Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona totoina ma totoina kukama "Moscow Night"

Afai o loʻo e suʻeina ni ituaiga kukama e tele ma le le lelei mo lau tuafale, ona matou fautuaina oe e faʻalogo i le kulupu "Moscow Nights". E lauiloa i le au faifaatoaga ma, i se tulaga lautele, ei ai ni iloiloga lelei.

Eseesega faʻamatalaga

O le "Moscow Night" o se tamaititi laʻitiiti, faʻafefe ma faamauina i le 2000. Fautuaina mo le galueaina i vaega uma Rusia.

O le fua o lenei laau toto e matuia i fuaitau - mai le tulaʻi mai o laau toto i le fausiaina o greenhouses e 42-45 aso.

Faamasani oe lava i auala o le totoina o kukama i greenhouses, greenhouses, fanua tatala.

O le taʻavale i le laau e lalaga mamafa, ei ai le fuainumera o lālā ma le tasi aulaʻau autu. O laulaau e laʻititi i le lanu, lanumeamata lanumeamata, faʻapouliuli ma mimigi. I totonu o se tasi mea leaga na faia mai le 1 i le 3 ovaries.

E mafai ona ola le kulupu i luga o eleele mafolafola ma i totonu o greenhouses ma greenhouses, ae peitai, o le filifiliga lona lua e sili ona lelei.

E te iloa? O uluai greenhouses na amata ona faaauupegaina le Roma anamua. O faʻamafanafanaga aupito sili ona faʻaleleia poʻo ni moega feaveaʻi o loʻo fausia i totonu o fata. Greenhouses na faʻaalia mulimuli ane - i le XIII senituri i Italia. I le taimi muamua, na latou olaola i mea matagofie ma togafitiga. Ma na o le XIX senituri na amata ona faʻaaogaina mo le totoina o fualaau faisua.
Le aoga o le "Moscow Evening" hybrid:

  • maualuga fua;
  • fetuunaiga lelei i tulaga eseese o le tuputupu ae, e aofia ai le ola i le paolo, lea e iloagofie ai le laau mai isi aiga;
  • tofo lelei o Zelentsov;
  • le lalolagi atoa o fua;
  • le umi o le vaitaimi o fualaau aina;
  • maualuga le tetee atu i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu olive, mosaic, paʻu paʻu;
  • leai se mea e manaʻomia mo le faʻafefeteina, e pei o le hybride parthenocarpic.
Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona iloagofie, masalo, tasi - o le le lava o le fiaaiga Zelentsy.

Fua o fua ma fua

Fua o fua i le foliga o se pusa vevela. I luga o le paʻu e tele lava gasegase tele. O le mamafa o le mamafa o se fualaau lanu meamata e oʻo atu i le 80-110 g, umi - 12-14 cm. O le lanu paʻu e lanu meamata. O loʻo i ai ni paʻu papaʻe ma ni meaʻai.

O le pulupulu o kukama e le o se mea malie tele, e leai se mea e mafai ai. O fua e lelei mo le faia o salala fou ma mo le seleselega o le taumalulu.

O le fua o le "Moscow Evenings" o loʻo aʻafia i le 15-17 kg i mita taʻitasi. m. O sina mea maualalo, ae lelei pea, maua i le tuputupu ae o tulaga i totonu o le paolo.

Aoaoina e uiga i uiga o kukama "Mamanu e sili ona fiafia i ai", "Faatoaga Saina", "Saina aisa", "Altai", "Far East 27", "Alligator", "Saina Sinia", "Buying", "Claudia", "Murashka", " Beam Splendor, Green Stream.

Filifiliga o fualaau

Afai e te le maua se avanoa e ola ai oe lava ia, ona e manaʻomia lea ona e iloa po o le a le tulaga e tatau ona filifilia. O le mea sili mo le totōina e tupu mai ile tausaga e tasi le masina. O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau oe e manaʻomia le fesili i le tagata faatau pe a totoina laau.

O le mea lona lua e tatau ona e gauai i ai o le tulaga ma le tele o le ala. E tatau ona malosi, ausia se umi o le 25-30 cm.

E tatau ona i ai i le Sprouts se ituaiga pale paleni, lelei le atinaʻeina, e tatau ona i ai se manogi manogi manaia.

O le tulivae e tatau ona 5 cm le umi.

