Aseta

O le a le mea ma le auala e filifilia ai le pusa pito sili ona lelei mo le dacha

O pamu suamalie e iloagofie mai i le leai o ni mea e maua mai i le leai o se pisa ma le viia, faapea foi le maualuga o le gaosiga.

O lenei filifiliga e vave, sili atu le malie ma i totonu o voluma tetele o le a mafai ona tuʻuina atu ia te oe vai mai se vaieli o soʻo se loloto.

Ma le isi, o le a matou talanoa pe o fea pamu pusa e mafai ona maua i luga o le maketi, oa uiga e tatau ona e gauai atu i ai ma pe o le a le tau e faalagolago i ai.

O ituaiga autu o pamu i lalo: o le fea e sili atu?

Manatunatu pe oa ituaiga o pamu niniʻi, pe faapefea ona ese ma o le fea filifiliga e sili atu ona faʻatau i se mataupu faapitoa.

Viivili

E faigofie i latou e uiga i le faʻaaogaina ma le tausiga o pamu, o loʻo faʻaalia i le faateleina o le ola auaunaga.

Le mataupu faavae o le taotoga. O le tautala malosi, o le masini e galue e pei oo tatou māmā, lea o le aʻafiaga malosi e fai i le taimi o le manavaina, o le mea lea tatou te maua ai le ea i totonu ia i tatou lava. I le tuufaatasiga, o lenei matafaioi e faatinoina e le magnetics ma le autu, lea e galue ai. O le aʻa e mafua ai se paʻu o le paʻu o loʻo faʻafefe, ma faia ai le aʻafiaga leaga i totonu o le masini. A maeʻa lena, ona amata lea ona tafe saʻo le vai i totonu o le pamu, lea e pasi i pipili i luga. Ina ia mautinoa o loʻo iai nei, e faʻapipiʻi ai ni vaipuna faapitoa, ma toe faʻafoʻi le diaphragm i lona nofoaga muamua.

Faʻamatalaga:

  • tau maualalo;
  • umiʻaga;
  • taugofie le tausiga.

Cons:

  • o le faalagolago o le vai e tafe i luga o le eletise i le fesootaiga (e oo lava i eseesega eseese e oo atu ai i se faaitiitia tele o le galue malosi);
  • faʻapupulaina otaota mai lalo e avea o se taunuuga o le fausiaina o vibration;
  • e le mafai ona faʻaaoga mo vaʻa vaiti.

E taua! O le loloto o le loloto o le faatofuina e 50 m.

Vili

O se masini e mafai ona galue e tusa ai ma vai eleelea tele.

Le mataupu faavae o le taotoga. I totonu o le masini o loʻo i ai se solo lapotopoto tele e siosiomia le filo totonu. A maeʻa le amata o le selu e amata ona sui e pei o se vili i luga o se puʻu poʻo se punch. O se taunuuga o le gaioiga, o le vai e amata ona sosolo agai i luga, mulimuli ane ua fafagaina i totonu o le paipa.

Faʻamatalaga:

  • palapala eleelea e le mafai ona taofia le faagaoioiga o le pamu;
  • elemene elemene ua faateleina le malosi;
  • O le mamafa o le vai e le faalagolago i le saoasaoa o le rotate o le sikulima.

Cons:

  • tele vaega o le masini;
  • tau maualalo (65%);
  • o faʻatinoga e faʻatatau i le uumi o le sikulima, o lea mo se faʻaopoopoga iloga i le tele o vaʻa vai e tatau ai ona sui le masini.
O le a aoga foi mo oe le aʻoga pe faapefea ona e filifilia se vevela vevela mo se kiona, se moli mo fugalaau i totonu, auala e fai ai se fagu mo se vai faʻafefe, auala e filifili ai se faletalimalo ma se taavale, pe faapefea ona filifili se timuga vai, lala ma o latou lava lima.

