Puleaina o pest

Auala e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi

O le tele o laau i fafo o aso nei e lauiloa i tagata fai fualaau. E le o faʻasalaga aʻau. O le filifilia o le laau e te fiafia i ai, o le mea muamua latou te suʻeina laulaʻau, lala ma le limo, faʻagalo e vaʻai i le eleele. Aumai i le fale se ipu e iai fugalaau, e masani ona aumaia e le tagata faʻatau faʻamaʻi faʻamaʻi ua leva ona i ai i le palapala. Tatou te auiliili auʻiliʻili nei parasite ma auala e faʻafefe ai.

White fly

O le whitefly o se tamai laumei paʻepaʻe e tuʻuina ona fua i le pito i lalo o le lau pe lalo o le paʻu. Laʻau o le butterfly e 'ai i laulaʻau, e mafua ai le faaleagaina o le laau. O le totoina o se laau o se otaota o le taimi: e vave ona fetogi mai pepe ma e le afaina ai i latou. Ina ia faʻaumatia ia mea, faʻafeiloaʻi laulaʻau ma tatuʻi iniseti ua afaina. Metotia e feutagaʻi ai ma vaega e totoe: togafitia le palapala i se vaifofo o le "Phyto farm" poʻo le "Aktelikt", toe fai le togafitiga pe a mavae le vaiaso. E tatau ona fufuluina le laʻau ma vai tafe mo le itiiti ifo i le lima aso. Auala faʻaogaina o le tagofiaina o pulu tuʻu - fai se fasimoli ma faʻafefe uma le vaega o le laau.

E taua! I le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi lau fafagaina, ole fualaau (aemaise lava o meaola) e mafai ona fesoasoani i le toe gaosia o iniseti.

Earthworms

Earthworms e masani ona goto i ipu o loʻo tu i luga o le eleele i faleoloa poʻo greenhouses. Latou te le afaina le laau, ae latou te popole i le togalaau. Ina ia aveeseina anufe, tuu le fagu i totonu o se koneteina loloto ua faatumulia i vai, ina ia ufitia le eleele i totonu o le ulo. I le 7-10 minute o le a malolo anufe. Toe fai le taele ile sefulu aso.

E te iloa? O anufe o hermaphrodites; latou te faʻaolaina i le faʻamauina o fuamoa. I totonu o le tasi anucoo e masani lava e lima fuamoa. O anufe faatoa fananau mai latou te saunia meaai, faʻasaʻoloto mai tagata matutua mai le tausia oi latou lava.

Tamai ma puipui

O talita puipui ma talipupuni e masani ona phalaenopsis. E uiga i le i ai o nei parasite e faʻamalosi ai le lanu samasama po o le tuputupu aʻe enaena, i lalo ifo o latou nonofo i se tagata matua. Ole vaega muamua o le iniseti e alu i totonu o le laau, inu ava ma le taofia o le tuputupu aʻe o le orchid. Ina ia faʻaumatia le parasite, ia saunia se fofo "Aktellika", e pei ona faʻaalia i faatonuga, ma le faʻaogaina o le laau. Toe faia togafitiga ile vaiaso. E manaomia le totoina o le laau i totonu o se eleele fou, e avea ma se mea e puipuia ai, ia fufulu uma le laau ma le eleele i le vai tafe. E i ai togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻafetaui ai nei faʻalavelave faʻavevela. O se metotia e talafeagai mo laau totő ma laʻau eleelea o loʻo faʻafefiloi ma le ava malosi. E mafai e soloni oloma solo palapala lala o le fugalaau ma le tuputupu ae, lea e nana ai tagata matutua. O le metotia lona tolu o se vaifofo o le suauu olive i le vai (2 tbsp. Lititusi i le lita o vai). E tatau ona faʻaaoga i vaega uma o loʻo i luga o le eleele ma le pulumu mo le ata.

Togi (moli vavave ma mite paʻu)

O le miti-tick mite o se iniseti microscopic o le lanu mumu po o le lanu samasama ma laʻau lanumeamata. E mafai ona e vaʻai i le iniseti ma se tioata tetele. O se fugalaau parasitic ua leiloloa laulaʻau paʻepaʻe. Afai e le o iloa le taimi, o le a amata ona paʻu le taʻavale, e leai se taimi e fuga ai. O le aveesea o le iniseti o le a fesoasoani i le pulupulu "Fitoferm." I le vevela o le potu e le sili atu i le 20 ° O le faʻatonuga ma le ° 0 e tatau ona faaluaina, faʻa-tasi i le vaiaso. Afai o le vevela i totonu o le potu e sili atu nai lo le 30 ° C - tolu i le fa taimi ma se vaitaimi o aso e tolu. I le taimi lava e tasi, fufulu le laau ma le palapala ma le vai tafe mo aso e lima.