Ia mautinoa ia tilotilo i lalo o laupepa ma asiasia le au - o le i ai o iniseti leaga o le a e vaʻavaʻai ma mata le mautonu. Afai ei ai ni lanu, lanu uliuli i luga o laulaʻau po o le meaʻai, ona le manaomia ai lea e ia togalaau.

E le o se mea foi e tatau ai ona tupu totogo ma lau laulaau po o se mea lamolemole. Mai se ituaiga seedling quality cucumbers e le tupu.

Saili po o a ituaiga kukama e tatau ona tupu i le avanoa.

Sola ma le faʻapala

O kukama e sili ona lelei e ola i laufanua lafulemu po o oneone oneone e leai se paleni pe maualuga maualuga le pH.

E mafai ona totoina i le eleele, lea na latou totoina muamua ai pateta, aniani, tamato, kapisi. Ma e le fautuaina e totoina pe a uma kukama, suamalie, melon, zucini, paluka, squash.

A o lei totoina, e lua i luga o le eleele ma le eleele puipuia, o le a tatau ona muamua faʻamaʻi le palapala. O auala e saunia ai e ese lava.

I nofoaga puipuia. I totonu o le greenhouse poʻo le fale kesi, sauniuniga ile palapala i le tautotogo. O le pito i luga o le eleele ua aveeseina ma ufiufi i se mea e fai ai le 30-40 cm le maualuga. O pu laiti laiti ua faia i luga o le eleele, lea e sasaa ai le vai vevela. O le vevelaina o le susu o le a tupu i ni nai aso. I lenei taimi uma, o le moega o le a mafanafana.

A o le totoina laau totő, o se vaega o vaega e lua o sodoma, 2 vaega o le humus, 1 le vaega o le oneone po o le vao e tuu i le pito i luga o le manure layer. Ina ia aveʻesea meaola leaga mai le palapala, e faʻamalūina i se vaifofo o le potassium.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga fugalaau faʻamalosi - moa moa, puaa, lapiti, manoa mamoe, peʻa, dolomitic, ponaivi, meaʻai iʻa, faʻasili.

I le avanoa tatala. I totonu o le togalaau ua faʻapipiʻiina foi moega mafanafana e tele-layer, lea ua saunia i le tautoulu. Muamua tuʻuina se alavai vaʻaia o vaomago, mutia, lala 30-50 cm le maualuga. Ona tuʻu lea o le mutia fou. I le tautotogo, ua tumu ai le isi apa - mai le eleele ua faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale. I luga o le moega sauniuni, ua faatulaga ai arcs ma o se ata tifaga po o isi mea faapitoa ua tuu i luga ia i latou o le a mafai ai ona mafanafana.

Afai e le mafai ona saunia moega talu mai le tautoulu, ona oʻo lea i le tautotogo ua tuʻuina se tasi o paluga o le manurela poʻo le faapalaga i le faaopoopoina o 3 ipu o le fafie laupapa ma le nitrophoska i le fua faatatau o le 100 g i le 1 mita sikuea. m. Ua tuʻu i luga o le fanua lafulemu. O lenei moega e ufiufi foi i se ata tifaga, ae aunoa ma le faʻaaogaina o arcs, ae na o le faʻapipiʻi i mea mamafa, e pei o piliki. I lenei setete, o le fanua e tatau ona tu mo le itiiti ifo ma le 7 aso. A maeʻa lenei vaitau, o le a saunia mo le totoina.

Tulaga tuputupu ae

Feavega o le ea Mo le totoina o le vevela ma kukama malamalama-malamalama, ia tuʻuina atu se fasi fanua, o loʻo i lalo ifo o le lā ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O le laau e maua ai le tuputupu aʻe sili i le ea o le ea + 22-26 ° C. I totonu o le greenhouse, ua fautuaina e faatumauina tuutuuga i + 18-20 ° C. E le taliaina e le laau le vevela i lalo +14 ° C ma luga atu +42 ° C - e taofi le tuputupu ae ma le atinaʻe. E le mafai foi e kukukama ona faapaleni le fesuiaiga o le vevela.

Laula o le eleele. O le eleele lea e ola ai laau toto e le tatau ona sili atu le vaivai nai lo le +16 ° C. Latou te lagona le sili atu le mafanafana i + 20-24 ° C.

