Koriander

Cilantro (Coriander): tuufaatasiga, meatotino aoga ma faʻailoga

O le luluina o coriander, po o le coriander o fualaau faisua, o se vaitau masani o le aiga o le Malalela. O laulaau laiti o le laau o loʻo faʻamalamalamaina i se tofo oona ma se manogi manogi malosi, i se foliga malogo e mafai ona e lagonaina se paʻi o le anise ma le citrus. E tele igoa mo le cilantro - parsley haina, moa, chilantro, kashnich, kolandra, ma isi. Ua iloa e tagata mo le silia ma le 5000 tausaga. I Aikupito anamua, sa faia le coriander i tuugamau o le fōohō; sa talitonu le Saina o le 'ai o coriander o le a maua ai le talavou e faavavau; i le Middle Ages, na faʻapipiʻi mea manogi i le alofa potopoto, ma i le taimi nei i nisi o atunuu Asia latou te manatu o se aphrodisiac. I Roma anamua, faatasi ai ma lana fesoasoani, na latou faatonutonuina ma faaosofia ai le fiaai. E oʻo lava i le taimi lena, latou te iloa, e pei o laau uma, cilantro e maua uma ai le soifua maloloina ma faʻaleagaina.

E te iloa? O le mea manogi na aumai i Rusia talu ai nei lava - i le ogatotonu o le XIX senituri Earl Apraksin na aumaia mai Sepania.
O le homeland cilantro e taʻua o le Metitirani i Sasae, na salalau e tagata Roma i totonu o Europa tutotonu ma Europa i Sisifo, faapea foi ma Peretania Tele, lea na totoina ai i itumalo i sasae. I le XY seneturi, na sau Cilantro i Amerika ma Ausetalia.

Faʻatauina o vailaau faʻamaʻi ma mea taua

Coriander o loʻo i ai le tele o microelements. 100 g o le coriander e aofia ai le 0.52 g o le gaʻo, 2.13 g o protein, 0.87 g o carbohydrates, 92.21 g vai, 2.8 g o filo o meaʻai, 0.014 g o meaʻai gaʻo, 0.87 g o le mono-ma le disaccharides , peta-carotene, pyridoxine, siama, vitamini B1, B2, E, K, choline, acid ascorbic, niacin, pectin, corianthrol, phytosterol, acetic, foliga, oxalic acid, sosolo, 521 mg o le potassium, 67 mg o le calcium, 46 mg o le sodium, 26 mg o le magnesium, 1.77 iron, 48 mg o le phosphorus.

Faʻaaoga meatotino o le cilantro

E tatau ona amanaʻia le aoga o coriander mo le tino. O le Green cilantro o loʻo i ai le mafaufauga o le mafaufau, diuretic, antiscorbutic, expectorant ma anthelmintic. O Cilantro e aoga tele mo le mea e gaosi ai meaʻai, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, faʻafefe, fesoasoani e faʻasolo meaʻai ma meaʻai; whetū le fia 'ai, faʻamalo ese faʻamaʻi matautia; faamalosia ai toto toto; faʻaitiitia le toto maualuga; faaitiitia le tikeri o le suka i totonu o le toto, o lea e mafai ai ona faʻaitiitia le fualaau o le inisalini; aveese le vai e le manaomia mai le tino ma toxins ua soloia i totonu, lea ei ai sona aafiaga lelei i le galuega o le cardiovascular system and kidneys; aveese le cholesterol leaga; fesoasoani i le le mautonu, tones ma avatu le vaivai.

E le gata o le cilantro e iai mea aoga. E le gata i lea, O le sua o le Coriander e iai sona aafiaga aoga i luga o le tino, faaitiitia ai le toto, e maua ai se aafiaga lelei i stomatitis, toothaches, ei ai mea e tetee ai i le siama, ma vave ai le faamaloloina o manua ma gasegase o le oral vevela, ma le fesuisuiai manava. E faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, fesoasoani i le atuatuvale, toe foi mai i le olaga pe a uma le inisua, faaitiitia le leaga o le ava malosi, faafetai i lenei maʻi pipisi e sili atu ona faigofie. E le gata i lea, o le cilantro o se mea sili ona manaia, e togafitia ai mata i suiga o le gaioiga i le mata o le tioata ma le matelaina. O le tele o cilantro e aoga mo alii: o loʻo i ai le tutusa o le testosterone masani - androsterone, lea e faʻaleleia atili ai le mafai.