Faʻailoga

O le faigofie i faʻatatauga o le faʻatinoga ma le sili ona aoga o le vaega. Pump centrifugal ua faʻapipiʻiina e le gata i le tuʻuina atu o le vai, ae faʻavae ai foi le tuusaʻo saʻo i le faʻaaogaina o masini.

Le mataupu faavae o le taotoga. I totonu o le masini, ua faʻaaogaina ai se afi, lea o fesoʻotaʻiga e fesoʻotai saʻo. A maeʻa ona amata, ona amata lea ona minoi le lau, ma mafua ai ona maualalo le mamafa, lea e tau atu i le sologa o le pito i lalo. A maeʻa lena mea, o le vai e alu ona o le malosi malosi, e sau i luga. Mo le mana e sili ona lelei, faʻapipiʻi ni sikulima ma ni laʻau e faʻavave le tafe o le vai.

Faʻamatalaga:

  • maualuga maualuga (sili atu i le 85%);
  • e mafai ona pamu mai le vai mai vaieli vaʻaia;
  • i ai ni mea laiti.

Cons:

  • faalagolago i le faifai pea o le eletise i le fesootaiga;
  • galuega lelei e faalagolago i le maualuga o le vai.

Faʻanoanoa

Se ituaiga o pamu centrifugal ei ai ona malosi.

Le mataupu faavae o le taotoga. O le mea faigaluega o se uili lea e tele ni laumei. O le uili e fesoʻotaʻi i le afi ma tuʻu i totonu o se fagu paʻu. I le taimi lava e tasi o le va i le va o puipui ma le uili e itiiti lava. O le laina pito i lalo, e tusa lava pe i ai ni vaega laiti o le vai e ui atu i totonu o le masini, o se mamafa tele lava ua faia e mafai ai ona ave le suavai i se maualuga tele.

Faʻamatalaga:

  • maualuga maualuga;
  • le i ai o se malosi malosi, e tusa lava po o le a le vai;
  • vaega laiti;
  • le gafatia e galue i se loloto loloto.

Cons:

  • soo se aitalafu e vave ona vavaeeseina le iunite;
  • o le ituaiga e le o se lauiloa tele, o lea i nisi o itulagi e matua faigata lava ona mauaina.
Aoao foi pe faapefea ona filifili se nofoaga e pamu ai e tuʻuina atu, pe faʻapefea ona faia se vaiinu mai se vaieli i totonu o se fale tumaoti.

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia se pamu: faʻamatalaga faʻapitoa

Mafaufau i uiga autu autu e tatau ona mafaufauina i le taimi o le filifilia o le masini.

Suavai lelei

I luga, matou te taʻua ai o nisi ituaiga pamu e amata ona paʻu ona o vai eleelea. I lenei tulaga, e le o le mea moni o le masini e mafua mai le palapala ma le oneone mai le pito i lalo, ae o le a le tele o le taimi e taofia ai i le vai.

Afai e te mautinoa o le vai i lau vaʻalele lelei i le tausaga atoa o le a lava lelei, ona tatau lea ona e tuʻuina atu le fiafia i fesuiaiga o centrifugal poʻo vortex. Ae peitai, afai e tele le susulu o le vai, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau faʻataʻitaʻiga o le faʻaaliga.

E ese lava, e tatau ona faia e uiga i pamu vibration. E le o se filifiliga aupito sili lea mo vai mama, aua o se taunuuga o le galuega latou te fatuina ai se vibration, ona o le pito i lalo ua sili atu.

E le fautuaina le faʻatulagaga pe afai o le puipui ma le pito i lalo o le vaieli o loʻo faʻapipiʻiina i le masini, lea e le mafai ai ona paʻu i le pito i lalo meaʻai.

E te iloa? O le uluai pamu na fausia i Eleni i le II-I senituri BC. er ... Sa i ai ona lua paipa, na faaauupegaina ai ni pusa ma se levele mo le faatonutonuina o le lima. O lenei iunite na faʻaaogaina e tape ai afi, ma mafua ai le igoa "Pump Fire from Alexandria."