Komepiuta ua avea ma tagata lauiloa tele lea e masani ai tagata ona totoina i latou i auala e le masani ai - i totonu o le fala, i totonu o pakete, i pakete, i le hydroponics, i luga o se windowsill, i luga o se faapaologa, i totonu o fagu palasitika.
Malamalama. Mo le faʻaleleia masani o kukama, latou te manaʻomia se aso malamalama e 10-12 itula. O le soifua maloloina o le soifua maloloina e aʻafia i taimi pupuu ma le umi o le ao. O le mea lea, o le faateleina i le 16 itula ma le tele o le a tolopo le taimi o fualaau aina.

Suavai palapala. O kukama e maaleale i le eleele ma le ea. O le eleele e tatau ona susu i le setete o le 65-75%, i le vaitau o foliga mai o fua - e oo atu i le 80%.

Faʻamamaga o le ea. O le ea e tatau foi ona matua susu - 85-90%. Afai e lelea i fafo, e mafai ona faʻaitiitia le faʻafefeteina i le 70-80%. Faateleina i le maualuga o le 95% ma sili atu ona maualuga i le atinaʻeina o le faamaʻi o le ascochytosis, faatasi ai ma le faaitiitia i le 60% - faamalolo.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

E mafai ona totō kukopa i fatugogogogo i totonu o le eleele, fatu muamua ma fatu.

I totonu o laʻau ogatotonu ma itu i mātū, e tatau ona totoina kukama i le na o le fesoasoani o tipu. O lea o le a mafai ai ona maua muamua ni fualaau aina ma ia maua ai se fua umi umi.

Mo le totoina o laau e manaʻomia ona saunia muamua le fatu, palapala ma le gafatia.

Aoao pe faapefea ona saunia le eleele mo laau toto, auala e faʻaaoga ai kaseti, fualaau o peat, auala e fai ai togafitiga o fatu kukama.

Fatuina sauniuniga

Ina ia saʻo le faʻatulagaina o le taimi o le totoina o fatu mo tipu, e tatau ona e faitauina mai le taimi o le totōina i totonu o le lauʻeleʻele poʻo le togalaau mo 20-30 aso. O le taimi e tulaʻi ai mo itulagi taʻitasi o le a eseese. E mafai foi ona e faʻaaoga fautuaga o le kalena o le masina.

Faʻatau ma teuina fatu i totonu o se maketi faapitoa e le manaʻomia ona faʻatautaia. O i latou na faʻatau i luga o le maketi e tatau ona faʻamaʻi i se vaifofo o le paluga oona poʻo le sauniuniga o le Epin.

Initaneti ma nofoaga

O fatu laau e totōina i le taimi lava i totonu o pusa paʻu poʻo ipu palasitika. O le mea moni o le fuʻa e le taliaina se mea e filifili ai.

O le eleele mo le totoina o laau e mafai ona faʻatau pe faʻafefiloi mai eleele laumei, peʻa, oneone ma alavai.

O le vevela mo le totoina o laau e tatau ona tumau i le + 20-22 ° C i le ao ma le +18 ° C i le po. O le faʻaitiitia o le vai vevela i lalo +12 ° C e le taliaina.

O le taimi aupito sili ona lelei o aso o le ao e 10-12 itula. Afai o le a totoina laau toto i luga o le windowsill, ona tatau lea ona paolo mai le la.

Aoao pe faapefea ona e filifilia se lamalama.

Fatuina o togalaau

O fatu e totoina i totonu o le malulu ma mafanafana. O le lua 2 cm le loloto e faia i totonu o le eleele. 1-2 fatu ua tuʻu i totonu o pu taʻitasi. O lua e lilo i le palapala.

I le taimi lava e tulaʻi ai, e tuʻu ai tane i totonu o le potu e teuina ai le vevela i le 22-28 ° C. I lalo o ia tuutuuga, e tatau ona tupu mai fatu laau i le 2-3 aso.

Vitio: o se auala manaia e toto ai kukama

Totoina o togalaau

E le faigata le tausiga o laau toto - o le a manaʻomia ai le faʻamafa, faʻamaʻi ma faʻamalosi. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le vai mafanafana. O fualaau e faʻafeinu i le taeao, fai i isi aso uma.

