Peʻa eseese

Matou te tuputupu aʻe i le matou togalaau 'Fairy-tale' i le totoina o tulafono ma mea taua o le tausiga

O le tele o fai togalaau e fiafia i le tele o ituaiga talo. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina ai e le gata o uiga masani eseese, ae faapea foi tuutuuga mo lona galueaina lelei: manaomia i le palapala, susu ma le faapipiiina o meaai. I le mulimuli i faʻamatalaga na maua, e mafai ona e totoina lenei ituaiga matagofie ma maua se seleselega lelei.

Faʻamatalaga eseese pears Fairy

Pear Fairy Tale - o se sui o ituaiga o vevela vevela. Na latou mauaina le fairyale e ala i le laasia o le vaitau o le autumn Varisia ma le taumalulu-maualuga le gaosiga o fualaau oona Tenderness (lea o le maualuga o le taumalulu-tetee o le ituaiga Faila-tale). O le ituaiga na maua mai i le vaitau o le 1990 e le toʻatolu faʻatoʻaga: Falkenberg, Mazunin ma Putyatin. Na faia le Tale Fai Tale i le South Ural Research Institute.

E taua! O lenei ituaiga na gaosia faapitoa mo le totoina i totonu o le tau leaga o Siberia.
O le taimi nei ua totoina lenei ituaiga laau i le CIS atoa, e tusa lava po o le a le tau (sei vagana ai le itu i matu o le Rusia).

O le maualuga o le laau e oʻo i le 4 mita. O le laʻau o le Fairytale ituaiga o loʻo i ai se pale paletini ma foliga saʻo. O lala e alu ese mai le ogalaau i le maualuga o le 90˚. O le laau e ufiufi i laulaau laiti, tusi i pito. O pepa laupepa e valiina i le lanumeamata. O fua e foliga mai i le paʻu, e lanu meamata i le taimi o le aoina. O fualaau mama e maua ai lanu samasama lanumeamata. Fuaina o fualaau oona E mafai e le fairytale ona oʻo atu i le 250 kalama, ao le mamafa o le mamafa e 180-190 g. O fua e matua suamalie, manogi ma suamalie. O paʻu pusi e i ai sina manogi ma le tofo o mea manogi.

E amata ona fuga le pusi i le tautotogo o le tautotogo - amataga o le taumafanafana. O le isi itu o le ituaiga o meaola e samoplodnost, ae ui i lea, ia faateleina le numera o fualaau aina e mafai ona e faʻaaogaina pollinators.

E taua! O le gaosiga o oloa e faʻalauteleina i le matua o le laau. O le maualuga o fuainumera o fualaau aina e mafai ona aoina na o le lima o tausaga talu ona totoina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O ituaiga uma o paʻu eseese ei ai uma lelei ma mea le lelei. O nisi oi latou e le taua, ma o nisi e sili atu. O le mea lea, ao leʻi faʻatau se fatuga, e taua le malamalama pe o lenei ituaiga e fetaui ma oe pe leai foi.

E te iloa? Sa lauiloa le laau i aso anamua. O le totoina o pear e sau mai Eleni anamua (1000 tausaga TLM E.).
Aʻoga aoga:
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • maualuga faigata taumalulu (e oʻo atu ile -48˚FU!);
  • sili ona manaia ma foliga o le fua;
  • lelei le faapipiiina o fualaau aina i le paranesi;
  • lamala faapalepale.
Tulaga le lelei:
  • tino ola puupuu o fua;
  • i le noatia ma le fai fuafua i le faaleagaina i taimi o femalagaaiga
  • lapopoʻa tele le tino.
O le mea lea, o le matua le lelei o lenei ituaiga o le le lelei o le tausia lelei o fualaau aina, lea o le a le mafai ai ona saunia ni pears mo le taumalulu. E ui lava i lea, o le ae mautinoa o le a le mafai ona tolotolo le laau i le taumalulu, ma o le taunuu mai o le tautotogo o le a le mafai ona afaina ai faamai po o meaola faalafua.

E taua! O faʻamaʻi ma faʻafefe faʻamaʻi e le faalagolago i luga o le tau poʻo le faʻalauteleina o tulaga.