Faʻaaogaina o le manogi

O le tele o le vai e tuʻuina mai i le itula e faʻatatau tonu lava i le puleaina o le eletise - o le tele o le malosi, o le tele o mita kupita. Ae peita "i, e taua le manatuaina o ituaiga masini taʻitasi e iai lona malosi, o lea o le a faʻaitiitia ai le malosi o le pamu i le taimi o le taotoga ma toe faʻafoʻi tasi, e ui o le a tutusa lava le malosi.

E taua le taulaʻi atu i lenei uiga, a leai o le ae mauaina se faʻaopoopoga o le a tele ai le malosi, ae o lona gaosiga e ono le faamalieina ai ou manaʻoga.

Manatua o le itiiti ifo o vaega o loʻo gaoioi i totonu o le masini, o le itiiti ifo o le eletise o le a faʻaumatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea sili ona taugofie o se pamu vibration, talu ai e leai se mea e fesuisuiai i totonu, ae na o le fatuina o se mageta e galue i luga.

Ma i totonu o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se uʻamea uʻamea lapoa, o le suiga lea e tele naua le eletise.

Ulu maualuga

O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i le maualuga poʻo le mamao o le iunite e mafai ona maua ai vai.

O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai lana lava maualuga sili ona lelei ma maualuga, o lona uiga, o le mamao lea e maua ai e le iunite le vai i le saoasaoa masani.

O le mamafa e le gata ina faalagolago i le malosi o le masini, ae i luga foi o le loloto o le tafe, faapea foi ma le mamao o le vaieli mai le fale, o lea e taua ai le faia o suiga uma ina ia mafai ai ona maua le pamu sao ma le mana.

Afai e te manaomia le maualuga o le mamafa, e pei o le vaieli e loloto atu pe e mamao ese mai le fale, ona tatau lea ona e filifilia le fesuiaiga o vortex, lea o le a maua ai le mamafa maualuga.

E mafai foi ona aoga mo oe le iloa pe faapefea ona fausia se potu i totonu o le faletaavale, pe faapefea ona fai se ogaumu Dutch, auala e faia ai se apefaʻi poʻo se apefaʻi, se vai mafanafana e avatu i ou lava lima, auala e fai ai se faaputuga papa, se visa i luga o le faapaologa, auala e fausia ai se taele auala faigofie, auala e fai ai se ogaumu i ona lava lima, pe faapefea ona filifili se tane faʻapitoa e tuʻuina atu.

Afai o le vaʻaiga e papaʻu poʻo latalata i le fale ma mea e taumafa ai le vai, ona faʻaaogaina lea o fesuiaiga vibrational pe centrifugal.

O le maualuga ma sili atu le malosi o le masini e masani lava ona taʻu mai i lona faʻamatalaga. E tatau ona malamalama o lenei mea e le gata i le loloto o le vaieli, ae e uiga i le mamao mai le pamu i vaega o le vai inu.

E aʻafia ai foi le sese i le tulaga o le paʻu o le mamafa e mafua mai i le vai, le vai i totonu o le vaieli, le lautele ma mea o le paipa, le maualuga o le fale, ma le umi o paipa o loʻo i totonu o le tulaga faʻatapulaʻa ma le faʻavaʻa.

Faʻailoga

I se isi faaupuga, o le mana o le masini, o le tele o le vai e mafai ona pamu i vaega taitasi o le taimi.

A filifilia se pamu, o le fesili e tulaʻi mai pe fia le vai e faʻaalu i le itula poʻo le aso. Faʻataʻatia le faʻatusatusaina o lenei fuainumera, o lea e tatau ai ona e fuafuaina le tau aofaʻi, ona faaopoopo lea o le mea sese.

O le taumafaina masani o vaega taua o le suavai:

  • umukuka - e oʻo atu i le 500 l / h;
  • fufulu vai - e oo atu i le 60 l / h;
  • uaea - e oo atu i le 500 l / h;
  • faletaele faletaele - e oo atu i le 50 l / h;
  • taele poo le sauna - e oʻo atu i le 1,000 l / h;
  • fafaga le togalaau / togalaau - 4 kupita mita o le vai i le sikuea 1.

