Fua o le gaosiga

O le lauiloa o ipu manino orchid - o se mea e tatau ai poʻo se faʻauʻu?

Orchid - o se tasi o fugalaau matagofie. E le o se mea e ofo ai, e ala i le faʻatauina muamua o lenei laau, e mafai ona e "maʻi" faʻatasi ma i latou: taumafai e faʻalogo i taimi uma i ona manaʻoga uma ma manaʻoga, taumafai e faaumiumi lona ola e ala i le totoina. O le fesili o le filifilia o se gafatia fou e le faigofie tele, talu ai o loʻo i ai se numera tele o filifiliga eseese. O lenei tusiga o se taumafaiga e faamanino le tulaga ma maua ni tali i le tele o fesili o le fiafia, mo se faataitaiga, pe aisea e masani ona totoina ai le orchid i ni koneteina manino, e mafai ona tuu i se mea e leai se aoga, ma sili atu.

E mafai ona totoina se laau i totonu o koneteina, ole aoga?

Orchid e faatatau i foliga o epiphytes. I lalo o le natura masani, e le ola i le eleele ia epiphytes, ae pipii i se laau ma mauaa aʻa i totonu o lona paʻu.

E toetoe lava o le aʻa atoa o le epiphytes o loʻo avanoa. O ia tulaga e le mafai ona tuʻuina atu i le fale i totonu o fale mautotogi ma le mafanafana mafanafana, o mea eseese o meafaigaluega ma meafale. O aʻa ua mamae ma feoti. Na o le pau lava le auala o le tuu lea o le laau i totonu o se fagu o le a maua ai se avanoa avanoa mo le aʻa.

O le tele o punaoa e fai mai o le filifiliga aupito sili i le filifilia o se ipu mo le totoina o se pusa tioata. Ae pe tatau ea ona toto se togi i totonu o se ipu manino pe leai? O tagata fugalaau fugalaau fai togafiti ua latou faapea mai e sili atu ona manaomia e lē e ona le togi nai lo ia lava, ma e le o se mea talafeagai le mauaina o se pusa manino mo le le lelei o le lalelei.

Faʻapitoa

O se ipu manino o se fagu mo le totoina o laau (i lenei tulaga, pipi) e faia mai mea e faʻaaogaina ai le malamalama: palasitika, polyethylene ma tioata.

Faʻatau ma faʻasoa

O le gafatia o se mea manino e tele ona lelei.:

  • Mo le a le mafuaaga e aoga ai le puipui puipui o le ulo, o le mea lea mo le siakiina o le tulaga o aʻa o le togi ma le meaʻai. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonuina le fausiaina o le laau, maua ai faʻamaʻi o aʻa i le taimi poʻo le mauaina o faʻamaʻi.
  • Pulu - o se mea e leai se pona, o lea o le a le mafai ai e "aʻa" o aʻafiaga ona "tupu" i puipui.
  • O loʻo faʻamauina pea e le plastics le maualuga o le vevela e manaʻomia mo le aʻa o le fugalaau, o lona uiga, e le mafai ona faʻafefe ma faʻafefe.
  • O ia ipu e sili atu nai lo isi o tausia le tulaga manaomia o le susu.
  • Afai e faigata ia oe ile vavae ese o le eleele mai aʻa i le taimi o le gafa, ona mafai lea ona e tipiina se ipu e tasi pei o seleni masani.
  • Aua le taufaamatau pe a paʻu.
  • O lenei ituaiga tane tane o se paketi fuafuaina.

E i ai ni mea le lelei:

  • Fans o mea uma faʻaleleia le faʻaleleia o le siosiomaga o le a tetee malosi i le faʻaogaina o le palasitika - o se vailaau o le natura faʻasolosolo, lea e leai ni ata sili ona lelei i le tino o le tagata ma le setete o le siosiomaga.
  • O le mea e faia ai mea manino manino o loʻo faia e mama tele: o le ai ai pea se lamatiaga o le totoina o laau totō i totonu o le a faʻafefe.
  • I le tulaga o sea tulaga, o le le maua o le faʻaogaina o le vailaʻau i le mea e mafai ona faia ai se ulava leaga: o le inisiua o le a faigofie ona pa'ū faʻatasi ma le sui.
  • O ipu uila e vaʻaia.
  • E mafai e le eletise ona tali atu ma le le mautinoa i soo se mea faʻaaogaina e faʻaaogaina i le masini;
  • E le o se mea e sili ona matagofie.
O mea muamua muamua e tolu e faigofie ona faʻaaogaina: ua lava le "mamafa" o le fagu ma se alavai faʻavaivai (faʻalautele le gaʻo, faʻaaogaina maa maʻa), ma faʻamautinoa le avanoa i le lele i aʻa ma le lolovaia o le vai mai le meaʻai, e tatau ona faia ni pu i lalo ma puipui o le vaa (mo lenei mea pulupulu tifaga).