O nisi o nuances o le totōina o ituaiga o vine

Pear Fairytale e ui lava ina le faʻamaonia i tuutuuga o le taofia, ae e tatau ona mulimuli i faatonuga mo le totoina ma le totoina o ituaiga. E faalagolago i le saʻo ma le vave totoina pe o le aʻa o le a mauaʻa pe fano. E le gata i lea, o le leaga o laufanua e mafai ona faoa oe mai le seleselega pe e tau atu i le faaleagaina atili o fale e aʻa o aʻa.

Le taimi e totō ai

O le faatauina o vine e manaʻomia ona totoina i le ogatotonu o le tautoulu (tuai o Setema - Oketopa). Totoina i le tautoulu ona o le mea moni e moe le laau ma i le taimi o le tau malulu o le a le mafai ona afaina i mea faataumaoi. O le totō i le tautotogo e mafai, ae e manaʻomia ona e uuina aʻo lumanaʻi le gaioiga o sua i totonu o le laau. Afai na faatauina mai le fatu i soo se taimi lava, e sili ona totoina i totonu o se fagu tele ma tuu ai mo sina taimi i totonu o se fale taʻavale poʻo se fale taʻavale ma maua ai le malamalama.

E te iloa? Saina o le lalolagi tele aupito tele o le gaosiga o pene.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo se pi

Ina ia mafai e le pi ona mauaa ma mulimuli ane tuuina mai se seleselega lelei, e tatau ona e filifili le nofoaga sao lea o le a faamalieina ai manaoga nei:

  • tulaga maualalo o le suavai;
  • leai se palapala eleʻele i le loloto o le 3 mita;
  • nofoaga faʻapitoa;
  • malamalama lelei;
  • le leai o fale lata i le laau (o lenei mea e le afaina ai le pi, ae o le faavae o fale o le a faaleagaina);
  • o le palapala e tatau ona mago ma e le o le suamalie.
O le fua o le paʻu e faʻailoa, e ui lava e le faʻaleagaina le fua o le eleele, ae afai e te manaʻo e maua le gaosiga aupito sili ona maualuga, e tatau pea ona e faʻamafanafana le fasi fanua.

O le laau e sili ona lelei i luga o le malamalama, manava manava e le o aunoa ma le humus. Afai o le vaega atoa e le lelei le fufuluina, ona tatau lea ona e saunia lelei le pu. O le lua i lalo o le galu o loʻo eliina se masina ao le i totoina, ina ia maua ai e le eleele le taimi e toe foia ai. A maeʻa lena, o le palapala ua aveeseina mai le pu o loʻo faʻafefiloi ma le humus ma le pulumu-phosphate fertilizers. Afai o le palapala e tele le aisa, ona faʻaaogaina lea o le lime po o le vao.

E taua! O le faʻaleleia o le gaʻo pe a totōina e matua faʻasaina!
O le pu e tatau ona fetaui ma le tele o aʻa, e le tatau ona avea o ni paʻu, o ni meaʻai vao leaga po o isi otaota.

Auala e totoina ai laau

O le totōina o le totoina o fatu e le faʻapulaʻaina i le sauniuniga o le mea e sui. Ina ia mafai e le laau ona nofo i lalo, e taua le aua nei faaleagaina aʻa ma lala vaivai i le taimi o le tulaueleele i le eleele.

Aʻo leʻi tuʻuina atu le fatu i totonu o le lua, e tatau ona fufulu aʻa (ma vai mafanafana) ma suʻesuʻeina ma le totoa. O le i ai o aʻa ma pala mama e le faatagaina, e tatau ona aveesea. A maeʻa lena, vavae ese aʻa, ona tuʻuina atu lea o le tino i le aʻa (ae aua le aveʻesea, a leai o le a ola le laau). O keke e mafai ona togafitia i gaioiga kesi faʻamalosi. Ia gauai atu foi i le mama. Afai ua pala pe ua vele - tipi.

