Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausia le "pepe paʻu" - Mummily?

O le eseesega o le lalolagi o cacti e mafai ona puʻeina mafaufauga.

Faatasi ai ma i latou, o le Mammilaria e tu i fafo.

O nei pepe matagofie o lauiloa mai isi ituaiga meaola e ala i le i ai o le tele o papillae i luga o le au.

Faʻafetai i nei paʻu, mammyls, latou maua ai o latou igoa.

Mammilaria cactus o se aiga atoa.

O a ituaiga o cactus e le o iai. Faʻafeiloaʻi, faʻaloloa, faʻavae foliga. Ae po o le a lava le mea na latou i ai, o la latou eseesega autu o le maʻi nai lo aʻafiaga taua.

Faʻafetai i maʻi o loʻo faʻalauiloaina ma atagia ai le susulu o le lā ma taofi le susu, latou te maua le malosi faapitoa.

O le isi avanoa mo le ola o le i ai lea o le tino, mafiafia. Latou te fesoasoani i tamaiti ia maua mai le lamala..

O le Mammillaria e iloga i ituaiga eseese o fugalaau, e lapotopoto, faataamilo, foliga-logo, ma lanu lanu paepae, ma samasama, ma mumu i eseese saturation ma ata.

A uma ona fuga, e ufiufi le pito fualaau laititu i totonu o agasala.

O a latou fatu e samasama ma mumu, papaʻe ma uliuli, piniki ma le kulimi.

Vaʻai ma a latou ata

Baum

E lapotopoto le tina, paʻepaʻe paʻepaʻe, fugalaau lanu samasama susulu. Tuputupu ae i lafu.

Luti

E i ai se mea e tasi pe faʻalautele, Folasaga 7-8 ulu, mai ia i latou o le aluga pupula i se mea papaʻu e liliu ese. E sosolo faʻatasi ma tamai laʻau. O Mammilitiaia Lutea e fuga tele, e oo i le 3 inisi le lautele, viole - fugalaau paʻepaʻe. O fua e lapotopoto, mai le samasama i le mumu-lanumeamata.

Blossfeld

Laʻau lanumeamata lanumeamata, lanu paʻepaʻe, fugalaau faʻalanu, lautele lanu piniki faʻamalamalama i le ogatotonu

Bokasana

Faʻaauau le lautele o le tupu lanumoana-lanumoana. O fugalaau e manaia ma se paʻi piniki. E sili ona manaia pe a ufiufi i fua lanu mumu lanu.

Wilda

Mamamea Mamoe (Mammillaria wildii) O loʻo i ai se uʻamea vaʻaiga lautele, o lona lautele e 5 cm. O le fasi papillae laititi e faʻaloloa, o loʻo i ai pine auro, o le totonugalemu o le faʻataʻalo. E fuga mai i fugalaau fugalaau papaʻe. Faigofie le faia o pepe, o se taunuuga o se paranesi malosi ma vave ona tupu.

Zeilman

O le puʻupuʻu puupuu e pei o se paʻu. O fugalaau e lanu piniki, puna o le tautotogo. E matua lavelavea i tui vavalalata.

Carmen

Malamalama lanumeamata lanumeamata, salalau poʻo le ovoid e 5-9 cm le umi. E i ai ona nifo e pei o ni faʻamau. Axilla i le papaʻe papaʻe, faʻanoanoa. O laumei e manifinifi, e faigofie, lanu samasama. E leai ni mea tutotonu. Fugalaau teuteu, pe tusa ma le 1 cm le umi ma tutusa le umi. Fualaau lanu meamata ma paʻepaʻe, 6 mm.

Parkinson's

O le lanu e lanumeamata ma le lanumoana, pipi, 15 cm le umi ma le 8 cm le lautele. Ufi ile centimeter papillae. Taʻaloga talatala i fafo ma malosi malosi. Faatasi ai ma le matua, leai.

Totogi

O le sefulu sima centimeter stem i le i ai o se fuainumera tele o lau o tamaiti.

O faʻamaʻi totoʻa e pupuu, faʻapipiʻi, maua, ma faʻamaeʻeina paʻepaʻe papaʻe, o le totonugalemu e mama ma e lanu enaena. O fuga e samasama samasama ma se piniki piniki pe lanu enaena i le tautoulu. Faʻasalaga, faʻapitoa vaega.

