Faatoaga

Faailoga o le tausia o augatupulaga matutua - Babushkino ituaiga eseese

E tofu tagata uma ma manogi manogi o keke a matua matua, o se tofo e le mafaagaloina o lona pele pele, o le matagofie o se togalaau a le tinamatua i taimi o mafaufauga o tamaiti.

O le mea lea, o se tasi o manatuaga mafanafana ma faamomoiloto na ia tuuina mai ai le igoa i le ituaiga na fanau mai e tagata "Tinamatua o le apu".

O le a le matafaioi i le fatuina o ituaiga fou?

O le matafaioi o le eseesega o le laau a Papushkino i le filifilia o isi ituaiga "> Matou te maua se faʻamatalaga mo le igoa i le tala faʻasolopito (e le faʻafememeai ma tala malie malie!): Tula pule fanua, nofo i Crimea, na fuafua e aumai se ituaiga apu i lana togalaau.

I le manatu o le pomolog a A.Petrov, o lana filifiliga na tuuaia Rennet Champagne.

Na matua laki le tamaʻitaʻi - a uma, o se vao masani e mafai ona ola mai fatu o fatu, ae o le tele o fualaau aina e sili ona lelei le lelei o le fua na filifilia.

Na amata e le fanau a fanau ona faaigoa o ia o le "tinamatua" laau. Ma, mulimuli ane, o le igoa i totonu o le lauiloa lauiloa sa mausali le mausaliina mo le apu o lenei ituaiga meaola e pei o se varietal.

O le Setete Setete o Apamega o Tinamatua eseese e le aofia aie ui lava o loo maua pea i togalaau totino mai Voronezh i St. Petersburgufiufi atoa Central itulagi. O le maualuga faigata o le taumalulu, o le tetee atu i le paʻu, o uiga sili ona lelei na maua ai lenei ituaiga fatuina ituaiga ituaiga o apu o le taumalulu mo le taua taua a le faʻasoa:

Fou ituaigaGraft ma pollinatorsVaʻaiFua o fua (i le gr.)Faʻamanuiaga maua
Autumn ScarletMekintoshLuga o le tau125 (e oo i le 100kg mai laupapa)Fruiting for 15 tausaga;
FaʻiTaumafa taumalulutaumalulu140Maualuga maualuga; teuina seia oo ia Me.
ChashnikovskoeCinnamon Striped + Rennet Champagnetaumalulu140Failalo; teuina mo le 150 aso; gaosia (218 c / ha).
VesylinaAlofataumalulu150Fruiting for 2-3 tausaga;
Antonovka NewAntonovka masanitaumalulu200matua (4-5 tausaga); puipuia i le paʻu.
Fafine RusiaAntonovka masaniMuamua o le taumalulu200Fua mai le 5-6 tausaga; puipuia i le paʻu; mea faʻamalosi o le maualuga maualuga.
Isaev meaalofaAntonovka masanitaumalulu200Maualuga maualuga o vitamini "C"; teuina seia oo ia Aperila; i suega a le setete e le pasia.
AnetiBelarusian Crimson + Newtontaumalulu250Early maturation (2-3 tausaga); puipuia i le paʻu.
PamaAlofataumalulu250Fruiting for 2-3 tausaga; puipuia i le paʻu; teuina seia oo ia Me.

Antonovka vulgaris, Aport, le Feagaiga, Borovinka ma Tinamatua Samita o tagata sili ona lauiloa.

O le a le faʻafitauli o le faʻaleleia o loʻo foia?

  1. Maualuga faigata taumalulu.
  2. Immunity i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. Fua lelei lelei.
  4. Faʻalauiloaina o fualaau aina o fualaau laʻau.
  5. Umi o le taimi e teu ai (o nisi mea e maua mai varietal e teuina seia oʻo i le seleselega fou).
  6. O fua o se mea lelei tele mo le gaosia.
  7. O apu a Tinamatua e le aveesea le manaoga o tagata faatau i le tele o tausaga.
Fesoasoani: O le apu o lenei ituaiga mai le faaiuga o le 19 i le 20 senituri na avea ma faavae o togalaau o mea tau pisinisi i le totonugalemu o Rusia.

O fua o le ituaiga e tasi e mafai ona faʻaalia ituaiga eseese: Borovinka, Volzhanka, Jonathan, Prima ma Uslada.

