugalaau. Sa manatu o ia o se mea faapitoa i laau masani ma fugalaau. O ituaiga o aso nei e teuteu ai moega ma auala. Latou foliga manaia siʻomia e rosa, peonies, hydrangeas, irises. O se pai lele i luga o se moega ma geraniums. O nei laau toto o le teuteuga o soo se fugalaau fugalaau: mai le tuufaatasiga o le sauniga i le pito i totonu o se laufanua.

'Au ma Peonies

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei laau matagofie e ola i luga o moega fugalaau, e mafai ona e faateleina le matagofie o fugalaau e lata ane ia i latou. Faʻalautele laulaʻau laʻau ma mea teuteu faamalūlūlūina, faʻamafanafana, paleni o laau o ituaiga eseese, faʻaleleia le matagofie oo latou tuaoi, e aofia ai:

  • Fugalaau i le ao ma le talimalo. I le tele o mea, o loʻo ola pea le laumei. E masani ona latou faia ni moega o fugalaau e foliga mai o ata alpine. I le pito i luma o le tuufaatasiga, e fautuaina ai e tagata fugalaau teuteu ia togatogo ma ni laʻau matagofie. E fuafua i luga o le a le mamanu o loʻo faia mo mauga maualuga, latou te filifilia le polokalame o le totoina o vao, faʻafeiloaʻi i latou i aoauli, e fetaui ma soʻo se eleele ma faʻasalalau moli.
  • Fugaina i le phlox, geyhera ma le au. O se tuufaatasiga lelei o le heichera ma le au faatasi ma se fesuisuiai o le gaioiga i le paolo o le tasi ma le isi fugalaau e suia ai le eria, pe o se fugalaau, laʻau po o mauga mauga, ma tosina mai ai le gauai. O fugalaau uma e le lelei i le tausiga, faʻasaʻo i faʻamaʻi, sulu ma le vevela o le tau. O tulimanu o togalaau teuteu o loʻo teuteuina i se geera ma fale talimalo o se faʻaaliga sili lea o le mamanu. I luga o se vaega o le togalaau lauʻau, o fualaau oona e fuga mai toetoe o le taumafanafana uma seia oo i le ogatotonu o le autumn o le a foliga mai o se vaega susulu. O taumafanafana vavalalata, e pei o le malulu malulu, e le o matua nofouta mo phlox.

Le tuufaatasiga o le heichera ma le au

Tagata talimalo i le mamanu

Falemaʻi Faʻamaʻi

E faʻaaogaina e le au faifaʻatasia ituaiga eseese o au i totonu oa latou fatuga. E manaia i latou latou te talia lelei le vevela o le vevela, e malulu le malulu, o lona uiga o latou o se teuteuga matagofie. O nei ituaiga o meaola e vaevaeina i ni ituaiga eseese ma le muamua lanu, o le anufe ma le maeʻa maeʻa o laulaau. E i ai ituaiga ma lau laʻau lapopoa tele, o nei meaola matagofie e maua i laʻau laititi. O foliga vaaia o le laupepa e ese foi. O lona fausaga e lamolemole, afifiina, mimamomo ma le laʻau oona.

Tului. O loʻo i ai ni ituaiga faʻalelei, o lona maualuga e sili atu nai lo le 10-15 cm. Na faʻaalia mai i le sefulu tausaga talu ai ma aʻafia i le faʻatoʻaga o aiga. I le laufanua o togalaau o togalaau o ituaiga o au o loʻo faʻaaogaina.

E faʻalagolago lava i le maualuga o le vaʻavaʻaia. Faʻavaa o le eleele - mai le 20 i le 30 cm, le lautele-30-45 cm ma le maualuga - mai le 45 i le 80 cm. Faʻaaogaina, e faʻaaogaina ai le faʻaoga pepelo, e mafai ona e toe faʻaolaina pito pito sili ona pogisa o le togalaau, fatuina ni fatuga tele.

Faʻafeiloaʻi i le togalaau fugalaau

<

Ona o le matagofie o laʻau, o vao vao e le gata o teuteuga o togalaau. O laʻau e faʻaaogaina e fatu ai uluai falafusi. O lenei laufanua lapopoa e matagofie tele e le gata i le tuuatoatasi ma i vaega-tasi, e fatuina ni fatuga faigata mai ituaiga eseese. E faʻaaogaina e tagata faʻataʻitaʻi fanua le faʻaaogaina o au:

  • pe a fatuina moega mo fugalaau;
  • e pei o se laufanua tuaoi, teuteu le pito i luma o le tuufaatasiga;
  • i vaega o le tuputupu ae saoloto;
  • i rockeries;
  • e pei o se taʻifau poʻo ni mea tetele i luga o le mutia;
  • i le mamanuina o mafutaga masani ma moega o fugalaau;
  • i togalaau a Iapani ma togalaau;
  • i le fausiaina o vaituloto teuteu,
  • e fuga e le vaega;
  • i le foliga o kapeta poʻo se lanu lanumeamata "aluga".

Au i se taumafanafana taumafa

<

Luga fugalaau poʻo le moega faʻatasi ma au

Astilba - mea e toto i tafatafa o
<

O le vao vao e le mafai ona leiloa i totonu o se togalaau susulu. O le laau e fatuina ni mea manaia i totonu o le tele o fugalaau fugalaau, o lona faavae na maua ai lana vaega o le faamemelo. O fugalaau fugalaau faʻamalosi i le va o foliga e sili atu ona matagofie, aemaise lava pe a aofia ai se tagata i le mamanu o fugalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a tagata mamanu, e mafai ona e filifili ituaiga eseese ma eseese lanu lanu ma o latou nofoaga i totonu o le pa. O lenei mea o le a mautinoa ai le matagofie ma le tulaga ese o le togalaau fugalaau.

Faʻasologa o le telelayer

<

Faʻafeiloaʻi

O loʻo i ai le vaʻaia o laau i le fausiaina o le laufanua latalata i le fale i luga o le fanua. Latou te fefaʻasoaʻi mea e teuteuina ma faʻatino. O se laau sili ona lelei, e masani ona faʻaaogaina e fai ai se lau lanu meamata, e manatu o se fale talimalo. E ofo atu e le au faifaʻatasiga le fatuina o fatuga o le itiiti ifo ma le tolu o ona ituaiga ma le maualuga o le maualuga, totoina i luga o le ala. O le mea autu o le faʻafelagolagomaʻi o ituaiga filifilia o lenei laau toto i foliga ma lanu, ma maua ai se mamanu tulagaese. O eseʻese o tuaoi e aofia ai laʻau laiti Blue Cadet ma lau lanu po o le Malamalama Up.

O le fatuina o se togalaau matagofie ma tumau, e tatau ona e faʻalogologo i fautuaga a le aufaʻataʻaga o le laufanua e uiga i le filifilia o le totoina o le nofoaga, moliuila, laau toto.

Vitio