E mafai foi ona e fausia i luga o le fua faatatau o le suavai i aso taitasi i tagata taitasi, o le 200 lita.

E taua! Aua nei galo e uiga i masini eseese e faʻaaoga ai vai. E tatau foi ona tatau ona mafaufau i ai ao fuafuaina.
E foliga mai mo se tamaʻi fale poʻo se fale, e tasi le aiga e 3 ola, e lava le pamu, lea o le a gaosia pe tusa ma le 3-4 kupita mita o le vai i le gasologa o itula.

Mama loloto

O le loloto o le faatofuina e tuusaʻo tonu lava ma le mamafa o le vai, o lea o nei faailoga e lua e tatau ona amanaia i le taimi e tasi. E taua foi le manatuaina mo vaieli loloto, na o Vortex poʻo fesuiaiga fesuisuiai o loʻo faʻaaogaina, lea ua fuafuaina mo ia faamoemoega.

O le tele o faailoilo o le pamu o loʻo aʻafia ai, e fesoʻotaʻi, o lea e le tatau ai ona e faʻatau se iunite i se vaega tele, a leai o le a aʻafia ai le tau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le masini e faʻamoemoe mo vaieli loloto poʻo ni faʻaoloa, o le a sili atu le malosi ma faʻaaogaina le tele o le malosi, ma e manaʻomia ai foi le voltage 380 volts.

O lenei filifiliga o le a mafai ona faʻaleleia le vai mai le loloto o le sili atu ma le 300 mita, faʻapea foʻi ma le maua o se ulu lelei, ae o le tau o le a faitau sefulu o afe. Mo lenei mafuaʻaga, e le manaʻomia le ave o le pamu ma le loloto o le faatofuina. E ono le faʻalauteleina lau vaʻaiga, ma o tau masani o le eletise mo le faʻaogaina o le iunite o le a mafua ai se aofaiga tele.

Ia maitau foi e tatau ona iai le pamu i se maualuga o le 150 cm mai le pito i lalo. Ae mo vaieli loloto, e le tatau ona faʻaitiitia le iunite i le loloto e silia ma le 10 m mai luga o le vai.

Vaitafe vai vaʻalele

Le igoa lona lua - hydroaccumulator, poʻo le faʻalautele o le tane. E taua le faatumauina o le malosi o le mamafa i totonu o le suavai.

E puipuia foi mai le samala o le vai, e maua ai se vaega itiiti o le vai pe a pafulu le pamu mo le tasi mafuaaga ma le isi, ma lapataʻi foi e faʻaaoga pea le masini pe a manaʻomia le tele o le vai.

O le pito maualalo o le faʻalautele o le tane e tusa ma le 25 lita.. O nei tane e faʻaaogaina mo pamu maualalo, faʻapea foʻi ma sina faʻaaogaina o le vai i aso taʻitasi. O le tele o manaʻoga ma le malosi o le masini, o le sili atu lea o le maualuga o le tane vaʻalele.

O le filifiliga sili e tuʻuina atu ai se fale e nonofo ai se tasi o aiga o se tanoa e 30-50 lita.

E toʻatele e popole i le fesili pe aisea e te le mafai ai ona faʻatau ni tane lapoa. O le mea moni, afai e tumau pea le vai i totonu o le tane mo se taimi umi ma e le o faʻaaogaina, o le a amata ona faasolo ina leaga lona uiga. O le mea lava e tasi e tupu i le vai i paʻu pupuni pe a poloka le okesene.

Afai e te manaʻo e fai se suāvai vai tele i le tulaga o se mea e le mafai ona fuafuaina, e mafai ona e faʻatau i lau faitalia, ae afai e leai se toilalo malosi, lafo ese voluma tetele o le accumulator.

Afai e le mafai ona e iloa le tele o le suʻega e te manaʻomia, ona sili atu lea ona e feutagai ma le tagata faatau. O le a mafai e le fomaʻi, i luga o le faʻavae o faʻamatalaga e uiga i se vaega faapitoa, e fuafua ai le sili ona lelei o le aofaiga o le faaputuga e tusa ai ma le fua faʻatatau.