O luga o laei e gaosia i le vaega o laʻau moni e lua. O le faʻamalosi-1 faʻalavelave faʻapitoa poʻo se vaifofo vai o mullein (1: 1) e sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe.

E mafai foi ona e faʻavasegaina laau toto ma le 20 g o le superphosphate, faʻatasi ma le 10 g o le ammonium nitrate, 15 g o le potassium chloride ma faʻafefe i le 10 lita o le vai. O le a lua lua fafagaina. Muamua e fautuaina ina ia faia i le vaiaso pe a maeʻa ona totoina, o le lona lua - 7 aso pe a maeʻa.

7 aso ae e te leʻi fuafuaina e totō laau i le eleele poʻo se fale kesi, e tatau ona e amataina le faagasologa o le faʻamalosi. Muamua, o ipu e iai aʻa e faia i le auala mo le 5 minute. O aso uma e faʻateleina ai le umi o le nofo i fafo.

O le aso ao le i fuafuaina le aso e tulaʻi ai i luga o se nofoaga tumau, o le palapala i totonu o ipu e lelei ona faʻafeinu.

E taua! Aua nei faatagaina seedlings e fuga. Afai e tupu lenei mea, ona e manaʻomia lea e faʻaumatia ni fugalaau.
O fualaau e sauniuni mo le gaoioi i le eleele e tatau ona malosi malosi 30 cm le umi, 3-5 laʻau moni ma se aʻa e lelei ona atiaʻe.

Suʻeina o laau i le eleele

O aso fautuaina mo le lūlūina o fatu poʻo le totōina o laau i le ogatotonu o le lauʻeleʻele e mai le aso 15 i le 20, ma i le togalaau mai i le aso 1 o Iuni i le 5. I le itu i mātū o le lauʻeleʻele na totōina kukama i le amataga o Iuni. O le taimi lea e masani ona faʻatulagaina ia tulaga e talafeagai mo le galueaina o fualaau 'aina mata - o le vevela o le eleele + 16-18 ° C, o le ea o le ea e + 18-20 ° C.

Aoao atili e uiga i le auala e totō ai totō totō i totonu o le kiona.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi poʻo isi faʻafitauli i le atinaʻeina o laau i le lumanaʻi, e tatau i se tasi ona pipii atu i le faʻaleleia o le totoina o laau toto - e le silia le 4 laau i le 1 mita sikuea. m matala eleele ma le 2.5 laau i 1 sikuea. m puipuia fanua.

Faiga faʻavae - 30x150 cm.

O fualaau aina i totonu o pusa paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o pupu (e tatau ona fetaui i ai) ma sasaa le 3 lita o vai i luga o laau taʻitasi.

E maua mai laau toto mai ipu palasisi faatasi ai ma se paʻu eleele ma, e aunoa ma le faʻaumatiaina, ua totoina i ni pu.

I le taimi muamua, e tatau ona puipuia lala mai le susulu o le la. O le a tatau ona faʻafeinu i aso uma poʻo isi aso uma ma le vai mafanafana. Afai e faʻamoemoe le pa'ū ifo o le vevela i le +15 ° C, e tatau ona ufiufi moega i foil i luga o le arcs.

E manaia le iloa pe tatau ona tipi lau o kukama.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O le fua tele o kukama e mafai ona maua i le na o le faʻaleleia oi latou mai fatu. Ae ui i lea, talu mai "afiafi o Moscow" e iloga i le malosi o le puipuiga ma le mafai ona maua aʻa i le toetoe lava o soo se tulaga, e mafai foi ona ola e ala i le lūlūina o fatu ile eleele e le puipuia.

Tulaga i fafo

Kukama, tupu vave mai fatu, e manaʻomia ai le mafanafana o le eleele i le loloto o le 12 cm i +15 ° C. O le taupulega e muaʻi vevela i lalo o le ata. E sili atu le totoina o se vaomatua "afiafi o Moscow" i luga o se fasi fanua o loʻo matala i le susulu o le la ma tapuni i tusi. Peitai, e mafai foi ona totō lenei kukama i le paolo malulu.

A uma ona lūlūina fatu mo uluaʻi vaiaso, e tatau ona e ufiufi moega i le ata ile arcs.