E faʻapefea ona faʻaogaina le cilantro i vailaau masani

Coriander e taulimaina atoatoa maʻi lese, togafiti o le tui, manava. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se mea e afua ai: sasaa 20 g o pounded cilantro fatu ma se lita o vai ua tafe, tuu mo le 10 minute, ave se ipu o lenei mea afu pe a maeʻa taumafataga taitasi. E mafai foi ona e vaʻai i le tincture o le ava: 30 g o fatu e sasaa ai le 0.5 lita o le ava malosi, faʻasolosolo i se nofoaga malulu mo aso e 10, ave le 40 pa'ū i le 1 ipu vai faʻatolu i le aso pe a uma taumafa.

E te iloa? Morocco Matagaluega o le Soifua Maloloina, o lenei fulu e tasi ua fautuaina mo le togafitiga o taamilosaga fomaʻi.
Ina ia togafiti se manogi manogi mai le gutu, ia sasaa le 3 g o coriander malogo ma lua ipu vai inu ma tuu i le vai vai taele mo le 7 minute. Inu 2 ipu i le aso, muamua fufulu le gutu, ona tofatumoana lea. A oʻo mai le toto toto ma stomatitis, e 10 g o le coriander e sasaa i totonu o se ipu vai inu ma tuu mo le afa itula i totonu o le vai vai, ona ave lea o le ipu i le aso ao leʻi 'aʻai.

E taua le iloa pe faapefea ona aoga le cilantro mo tamaitai: E fautuaina le togafitiga e faʻaaogaina i le paʻu o le mafaufau, tiga, dysmenorrhea, amenorrhea. O le taofiofia mai le tapeina o coriander pe a faʻaaoga i se manua o le a fesoasoani e faʻavaveina le toe faʻafouina o le tino, e aoga foi mo isi manua ma maʻi paʻu.

O se teuteuga o fatu cilantro o loʻo faʻaaogaina e avea o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau, o se auala e faʻafilemu ai ma faʻasaʻo le faoa faamalosi, e faʻaleleia ai le gaosiga o le suka gaosia. E fesoasoani foi i le togafitia o le fulafula, ma maua ai se aafiaga agamalu laiti. E faigofie lava le fua: sasaa 1 sipuniti o fatu palu ma le 1 ipu ipu vai, tuʻu i se mea mafanafana i totonu o se pusa vaʻavaʻa mo le 1 le itula, ona togi, ave 0.25 ipu i le afa itula ao leʻi faʻamanatuina tolu taimi i le aso.

E taua! Coriander o le suauu taua o le ai ai se togafitiga togafitiga i le tulaga o maʻi mata, conjunctivitis, keratitis.

Faaaogaina o le cilantro i le cosmetology

O lenei laau manaia e mafai ona faʻaaogaina mo le gaosia o vailaʻau eseese.

O ituaiga uma o toneta, o lotions e aofia ai le suauu cilantro. E fesoasoani i le faʻamalosi (siama), faʻasaʻo le mumu e pei o le rosacea, e puipuia ai le faʻamalosia o le paʻu o le paʻu, faʻaitiitia le fulafula o foliga ma le pogisa i lalo o mata. Afai o le coriander o se vaega o le kulimi, e mafai ona i ai se faʻavavega o le paʻu. O tagata gaosiga o vailaau faʻasaʻo, o le iloa e uiga i lona aʻafiaga i le toe faʻafouina o le tino ma le paʻu o le paʻu, e masani ona faʻamautuina a latou mea.