E taua! Afai e matua matutu aʻa, ona tatau ai lea ona faatofu le fatuina i le vai mo se aso e alu ai. Afai o le aʻa ma lau o loʻo i ai i le tulaga e tasi, ona faʻauʻuina lea o le laau atoa ile vai.
O le totōina e faia i le vevela, tau le matagi, ina ia aua nei galo le laau, ma o aʻa e le amata ona pala mai le soona inu o le susu.

O le loloto o le lua e le tatau ona sili atu i le 80 cm, ma le lautele - e oʻo i le 1.5 m. Ua aveeseina le pito i lalo, ma le pito i luga (faatasi ai ma le faaopoopoina o fomaʻi) e faʻaaoga e tuʻu ai le pu e moe ai.

Aʻo leʻi paʻu i totonu o le lua, e manaʻomia ona faʻamaʻo aʻa ina ia latou nonofo ai i le pito sili ona maualuga. O le totōina e faia ina ia le ufiufi le ua i luga o le meaʻai (e tatau ona i luga o le eleele, poo le 5-7 cm le maualuga). Pe a faʻatumu le palapala i totonu o le lua, faʻavave le luluina o fatuga e faʻaumatia ai "vaalele". Ia mautinoa e tietie se lagolago i foliga o se pine laau i se mamao e 35-30 cm mai le ogatotonu o le lua. A uma ona totō, fai se liʻo vavalalata i tafatafa o le fatu ma sasaa vai i totonu ina ia susu ai le palapala ae le liliu i totonu o se lau.

E te iloa? O le pi sili ona tele na tupu i Saute Saute (Ausetalia) i le 1985. Fua le mamafa o le fua ile 1405 g.

O nisi o fesoasoani mo le tausia o se pia matagofie i totonu o le togalaau

O le fua lelei o le Fabulous pear variety e le gata ina faalagolago i le fua o le eleele ma le totoina, ae faapea foi i le tausiga atili. O le mea lea, seʻi o tatou talanoa e uiga i tulafono o le faʻasuina, teuteuina ma le faʻamalosiina vave o le laau.

E faʻafia ona faʻafefe le pi

Ua uma ona e iloa o le ituaiga e teteʻe i le lamala, ae e taua le malamalama o le suamalie o le fua e maua i le faʻaumatia o le tele o le susu. O le mea lea, o vaitau pito sili ona taua pe a manaʻomia e le uʻamea le tele o le suāsusu mai le amataga o le ola aʻei le faʻaputuina o fua. Talu ai e tupu lenei mea i le vevela o le tau, e tatau ona e mataʻituina le susu o le eleele i aso uma. Afai e matutu le palapala, ona faʻamalūina lea o le laau i lalo o le aʻa, faʻaaogaina le itiiti ifo i le 5-6 pakete vai (o le tele o le vai e manaʻomia e le fatuga laiti e itiiti ifo).

Aua e le mafai ona faʻaaogaina pulu, ona o le susu i luga o laʻau e oʻo atu ai i le mu.

E faʻapefea ona ave le fugalaau

E oo lava ile laufanua sili ona lelei o loʻo faʻaitiitia i le taimi, lea e manaʻomia ai le ufiufi paʻu.

I le 2-3 muamua tausaga talu ona totoina le paʻu e tatau ona faʻamaʻaina i le ammonium nitrate, pe afai o lona alualu i luma na telegese lemu. I le tautoulu, ao faigofie ona eliina, latou te faʻaogaina ia lava fomaʻi e pei o le totoina. O se liʻo faataamilo i le ogalaau o loʻo otooto atu ma humus ma faʻalavelave faʻasamaʻi minerale o loʻo faʻapipiʻiina i totonu. Faʻalagolago i le tele o le laau, fetuutuunai le lautele o le liʻo e faʻateleina ai le faʻaaogaina o mea aoga. I le tautotogo e mafai ona e faia le faʻatau o faʻamaʻi, lea e faia faapitoa mo pears, ae ia mautinoa o le tuufaatasiga o mineral na eseese, e pei o le tele o le elemene tutusa e mafai ona afaina ai le laau.

Mataʻituina le salinity o le eleele, lea e mafai ona faateleina i luga o tausaga. Aua nei galo e fai le lime i le eleele, a leai o le a mamae le laau.