Mo se seleselega lelei, e taua le iloa le taimi e totō ai kukama i luga o le eleele, auala e faʻafefe ai le vai i luga o le eleele.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

A o leʻi totoina fatu o loʻo faʻamaʻiina i totonu o se vaifofo o le potassium pati ma le boric acid (1 g / 0.2 g / 10 l) mo le 15 minute. A maeʻa le faʻapalapalaina, ona faʻafefeteina lea mo le faʻataʻiina - o mea totō e afifiina ile afu susu ma tausia i le vevela o + 20-25 ° C. A maeʻa ona momoe, e tineia i latou e ala i le tuʻuina i totonu o se pusaaisa.

I le avanoa tatala, o fatu o le "Vaitaimi o Moscow" e tatau ona totoina ia Aperila ma Me. O le loloto o le faʻaleleia o le 2-3 cm. 2-3 fatu tuʻu i totonu o vaieli taʻitasi.

E tatau ona foliga mai le lanu pe a mavae 3-4 aso. Pe a latou fausia ni laupepa moni muamua, o le a vevelaina, ma tuʻuina atu ni faʻataʻitaʻiga malosi.

Faʻasa

O le tausiga o fualaau o le a masani ona faʻavaivai, faʻatasi ma laʻei, veleina ma faʻamalo le palapala.

E taua! O kamamo e naʻo le vai mafanafana e vevela i le vevela e le maua lalo ifo o le23. ° С.
O le faʻamaualalo e sili atu ona lelei pe a uma le 'aiga o le afiafi, pe a vevela le ea ma le eleele i lalo o le la.

I le sikuea 1. I le totoina o kukama talavou o le a manaomia le 5-10 lita o le vai. O le faʻamalo mo le le tumau e faʻagataina i le taimi o fugālaʻau ma toe faʻafouina pe a amata ona toto le laau. I le fua o le fua, o le a tatau ona faateleina le suavai i le 15-20 lita i le sikuea sikuea. m

I le taimi o le tau vevela, o le suāvai e tatau ona sili atu ona faʻaatele ma tele. I timuga timuga, e tatau ona faaitiitia lo latou tele ma le voluma.

Lafoaia eleele ma veleina

Ina ia mafai e le eleele ona maua le manava manaia ma lelei atu le ea i le aʻa, e taua le tatalaina soo. E tatau ona faia lenei mea pe a uma ona faʻavaivai, vaʻaia, i le tulaga o le faʻavaeina o se pulu. E tatau ona e faʻaeteete lelei ile vavalalata, aua neʻi oʻo ile loloto i le 4 cm, a leai e mafai ona e aʻafia aʻa.

O le aveeseina o vao ma vao e faia pe'ā manaʻomia. E taua tele le le faatagaina o le 'upega tafaʻilagi e faʻamaʻi, a leai o le a afaina ai le atinaʻe ma fua o kukama.

Saili pe aisea e totō ai laʻau ma paʻepaʻe, liliu lanu samasama ma faʻagogo, mamae, pe aisea e aliali mai ai i luga o latou.

Masking

O le masking e le o se faiga faʻapitoa e togafitia ai kukama. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le avega i luga o le laau ma, e tusa ai ma lea, faʻalauteleina le fuainumera o fualaʻau, faʻapea foʻi ma le saoasaoa o le faagasologa o lo latou matutua.

O le faʻamoemoe o le aveeseina o laʻau tuai. E gaosia pe a uma ona faia le laau ile 5-7 laulaau. I kulupu, e pei o le tulafono, 2-3 ona maua ai ovaries, tuu i luga o le laupepa lona lua. Ua uma ona aveese uma taamilo. Latou te faʻaumatia foi ovaries ma togi i le au o le muamua 4 lau mai le eleele. Laʻau e aua le paʻi.

O le isi taimi e maua ai le pasynkovanie pe a 9 lau, ona - faatasi lea ma le 11 laulaau. I le lumanaʻi, o tamaiti uma e aveesea.

E taua! O le 30-50 cm o le fana e mafai ona faʻaititia le fua o le vao i le 1-1.5 kilokalama.

Garter belt

E fautuaina e fufui kukama ina ia le paʻi fua i le eleele ma e faigofie ona piki i luga. Faatoaga mai le tele o metotia auala e faia ai lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le auala faʻataʻitaʻiina, faʻaaogaina poutū uʻamea poʻo fafie laupapa, lea e tele taimi e faʻasolo atu ai le maea ile 25-30 cm. I luga o le maea pito i lalo o le lash.