Manatua o le voluma o le tane e na o le afaina ai le maua o le vai ma le taimi o le fesuiaiga ile pamu. O lenei elemene e mafai ona taua o le fagu ua i totonu, lea e maua ai le vai i taimi uma, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona teena se mea e gaosia ai le vai.

E te iloa? I le 1911, i Peretania, na faia ai se pamu na tuleia ai le vai mai le mamafa o gaʻo na faamatuu atu i le taimi o le paʻu o le suavai. I lenei tulaga, o le manatu o sea mamanu na tuʻuina atu i le amataga o le seneturi XVIII.

Isi faʻaopoopoga

I luga o vaega laiti taugata ua faʻapipiʻiina ia ituaiga masini e mautinoa ai le puipuiga i tulaga e leʻi mafaufauina. O lenei masini faʻatumu e mafai ai e oe ona galo e uiga i siaki masani o galuega, faʻapea foʻi le faʻaaogaina o le pamu i nofoaga vavalalata.

Peitai, o mea taugofie e le mafai ona mitamita i le i ai o ia galuega, o lea e taua ai le iloa poo le a le puipuiga e tatau ona tuʻuina atu i le pamu.

Tue mu. O le faʻaaogaina lea o le pamu ma le le lava o le vai poʻo i lona toesea. O ia galuega e mafai ona faʻaalu le iunite i ni nai itula. O le mafuaʻaga o le vevelaina o le masini, faʻapea foʻi ma le feteʻenaʻi o le vaega o le gaioiga. O le vai e ui atu i totonu o le pamu e faʻatino ai ni galuega se lua i le taimi e tasi: e faʻamamaina ma faʻaitiitia ai feeseeseaiga, o le mea lea, i lona toesea, e mafai ona susunuina pamu malolosi.

O le puipuia o le matutu, o se puipuiga faʻapitoa e faʻapipiʻi i luga o le pamu, lea e ono tau e pei o le pamu lava ia. Ole puipuiga faapena e tatau pe afai, pe o le a lava le mafuaʻaga, e le mafai ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le vai pe o lona tafega e faia i luga o le masini (fafaga faʻamafanafana i le nofoaga).

O se taunuuga, e lua filifiliga: faʻatau se sili atu taugata faʻatasi ma se fale-inisiua poʻo le faʻatau faʻatau puipuiga.

Puipuiga mai le malogo e mafai ona maeʻa faʻatasi ma ni faʻalauiloa faapitoa poʻo se talo masani, o le tutusa o lea mea o loʻo i totonu o le pesini fale. O le filifiliga lona lua e sili atu le taugofie, ae o le mea muamua e mafai ai e oe ona lelei le pulea o le vai e ala i le tapeina muamua o le masini.

Faʻafefe. E tulaʻi mai ona o le malogo, pe ona o le faʻaaogaina o malosiaga. I le tulaga lona lua, o le puipuia mai le malolo vaivai o le a le faasaʻoina le tulaga, o se taunuuga o le a le manuia ai le masini. Mo lenei mafuaʻaga, e tele pamu e puipuia mai le vevela ma le vevela.

O sea puipuiga e faʻamaonia ai le taimi nei pe liliu ese le masini.

O le a faigata ona faʻatau faʻatau puipui puipui, o lea afai o lenei galuega e taua ia te oe, ona tatau loa lea ona e filifilia se pamu multifunctional sili atu.

Afai e le mafai, ona e popole ai lea i le eletise eletise, lea e fafagaina i le pamu ina ia le mafatia le masini.

Faʻafeiloaʻi le pamu mo se vaieli: matou te filifilia le kamupanī

Mafaufau i le fale autu ma fafo atu o gaosiga o pamu niniʻi. Taʻu atu e uiga i eseesega i le tau ma le lelei.

I fafo

"Dab"Lautele - Italia.