Aafiaga i ituaiga laau eseese

A o le totoina se fugalaau i totonu o se ipu manino, e tatau ona amanaia manaoga faapitoa mo le faatupulaia o tulaga o ituaiga eseese o lenei laau toto. O le aʻa o Phalaenopsis ma Oncidium e aʻafia i le faagasologa o le photosynthesis, lea e faigofie ai le malamalama. E fautuaina le totoina o nei ituaiga o inisi i totonu o koneteina o loʻo tuʻuina atu le malamalama.

Faʻapipiʻi tioata e fetaui mo vailaʻau Vand ma ona faʻatoʻaga, lea o le a tuʻuina atu ai le faʻamalama, ma o le a faigofie mo gaioiga faifaipea o lenei fugalaau mo le faʻamoemoe o le faʻamamaina ma le faʻamamaina o aʻa. Ae o le Kattlele capricious ma isi ituaiga o orchids ma pseudobulbs o loʻo fautuaina mai i luga o laʻau tioata, e pei lava o ituaiga uma o le terrestrial (Venerin slipper).

O a mea e filifili mai ai?

E faʻalagolago lava i le ituaiga o ituaiga orchid, o le maualuga o le poto masani a le tagata faʻatau. O ipu tioata e matagofie le matagofie, ae e sili atu mo tagata e masani ona vaʻaia e ola i totonu, pe a manaʻomia le manaʻomia o ni tomai faʻapitoa.

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i se vitio manino ma le faʻamalamalamaga o vitio o fagu:

Seʻi manatu pe leai se filifiliga faʻapitoa?

Afai tatou te talanoa e uiga i le lagolagosua, o ipu lelei e faia mai mea masani (omea, laumei). Ae O le filifiliga sili mo fugalaau tioata o se pusa tioata maninoona o le faʻamalamaina o le malamalama e mafai ai e oe ona mataʻituina le tulaga o aʻa ma le sui.

O se tagata fomai fai fua poto masani, o le na suʻesuʻeina uma foliga o ituaiga eseese o ituaiga orchid, oe ua iloa a latou "masani" uma, e le manaomia le vaai. E mafai ona gauai atu o ia i vaʻa ma masima.

O le a se mea o le a fesoasoani i le le faʻamaoniaina o le teuina?

O mea e mafai ona maua mai le pusa, e mafai ai ona e mataʻituina le atinaʻeina o aʻa, le setete o le meaʻai, le sosolo o le susu. O lea o le lanu o aʻa o le ischid o se tasi o faailoga autu o lona tulaga ma le soifua maloloina. E le manaomia e le laau ona fafaga pe a aʻa ona aʻa. Afai latou te faasolosolo ina avea ma siliva-lanumumu, ona fuga lea o le fugalaau "e inu."

I le tulaga o le mauaina o lanu samasama, enaena, lanu uliuli e aʻa, ua oo i le taimi e paʻi ai le faailo, o se faailoga manino lea o le fesuiaʻi o aʻa po o ona vaega. E le gata i lea, o le faʻamalamalamaina e mafai ai e oe ona iloa le auala e tumu ai le meaʻai i le vai, ma le taimi e faʻainu ai laau i le isi taimi.

Afai o se ipu tioata e fiafia tele i le faleoloa, ona mafai lea ona faʻaaogaina o ni fugalaau teuteu teuteu e tatau ona manatua: o le mamao i le va o puipui o le ulo ma ipu e tatau ona i ai ile 1 - 2 cm.

Aafiaga i luga o le fugalaau

O le tele o tagata atamamai e talitonu o le mea e fai mai ai le pusa, e matua le afaina ai le tulaga o le laau. E leai se palasitino po o se tioata e mafai ona faaleagaina le fugalaau pele, na o le le lelei le tausiga e mafai ona faia se mea leaga

Vaʻavaʻai i ipu

E pei ona taʻua i luga ipu manino e aoga tele mo fugalaau fugalaau. O le vaʻaia o le tulaga o aʻa, atonu e mafai ona maua se lelei atoatoa i luga o le laau, lea e mautinoa lava ei ai sona aafiaga lelei i le fugalaau.

O le a le mea e lamatia ai le faʻaaogaina o pusa masani mo fugalaau?

