Pear

E faʻafefea ona taulimaina paʻu faʻamaʻi

O fualaau 'aina uma lava e afaina mai osofaiga o manu, ma o pears e le o se faʻasalaga. Aua le faʻaogaina se auala e puipuia ai laau i le mea e sili ona le faʻaeteete, aua o lenei mea e mafai ona le gata i le oti o le seleselega, ae o le laau atoa.

I lenei itu, e popole tele le au fai togalaau e uiga i le fesili: "O a iniseti e matautia ma o le a le uiga e tatau ona e faʻaaogaina ina ia mafai ai e le meaola o le pia ona tuʻu ese le laau e faʻavavau?" Ma o le mea lea, ina ia aua nei mafua ai le fefe i soo se laumei lapopoa po o se paluga i luga o se pi, o le fili e tatau ona iloa e le tagata lava ia.

Hawthorn

Hawthorn o se mea e sili ona manaia, ma o le tele o fatuga o se laau, o le anufe o le a vave ona 'aina uma fugalaau, ovaries ma greens. A maeʻa ia te ia, o le a ia tuua na o ni lala paʻu ma paʻu.

O le iniseti e lafi i totonu o le fale o lau lau vevela ua fusi i totonu o se pu, lea e pipii faatasi ma pusa. E faigofie lava ona maua ni pulou anufe i le taufaʻaiuiu o le autumn, pe a uma ona leiloloa uma le laʻau.

E taua! O le togafitiga faʻapitoa i iniseti ma le eliina o le eleele o le a fesoasoani i le vave faʻaumatia le meaola.
O taunuuga lelei e maua mai e ala i le aoina ma le faʻaumatiaga o nusipepa o loʻo pipisi ai le apogaleveleve. I le autumn, pe a uma le pala, e fautuaina e aveese uma laulaau uʻamea mai laau e fai ma taumalulu mo iniseti. E masani ona faʻaleleia papamaa o Hawthorn i le po i luga o vao vao e ola i totonu o le togalaau, mai le mea e mafai ona faʻaputu i le leva o le afiafi po o le vaveao.

Winter moth

I le mea moni motu taumalulu e le itiiti ifo le lamatia nai lo le uʻamea. O le apaʻau o le iniseti tane e 3 inisi, ao fafine e maualalo apaau, o lea e le mafai ai ona lele. O tamaʻi iniseti e lanu enaena enaena, o le fausua o le manava ma ona vae uumi.

O tagata matutua e oʻo i le umi o le 28 mm, o la latou tino e lanu samasama-lanumeamata. O le anufe e le o se meaʻai ma fiafia i luga o fualaau aina uma, faʻasusu o latou laʻau, laʻau ma fugalaau.

E taua! Mo le faʻaumatiaga o le pest na faʻaaogaina le auala lava lea e tasi mo le taua ma le au.
E faʻaumatia le miti taumalulu felafolafoaʻi laau aʻo leʻi fugaina ma ia iniseti"Zolon", "Metathion", "Nexin", "Chlorophos" poʻo le "Olekuprit".

Ina ia faʻaitiitia atoatoa le avanoa e salalau solo ai manu, e tatau ona faʻaumatia faʻatasi ai ma vaʻa apogaleveleve, faʻamalo mamanu le paʻu mai nofoaga malepelepe ma gaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o latou ogalaau.

A maeʻa le pear, e tatau ona eli i luga se fasi eleele e lata ane i le ogalaau, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le mafiafia o anufe pupula.

O taunuuga lelei e maua mai i le faʻapipiʻiina o fusi faʻataʻavale i luga o le ogalaau, lea o le a le mafai ai e pepe iniseti ona ulu i totonu o le pale, ma o le a latou tuʻuina fuamoa ile pito i lalo o le laau, lea e faigofie ai ona faʻaumatia.

Galitsa pi

Galitsa pi - o se iniseti lea e masani ona afaina ai pears ma faʻasao ai i tatou i fua lelei ma manogi. O tagata matutua e leai se mea e lamatia ai peʻa, ae e mafai ona latou faʻaumatia faʻavaveina uma a latou aʻa.

Pest larvae ia i ai se tino faʻatusatusa, o se pulou ulu ulu lelei ma agai i luga, ma faʻafeagai ma le tasi ma le isi gutu malosi.