Faʻaalu

O le mea e pei o le Cylindro, lea, ao tuputupu aʻe, tuʻu i lalo. I le pito i lalo o se paʻu malosi, liliu i totonu o se paʻu palapala. I le pito i luga e fai ai se ituaiga o pusa.

Faafetai i lenei faatulagaga o vao tuitui, o le mea e pei o le ufiufi i se mea e tatala ai. Fugalaau e laiti, samasama.

Prickly

O le 'au o le kolin, e oʻo atu i le 25 cm le uumi ma le lautele o le 8-10 cm. E lapotopoto le laau, o le isola ma le pubescence i luga. Ufiufi i fulufulu paʻepaʻe ma faʻanoanoa, faʻapea foʻi ma nila o se mea mumu. Fuga i totonu o fuga e pei o fuga o carmine-purple.

Hana

Globose e oo atu i le 10 cm le lautele, o lona uiga, siosiomia e tamaiti mama. Paʻepaʻe ma faʻamatalaga lanu enaena. E iloga mai i isi ituaiga meaola e ala i le palasi tele. I le taimi o le tuputupu ae o vaega. Fua i tamai fuga lanumumu mumu.

Faʻasalaga

E matua matagofie ma le masani. E tele laʻau lanumeamata lanu meamata. Fuga i fuga lanu samasama tetele, susulu..

Toto

O lona igoa ona o le faigofie ona paʻu ese tamaiti. O le isi igoa e faigofie. O le uʻu e faʻaloloa, mafiafia, ma le cactus lava ia na o le 5 cm le lautele.

E i ai ni nai tamai pepe, e peiseai o loʻo ufiufi i ogaumu, lea e ola vavalalata paʻepaʻe paʻepaʻe.

O fugalaau e laʻititi lava. O se tasi lea o ituaiga o ituaiga o le vaomago..

Lelei

O le aʻa e pei o se polo e oo i le 8 cm le lautele faatasi ai ma paʻu papaʻe paʻepaʻe. O le Mammilyaria cactus e ese mai i lanu eseese ma laulaau - mai le lanu piniki mumu, i lalo o le ata.

Proliferator

O le ufiufi e ufiufi i filo auro i le ogatotonu ma paʻepaʻe i autafa o le itu, e toetoe lava a ufitia ai. E masani ona fuga i fugalaau paʻepaʻe pe samasama. Fomu tele pepe.

Walker

Lagona tele e oʻo lava i tulaga leaga. E sili atu i se la, e mafai ona i ai i luga o pupuni tioata. E tupu tele pupuni. Mamoe toto i le tautotogo ma fugalaau kulimi laiti. E foliga mai o fualaau mūmū mūmū mūmū, o le tuʻuina atu o le cactus i se foliga mataʻutia.

Snow head

O lona laumei lanumeamata lanumeamata e ufiufi i fasi papaʻe. Polokalame o le polo au - 12 cm. E leai ni nifo e foliga mai o pyramid ma foliga e fa. O vao tuitui e paʻepaʻe, ma i le ogatotonu e lanuʻe, lanu uliuli i luga o le au. Fuga o fugalaau manogi, tele, agai i luga 2 cm fugalaau.

Faʻamalosi

Lanu meamata ma le paluga o le lauulu, e pei o le polo ma le papillae. O vailaʻau e eseese i lanu, umi. O fugalaau e mumu ma o ona pito e susulu.. O le malulu, e mafai ona i ai i luga o le auala

Zeilman

O se tasi o mea taatele. Eseese mai isi fugalaau umi. O lana fugalaau lanu piniki po o fugalaau paʻepaʻe e pipii i luga o le ala.

Tausiga ile

E faʻapefea ona tausia le mamanu? I le maeʻa ai o le faʻatau, o le cactus o Mammilitiaia ua totoina i totonu o se ipu e sili atu nai lo le uluaʻi faʻamatalaga ma le faʻaeteete.

O le tuufaatasiga o le eleele e faalagolago i le eseese.

I ituaiga o laufanua faigofie, lau, lamolemole. Latou te manaʻomia se moli, meaʻai, fualaʻau lelei.

O loʻo iai ni aʻafiaga o loʻo i totonu o le faʻavaveina o le 'eleʻele faʻatasi ma se faʻalauteleina o le fausaga.

O le tele o ituaiga meaola e afua mai i mauga maualuga o Mekisiko e manaomia ai le pefu ma le mafiafia o le maamora, ona e masani lava ona latou gaosia le limesone.

A o lei totoina, o le kulimi eleele ua faʻamaʻiina "vai vai taele" 2 itula.

O le a faʻaumatia ai maʻi, fomaʻi ma sigi. Aua le luluina le eleele.

O le faʻafeiloaʻiga o se popolega mo fugalaau, ma e fetaui lelei i se nofoaga fou, pe afai o loʻo tumau pea i se siosiomaga masani, faʻafefea ona suia i se mea fou.

I le maitauina o faailo o faʻamaʻi, fufulu mama le aʻa ma totō le fugalaau i se mea fou.

Aua le fafaga 2 masina ma sasaa mulimuli ane 2 aso.

Malamalama

Mamalu o fanau ia o le la, o lea latou te manaʻomia ni ave saʻo, aemaise lava le lauulu.

Lulu

Tuiina i latou i se vevela lelei. I le taumafanafana, latou te lagona lelei e tusa lava pe vevela le tau. O le maualuga o le taumafanafana mo i latou e tusa ma le 25 tikeri.

Saunia le taumalulu i le 11 -13 (pubescent 15) tikeri. E talafeagai mo le fuga.

TAULAʻI. Aua nei faʻafefe poʻo toe faʻaopoopo cacti i le taumalulu.

O ituaiga uma o le vevela e manaʻomia ona maua ai le ea fou, aumai i le faapaologa pe taofi le faamalama e manava ai.

Faʻamamaga o le ea

O le malulu o fale ma fale e le o se faʻalavelave i le tuputupu ae, ae i le taimi lava lea e aoga ai le vevela vevela o le cacti.

Fai lenei mea e ala i le faʻaitiitia o le avanoa i ave saʻo o le la, ina ia aloese mai le mu.

Faʻasa

E faʻapefea ona faʻafefe vai? Faʻafeinu tele - o le fili Mammani.

E tau atu i le pala o aʻa.

Faʻamamaina ma le faʻavalea le palapala aʻo faʻapala.

Aua le faatagaina vai i totonu o le apa.

E mafai ona ave le vai mai le masani masani.

E le afaina ai Mammillians, ona o lo latou ola i luga o le maʻa ma ua faʻaaogaina.

Laʻei pito sili

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga? I luga o laei E manaʻomia e Mammillaria mai ia Aperila ia Oketopa. O le taimi lenei o le fuga o le fugalaau, ma o le mea lea, ia togafitia i le masina faatasi ma se fugalaau faapitoa.

Suiga

O nei mea e tutupu malie le fugalaau. Toe vave totoina i latou nai lo lau.

O nisi vailaʻau e faʻateleina le malosi e manaʻomia ai le toe gaosia faifaipea. Tagata matutua - taʻitasi i le lua, ma sili atu i le tolu tausaga.

Faʻaalu tupe faʻaalu ma se faaputuga fanua tuai. Aua nei lulu ia ma aua le tipiina aʻaina ia le faamanualia i latou.

I le maitauina na amata ona mate, aʻago, pe na latou faʻaalia faailoga o se faʻamaʻi, galue faʻamalosi: aveese le vaega ua faaleagaina.

A oʻo i le taimi e suia ai se koneteina fou e tatau ona lautele i le 1.5 - 2 senitimita. Peresadiv, cactus e le vai.

I le amataga o le taumalulu, pe a uma ona fuga, i se eleele matutu, ina ia leai ni laau "Fagua". Ua tuu le laau ua totoina i le taumalulu, ua susu i le mavae ai o le 2 vaiaso.

Tofiga

E lua ituaiga o cacti pepe:

  1. Tamaiti
    O le mummily o loʻo faia e tamaiti ei ai aʻa malolosi. E tanu itiiti lava i le gaogao eleele e aofia ai le oneone ma le suauʻu. Mo le faʻamautuina, o loʻo lagolagoina i latou e tamaʻi ili, lea e aveeseina pe a aʻa le pepe.
  2. Fatu
    Ave se ipu papaʻu, fai ni alavai. Faatumu le alavai i le vaega muamua ma le eleele ma le lona lua.