Ata


Vaʻaia Varietal

  • O lenei fualaau aina e taua i le tagata e leai ni mea e ola ai. O lona uiga ina ia mafai ona maua le ovary, e le mafai ona ia faia e aunoa ma le fesoasoani a se isi apu, o loʻo galue e fai ma palota. O le mea autu o le pollen mai le laau i le laau bees o loʻo galue i le aoina o le meli i se laina o le 2 kilomita.
    Mo le fua manuia o le apu a Tinamatua, e le itiiti ifo ma le tasi le palota eletise i le itumalo o le a lava.

    E talafeagai mo lenei faʻamoemoe: Papirovka, Antonovka masani, Shtreyfling, Paʻu oona, Borovinka.

    Mo mea e faʻaaogaina ai le palota:

  1. O a ni uiga masani e mafai e se tagata palota ona faʻaalia;
  2. E tutusa lelei le taimi o le fugalaau ma fualaau aina?
  3. pe faʻapefea ona faʻaalia le faiga o le palotaina o le eleʻele.
E taua: Afai e leai ni laau elemene i totonu o le togalaau, ona taua lea e faʻatautaia mea e te fiafia i ai faʻatasi ma tuaoi i le eria, poʻo le suʻesuʻeina o togalaau faʻatoʻaga o togalaau aina i totonu o le laina 2 km.
  • Laʻau o lenei ituaiga e faatatau i ituaiga o le taumalulu. O lona uiga o le fua mulimuli o le fua e le tupu i le taimi o le seleselega (i le faaiuga o Setema), ae pe a maeʻa le masina pe sili atu, pe a teuina le togalaau mo le teuina. O le tofo o se apu (ma le teuina lelei) e le leiloa seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo.

    O ituaiga o le taumalulu e aofia ai foi apple: Belfleur Bashkir, Bryansk Golden, Dzhonagold, Amazing ma Lada.

  • O le fua o le ituaiga o loʻo faamatalaina e tele (i le tausaga).
  • Apple laau atiae lemu. E masani lava ona tuai ona fua mai le laau: o le uluai seleselega e tatau ona faʻatali 10-15 tausaga. Ae i le gaioiga o le gaioiga, e mafai ona oʻo atu i le 50 ma le 100 tausaga.
  • O le faigata o le taumalulu o se vasega o loʻo faʻamalamalamaina uiga mo le ave faʻasolosolo o Rusia taumalulu taumalulu, amataga o le tautoulu ma tafaʻi gutu i le tautotogo. Ae i matu ole itu o Leningrad, e le o totoina le apu.
  • Toto Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi (mataʻu), ae ono mafai ona faʻaaogaina i le moth infestation.

    O le tetee i le paʻu e eseese: Hero o le Aso, Rennet Chernenko, Zhigulevskoe, Bogatyr ma Berkutovskoe.

  • Tinamatua Apple Apple Fua mauoa i vitamini "C", maualalo-kalori, ei ai le malosi o le togafitiga pe a faʻaogaina i le faʻaaogaina e gasegase maualuga. I le gaioiga o ia mea o siamu, marmalade, fualaau aina suamalie, siamu, sua oona, meainu suamalie.
  • Tinamatua a Tinamatua lelei le vaʻaia o felauaiga, teuina i totonu o falesa, i ata i le maualuga o le taumafanafana - 0-1oС.
Fesoasoani: O le paluga o le apu tao e liua i le falala e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa, faʻafefe ma mumu pe a faʻaaogaina i le paʻu. Ma i le susunuina o le paʻu manifinifi o le fua, e mafai ona e fefefe ese mago ma lago.

Faʻaaliga

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le laau ma le fua.

Laʻau

Laʻau latalata 5 mita le maualuga, maualuga le maualuga, faatasi ai ma se pale lapotopoto, o lālā pito i lalo o loʻo aʻafia i le eleele.

O le fausaga o le laau e umi ma maloloina, o le fafie e faigata ma mamafa, o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai mo le fausiaina o se faʻatau.

O lala o le Skeleton e mamana ma foliga lelei, na toe siitia i luga agai i luga. O lālā uma ma lau o loʻo i ai se paʻu o se lanu malamalama. O fatugaʻau e laiti, e matua mamafa.

