Laʻau

Top 10 sili ona matagofie laau totō mo se moega o le la

I le fale, e mafai ona e faia e aunoa ma ni mea e sili atu, ae a aunoa ma le susulu, susulu, fatuina o se fugalaau matagofie o le fugalaau o le a leai se aoga o le olaga. Pe a fatuina ni moega o fugalaau sola, e tatau ona faʻamautinoa e maua uma e vaega taʻitasi lana vaega o le malamalama. E taua tele le faʻapipiʻi saʻo o laau, filifilia e tusa ai ma lo latou tuputupu aʻe. Ona maualuga ai lea o faʻataʻitaʻiga maualuga i luga o aganuʻu maualalo maualalo, faʻavaeina o se tulaga manumalo mo i latou.

Faʻailoga siliki o popuk turkish

O le susulu, malamalama, faaauupegaina o paluga siliki uiga ese e tutusa ma lavalava o sasaʻe sasaʻe, le Turkish poppy (Papaver orientale) ua maeʻa maeʻaeʻa mo soʻo se fugalaau o le la. O lona siʻomaga e mafai ona lagolagoina e le gata i le mūmū poʻo le lanu violē, o tagata popoto e faʻapipii faʻatasi ma fugalaau e lanu papaʻe pe samasama. O le matagofie o le matagofie e maua ai le poppy o se laau lauiloa tele mo le mamanu o moega fugalaau. Ae le gata ia te ia. O le mea sili lea ona leaga le toto. Afai e maua e le poppy le tele o le susulu o le la, ona mafai lea ona ola mo le tele o tausaga e aunoa ma le toe gaosia ma luga o soʻo se palapala.

O turupeni poppy o se mea faʻapitoa, o lona tuuga saʻo e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 80-100 cm. O laʻau basal o poppy e tele, faʻasolosolo solo, e oʻo i le 30 cm le umi, ma o laʻau e laiti. Fugalaau fugalaau e oʻo i le 18 cm le lautele e iai se lanu mūmū sesega ma se lanu uliuli i le faʻavae

E le gata na mumu moli, e i ai ni togalaau aina i moli, lanu piniki ma paʻu paʻepaʻe. O loʻo i ai se ituaiga faapitoa o laau toto o lenei ituaiga o fugalaau lanu mumu mumu. O lenei laau e fuga mai i le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni, a maeʻa ai ona sili ona aveesea lau lanu samasama. O pito i totonu o le fugalaau e tatau ona ufiufi i le fuga o fugalaau i le tautoulu. Ma o le poppy i le taimi nei e fai ai se tamai laupepa o lau o le ai ai i le taumalulu. O le kamupanī e mafai ona faia le yarrow ma le oregano.

Le manogi tulaga ese o le fuga o le lavender

O se nofoaga sili ona matagofie mo le susulu o le la o le a faia e le lavender (Lavandula) - e le gata o se mea teuteu, ae o se vailaau togafitiga faafomai. O i latou na mafai ona vaʻavaʻai i le lavender i le pito i luga o lona vavao o le a le mafai lava ona lafoaia lana manogi manogi matagofie ma le lanu violē. O le fuga o le lavender o se vaaiga ofoofogia, aemaise lava pe afai e nofoia e ona fanua se teritori tele. O lenei tulaga masani o le laʻitiiti e masani lava ona saunia e ufiufi rabatki ma tuaoi. Evergreen lavender - o se togavao e lau lauusiusi o loʻo i ai se lanu siliva matagofie. O lona uiga e leai sona taliga.

O pata ma pi e matua fiafia lava i le manogi na lomia e le lavender honey. E le lelei le togalaau, o le laulauina o le lamala ma le tuputupu ae i itulagi ma ni taumafanafana mafanafana ma le umi e le faigata tele

O fugalaau lavender e le gata o le lila (mai le pale lilac i le lanu violē), ae o le piniki, lanumoana ma le paʻepaʻe. O le ituaiga violin o le lavender e masani ona faʻapipiʻiina ma "sunflowers" susulu o samasama lelei poʻo lanu moli. Afai o le faavaa o le tuufaatasiga o le lavender, e foliga matagofie, mo se faataitaiga, Echinacea purpurea. O le fuga o taimi e faalagolago i le ituaiga lavender. O nisi ituaiga e fuga mai ia Me ia Iulai. I le faaiuga o le taumafanafana, latou te ono amataina le vaega lona lua o le fuga. E masani lava e le umi le umi o le laau e ola umi nai lo le sefulu tausaga, o lea e tatau ona e saunia se sui mo le taimi muamua.

