Fua o le gaosiga

Laʻau faʻamalosi: aiseā e liua ai lau laʻau uliuli, lanu samasama ma paʻu?

O le faʻatoʻagaina o le faʻatoʻaga. E tatau ona manatua lenei mea e tagata uma e fia maua.

E masani lava o fugalaau e i ai ni faafitauli: magogogo, mamae, mafiafia le lanu samasama, o le a le toe i ai ni mea. O le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lālā o lenei fugalaau?

Mafaufau i lenei tusiga o mafuaʻaga autu o faafitauli i laʻau i togalaau, faʻapea foʻi ma auala e aloese ai mai foliga.

O le a le mea?

Gardenina e sau mai le aiga marenovyh. O lenei ituaiga e aofia ai le 250 ituaiga, ae O le fugalaau sili ona lauiloa i le fale o Gardenia Jasmine. E fiafia i fugalaau fugalaau ma le manogi sasasi. O vailaʻau uma lava e ola pea, ao latou fuga mo le tele o masina.

Na matou talanoa atili e uiga i ituaiga ma ituaiga lauiloa o le togalaau i lenei tusiga.

Faʻamatalaga

O laulaʻau o le laau e manaia, faʻafeagai, e seasea 3 i totonu o sulu. Ia i ai ni faʻavae faʻatolu tafatolu. E le gata i lea, o loʻo i ai i latou o se faʻasolosolo-pei o le faʻataunuʻu, o le faʻatulagaina o laʻau i luga o le ala-faʻafeagai. E tusa lava pe leai ni fugalaau, e foliga mai e teuteu le vao ona o le paʻu, o paʻu paʻu o le lanu uliuli. E i ai o latou foliga faʻalelei ma pito pito i luga. I le umi e oʻo atu i le 10 cm.

O le a le mea na mafua ai le lanu samasama?

O le faafitauli sili ona taatele o le fale. O laʻau e liu paʻu, e lanu samasama, o nisi taimi na o le va o veins. O nei mea uma e faasino i le mea sese. O mafuaaga atonu e tele.

Faʻamasa le talafeagai

E masani lava, e maua e le togalaau togalaau samasama ona o le tele o le eleele. pe ona o lona malolo malosi. E manaʻomia le faʻaleleia i le taimi lava e uma ai le faʻamamaina o le pito i luga ole palapala ile 1-2 phalanxes. E le tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa maeʻa le paʻu o le lalolagi.

E iai foʻi le taua o le vai. E manaomia e le laau na o vai vavae ese, ma e sili atu le pasi i se faamama poʻo se faʻala. Ma e tatau ona mafanafana. O le a le aoga le vai malulu ma le malulu. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e fetuunai le fafagaina, mataʻituina le magoina o le pito i luga, saunia lelei le vai.

Failautusi le fetaui lelei

O le Gardenina e ola lelei i eleele oona, o isi e lagona le le fiafia. I eleele palapala ma le pH neutral, o aʻa e le faʻafefeina elemene taua.

Mo le faatauina atu o meaʻai i le pH o le 4-5 i totonu o se faleoloa faapitoa, ua taʻua o le "Gardenia" poʻo le "Azalea".

I le faʻafefiloi maeʻa, e mafai ona e faia ni nila o conifers e acidify. Ae tusa lava pe faʻapipiʻi le eleele eleʻele ona o le natura o le vai. Ina ia puipuia lenei mea, o le a tatau ona vai le vai i le suavai faʻamalolo i aso uma 10.

Mo lenei:

  1. faataape 2-3 tioata acid citric i le 1 lita o vai;
  2. sorrel acid i le aofaiga o le 1/3 tsp. mo le 3 lita o le vai e tumau pea 3-4 aso;
  3. fefiloi le sua o le lemoni ma le 1 l (e te manaʻomia le 2-3 gogo);
  4. Faʻafefiloi 200 g o le peat ma le 3 lita o le vai mo le 1 aso.

E tusa o le a le siʻosiʻomaga e manaʻomia mo le faʻatoʻaga, faitau i ai.

Chlorosis

O lenei faafitauli e faʻaalia e se lanu samasama. E tumau pea lanu lanumeamata, ma o le talaaga e faasolosolo samasama. O le mafuaaga o le chlorosis o le le lava o le uʻamea i le eleele. Le puipuia o lenei maʻi e manaʻomia i taimi uma, aua ua toetoe lava a masani i le togalaau. O se maʻi e aliali mai pe a alkali le palapala; o le mea lea, mo le puipuiga, e faʻafefeina ai le vai i le suavai faʻamamaina.

Afai ei ai ni faʻamatalaga manino, ona faia lea o taga:

  1. pulupulu ma fafaga i sauniuniga o loʻo i ai le uʻamea;
  2. sauniuniga a le tagata lava ia;
  3. I le avea ai o se punaoa faaopoopo, e mafai ona tanumia fao uila i le eleele.

O faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi sili ona taatele o togalaau ma togafitiga o togalaau e mafai ona maua iinei.

Le lava le moli

O lau e lanu samasama ona o le le lava o le malamalama. I lenei tulaga, e mafai ona paʻu laulaau i luga o lala uma. Mo le fofoina o le faafitauli, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faʻamalamalamaina i filatini poʻo moli faʻaola.

Mea e le lelei

E pei o isi laau totō, e manaʻomia e le togalaau le tuputupu ae i le taimi o le tuputupu ae ma le tupu aʻe (pe aisea e le fuga ai le togalaau ma mea e tatau ona fai, faitau i ai). Mo le mafuaʻaga lenei, o se fuga faʻapitoa faʻatasi ma le magnesium ma le uʻamea (faʻalavelave) e talafeagai. Gardenia e iai sona manaoga faapitoa mo nei elemene. O le le lava o le magnesium, e pei o le uʻamea, mafuaʻaga o faʻamalamalamaga o laʻau.

Faʻaitiitia le faʻafitauli i le faʻaaogaina o le magnesium sulfatelea e talafeagai mo le totoina i le fua faatatau o le 20 g i le 10 lita o le vai.

Ae faʻapefea pe afai o le laau e liu?

O le faʻafitauli masani o le faʻamagoina o lālā. Afai e tupu lenei mea i se tamai tusi, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. O le atuatuvale e tatau ona lagona i le tulaga o le fenumiai tele. O mafuaʻaga e matua ese lava.

Faʻainu malosi

Ina ia faʻaumatia le faʻafitauli, faʻagogo le palapala ma fetuunai le faʻavaveina o le faʻava. Aua e te fatuina se "aau" i totonu o le ulo.

E tatau ona faia ni pu faʻavaivai vave pe afai o loʻo misi.

Faʻailoga ma le malulu

Faʻatoʻaga Gardenia o se laʻau faʻapitoa tele, o le mafuaʻaga lea, o le vevela o le vevela i le itu o le paʻu e mafai ona faʻapogisa ai laʻau. O le maualuga o le mafuʻe o le mafanafana e mai i le +18 i le +24 tikeri. O le faʻaaogaina o le faafitauli e tatau ona maua ai se fugalaau masani.

Pests

O le apogaleveleve e gaoioi o se "malo" masani i luga o le laau. E mafai ona mafua ai le faasolosolo malie o le lanuina o laulaau ona o le faalauteleina o le sua. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona maua le maualuga o le maualuga o le susu, talu ai apogaleveleve mite e aliali ona o le ea malulu.

La o le lā

Afai e sosolo le laau, ona e tatau lea ona e mautinoa o le a le pa'ū ifo le susulu o le lā i le maeʻa. Latou te mafuaina le vevela vevela ma laʻau ua pogisa. Laʻau talafeagai e faʻasalalau le malamalama.

Aisea e paʻu ai?

O le isi faafitauli o laupepa o lo latou pau. O se faʻafitauli faapena e fesoʻotaʻi ma le atuatuvale o le laau, o ona mafuaʻaga :.

  1. Suavai le lava. Afai o le laau e vave ona leiloloa laʻau, latou te liua samasama ma paʻu'ū pe paʻu lanu meamata, ona faʻaalia ai lea o le faamamaina. E taua le fetuunai o le fainuina, ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻamalosi. O le toe faʻafoʻisia o le a aoga - faʻaleleia ma epin ma ufiufi le laau mo le aso ma le polyethylene.
  2. Faʻailoga. Laititi lau laulaau e mafua mai i le fulaina o se fugalaau. Aua le tuʻu i luga o le matala matala.

Faatasi ai ma meaola faalavelaina e taua le matauina o se isi aphid, mealybug ma le afaina. O ia mea uma ua aveesea e ala i le togafitia o le laau ma iniseti ma le faateleina o le maualuga o le maualuga i le potu.

Matou te fautua e faitau a matou isi tusiga e uiga i tulafono o togalaau i le fale, e aofia ai:

  • E faʻafefea ona suia se fugalaau?
  • O a faigata ma mealilo o le faapipiiina?
  • E faʻapefea ona tupu mai le fatu?

Faaiuga

Ina ia aloese mai faafitauli i laulaau o le faʻatoʻaga, e manaʻomia ina ia mautinoa le tausiga lelei ole laau:

  1. e tatau ona tuu le fugalaau i se mea manaia, ae aunoa ma le susulu o ave o le la;
  2. vai na faʻaaogaina mo le faʻaleleia o vai e vela ma vavaeese;
  3. e tatau ona tuu le ipu i totonu o se apa ma vai mo le fafagaina;
  4. fafagaina taimi;
  5. togafitiga ma sauniuniga uʻamea;
  6. puipuiga mai le maalili ma tapuni.

O le mulimuli i fautuaga faigofie e fesoasoani e aloese ai mai le samasama ma le faapogisaina o lau o le laau.