O lau o le lanumeamata lanumeamata, lapotopoto, sipuni-foliga, laʻititi, ma se laʻau e le o se pito i luga. Malamalama faʻalelei. Faʻapipiʻi i le paranesi i le mafiafia ma le uumi o petioles. O togavao i totonu ia i latou e faaiʻu i le ogatotonu o le taumafanafana, lea e oʻo atu ai i lau lauolaola e pau i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso.

Fugalaau e aoina i vaega e tolu o le 3-5 fasi. I totonu o le pulupulu e foliga lanu piniki, ae a tatalaina, ia sinasina. O le telē, e tele naua, e lima petals, faʻafefiloi i pestles e lima-nest ma 20 uila ma faʻama. O le laʻau vavalalata e tupu i le tolu tausaga o Me.

Fua

Fua tele le lapopoa (e oo atu i le 150 g.) faʻatasi ai ma se faʻavasegaina o foliga le lelei, e fai ai ni maunu lapoa. Faʻapipiʻi i le lala o le paranesi. Lanu lanu: lanu meamata, pe a sinasina - samasama. O nisi taimi e maua ai le susulu o le itu malamalama. O le paʻu e mafiafia, sina siʻosiʻomaga, faʻatasi ma togitogi paʻepaʻe paʻepaʻe. O le aano e suamalie ma sinasina, o le tofo e suamalie ma inu, ma se manogi manaia ma le uaina.

Fesoasoani: O le ituaiga e aofia ai le calvilia - o loʻo faʻapipiʻiina le ituaiga o meaʻai i le itu i saute o apu ma le paʻu lamolemole ma le ola umi. O i latou, e pei o se tulafono, na faia se mea inu malosi - Calvados.

O fea e toto ai?

E mautinoa lava o ia pei o luga ole lafusi i saute, puipuia mai matagi malosi, ina ia susulu le la mo 6-7 itula ile aso. Faʻatasi ai ma se tafe tele, e manaʻomia ona faʻamalosia le tafega i puipui puipui o pulu vavave, o loʻo lafo i totonu o le eleele, poʻo le lalagaina o se lalaga e puipui ai le eleele mai le afaina.

O le nofoaga e tatau ona filifilia e mafaufau i le siosiomaga o le laau, ese mai le umukuka ma le faletua, talu ai ona o le leai o se fua, o fua e mafai ona malepelepe, ma o le tosina e tosina ai lago, tagata ita.

O le faʻaleagaina o le eleele e leaga mo se laau laʻititi, aua o aʻa o aʻa e alu i lalo i le 4 mita. O le maualuga o le moega o le vai o le a le mafai ai e le laau ona maua se tulagavae. Ina ia puipuia lenei faalavelave, o nisi taimi e totō laau i luga o mauga poʻo ni moega, pe afai ei ai ni lala i le totoina. Faʻalauteleina le faʻalauteleina o palapala faʻamalosia, e pei ona faia i luga o se malifa.

Aʻo lei oʻo i le vaʻa tatau ona siakiina eleʻele palapala: o apu e le fiafia i lona maualuga. I lenei tulaga, e tatau ona e faaopoopo le lime i le palapala. Ma, e moni, e le tatau ona e totoina se laau laʻitiiti i le latalata i le mea tuai.

Tului: O le au fai togalaau a Dutch e fuafuaina le taugofie o le togalaau "i le numera o laasaga i luga o faasitepu:" e le taugata tele le tausia o laau maualalo.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le ki i le manuia ma le tele o le seleselega i le lumanaʻi o le:

  • saʻo le taimi filifilia;
  • saunia lelei eleele;
  • vailaau talafeagai;
  • faʻamaumauga faʻapitoa vaʻaia.

E mafai ona e totoina se apu tautotogo (iʻuga o Aperila) ma le autumn (ogatotonu o Oketopa), ae pe a totoina i le tautoulu, o le aʻa o fatu laau e tele atu le taimi e faʻaleleia ai ma sauniuni mo le vaitau vegetative.

Afai e leʻi faʻamoemoeina le faʻataunuʻuina o fuafuaga, ma ua leiloloa le taimi o le tautoulu, e lelei tele le tuua o fualaau ao leʻi oʻo i le taumalulu prikopannymi, ma totoina - i le amataga o le tautotogo. O le faailoga autu o le totoina o le tautotogo e tatau ona avea ma tulaga malulu, vevela, ae timuga.