O le metotia faʻaalatotonu e aofia ai le faʻapipiʻi o lagolago i pito o moega ma faʻalauteleina se maea i luga o latou luga mai luga. Ona i luga o se maea ua nonoa ie ie 2-3 cm lautele. I fasi pepa taitasi faapipii tasi le kukama vao.

O loʻo faʻapipiʻiina foi le faʻaaogaina o se masini faapitoa, agavaʻa.

Laʻei pito sili

O laei pito sili e tatau ona faia faatolu. E manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le susu. Mo le taimi muamua, e faʻaaogaina le faʻamalositino i le taimi tonu e faia ai laʻau muamua i luga o pupu. Aumai manu - vai vaifofo o mullein. O le taimi lona lua e faʻamaʻaina ai le eleele i le 2-3 vaiaso, le tolu - aʻo leʻi amataina le sasa.

I lalo o kukama, e ese mai i mea tau meaola, e mafai foi ona e saunia se tuufaatasiga o le ammonium nitrate, masima tiso, superphosphate (mea uma 10 g taitasi), faʻafefe i se pakete vai.

Afai o loʻo i ai se manaʻoga, ona mafai lea ona faʻaaogaina fomu faila - i totonu o se pakete vai, 12 g o le superphosphate, 7 g o le potassium chloride, 5 g o le urea e faʻafefe. I le sikuea 1. m faʻaaoga le afa-lita o le fofo sauni.

Aoao atili e uiga i le fafagaina o kukama.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O le "Vaitaimi o Moscow" e puipuia mai i le olive, mosaic, paʻu paʻu ma ua i ai le malosi faʻafefe i le palapala paʻu palapala. Ae ui i lea, e leai sona puipuiga mai isi faʻamaʻi. O kukumba e mafai foi ona mafatia mai le osofaia o iniseti leaga.

I le taua faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le mea muamua, o ni mea e puipuia ai. A o lei totoina, e tatau ona faamatuu le eleele "Fitosporin". O lenei mea o le a puipuia ai le aganuu mai Fusarium. O lenei fualaau faasaina e talafeagai foi mo togafitiga o le lauulu enaena. O le paʻu paʻepaʻe e aʻafia ma le fesoasoani a Topaz, faʻatasi ai ma le aʻa - o le sulfate copper. E taua tele le taofia o le totoina o laau, faʻamalo i luga o le moega o susu, faʻasalalau i vao maualalo, vevela faʻamatalaga o le saite.

Faatasi ai ma iniseti i kukama, e tele fili, ma o nei mea uma e mafai ai ona e tauina se isi iniseti:

  • faatasi ai ma se pua o le tatupu - "Iskra";
  • ma le whitefly - "Aktara", "Konfidor", "Aktellik", "In-vir";
  • faʻatasi ai ma le apogaleveleve mite - "Fitoverm";
  • ma aphids - "Decis", "In-vir";
  • faʻatasi ai ma togafiti - "Aktara", "Fufanon", "Golden Spark";
  • ma le nematode - "Marshal".

Afai ua le manuia le tau ma ua mamaʻi kukama, saili pe faapefea ona taulimaina faʻamaʻi kukumba.

Seleseleina ma teuina

I le taimi o le fualaau taumafa, o le a tatau ona faalua i le aso i aso uma (pe a iai le tele o fualaau aina), ona sosoo ai lea ma le 1-2 aso o le a tatau ai ona pasia ia moega ma aoina ai fualaau aina.

Pe a selesele kukama ma ufiufi. E taua le aua nei tosoina ae le o le tosoina o pupu, ina ia le faaleagaina ai. Faʻapotopotoina e le gata o Zelentsy, ae na faʻaleagaina foʻi, faʻamaonia. A leai, latou te faʻavaivaia le laau.

E mafai ona e teuina kukama mo le vaiaso, sili atu i le lua, i totonu o le pusaaisa. Mo le faʻasaoina mo se vaitaimi uumi e faʻaaogaina ai le metotia o le faʻafefe. O kukama e mafai foi ona faʻamaʻi.