Faʻapipiʻi i vavae vailaʻau, o meaʻai e faʻaosofia ai foliga o loʻo tutupu i totonu. O le iniseti e aʻafia ai le ovary o fualaau taumafa ma fafagaina i luga o lona pulupulu, o le mafuaaga lenei e sili atu i le taimi ua liua le fua, e taofi lona atinaʻe ma pa'ū.

Pear Fruit Galley

Pear Fruit Galley - O se iniseti laitiiti lea o lanu uliuli, lea e foliga tutusa ma se namu ma e tusa ma le 4 millimita le tele. Iniseti lapisi e fafaga i luga o fatu o fua ma lau o laau.

O meaola faalafua e afaina tele i laau laiti, faapea foi i latou ua uma ona teuteuina. E le gata i lea, e mafai e le pusi ona ofi atu i totonu o le potu fatu, fafagaina i fusi fetau.

E taua! Afai o se pulu vavalaʻau po o se fua o fualaau suamalie i le vaeluaga o le po na totoina i lau togalaau, e sili pe a le tolopoina le taua mo se taimi umi. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, o laau e felafolafoaʻiina i le taimi o le faʻatulagaina o fuamoa ma Chlorophos, Phosphamide, poʻo Metaphos.

Pear sawfly

Iniseti pest na aafia ai pears - pear sawfly. O se tagata matua ei ai lona tino e 5 i le 6 millimita. O fafine latou te taoto le fuamoa se tasi i le le tatalaina, ae faaleagaina le ovipositor o le sepal base ma le atigipusa.

E paʻu i totonu o le ovary ma e fafaga i lona autu, ma mulimuli ane latou te lafo atu i fualaau lata ane. I le vaitau o le fafagaina fafagaina, o le tasi o vavao e afaina mai le 3 i le 4 fua. E 'aina a latou fatu fatu ma fatu, faʻatasi ai ma le fua o le fua o le fua e liu uliuli ma pau ai i luga o le taimi.

Ina ia aloese mai se osofaiga matautia o meaola faalafua, i le amataga o le laau fugalaau togafitia i iniseti. Afai ua misi le taimi ma ua inosia e le iniseti le fua, ona luluina lea i luga o le fata ma tanumia i le loloto o le itiiti ifo ma le 50 simita, lea e aloese ai le salalau solo o le meaola.

E taua! Ina ia faʻaumatia le meaola, o le pale o le laau e sosoloina i le organophosphate, tuufaatasia o pyrethroid, mea e leai se aoga. E tatau ona fufuluina le pulupulu i le 5 po o le 6 aso aʻo lei tupu aʻe pe vave loa ona maeʻa.
Ina ia aloese mai le salalau o laʻau moa i totonu o le togalaau, e tatau i tasi ona mulimulitai i tulafono faavae o le tausiga o laau ma eli le eleele e siomia ai i latou; e fautuaina foi e aoina ma faaleagaina ia upega tafailagi o iniseti.

Failautusi

Failautusi pei o le leai o se isi ituaiga o meaola faʻapipiʻi e mafai ona faaleagaina le ola o soʻo se fai togalaau. O mite o se souslasslass o arthropods - faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le arachnid vasega e mafai ona afaina tele ai laau toto.

E te iloa? Afai e tofu tamaitai taʻitasi ma le 50 o laʻau (i le mea moni, e oʻo atu i le 200 fuamoa), ona tuʻuina atu lea o le 15 augatupulaga i le tausaga, o le a ufitia le lalolagi i meaola faalafua ma le lua mita.

Brown mite

Brown mite matautia i fualaau aina uma, ae o lona autu o le apu. O le fafine ei ai lona tino lautele, ma le umi o le 0.5 i le 0.6 millimita. O le tino o le tane e sili atu ona lautele, o le iniseti ei ai se lanu mumu-lanu enaena ma ona vae uumi uumi.

O le anufe e aloese mai le susulu o le la ma populates ile tumutumu ma lalo o le laau.

Gall mites

Gall mites - O fualaau faisua lea e masani ona avea ai ni galls po o isi mea leaga i gaʻo vailaʻau. O le gall mite o se microscopic parasite o lanu samasama, lanu violē poʻo le lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe. O loʻo i ai se tino lapotopoto poʻo se manulele ma 4 paʻu o vae. Iniseti e salalau e le matagi.

Gall mite e toe fiafia i fua uma o fualaau aina, ae maise lava e le o manatu o ia i le apu ma pi.

Red Apple Tick

Red Apple Tick - O isi meaola e afaina ai laau fua. O le umi o le tino o le pest e le mafai ona oʻo i le 0.6 milimita, e faigata ona le iloa: o loʻo i ai se lanu mumu sesega. O laʻau e fananau mai i le taimi o le fufuluina o le apu, ma o le mea lea e foliga mai ai o laulaau o le laau ua lilo i le paʻu mumu.

O le faapipiiina i luga o laulaau, o le mites suck the juice from them, lea e mafua ai le solia o le faapaleniina o le vai, e mafua ai le faaitiitia o le gaosia o le chlorophyll ma le faaitiitia ai le faiga o photosynthesis. E mafua ai le vaivai o le laau ma o le mafuaaga autu lea e fua mai ai fualaau laiti.

I nofoaga o le malosi o iniseti gaosia o iniseti e masani lava ona fausiaina, lea e masani ona faʻaputuina..

E aloese mai le faʻasaina o aganuue fautuaina e faʻamamaina laau mai le paʻu tuai i le tautotogo ma faia o latou limula. Faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi e le mafai ona faia e aunoa ma togafiti faʻamaʻi ma inisetie pei o le "Malathion" poʻo le "Trichlormetaphos".

I le faʻaopoopoga, e faʻamalosia ai le faʻaumatia o siaki e faʻaaoga ai fualaau faʻasaina ma mea e felafoaʻi, lea e mafai ona ulu atu i totonu o fatu o laau i se loloto loloto ma e le salalau atu i totonu o le tino. O nei vailaʻau e aofia ai le "Abamectin", o loʻo i ai se aʻafiaga i luga o siaki.

Peina Copper

Peina Copper - o se meaola matautia e afaina ai le sap mai lau o le laau, ma mafua ai ona latou paʻu ma pauu. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau e faʻagesegese lemu, e amata ona fua mai fua, e vaivai ma e le taliaina le taumalulu.

Faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi i luga o lau o le pi e aliali mai melilea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻe manulele uliuli.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le siama o le pi, e fautuaina e faʻamamā mai le paʻu oti, moa ma le laisene i le tautotogo. Puipuia le salalau o le pusi o le a fesoasoani i taimi talafeagai iniseti faʻamaloloe pei o Karbofos, Agrovertin poʻo Decis.

E te iloa? O auala lauiloa, faʻamafanafanaina le togalaau ma ulaula tapaa ma totoina laau i se fasimoli-ma-soap solution na faʻamaonia e sili ona lelei. O le isi auala e le masani ai o le tagofiaina o se meaola, o le pulupuluina o laau ma se vaifofo o le kelu. Mo le fufuluina, o le kelu e faʻafefeteina i le vai i le fua faatatau o le 100 kalama i le 100 lita vai.

Moths

Iniseti pei mothsmasani ona asiasi ia matou togalaau. O le mea e sili ona matautia mo uʻu o le mota i sasaʻe, moa moa ma le moa aporo. I fafo, o nei meaola faalavela e tutusa lelei lava i le va o le toilalo. E tuʻuina e le butterfly fuamoa i totonu o le fugalaau, ma a maeʻa ona fanau, o le a faʻamago ma malepelepe ia fua ua faaleagaina.

East moth

East moth - o se meaola matautia e faʻaleagaina ai mama ma fua o togalaau uma. O lenei pepe laititi ma fusi uʻamea lautele. O le tino o le iniseti e lanu moana uliuli.

O pito pito i luma o loʻo ufiufi i le siliva ma le paʻepaʻe paepae, ma fai ai ni felafolafoaiga mataʻutia. O fusi faʻaiʻu e lanu lanu enaena-enaena ma le lautele o le ponaivi. O le apaʻau e oʻo ile 14 millimita.

Pee moth

Pee moth - o se moa monophage, na te faaleagaina na o fua o pears. O le iniseti ei ai sona lagona faʻapitoa mo uluai ituaiga o pears, talu ai o la latou fua e maualalo ai le paʻu.

O le pito i luma o apaau o le moa ua tiʻeneʻene uliuli, ma o fusi pito i tua e lanu enaena. I le masina o Iulai, e tupu mai ai le iniseti, ona maeʻa ai lea o le fafine i fua o le pi. O le tootoo o le anufe e faʻagasolo sao i le fua o le fualaau aina suamalie, faʻafeiloaʻi i totonu o le potu fatu, o le a faasolosolo ona 'aina uma fatu, lea e oʻo atu ai i lona oti.

E te iloa? O le anufe e le alu i fafo ma e le fetolofi i luga o fualaau tuaoi. E oʻo i le lima o laʻau e mafai ona tasi i le fua i le taimi.

Totoina o moa

Faʻatoʻaga faʻatoʻaga codling moth e aafia ai fua o togalaau e pei o apu, pears, peaches ma plums. O le butterfly ei ai se lanu uliuli-enaena. O le apaʻau o se iniseti e mafai ona oʻo i le 20 milimita.

O le moa e lanu mūmū lanumumu ma se limite o le sili atu i le 1 millimita. E maua i matou uma i peʻa, apples or plums of caterpillars mālū laiti anufe ma ulu lanu enaena, mafai vave ona faʻaumatia uma fua.

I le taua ma le moth moth O taunuuga sili ona lelei e maua mai i metotia o gataifale, lea e aofia ai le faaleagaina o toega o laau ma le eliina o le eleele i totonu o le vaega o le au. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona salalau meaola, e tatau ona aveese fualaau aina.

Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e ufiufi le ogalaau o loʻo i ai mea e ufiufi, ma faʻafefe pe ave ese peʻa mai le saite. Tali lelei ma tuʻuina mai totoina o laau ma iniseti, e pei o Iskra, Karbofos ma Fufanon.

O se filifiliga, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga iniseti, mo se faataitaiga, "Lepidocide". O le faʻapipiʻiina o sima e faʻaumatia ai le meaola.

Motu e le o amanaia

Motu e le o amanaia e aafia ai toetoe lava o fualaau aina uma, o meaola faalafua nei i le ogalaau o le apu ma le pi. O le iniseti e mafai ona aʻafia ai vaega uma o le laau, ae maise lava o le vao, o le paʻu ma le cambium e pagatia mai ai, lea e mafua ai le faʻaitiitia o fua o laau ma le faʻaitiitia o lona gaosiga.

A oʻo mai se meaʻai, e tatau ona vave amataina se taua, talu ai ona o le umi o le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona oo atu ai i le faʻaumatia atoa o le laau.

Mo lapataiga le faʻaalia o le manufeʻai E fautuaina e aveese le paʻu ua oti mai le laau i tautotogo uma ma faia le faʻavaeina o ogalaau. O le faʻaaogaina o le pheromone ma mailei mama e maua ai foi iʻuga lelei.

Taimi fesoasoani e puipuia ai laau mai meaola faalafua saluina o organophosphorus tuufaatasiga, o suauu ma pyrethroid.

Motu

Motu - O le isi lea mea leaga matautia, o le a le misia le avanoa e taumafai ai isi ituaiga o fualaau aina. O le moa e gaosia ai fuamoa, lea e foliga mai e foliga mai e 15 millimita le umi, e faaleagaina ai fua o le pi, apu, pulu ma le pi.

Moth Fua

Moth Fua - o se moa manaia, ae o ona laʻau o le a faʻaumatia ma le faʻamalosi lau togalaau. E mafai e se tamaʻi anufe ona faʻaleagaina tele togalaau. Faʻaleagaina aganuu agaleaga, faʻavaivaia ma faʻaitiitia o latou gaosiga.

O le tootoo o le pusi e oʻo i le umi pe a ma le 5 millimita, o lona lanu lanumeamata lanumoana. I nofoaga o le faaputuputuina o anufe i luga o laulaau, o le faʻavaeina o mina papaʻe lapotopoto. O le meaʻai e 'aina le tino o lau ma fua, e mafua ai le oti.

Moth moths

E leai se mea lamatia ma Moth moths. Latou te lalafi i lau o le fatu. O anufe o moa e lauiloa mo lo latou fiafia tele: latou te le gata ina 'aiina laulaau o le laau, ae fiafia foi e fusi ia fuaitau i fua o pears ma apu, lea e tau atu i lo latou paʻu'ū.

I faailoga muamua o foliga o moa, e tatau ona vave faʻaalia le taua ia te ia. O taunuuga lelei e maua mai i le taimi o le faamamaina o laulaau paʻu ma le totoina o laau i le amataga o le tautotogo faatasi ai ma sauniuniga inisetiids, e pei o Zolon, Metathion, Nexion, ma Phosphamide.

Ua fautuaina le au fai togalaau ina ia sulu i luga o laau ia mea suamalie o pepa ma le fasimoli tagamea.

E taua! I taimi o togavao iniseti, e le aoga le tosinaina o iniseti ona o meaʻai e fafaga i totonu o le laulaau.

Aphid

Aphid - O le faʻafeiloaʻiga sili lea ona masani ai o matou togalaau. O le tele o fai togalaau o loʻo faʻamalosia i tausaga taʻitasi e faʻaumatia le 'aphid colonies. Aphids faʻalelei i luga o laau, fafagaina i luga o le taua taua o vailaau laiti ma le afaina o laau totino ma vailaau matautia.

E te iloa? I le aotelega, e 10 aiga i le natura ma sili atu i le 4,000 ituaiga o aphids, ma e tusa ma le 1,000 ituaiga eseese o aphids nonofo i Europa.

Greenhid aphid

Greenhid aphid - O meaola leaga nei i se paʻu e mafai ona tau atu i le oti o se laau. O pepe laiti, faʻapipiʻi i totonu o laau, faʻateleina vave vave, o le pest e faapitoa lava e le faʻafefe i vili laiti ma fufulu o latou sua i le manava.

Toto toto

E pei ona taua i le igoa toto aphid ei ai se lanu mumu mumu. O le iniseti e fafaga i luga o le togalaau o togalaau, ma afai e te le amata tauivi ma iniseti i le taimi, o le a ufitia lala o laau i maʻi, lea e mafua ai le oti.

E te iloa? Na afaina e le toto aphid le teritori o Europa mai Amerika i Matu i le amataga o le XVIII senituri.

Seia oʻo ina faʻateleina aphids, latou te faʻaumatiaina, i se isi faaupuga, latou te tuʻimomomoina. Ae a uma ona pipii le pest i le kapeta mamafa o lala ma lālā o le laau, o le faʻaaogaina o iniseti e taua tele.

Mo lapataiga faasalalauina aphid vave o le tautotogo laau togafitia i le 25% powdered hexachlororane i luga o le phosphate rock pe saofaga atu i le 12% o le pefu hexachlorane i le palapala.

E iai foi se fofo sili ona lelei mo tagata aphids fufuluina o laau i le fasimoli ma le paluga fofolea e saogalemu mo tagata, ae e sili ona matautia mo lenei pepe anufe.

Fugalaau

Fugalaau - o se iniseti e le itiiti ifo le salalau nai lo se aphid green. O le faʻamaʻi o le fuga o le fugalaau e masani ona taʻitaʻia ai i le oti o le seleselega. O le lanu lanu lanu o se iniseti lea e manatu o se meaola matautia lea e fafaga i le sua o le fua o le pi po o le apu.

Fugalaau fugalaau

Fugalaau fugalaau - O se iniseti lenei mai le faasologa o pusi e maua mai i le aiga pepe. O lea ituaiga pusi i luga o se pi o se mafuaaga ogaoga mo popolega.

Na te sosolo mai i totonu o ipu mama o fugalaau, lea ua uma ona i ai le taimi e sasaa ai le sua, ae e lei oso. O se meaʻai moni lenei mo le lanu lanu lanu. O le osofaʻiga o vao o le mafuaʻaga lea ua musu le laau e fuga ma o se taunuuga - e le fua mai.

Fugalaau Apple

Fugalaau Apple fafo e foliga tutusa ma lona uso pear tsvetoeda. O lenei lanu enaena-lanu enaena, lea e umi lona ulu ulu, lea na te faaaogaina e suʻe ai le sua mai fatugaʻo.E fafagaina e tagata matutua i luga o laʻau ma laulaau, aʻo faʻaumatia e latou o latou fua o fugalaau ma apu.

O le faʻamamaina o le paʻu i le tautotogo ma faʻamavaeina ai ogalaau o le a fesoasoani e taofi le osofaʻiga o manu. E le gata i lea, o taunuuga lelei o le a maua ai le faʻapipiʻiina o fusi paʻu.

E mafai e le peta ona taumafai e lulu le pale o le laau i luga o le lautele, ona faʻaumatia lea. Afai o le auala masini e le maua ai ni taunuuga, ona fufulu le laau i vailaʻau faʻasaina, e pei o le "Decis" poʻo le "Kinmic".

Silkworm

Silkworm - o se moa tele, ma se apaʻau e oʻo i le 8 simita. O le anufe anufe i le umi e oʻo i le 7 centimita ma o loʻo i ai se lanu uliuli po o le lanu uliuli.

E te iloa? E fiafia le iniseti e fiafia i laulaʻau, ovaries, tumutumu ma fua o le pi. O le mea moni e mafai e se anufe e tasi ona 'aina e oʻo atu i le 35 laulaau o le a fesoasoani e faia se ata faʻatusatusa o le fua o se faʻalavelave tupu pe a aʻafia se laau i se lulu..

Paʻu sulu uaea

Paʻu sulu uaea - o se pepe lele ma se apaʻau e 32 i le 40 millimeters. O le meaola o loʻo i ai piliki-lanu enaena poʻo le lanu-samasama. O le tino o le iniseti o loʻo ufiufiina i lauulu o se paolo samasama uliuli. O le alova i le uumi e mafai ona oʻo mai i le 40 i le 60 millimita ma o loʻo i ai se tino lanu uliuli, e ufiufi i lauulu lauulu.

E te iloa? O le iniseti e lamatia na o le vaega o le vavae, e le fafagaina e tagata matutua.

E faaleagaina e le anufe toetoe lava o fualaau aina uma ma vaomatua. Afai e te le faʻaumatia le tamaʻi manu i se taimi talafeagai, e mafai ona faʻaumatia atoatoa le pale o le laau afet.

Gypsy moth

Gypsy moth E fafagaina i luga o le sili atu i le 300 ituaiga laau, ae o lona autu autu o le paina, oak, poplar ma apu.

O le apaʻau o le fafine e mafai ona oʻo i le 75 millimita. O le tino o le iniseti e ufiufi i le lauulu lanu enaena, o apaau e paʻepaʻe, e faʻaaogaina i luga o lanu zigzag uli.

O le alova e mafai ona oʻo i le umi e oʻo atu i le 75 millimita, o lona tino e ufiufi i lauulu lauulu umi. E matua manino lava, ma o le mea lea pe a iloa se iniseti, e tatau ona faʻaumatia i le vave e mafai ai.

E taua! Aloese mai faʻamaʻi pipisi i le silikorm ma le coconopad e fesoasoani i le siakiina masani o laau mo le iniseti. Pe a iloa le fuamoa, e tatau ona aoina lelei ma susunuina. Mo le fatuina tele e fautuaina e faaaoga iniseti. Mo nei faamoemoega, e fetaui lelei ma le "Nitrafen". O taunuuga lelei e maua mai e ala i le faʻaaogaina o fusipaʻu, aveeseina o le paʻu paʻu ma le faʻavaeina o ogalaau.

Popo

Popo - O se lapoʻa lapoʻa tele ma se tino lauulu lauulu, ma se ulu tele ma se moa felanulanuaʻi. O le butterfly ei ai se siʻosiʻomaga puupuu o le olaga ma o loʻo i ai sona faʻataʻitaʻiga.

Iniseti tuʻu le fua i vaega. O popo o le popo e le o filifilia tele i meaai, ma o lea e fiafia ai e faʻafefiloi lau o laau fua uma ma e oʻo lava i ni nila o le pine.

E te iloa? Afai e te iloa tonu le mea e togafiti ai pears i le tautotogo mai meaola faalafua, ona e le popole lea i le saogalemu o le seleselega.

Scar

Scar - mea taatele. O iniseti matutua e matua faʻasao i mea leaga, lea e mafai ai ona latou faʻafeiloaʻi se faʻaitiitia o le vevela.

Ua maeʻa le inisiua o le inisiua i se pusa puipui, o le lelei o le faʻaaogaina o iniseti e faʻaitiitia ai le malosi. I fafo atu, o le iniseti e foliga mai o se mimilo, e lanu enaena.

I le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai le fatugaʻo, o togafitiga e togafitia i le solution ole DNOClea e mafai ai e oe ona faʻaumatia iniseti iniseti i se taimi talafeagai. A maeʻa ona alo ese mai fuamoa, e fautuaina laʻau moli faʻatasi ai ma mea iniseti o mea e faʻafesoʻotaʻi aiMo lenei faamoemoe, "Decis" poʻo le "Kinmic" e atoatoa.

O le matafaioi autu i le puipuia o le faʻaleagaina o laau e ala i meaola faalafua e mafua mai i le puipuia o meaola oona, lea e aofia ai le aveeseina o le paʻu tuai, taofiofia o ogalaau, aoina ma faʻatafunaina meaola afaina ma le eliina o le palapala i totonu o le ogalaau. E na o le faʻalogo lelei ile amio i laau ma le taofiofia ole taofiofi o meaʻai e fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei o peʻa suamalie ma manogi.