O le upu Latina "lava" o lona uiga "fufulu." O le laau na maua lona igoa mo ona visepic ma mea mama. E oo lava i Roma anamua, sa faaaoga lavender i le taimi o le fufuluina, faamamaina ma le fufuluina

Laʻau e le mafaagaloina peony

I le vaitau o le 60, o lenei laau toto e mafai ona vaaia i le tele o fugalaau i le taulaga. Ma o le taimi nei, ina ua mavae le tele o tausaga, sa toe i ai le paony paʻa (Paeonia tenuifolia) i le pito i luga o le lauiloa. Faʻamatalaga, ma o le mea lea e taʻua ai lenei laau i Rusia, e masani ona fuga mai i le amataga o Me. E masani lava ia Me aso malolo ua uma ona ia fiafia i tagata uma i ona toto mumu toto. O lona manogi manaia e lelei le lalagaina i le savili o le tautotogo ma e salalau solo. I le natura, o nei fugalaau e mafai ona maua i le atoatoaga o vaomatua, ma i le taimi nei o loo lisiina i le Tusi Pulu Mumu.

Ae ui i lea, i le avea ai o se togalaau, e masani ona masani ai peony-taloina. I le avea ma tagata matua, o le laau o Voronet e tupu i le 30-50 cm. E masani lava ona teuteuina e le mama fugalaau. E fugalaau fugalaau fiafia tele, o lea i le vaitau o le vavao e matagofie tele ma manogi. Ae paga lea, o lenei vaitau e le o se taimi umi. Ia Iuni, o le a maeʻa, aemaise lava ile vevela o le tau. Ae o le lanu matagofie e tumau pea ma i matou seia oʻo i le tautoulu. E tele lava taimi e totoina faatasi ai peonies faʻamaʻalo faatasi ma logo a Carpathian, moneti, knifofiya, gelenium, lanu moana, rudbeckia ma le mea sili ona lelei.

O le a avea foi ma aoga aoga e uiga i isi ituaiga o peony ma le auala e ola ai: //diz-cafe.com/rastenija/piony-posadka-i-uxod.html

E mafai e oe, i le mea moni, ona nofo i luga o fomu masani masani, e fiafia foi i latou lava, ae o lenei ituaiga o peony e sili ona manaia mo ona lau. E lelei uma i le fugalaau ma o se tulaga lautele mo laau toto o le a lalo ifo i le peony.

Purslane - se falaʻu lanu i lou atunuʻu

O le igoa Portulaca (Portúlaca olerácea) e sau mai le upu Latina "portula", o lona uiga "faitotoa". O fea oi ai le faaputuga i lenei fale? E aliali mai o lana atigipusa fatu e tatala e peiseai ua tatala se tamai pusa, tatala le auala mo le lumanaʻi. O le mea moni, o tagata ua taua o Purslane - mats. I aso nei i nisi o atunuu Europa, e faʻalauteleina e le totoina o le tagata lava ia ma ola e pei o se vao vao. Purslane na faʻatoʻilaloina a matou tagata fai togalaau ma lona agaalofa ma le faʻafefe, matagofie le matagofie. O ia o se malo faʻafeiloaʻi i fugalaau uma. E alofagia o ia i le umi ma le tele o fua mai ia Iuni ia Aokuso.