E ui i le tele o faailo lelei, e le mafai e se pusa opapa ona matauina faafitauli i aʻa, pe afai latou te tulaʻi, e fuafua pe manaʻomia le vai, ia iloa ai le iai o meaola faalafua. O sea tagata fai lafu oloa e tatau ona i ai se malamalamaaga lelei ma atinaʻe lelei ina ia mafai ai ona fuafua le faʻavavevaveina o lona atinaʻe e ala i foliga mai o le orchid. A le o lea, o le tulaga o le laau atonu e faasolo ina leaga, seia oʻo i lona maliu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga pe faapefea ona toto i pusa eseese

O tioata

Faʻalogo! O le taimi sili e totō ai se orchid pe a uma ona fuga. O le fagu e le tatau ona lapoa tele pe laitiiti foi, o le a lava pe afai e 1 i le 2 cm le lautele e sili atu i le tuai.
  1. Saunia le meaʻai, ipu, faʻalautele le gaʻo, seleulu.
  2. O le laau lava ia e tatau ona saunia: alu i fafo o le fagu tuai, tuu faʻatasi ma le meaʻai (pe a pipii i aʻa) i le vai mafanafana. A maeʻa sina taimi, aveese, fufuluina toega o le palapala mai aʻa ma alu e faamago.
  3. A maeʻa maeʻa aʻa o le laau, e mafai ona e vaʻavaʻai, e tatau ona suʻeina ma le totoa ia mea, e ave uma ai seleulu i vaega uma na pala.
  4. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona faʻatumu i le tusa o le 5 cm o le faʻalautele o le ele, ina ia mafai ona faʻafefe le vai, ma faʻatasi ai ma se tamai laulau o le meaʻai. I luga o le "aluga" mauaina o se laau toto, faʻamautu le aʻa, tuʻu ni aʻa uumi i totonu o le ulo, ma faʻatumu avanoa uma e leai se avanoa ma le mea e sui ai. E tatau lava ona tufatufaina i le va o aʻa, o nisi taimi e pisi ai, e le tatau ona ufiufiina le paʻu o le togi.
  5. E tatau ona faʻamautinoa e le o taoto le laau i totonu o le afifi fou.

E i ai ni faʻafitauli faʻapitoa pe a faʻapipiina le togi i totonu o se ipu tioata e aunoa ma se faʻavaivai. O le fugalaau e tatau ona faʻafefeteina i le pito i luga ma le faʻafeinu poʻo le fagu. I le faasologa e faʻafefe ai le tele o le vai, toe liliu le fagu, uu le fugalaau. Mo le mafuaʻaga lenei, o nisi faifaatoaga latou te tuʻuina le moa i le pito i luga o le meaʻai ina ia aloese ai le leiloloa o fasi paʻu. I lenei auala, o le fausua e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le mea masani.

Matou te ofoina atu mo le matamataina o se vitio vaaia o le totoina o se togi i totonu o se koneteina tioata:

Pipi

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia mo le totoina: masini, seleulu, alavai, meaʻai, gaʻo faʻamalosia, e mafai ona e tiloni.
  2. Fugalaau i totonu o se fagu tuai muamua vai.
  3. Aveese le laau mai le tane. Ina ia aloese mai manuʻa i aʻa, e mafai ona tipi le koneteina tuai.
  4. Vaʻai ma le faʻaeteete i aʻa, tipi ese vaega palau ma seleulu.
  5. E tatau ona aveese uma vaega mamago i le ua o le togi, i le itu o le faʻafesoʻotaʻi o le laau ma le eleele.
  6. Otioti le tipi i le manava muʻaina.
  7. I le pito i lalo o le fagu matou te tuʻuina ai se alavai, se tamai paʻu, se laau. O le aʻa uʻu e tatau ona i ai i le ogatotonu o le ulo, ma aʻa i luga o puipui. Faʻasuina le fagu i le palapala, e tatau ona e faʻamautinoa o loʻo faʻamalieina uma lava e le fasi paʻu avanoa avanoa uma i le va o aʻa.
E taua! O le suāsusu muamua o se orchid ina ua maeʻa le suʻega e manaʻomia ona faia i vai inu i le aso lona lima, le faʻaluaina faʻaluaina - i le isi 2 vaiaso, ma le fafagaina e tatau ona amata i le na o le tasi le masina.

Opaque

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia mo le totoina, e aofia ai le fale lava ia.
  2. Vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa o se orchid, tiʻetiʻe uma nofoaga palamole pe mamago i seleulu.
  3. O nofoaga teuteu, e tusa ai ma tagata atamamai, e tatau ona togafitia i le mana o le malala poʻo le afamoni.
  4. I totonu o le ipu e sasaa ai le alavai, se mea laitiiti, tuu le laau i se auala e maua ai aʻa i luga o puipui o le ulo. O le mea e tupu i le palapala e tumu i palapala
  5. Toto i luga o puipui o le ulo ina ia mafai ai ona faʻalelei le palapala.

Ma le isi, o se vitio vaaia e uiga i le totoina o se togi i totonu o se ipu opa: