Fualaau aina

Ituaiga o paʻu o le apogaleveleve: faʻapefea ona iloa se mea leaga leaga?

Spider Tick - pest matautia, faʻaleagaina uma fale ma laau totō.

I le aofaiga atoa e sili atu ma le afe.

Ae peitai, o le a tatou tauina naʻo le tele masani.

Red

E maua i Europa atoa. Hurts totonu o laau ma fale laufanua. I nofoaga mafanafana, e faʻamautu i luga o togalaau faʻasaina. E fiafia e 'ai Solanaceae (pateta, tamato, datura, eggplants), laau toto ma le fale. E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamau o le apogaleveleve i luga o eggplants, tamato ma pepa, faitau i la tatou 'upega tafaʻilagi.

O le matua matua o le lapoa o le 0.4 mm le umi ma 0.2 mita le lautele. Lanu o le tino - lanu mumu ma se ie lanu violē. Maʻeu tagata, valiina i lanu lanumumu mumu. O le alova e manino pe a amata ona 'ai, e amata ona lanu. O le nymph e sinasina, e ufitia i spe spe.

Laʻau uila mumu - ata:

O le mite mumu e sili ona fiafia i le vevela nai lo isi ituaiga. E sili ona talafeagai vevela mo lona ola - mai le 30 °. O le mea lea, e masani lava e le tupu i nofoaga tatala o itu i matu. Ae ui i lea, i totonu o fale ma greenhouses taimi e ave ai le silia ma le 20 augatupulaga.

Matou te fautuaina oe e faitau la matou tusiga "Faʻataʻituina vaʻavavelevele i luga o totonu o laau", o loʻo faʻamatalaina ai uma faʻalelei ma foliga o le faʻaumatia o siama i totonu o le fale, faʻapea foi fualaau faasainasili ona talafeagai mo lenei mea.

Le masani

O se tasi o tagata pito sili ona matautia o le aiga, e maua i soo se mea, eseese eseese, e aʻafia ai le 200 ituaiga o laau. E mafai ona oʻo atu i le 18 augatupulaga i le tausaga.

E masani lava le mafai ona mafaufau i luga o laau toto, aua i le faaopoopoina i le microscopic size (e oo atu i le 0.4 mm le umi), o loo faamatalaina i se lanu ese ma le lanu enaena.

Na o le faaiuga o le taumafanafana e suia ai e tamaitai le lanu i se mumu mumu. O laumei muamua e lanumeamata, ona beige, tina o le penina. O aʻaʻo e manino, faʻapalapalaina. Ua valiina ni naimphs i lanu lanumeamata-lanumeamata.

Soifuaga ola lelei - vevela 28-30 °, faʻamamafana 40-50. O aʻafiaga e mafua mai i tikeri uma o atinaʻe, vagana ai fuamoa.

Turkestan

E ui i le igoa, o lona nofoaga tele tele. O lenei ituaiga o meaola o loʻo maua i Iukureini, o Asia Tutotonu, i le Primorsky ma le Stavropol Territory, Kazakhstan, le mamao ma lata ane i Sasae, Western Siberia, Europa ma Amerika i Matu.

Faʻailoa le polyphagous parasites, fasia o pamu ma fualaau aina, fualaau aina ma mea totino.

O le tele o tagata matutua e oʻo ile 0.6 mm, o le lanu e lanu meamata i taimi o taumafa, o le taumalulu e mumu mumu.

O fuamoa e muamua le lanu, ona lanu lanumeamata.

O laumei lanumeamata lanumeamata, e maua mai ai ni nai paʻu lanumeamata lanumeamata-lanu samasama, e ufitia foi i vaʻa lanumoana.

Hawthorn

Fale nofo i nofoaga vevela Rusia, Iukureini, Tajikistan, Armenia, Moldova, Uzbekistan, Georgia, Kazakhstan, Azerbaijan, Western Europe, Saina, Korea, Iapani.

E fafaga i fualaau aina fua, fatu uma ma fualaau. Le tele o mea masani luga o paʻu, liliu, peaches, apu, cherry cherry, pi, cherry.

Faʻailoa i le faʻailoaina o le le taua o feusuaiga. O tamaitai e tele, e oʻo i le 0.55 mm le uumi, ma o tane e le sili atu i le 0.4 mm. O le lanu o le fafine o le mumu uliuli, o lanu e lanu meamata.

O fuamoa le lanu e maua malie ai le lanu lanumumu lanumeamata. O laumei ma uumi e valiina i ni lanu uliuli i luga o se malamalama lanumeamata.

Mafaufau i ai se tasi o mea sili ona leaga ituaiga o moa. Faatasi ai ma le malosi malosi o le timuga e amata ona faateleina le tele o mea, o loo osofaia lala, laulaau ma sulu o la latou upega tafailagi. E masani ona taʻitaʻi atu i le oti o fualaau aina.

Faitau a matou tusiga i le auala e taulimaina ai le apogaleveleve i luga o fugalaau, currants, strawberries ma vine.

Sese

Talia le alofa tagata nofo fua. E pei o isi malo uma o le itulagi, e fiafia e ola i tulaga o le maualuga o le susu. I totonu o Europa, e na o le maua lava i totonu o laau ma totonu o greenhouses (greenhouses).

O le iloaina o lona osofaiga e matua faigata lava, pei o lenei siaki e le faʻafeiloaʻi se upega tafaʻilagi. O le mea lea, o tagata e ona laau e ola mai i le taimi ua matua faateleina ai le manu.

Faʻailoa i ni laʻititi laʻitiiti, ausia le maualuga 0.3 mm le umi.

O loʻo i ai se tino ellipsoide, e vali mūmū poʻo le lanumeamata.

E iloa ai Ua fautuaina le au faifaatoaga poto e uu se solo pepe i totonu o laulaau.

Cyclamen

O le isi tagata asiasi mai le vaomatua. Alofa i le vevela, e le fefe i le susu. I totonu o Europa atoa, e mafai ona nofo i fale ma greenhouses. Monophage e maua ai le cyclamen, e mafai ona nofo i chrysanthemum, vine palsamic, gloxinia ma geranium. O isi vaega o laau e le mafai ona fefe ia te ia.

O loʻo i ai se laʻitiiti laʻitiiti (0.1 - 0.2 mm), o se tino o le lanu mūmū. Me atonu e lanumeamata pe samasama. E masani ona faʻaputuina le kolone pest i le pito i luga o le laulaʻau. Faʻasalaga tetele pei o le pefu.

Gallic

E masani lava i soo se mea, e oʻo lava i vao ma laau e faaleagaina. Fuafuaga i luga o laulaau talavou, i le taimi o fafagaga, faʻafefeteina i luga o latou - galls.

Laititi laʻititi le meaola masani e masani lava le mafai ona matau e aunoa ma le faalauteleina o masini.

O le tino o loʻo faʻaloloaina, faʻapipiʻiina pei o se uila. Le lanu-e paʻepaʻe pe lanu enaena.

Tele

O se tagata nofomau i Amerika i Saute, o le taatele i Europa i totonu o fale ma totonu. Na te fiafia i fualaau suamalie, euonymus, cacti, oleander, ficus, saintpaulia, aucuba, taghetis.

O togafitiga e faigofie lava ona aveʻesea i latou e pei o fuamoa o loʻo i luga o laulaau, aua le natia i nofoaga faigata.

Fua o le microscopic - e le sili atu ile 0.3 mm.

O le tino laitiiti e lanu, lanu uliuli ma le paolo mumu.

Fale nofo i le pito i lalo o lau.

Aʻa (bulbous)

E mafai ona e feiloai i soo se mea. Seti totonu o pusa lanu ma fafaga i luga oa latou masini. O sea liki e avea ma pefu. O le iloa o mea faʻamaʻi e mafai ona eli ai se laau mai le eleele.

O le tino ei ai le foliga o se oval, faʻalautele i itu, o le maualuga e oʻo i le 1.5 mm le uumi. Le lanu ua paʻu - lanu samasama poʻo le palapala - paepae.

O le vaaiga e matua ese lava maualuga le tamaoaiga, mai le tasi tamaitai e mafai ona oʻo i le 300 fuamoa.

Omnivorous, malosi malosi, vavalalata tele le vaʻaia o le apogaleveleve aiga pest eseese laau totō. Ae o le poto masani ua faaalia ai e mafai lava ona le gata ina tau ma i latou, ae ia manumalo foi.

O le mea lea, aua neʻi uilima ou lima, faamasani ma mea o loʻo i ai la matou 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani i tauiviga faigata ma le parasite ma mea uma e te mauaina! O lenei mea o le a fesoasoani ia oe i la matou tusiga "Metotia ma metotia e faʻafefe ai le vaʻavave."