I le Vaitau Tutotonu, na ola ae tagata Arapi, ma faaigoaina o le "laau faamanuiaina". Na talitonu na mafai ona ia togafitia uma faamaʻi. O Purslane sa manaʻomia foi i le taimi o Hippocrates. O manua ogaoga ma gasegase na togafitia i laulaʻau ma fugalaau.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le ato e avea o se laufanua i luga o mauga mauga. E i ai ni laulaau paʻu lanu lanumeamata poʻo le lanu mumu. Fugalaau e iai le lapisi o le 2.5-3 cm le tele o lanu: lanu samasama, lanu mumu, lanu viole, piniki, moli, ma isi. Laʻau faʻauʻu (Terry Mix), paʻepaʻe ("White-flowered"), ma le lanu viole ("Splendans") fugalaau e tosina atu ai le mafaufau o tagata tomai faapitoa. E i ai foi i latou e iai ni musumusuga e valiina i lanu e lua.

E mafai ona e aoao atili e uiga ile auala e ola ai i luga mai le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/portulak-posadka-i-uhod-foto.html

Laʻau samasama ma matagofie

E mafai ona e totoina le tele o laau toto, ae afai o lau togalaau e leai se chamomile masani (Leucanthemum vulgare Lam), o ai o le a fiafia tele i le la i le taeao? Ma o ai o le a taliina la tatou fesili autu e uiga i le alofa ae le o le alofa? Leai, e le mafai e aunoa ma se faʻamalolo. Aemaise lava i le i ai o le poppy Turiki ma le suauu lanumoana, o le chamomile e fatuina ai se lanu o le laufanua lea o le a lelei ai le faafouina o le saite, avea ma pele i le loto ma foliga matagofie. Latou te o gatasi ma le masani o le nimbus (chamomile) vaovao vao, chamomile aster, scabiosis, yarrow, sulu ma le sage toga.

O lenei laau e tele lava ina faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. Ae ui i lea, e le aoga le faʻaaoga faʻaogaina, pei o isi vailaʻau

O le mea moni, o se fugalaau papaʻe paʻepaʻe o le a maua i taimi uma se nuʻu matagofie. O Chamomile o se faʻailoga e mafai ona 15 ma le 80 cm le maualuga. O le faʻaogaina o se camomile e i ai foliga o se ato. E toto le laau ia Iuni-Setema. O lenei laau e totoina e le gata i fatu, lea o mea taitasi e tupu mai i le aofaiga o le 2-5 afe fasipepa, ae faapena foi i auala vegetative. Chamomile e mafai ona solo i foliga o se rosette, ma o le a amataina i totonu i le isi tausaga ia fugalaau fugalaau.

Laʻau ma le monarda manogi

Afai e tele mea e te iloa e uiga i meainu lelei, ona taumafai lea e faʻaopoopo le tasi lau lau monarda (Monarda) i se ipu o soʻo se lauti, ma o le a faʻafuaseʻi ona e lagonaina le tofo fiafia o Earl Gray. Fai mai tagata popoto, o lenei laau e mafai ona faʻamalosia le avanoa ma na o se tasi o ona mafutaga. Monarda o se "faʻamalo" i fugalaau 'atamai' ma fulufulu lauulu. Ae ui i lea, o lona lauulu lauulu, e masani ona talafeagai. O ia lava o le a le galo e faasaga i tua o isi laau totő, ae o le a ia le faatagaina o ia e malelemo soo se tasi.

O fugalaau Monarda e mafai ona faalua ma faigofie. O ituaiga uma o lenei laau o loʻo i ai se manogi faʻapitoa lea e le gata o fugalaau ma laulaʻau, ae e aʻafia ai foʻi ma rhizomes. "Fugalaau" fugalaau o le lilac, fusi, piniki, mumu ma le paʻepaʻe na aliali mai ia Iulai. O le tele o fuālaʻau e le faʻagata seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

O Monarda e oʻo i le maualuga o le 120 cm. E i ai se foliga e le o ola e sili atu nai lo le 20-30 cm. O laulaau o le laau e mafai ona lamolemole pe vevesi, e faalagolago i le ituaiga

Sun-faʻateleina Gelenium

Pe a fuga mai le Inisalini (Helenium autumnale), e foliga mai ua faateleina le la ma ua liliu atu ia te oe ma le tele o mea leaga. Ou te fia punou ifo i nei lanu ina ia mafai ona sosogi ai. O le laau e matua ese lava. E tele ituaiga eseese o le gelenium e lauiloa, e eseese e le gata i le tele o lanu, ae faapena foi i le maualuga ma le lautele o le ato e le mafai ai. O le averesi o le fugalaau e 4 cm. E tusa ai ma le lanu, e mafai ona samasama le manene, lanu mumu, lanu samasama-lanu mumu, lanu mūmū po o le apamemea ma se mafiafia o le fugalaau o le fugalaau.

