Ficus

Suesue i mafuaaga o le le lelei o le tuputupu ae o le au Benjamin

Ficus benjamina - o se laʻau vao (poʻo le laau) o Ficus genus ma le aiga Mulberry. O Ficus e iloga ona o lona le mautonu ma e mafai ona tupu i le fale e pei o se fale ile fale. E faigofie lava ona toe gaosia ma teuteuina lelei totonu o soʻo se falemautotogi poo le ofisa. Ae, e ui lava i lona le mautonu, o le mea e manaʻomia e manaʻomia le tausiga lelei. O le mea lea, o le tele o tagata e nonofo i totonu o fale e iai se fesili: "Aisea e le ola ai le Peniamina, ma e faapefea ona tatau i se tagata?". Ina ia taliina, e tatau ona e malamalama i mafuaaga talafeagai o le le lelei o le tuputupu aʻe o le ficus.

E te iloa? I le vao, o le Benjamin Ficus e tupu i le 20-25 mita. E tufatufa atu i Saina, Initia, i le itu i mātū o Ausetalia, i Filipaina ma le South of Asia.

Le lava le malamalama

Talu ai o le ficus e tupu tele lava i le latitudes i saute, i le taimi e tasi o se laau vevela, o le susulu o le la e matua manaʻomia mo lona tuputupu ae. O le mea lea, pe a tulai mai le fesili: "Aisea e le tupu ai le aiga i le fale?", Vave vave i le moli. O le la e aafia ai le lanu o lau ma le tulaga o le laau atoa. Malamalama e tatau ona lelei - o ficus e fiafia i nofoaga susulu. Ae ia mautinoa o loʻo i luga ia te ia le taumafanafana leai se susulu tuusao. Afai o laulaau o ficus e lanumeamata lanumeamata, o lenei ituaiga e sili ona lelei e tuʻuina i le mea o le a faʻamaʻapeina ai le malamalama.

E te iloa? O se mea e fetaui ma laʻau felafolafoaʻi e manaʻomia ai le malamalama atili mo le pueina o fualaau oona nai lo i latou o laʻau uliuli.

Faʻasologa o le vevela

Tuuina atu o le ficus o se laau vevela-alofa, e pei ona uma ona tatou taʻua, pe a tuputupu ae i le fale, e tatau ona faatumauina se tulaga malolo. Afai e maualalo le vevela, o le a amata ona paʻu laʻau o ficus ma oʻo lava ina pau.

Mo le tuputupu ae masani o le ituaiga ua faamatalaina, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona i totonu +18 - +30 tikerima o le taimi lava e paʻu ai +15, e tatau ona e tuʻuina i totonu nofoaga mafanafana (mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo tu o ia i luga o le televise poʻo le faletalimalo, aumai o ia i totonu o le fale).

Faʻamamaga o le ea

Afai e te tuʻuina atu le laau i le malamalama saʻo ma le vevela, ma e le tupu tele le meaʻai, ma e te le toe iloa le mea e fai, e faigofie lava e leai se faʻafefe.

Ina ia aloese mai sea faafitauli, fufulu le fusi mai le sprayer. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le susu ma tausia le tuputupu ae o laau. O le isi faailoga o le leai o le susu o le lanu uliuli o laulaau.

Faʻamasa le talafeagai

Suʻe le tali i le fesili "Aisea e le tupu ai Ficus Benjamin?", Faʻalogo i le saʻo o le fafaga:

  • Mataʻituina ma le faʻaeteete le taimi o le fausiaina o le laau (o le a sili atu le lamatia pe'ā e faʻapipiʻi le tele o le laau).
  • Aloese mai vai inu i totonu o le ulo.
  • Aua le galo e uiga i le alavai faʻaleleia i le taimi o le gafa.

Aua nei faʻafeinu le vai i le tap. O loʻo i ai le tele o le chlorine, faʻapea foi le lime, lea e matua afaina ai laau toto, ona o le faʻaosofia ai o le alualu i luma o latou tuputupu aʻe. Suavai mo le fafagaina o ficus e tatau ona puipuia ma faʻamaʻaina. Vai le mea e pei o le palapala o le palapala. E tatau ona lava le vai e faʻamama ai palapala ma aʻa o loʻo i lalo o le ulo.

E taua! O le tele o vai e tafe i totonu o le apa, ia mautinoa e sasaa. Afai e sasaʻa vave le vai i totonu o le pani - ficus e manaʻomia ai se faʻaogaina.

Faʻasoʻatoaga o meaʻai poʻo le faʻateleina

Afai o Benjamin Ficus e tupu le lelei, e tatau ona mafaufau e uiga i le le lava o meaʻai. Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaleleia, o le a le gata ina tupu le tuputupu aʻe, ae e mafai foi ona faʻamaua laulaau samasama.

  • Mo le faʻamamafa lelei o le laau ma meaʻai, faʻafefete e tusa ma le tasi i le tolu vaiaso.
  • I le taumafanafana e mafai ona e faʻamafanafana tasi i vaiaso uma.
  • Fafaga mo ficus faʻatau atu i soʻo se faleoloa faapitoa.

Faʻaaogā ofu lautele poʻo faʻapitoa mo fusi. E le gata i lea, i le avea ai o se faʻala, faʻafefete talafeagai, sapropel, faʻamalu manu.

E taua! Aua neʻi aveʻesea faʻatasi ma le faʻaaogaina faifai pea o fuga. E na o le faaleagaina o le laau. O le tele o meaʻai o le a taʻitaʻia ai le mea moni o lau o ficus o le a liu enaena ma amata ona paʻu.

Faʻaauau ona toe faʻaleleia

E le fiafia le ficus i suiga o nofoaga, aemaise lava pe afai e masani ona fai. O le mea lea, e matua le manaomia le sui o lona "teritori" i mea e tupu ai. E sili ona lelei le tuʻuina o le laau mai faʻataʻitaʻiga ma le faʻamafanafanaina o maa, i se nofoaga pagatia, a leai o le a tupu le leaga o Peniamina.

Afai e te matauina le amataina o lau laʻau - o le taimi lenei o fetuutuunaiga i se nofoaga fou, e le manaʻomia ona e fefe, i tulaga masani, o le a vave ona toe faʻaleleia le lau. A suia ia nofoaga, mataʻituina le setete, pe a amata ona lanu samasama pe o le laʻau laʻau - saili se nofoaga e sili atu ona talafeagai.