E te iloa? O le aiga vavalalata o le pi o se rosa!

E faʻafefea ona tipi se pi

Ua iloa lelei e le au fai togalaau o le teuteuina o se laau e le gata ina sili atu ona manaia, ae e mafua ai foi ona tuputupu ae, e fesoasoani ai e aveese ia mea vevela i luga o lala matutu ma faateleina ai le gaosiga. O le fuafuaina o le teuteuina o pears e faia i le tautotogo, pe a oʻo i luga le maualuga o le ea i luga aʻe o le 5 ˚US.

Tatou amata i tulafono o teuteuga, lea e tatau ona matauina ina ia le afaina ai le pi.

  1. E tatau ona e amata teuteu ma lala e alu ese mai le ogalaau o se laau.
  2. Tipi le tipi i luga i le itu taumatau.
  3. Afai ole sili atu i le 3 cm le lautele o le fana, ona muamua lea ona lafoina le paʻu mai lalo, ona sosoo ai lea ma luga.
  4. A maeʻa ona tipi le tipi, e tatau ona e tapunia le kelei poʻo le togalaau.
  5. Fertilizer e le tatau ona faʻaaogaina mo le 25-30 aso pe a uma le mea na tupu.
Alu nei i le teuteuina. Muamua, faʻapuʻupuʻu le aʻa o le laau e ¼. Fua le afa mita mai le kolo aʻa ma vavae ese uma laʻau o loʻo i lalo ifo o lenei faailoga. Ina ia maua fua sili ona tele, tuu ai na o le 4 lala itu, ma tipi le toe. O nei aʻafia o le a avea ma faavae ma i le lumanai o le a fausia ai le pale o le laau.

A oʻo i le ottsvetet, o lala ma ovaries e tatau ona punou ina ia latou faʻalatalata i le ogalaau o le laau. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faigofie ona seleseleina.

I le tasi le tausaga talu ona maeʻa lenei mea, faʻapuupuu vasega lua e faʻaitiitia ai le faʻafefeteina ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o meaola faalafua.

E taua! E le manaomia e se tagata matua le faʻapuʻupuʻu faaletausaga o le ogalaau, talu ai o le tuputupu ae o le popo e faasolosolo lemu i le taimi.

Taimi o le matua ma le teuina o fua

O le seleselega mai se laau e mafai ona aoina i le faaiuga o Aokuso, ae afai e mafanafana le tau ma e leai se timu, ona mafai lea ona e faatali ma le seleselega. I luga o se laau e matua paʻu e le faaleagaina.

Talu ai e le sili atu i le 10-12 aso talu ona seleseleina le fua o fua, e tatau loa ona tuʻuina i luga o le suamalie, compotes poʻo le siama.

O le aoina o loʻo faia i le tau vevela. E fautuaina le aoina mai o fua uma i le taimi e tasi, ina neʻi le toe maua se seleselega. A uma le aoina, asiasia pears ma lafo ese mea leaga, gau pe faaleagaina e iniseti. O se mea ua faaleagaina pe ua faaleagaina e le o teuina mo le 10 aso ma e ono mafua ai le pala o fualaau lata ane.

E taua! A amata ona faasolosolo le fua o le fua, ona liu lea o le tino.
Afai e tatau ona feaveaʻi pears, e tatau ona faataatia i na o le laina e tasi, a leai o le a suamalie fualaau suamalie.

E ui lava i le olaga puupuu, o le fua e mafai ona faʻamaʻi atoa, pe i totonu o se mea faʻafefeteina (vaega poʻo palu pateta). I lenei fomu, e mafai ona e faʻasaoina le tofo ma le fualaʻau o le fua. E le gata i lea, i le vevela o pega o le 2˚C le mafai ona teuina i le pusaaisa mo le tusa o le masina. Ae paga lea, e leai nisi filifiliga mo le umi o le teuina o fua.

O le taimi nei ua e masani i le matagofie o laʻau o Faʻailoa, iloa e uiga i tulafono o le totōina ma le tausiga, lea o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei ma puipuia le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.