    O le sui e tatau ona lafoaʻi, ma le maualuga o le oneone. Laʻau faʻasese i le luga, sulu mai le pulu. O le atigipusa e ufiufi i le tioata ma tuʻu i luga o se mea manaia mai le ave o le la, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le greenhouse.

    Tatala se fale apuni i aso taʻitasi, ma tuʻuina atu le manavaina o fua.

    TAULAʻI. Ia mautinoa o loʻo lava le susu i totonu o togalaau, pe a faʻamago, o le a mate fatu.

    Toto laau e oʻo i le tele o se pea.

    O fualaau e tatau ona masani ona masani i le ea. O nai aso e tatala ai pupu mo le 5 minute 2-3 taimi i le aso, ona oʻo lea i le 10. Faʻateleina le taimi o le ea.

O loʻo i ai ituaiga o cacti e faʻateleina foi i fatu, e pei o: Ferocactus, Rebution, Cereus, Decembrist, Opuntia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, e aʻafia i latou i le pala, lea e oʻo atu ai i le oti o le laau. O le maʻi (e le mafai ona faʻamalolo) ua aveeseina, o le vaega ola o loʻo aʻafia pe tui.

TAULAʻI. A maeʻa ona aveese faʻamaʻi le vaega maloloina i le ava malosi po o le malalaa leai o le a toe foi mai le faʻamaʻi.

Vaʻavaʻai manufeʻai e faʻaaoga se tioata tetele poʻo tioata tetele.

Faʻafuaseʻi ona aveese tagata gasegase mai le soifua maloloina ma faʻaalu togafitiga mo le puipuia.

O le mea sili ona leaga ma faigata-to-kill anufe cactus mite.

E tuʻuina atu foliga e tutusa ma lanu eleelea. E afaina i latou i masini mama ma pulumu paʻu.

E le mafai ona toe faʻafoʻosaʻo le maualuga o le tino.

Faʻamamaina, fufuluina o le cactus i le vai mafanafana, ona togafitia lea o puʻu ma se vaifofo o le ava malosi poʻo vailaʻau oona (Fufanon, Aktellik). O le mea lea e le faʻaaoga ai le siaki i fualaau oona, suia ai.

O le isi parasite o anufe. O fulufulu anufe anufe, i ofu paʻepaʻei paʻepaʻe, e vave ona iloa, o lea e mafai ai loa ona faʻaumatia.

E sili atu le matautia nai lo le anufe na faʻamautu i le aʻa. O se faailo o lenei mea o le tupu ua totoina po o le leai o se fua.

I le matauina o lenei mea, siaki ma le faaeteete aʻa. O le a latou vaʻaia ni anufe anufe o anufe.

Lagolagosua i nofoaga pisia i le vevela, 45 tikeri, vai 15 minute - o le a fasi ai le manue mafai ona faʻaumatia Iniseti anufe.

O le vai vevela o le a laveaʻiina oe mai le isi faafitauli - mea e le masani ai. O lenei meaola e pipii atu i aʻa, lea ona o lenei mea ua lilofia i ni pusa, ma oona le sua.

Nematodes e lua ituaiga:

  1. Gallic
    Galls faʻapipiʻi nodules i luga oa latou enzymes, lea e puipuia aʻa mai le fafaga. Latou te oti, faatasi ai ma fuamoa o le parata pa'ū i totonu o le palapala ma faʻaauau pea ona salalau le faʻamaʻi.
  2. Cyst
    Faʻaumatia le epidermis. O taga a Brown, faʻaleleia vave vave, e tutusa ma nai laititi, latou te tautau mai aʻa. Capers ua maeʻa. E mafai ona latou malolo mo le tele o tausaga ma ala i luga i le taimi sili ona le talafeagai. Tauivi ma i latou e faʻamaʻi faʻamaʻi pusa i le chlorine poʻo le vai inu.

O Mammillaria talu ai nei ua sili atu ona lauiloa i le au faifaatoaga, latou te teuteu faamalama faamalama i le tele o fale. Masalo, o nisi tagata o le a le malamalama i mea lelei e mafai ona vaaia i lenei lanumeamata. "leoleo leoleo".

O le a le matagofie i vao tuitui? Ae o le tausiga lelei i le fale, o le mammilaria o le a tauia oe i lau vavalalata, pupula mata ma le faagaeetia.