E te iloa? Coriander extract ma le suauu e tufatufa atu i le cosmetology.
E iai foʻi mea faʻamalosi tino. E mafai ai e oe ona faʻamalosia aʻa o lauulu, lapatai vave lauulu lauulu, faʻaleleia lauulu vaʻaia, lea e avea ai ma meafaigaluega taua i le tau faasaga i meaʻai ma le tele o mea e gaʻo i lauulu. O le laau o se vaega o balsam, rinses ma masks, e maua ai le tafe toto o le toto i aʻa, faʻamalosia ai le vevela, vevela poʻo le vevela. O le Cilantro o loʻo faʻaaogaina mo le 'ailaina o leodolosolo, meaola o le tino, fasimoli manogi, i le gaosia o mea manogi.

Cilantro ma kuka

Cilantro i soʻo se ituaiga - e mamago ma fou - e masani ona faʻaaogaina i le taimi o le sauniuniga o ipu eseese a le atunuu, e tele lava i meaʻai a Georgian.

O le lisi o ipu, lea e faaopoopo ai le cilantro, e tele. O nei mea o le kharcho, satsivi, chikhirtma, lula kebab, tamaʻi mamoe ma pi, ma le togi i totonu o se saukuni pipi, supa soupe, kebabs, ma le tele o isi. I le avea ai o se meaʻai ma le faʻaleleia atili o mea taumafa na faʻaaogaina i le gutu o Gurian, pea, aniani, mushroom. O se faʻaopoopoga sili i aano o manufasi. E mafai ona maua Cilantro i falaoa a Borodino, Georgian adzhika poʻo le Abkhaz, fualaʻau, tkemali ma satsebeli sauces, Karoti Korea, iʻaʻai. Coriander foi e talafeagai mo marinades, o le faamaualuga lea o le Caucasus. E le o totoe ni sasalaʻau laugatasi e aunoa ma se faʻasalaga, o nei mea matagofie e mafai ona faʻatau i maketi i Istanbul, Tehran ma Arapi. I le tele o meainu malosi o loʻo i ai se fatuga o fatu coriander po o fatu lava ia.

E te iloa? E i ai ituaiga o ituaiga eletise i totonu o la latou suauu coriander.
O meainu ei ai le coriander e maua ai se lagona filemu.

Auala e faʻaaoga ai le cilantro mo le paʻu mamafa

O se teuteuga o fua o le coriander e i ai sona aafiaga itiiti ma le totogia. O se tasi lenei o mafuaʻaga e faʻaaoga ai le cilantro mo le paʻu o le mamafa. E fesoasoani foi i le faʻaleleia o le gaogao ma le faʻaogaina o mea faʻavalea. O le tapenaina o le susu e faigofie: 2 teaseti o fatu mo le 1 ipu vai inu ma tuu mo le 2 itula. Inu pe a uma ona fafaga 2 taimi i le aso. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le leiloa o le mamafa, faʻaaoga le coriander e avea ma se faʻavasegaga mo ipu eseese, e pei o cereals, salakeke, soup. Ae e aoga le faʻaeteete - coriander e matua tigā lou fia 'ai, e tatau ona e faʻasiasia. Ma e le o toe mamao, ae o le a lagona le taunuuga, o le a amata le leiloa ma le mamafa. O le mea lea, cilantro e talafeagai mo le gau o le mamafa.

Faʻaleagaina ma le faʻasaina

Ae ui i lea, o le mea e leaga ai, e le gata ina aoga, ae e afaina foi i le cilantro mo le tino. O tagata e maua i le maila ma gastritis e tatau ona taofi le faʻaaogaina o cilantro. E faʻasaina foi mo tagata ei ai faafitauli faʻapitoa i le cardiovascular e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi, thrombosis, thrombophlebitis, i le taimi o le faʻasalaga. O gasegase ma gasegase maualuga e matua le manaomia e faʻaaogaina. I tagata, e ono tupu le gasegase o le sperm ina ua tumu le tino i le cilantro. O Cilantro o loʻo faʻasaʻoina tamaitai: i totonu o le tino, o le tele o le maliega o le cilantro e mafai ona mafua ai le le mautonu.

E taua! E le tatau ona galo ia te oe le mea moni e faapea i le tasi taumafataga e mafai ona e le sili atu nai lo le 35 g o le cilantro fou ma le 4 g o fatu coriander.