O lenei mea totino e soʻotaga lelei ma isi, o lea o le filifilia o se kamupani i Gelenium e le o se faafitauli. E sili atu ona foliga lelei i le rudbeckia ma le echinacea. O le tele o taimi, o lana fugalaau e suia ai le aganuu masani ma le fiafia i faifeʻau e tuʻuina atu i faiaoga i le Aso o le Poto

E fesuisuiai Gelenium ia Aokuso ma Setema. E fiafia o ia i lona fugalaau lelei e oo lava i gutu malulu. I le autumn, a oʻo mai le aʻa o le kenesoni, ona mate lea o lona aʻa. Ae aiseā la, o le a le mea e taua ai lenei laau? E foliga mai o le iʻuga o le vaitau o le tuputupu aʻe, o le fuga ua faia i le pito i lalo o le aʻa, lea e amata ai ona maua se aʻa fou ma aʻa. O lenei tautotogo o le a maua ai se fugalaau fugalaau fou. O le mea na foliga mai ia i matou o se fugalaau e tasi, i le mea moni, na liua i se kolisi atoa o laau tutoatasi.

Exotic Aferika Afipi

Ina ia vaai i meaola ma fiafia i latou fua, i le aso e leai se mea e alu ai i se mea mamao. Knifofia (Kniphofia) - o se tasi e alofa i le la, na fanau mai i Aferika, na aʻafia ma i matou. O lenei lauiloa faʻapitoa e matuā ofoofogia lava i le vaitaimi o lona vavao. Mai le ogatotonu o le rondette o le vao e le pine ae tupu mai se laʻau uumi e leai ni laulaau, e teuteuina i mea e pei o le tino, e faafuaseʻi lava ona tulaʻi mai. E amata le fuga mai o pupuʻu, mai le pito i luga ma lalo pe mai le pito i lalo. Ma e le o toe umi ae avea le atoaga o le suiga ma mea e lua-leo.

A e totoina le knifofiya, ia e onosai. I le tausaga muamua o le a leai se fugalaau: o le laau e maua ai fugalaau muamua i le lua pe oʻo i le tolu tausaga. Ae o lou faʻamoemoe o le a tauamiotonuina

Ae ui i lea, e tusa lava pe leai ni fugalaau, o lenei laau e foliga mai e matua ese lava. O le a avea ma se mea e le masalomia le teuteuina o soo se fugalaau fugalaau poʻo se tulaga sili ona lelei mo tagata e sili atu ona ola aʻe i le la. O lona vaitau e amata mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo ia Oketopa. E mafai ona avea le knifofiya ma totonugalemu o lau fugalaau, aua e oʻo i le maualuga o le 120 cm. O le laau faigofie e "faauo" i le echinacea, stonecrop, yarrow ma isi.

O mea e uiga i isi ituaiga o fugalaau uumi mo le togalaau o le a aoga foi: //diz-cafe.com/ozelenenie/vysokoroslye-cvety.html

Pulu o le Faʻatoʻaga o le Faʻatoʻaga

Ua e faʻalogo i se mea e uiga i le toʻotoʻo o le taumalulu ma e te manaʻo e te lagona le a? Ona tuliesea lea o togalaau chrysanthemums mai lau 'upega tafaʻilagi! A maeʻa, o le a latou le faatagaina oe e faʻavaivaia i se timuga o Oketopa. Laufanua matagofie matagofie chrysanthemums (Chrysanthemum) - o se ata moni lava o nofoaga o loʻo nonofo ai le taulaga. O le igoa lautele o chrysanthemums e aofia ai upu Eleni e lua. O le uluaʻi "chrysos" o lona uiga o le auro, ma lona lua "anthos" o lona uiga o se fugalaau. E faigata ona finau, o fugalaau auro moni nei.