Kukama "afiafi a Moscow" e lelei fou, o lea e aoga ai le iloa pe faapefea ona teu kukama.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

E pei lava o soʻo se isi lava laau totō, e mafai ona totō le kukama ma suiga i foliga vaaia, pe a tutupu le mea na tupu ma le sese ma faia mea sese i le tausiga. Ua matou tuufaatasia se lisi o faafitauli sili ona masani ona tulai mai pe a tutupu ae kukama, ma auala e foia ai:

  1. Laʻau lanu samasama lanu samasama, ma fualaau aina e fesuisuiai foliga ma lanu paʻu - o se faailoga o le le lava o le malosi. Fofo - fafaga 2 tbsp. l urea e faʻamamafa i totonu o se pakete lita 10-lita. Faʻaaogaina o le ava - o le afa o le lita i le laau.
  2. O le lanu lanu samasama na aliali i luga o laulaau, o lau lanu lanumeamata ua faia i le foliga o se pi - o se faailo o le mea o le potassium. Fofo: fafaga faatasi ma le 1 ipu tioata o le fafie, faʻamamafa i se pakete lita 10-lita. Fofo taumafa - 3 lita i le 1 sikuea. m
  3. Lafoaʻi vao, fugalaau fugalaau, e le o faia le ovary, fualaau suamalie o se faailoga o le le lava o le calcium. Fofo - fafaga mai le 3 tbsp. l calcium nitrate, faʻamamaina i totonu o se pakete lita 10-lita. Fofo taumafa - 0.5 l i le 1 vao.
E te iloa? Komepiiti ei ai mea faʻamalolo o loʻo leva ona lauiloa. O lea, ua taʻua i le tusi faafomaʻi "Cool Helicopter", na tusia i le senituri XVII. Sa fautuaina e tagata fomai faamalolo le inu o se teuteuga o kukama e tineia ai lo latou galala, suia i le vai, ma faaaoga foi e pei o urine, gall, ma carminatives.

I le faaiuga, matou te faamamafa atu o le "Moscow Nuights" talu mai lona faʻamuamua e masani lava ona aofia i totonu o le lisi o cucumbers sili ona lelei mo le ola ae i le vaeluagalemu. E lelei le atiina ae i togalaau aina ma faatoaga laiti. Le totoina o se kulupu i lalo o le malosi ma se tagata poto masani, ma se tagata amata. E talafeagai mo le tuputupu aʻe i le paolo malulu, faʻalelei lelei i soʻo se tulaga, e maua mai ai fua maualuga o fua suamalie, e malosi le puipuiga mai faʻamaʻi tumama tetele.

Faʻamatalaga e uiga i "afiafi o Moscow"

Afai e totogo kukama i luga o le paolo o le togalaau, ona avea ai lea ma ituaiga Muromsky, o le Secret o le kamupani ma afiafi o Moscow o le a lelei le lelei. Murom - vave ituaiga. O le a faʻamalieina i le 45 aso. Lelei mo le faasaoina. O le umi o le fua e tusa ma le 8 cm. O le foliga o le ovoid, o loʻo i ai nai faʻamaʻi laiti, ae i se tulaga masani o se kukama lamolemole. O le aoina e fautuaina e faia soo, e aunoa ma le faʻatali mo samasama (o se mea itiiti). Faʻasologa Faalilolilo o le kamupani - vave tuai. O le a manaʻomia e ia i le 38-42 aso. Uma. Fua o fualaau, alalaʻau. O le laau e puipuia i le paʻu palapala ma cladosporia. Eseese podmoskovnye afiafi - ogatotonu. O le a fua i 42-45 aso. Uma. Length - e oo atu i le 15 cm O le laau e puipuia i le palasi ma le cladosporioz, faapea foi ma le kukama mosaic virus.
vetrov53
//www.agroxxi.ru/forum/topic/6242- fautuaina-on-forum-seeds- cucumbers / # entry24726

O le a ou faaopoopo atu se toe iloiloga. Sa matua faamanuiaina au. Sa ia totoina ituaiga 5. O LE MEA LE MEA LELEI! I salama, manogi ma le maoaʻe. E oo lava i le tane e le tusa ai ma le 5 na filifiliina. Ae i se mimilo, o le mea moni e le malie. O fua e le oona tele. Faʻamamaina i se tamai zuciniini)) ae o fatu na mafai ona taumafa.
kormanova
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic,3816.msg1350254.html#msg1350254