O nei pamu atamai ma le tele o galuega aoga e mautinoa ai le faʻaaogaina o le masini e aunoa ma le faalavelaveina. Tagata faʻataʻitaʻi mai analogs i le umi, faagaoioiga lemu, ma e le manaʻomia ai foi se tane vaʻalele. Malosiaga tele le masini lea ei ai se tulaga lelei.

"Omnigena"Malo - Polani.

O iunite o lenei kamupani e le eseese i galuega faʻapitoa, ae o loʻo i ai se fale lelei, le faʻamaʻi, e faʻaogaina i le 'apamemea ma le' apamemea. Pumps e lelei galuega ma e faigofie ona faʻamautu.

"Grundfos"Country - Tenimaka.

O oloa aupito sili ona lelei e tautua mo se taimi umi. O iunite e faigofie ona faʻaaoga, o le mea lea o le a leai ni faʻafitauli i le fufulu poʻo le sui o vaega. I nei mea uma, o le tau o pamu e tele, lea e tatau ona mafaufau i ai.

Aiga

"Jilex"

O oloa o loʻo i ai le fua faʻatatau o tau-sili ona lelei, o le mafuaʻaga lea na maua ai le lauiloa tele. O masini ua faʻapipiʻiina i ai masini talafeagai e mafai ai ona e faʻaogaina i nofoaga mamao. O le faʻapipiʻiina e le faigata, o le pamu e toetoe lava leai se filemu, o lea e mafai ai ona faʻatusatusa i latou i le lelei ma mea mai fafo.

E taua! E leai se siaki siaki i pamu.
"Technoprobe"

O oloa a lenei kamupani o loʻo i ai le tau maualalo ma, o lona uiga, maualuga lauiloa. E mafai ona faʻatauina i toetoe lava o tulimanu uma o le atunuʻu. Pumps e le o iai le atoatoaga faʻaonapo nei ma e leai se laititi o le leo, ae e faigofie ona latou faatumauina, ma i le mea e tupu ai se gau, o le toe faaleleia o le a sili atu ona taugofie.

"Belamos"

Достаточно недорогая продукция хорошего качества, которая используется для поднятия воды со значительной глубины. Насосы работают даже в мутной воде без регулярной очистки. Цена полностью соответствует качеству.

Погружные насосы помогают обеспечить беспрерывную поставку воды в дом или на участок, при этом не перегреваются и не шумят так сильно, как непогружные варианты. I le filifilia saʻo o le pamu o le a leai sou faafitauli i le taimi o le taotoga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Sa masani ona ou avea ma taimi uma mo le Water Cannon, aua ua ou manuia lava le faʻaaogaina mo le silia ma le lima tausaga. Ma sa ia faasaʻolotoina o ia e aunoa ma le Atua. Ae talu ai nei lava na i ai le tele o faitioga e uiga i le Water Cannon, e ui lava e tele lava ina leai ni mea moni, e amata ona e fesili i tagata e uiga i le faagaoioia o le pamu, ae e masani lava latou te le tali mai.
Leo-la
//www.mastergrad.com/forums/t140450-pogruzhnoy-nasos-dlya-kolodca-posovetuyte/?p=2481371#post2481371

Grundfos e matuā faʻafefeteina i le faʻaopoopoga o mea o iai oneone. I lenei itu, o tatou vai inu lelei ma Dzhileksy. Mo isi, o Grundfos e sili atu i le tauvaga. Ia, sei vagana ai le tau.
Maestro
//forum.rcdesign.ru/f56/thread141674.html#post1274477

O le taimi mulimuli ou te tuʻuina ai le pamu o le Dzhileks-Vodomet, ma leai ni pamu masani, seia oʻo ina le faʻamaonia. O le gasegase e manaʻomia e faʻaaoga mai le Danfos ona e sili atu le saʻo ma le vaaia o mea e sili ona tāua. Ae mo le lua o le pato, e tatau ona e faia, ae atonu e le tele tele ae tutusa uma lava.
Ulufale
//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1560987&postcount=2