E 650 ituaiga eseese o togalaau o chrysanthemums, lea e vaevaeina i le ituaiga o eleelea i vaega e 13. I totonu o le togavao o loʻo i ai le cirrus, faʻanoanoa, palanikeke, lua-faalua, anemone, sipuni-foliga ma chrysanthemums - fiafiaga ma petello eleni

E le mafai ona e lagonaina le filemu filemu i lou agaga pe a fiafia lenei laau ma ona ulu matagofie i le timu malulu o le autumn. O a latou kamupani o le a fiafia e fefaʻasoaaʻi suauu pe faʻamaina e asters. Faatasi o le a latou fiafia ia te oe i lanu lanu o le autumn. Ma o le ae faʻafeiloaʻi i lau togalaau totogo seia oʻo i le vaitau fou o le taumafanafana, fiafia i le tart, sina vevela ma le manogi o chrysanthemums.

O i latou oe mananao e teuteu a latou mea i chrysanthemums e tatau ona latou iloa o fugalaau ei ai le igoa lava e tasi e eseese tele i foliga o vao, maualuga, tele o fugalaau, ituaiga o inflorescences, tikeri o le terry, lanu ma e oo lava i le taimi e ola ai. Afai o le maualuga o nisi o ia mea e le sili atu i le 35-40 cm, ona mafai lea e isi ona ola e oʻo i le 1.5 mita. O lapisi chrysanthemums e eseese tele i le lanu: paʻepaʻe, piniki, samasama, mumu, paʻu, la-mumu ma e oʻo lava ile lanu meamata. E le gata i lea, o ata o le lanu e tasi e faʻasalalau lautele.

Fugalaau na fanau mai i le fetu

O le taimi lava na filifili ai tagata Eleni e faapea, o le asters (Aster) na sau mai sina efuefu lea na pau mai le fetu. O le mea lea, latou te faaigoaina lenei fugalaau e viia ai lona tina - le fetu. O le mea moni, o fetu ma o latou foliga ma le susulu o petals e fesuisuiaʻi i itu uma e pei o fetu. E le mafai ona e taʻua lenei masiofo lalelei o le togalaau.

Perennial varietal asters e mafai ona maofa i le tele o fuālaau ma lanu i lanu. Faatasi ai ma le asters o loo i ai lilac, lilac, violet, fusi, blue, blue, pink ma, ioe, ata papaʻe. O fugalaau uma o fugalaau o le a latou mauaina na o le a fetaui ma lona tofo. O le auro auro o le a maua ai se faʻailoga manumalo i foliga o le lilac poʻo le lanu moana lanu moana. Faatasi o le a latou manaia tele. Ma faʻatasi ai ma se faʻauʻu o le colchicum piniki, e te maua se moega fugalaau o le a e fiafia ai i le fou ma le matagofie e oʻo lava i le kiona muamua.

O le matagofie o le aster e iloa tonu lava pe a oʻo mai le taimi o le togalaau i se mutaʻaga. O le taimi lena e fuga mai ai le au malulu malulu i le matagofie uma o lo latou matagofie matagofie

Ona o le eseesega o asters, e matua faigofie lava ona tuufaatasia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu piniki e foliga mai i tafatafa o le Iapani. White asters o le a faʻalagolago lelei i le lanu violē o le "Empire Faʻapitoa" poʻo le "Madonna"

O le moega o le fugalaau o le ae maua o le a muamua faia e ou mafaufauga, ona e oe lava ia. E ala i le faia, e te faʻamoemoe e le galo e uiga i laau na matou tuʻuina atu ai lenei tusiga. Seʻi faapea e leai ni fautuaga maʻoti mo le totoina ma le tausiga. O la matou sini o le faʻaalia ia te oe o nei laau toto, ma filifili i latou mo lau togalaau ma aoao atili e uiga ia i latou lava.