Nofoaga o le tulaueleele - o se lua i le lautele o le 1.2 mita, o le loloto o le 0.7 m e seleseleina i le masina ae leʻi tulaʻi. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e faʻatumu i le 1/3 fugalaʻau.

I le ogatotonu o le lua latou te tietie ai i totonu o se siteki, lea o le a avea o se lagolago mo le ogalaau malosi. I luga o le kiona ua gaosia, o le eleele faʻaputu, faʻalauteleina le aʻa o le fatu ma ufiufi i le eleele, ma tuʻu ai le ua i luga.

Soo i luga o le ogalaau solia i lalo ma faasusuina tele (e oʻo i le 5 pakete). I le iʻuga, o le poloka o le poloka e mulumuluina i le peat or humus. Faʻapipiʻi le paʻu i le puaa e le tatau ona faʻaleagaina mo le isi lua tausaga.

E taua: Toe faʻaleleia suavai e gaosia i totonu o le vaiaso, ma o lea - seia oʻo i Aukuso.

Fualaau aina mai fatu o le sunflower? Galuega taua ma le le faafetai. Faʻatau se fua o soʻo se togi - o se maketi taugofie.

E taua e malosi, maloloina, e aunoa ma le faaleagaina o lala ma aʻa ma faailoga o le pala. Afai ua uma laulaau, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu moe.

Mafaufau e talafeagai lua pe tolu tausaga, e ui lava e mafai ona totoina se fatuga tasi tausaga le matua ile eleele.

Fesoasoani: O fualaau na faʻatau mai tagata, pe foaʻiina e tuaoi, atonu o loʻo ave faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e le o totoina laau totō. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau faʻatau mea tau lava mai le gaosiga faʻapitoa, i le vasega pepe ma faʻamaoniga tusitusia o le mulimulitaʻi.

Tekonolosi ile tausiga o fualaau aina mo se seleselega tele e aofia ai:

  • tatala ma inu;
  • faʻamaʻi;
  • teuteu lala;
  • faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • seleselega;
  • sauniuniga mo le taimi o totoe (taumalulu).

O a mea e ono faʻalavelave ai le fai togalaau?

Mo le ituaiga o le a Tinamatua, o lenei seti o fua faatatau e masani lava, pei o le tele o laau apu. Aemaise lava talu mai lenei fale eseese mea faʻapitoama le naunautai faʻaleleia i le filifilia filifilia.

Toa - uiga taua o gaoioiga taua a le pepe pepe. A maeʻa le taumalulu i lalo o le paʻu o le laau, i le taimi lava e uma ai le fuga, latou te fananau mai e faʻaauau le taamilosaga o le olaga: a uma le goto o le la, latou te tuʻuina i le 160 fuamoa i le ovary ma luga o lau.

I le sefululima aso mulimuli ane, amata ai ona 'ai e caterpilla le fualaau aina: amata i le paluga, ona' ai lea o fatu ma alu i le isi apu.

O ituaiga o tauiviga e eseese:

  • vailaʻau (faʻapipiʻi ma tapenapenaga sauniuni: "Faʻatonu", "Iskra M", "Bi-58", ma isi);
  • meaola (spraying "Bitoxibacillin");
  • masini (gaugau, maliina faataamilo i le ogalaau i totonu o le vaitaimi o le tautoulu, susunuina vaega na aafia o le paʻu paʻu);
  • tagata (faʻaleagaina o nilala, tansy, wormwood; toe totoina o fatu o le sinapi, tomato, pi i tafatafa o laau);
  • prophylactic (o le tele o laau toto i le togalaau, o le itiiti ifo lea o le avanoa e ola ai le moa i luga o le apu;
  • oe manaʻomia e aveese le pa'ū i le taimi;
  • seleselega e tatau ona teu i pusa e leai ni vaʻavaʻa).

E le tatau foi ona faʻatalalaina togafiti puipuia e faasaga i fualaau suamalie, pala, moth miners ma silikorms.

E fia augatupulaga na faaleleia atili ai apu a Tinamatua? Ma e sili atu mea e totoe e tatau ai! A uma mea uma, o ituaiga na fafagaina e tagata o tagata latou te mauaina foi le ola e faavavau.