O se apogaleveleve e mitiia i luga o se orchid e mafai ona ola mo se taimi uumi, ona ei ai le malosi e atiina ae ai le puipuiga mai iniseti. O le mea lea, aveeseina o le iniseti, isi sauniuniga. O le faʻataʻitaʻia o meaʻai e fetaui ma le "Actellic", "Thiofos", "Fitoferm" ma le "Neoron".

Auala masani: O fatu o le Cyclamen e tipiina i ni vaega lapopoa ma vela i le vai mo le fasefulu minute. E faʻasolosolo le gaʻo, ona fufulu lea ma faʻamalo le laau faʻatasi ma i latou. O le pulupulu e faia i le tolu i le fa taimi i aso uma e lima. Mo pipiʻi ma laʻau eleelea, solo i le ava malosi o le a faia. E i ai se tasi o togafiti: aʻo leʻi fufulu, faʻataʻitaʻi le tali o le laau i le tasi nofoaga.

Moksysy

E pei ona uma ona taʻua, o le orchid e masani ona afaina i meaola faalafua i le eleele ma e tatau ona iloa pe faapefea ona aveeseina i latou e aunoa ma le lamatia o le leiloa o le laau poo le toe osofaia o le parasite. O nei faʻalavelave faʻafefiloi e aofia ai lisi laupapa O lenei iniseti e 'aina mea uma e oʻo mai: laulaʻau, lala, moli. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga io latou foliga vaaia e ala i le matauina o pu ile laau. Ole a fesoasoani le vai ia oe - tuu se fagu ma se fugalaau i totonu o le vai loloto e tumu ile vai. O le vai e tatau ona ufiufi ai le eleele. O le paluga latou te tafe mai le eleele. Toe fai le taʻele pe a uma se vaiaso. I le tulaga o se fuainumera tele o palatini ma le toilalo i le vai, suia le palapala. O le laau e tatau ona fufuluina aʻa.

Auala masani: Ina ia fufulu laau mai le eleele, faataamilo i luga o le fagu le pusi mai vaega o pateta pateta poo apu.

Mealybug

O se mealybug e matautia ona e mafai ona aumai i se laau ola maloloina e oʻo lava ile matagi ile matala. O lenei vailaʻau e malosi tele ma e mafai ona vave faʻaleleia le fale ma le fiaselau o ona lava ituaiga. O le parasite e maua ai meaʻai uma mai le fugalaau, ma i luga o manuʻa na totoe, latou te atiina ae faʻamaʻi pipisi. O se iniseti e foliga mai e umi lona moa ma se pito papaʻe i luga o le tino. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona togafitia se togi i le fale pe a osofaia se anufe. Togafitiga e aofia ai ni laasaga:

  1. Aveese uma vaega mamago o le laau - latou te avea o se malutaga mo le parasite.
  2. A itiiti i le faalua i le aso, asiasia ma aveese ia iniseti matala, ma manua manuʻa i vai inu.
  3. Lafoa le palapala ma le pito i lalo o le laau ma le sauniuniga "Fitoferm". I totonu o le vaiaso, toe fai le fufulu.
  4. Fufulu le palapala ma lau o le fugalaau i lalo o le vai inu mo aso e lima, ma e tatau ona mafanafana le vai.
Afai i totonu o le masina e leai ni faʻailoga o se iniseti, ua e faʻaaogaina. Faʻasologa masani: totoina o se vaifofo o le suauʻu olive (2 tbsp.) i le lita o vai. O se tali mai le fasimoli (15 g o le vai), ava malosi (10 ml) ma le vai (1 l) e mafai ona fesoasoani. O le filifiliga lona lua e le fetaui lelei mo laau totoa ma laulaau manifinifi.

Rootbird

Rootbird - o lenei parasite i luga o le orchid e afaina ai le aʻa o le fugalaau. O le iniseti ei ai lona tino mai le lua i le fa senetimita, lanu samasama, lauulu poʻo le lanu piniki. O se taunuuga o lona olaga, ua mate le laau ma ua mate.

O le siama afaina ua aveeseina mai le ulo, ua fufulu lelei aʻa ma faʻafeinu i se vaivaiga vaivai o le potassium. A pala le aʻa, ua totoina le laau i totonu o se eleele fou, muamua le fofo o le ulo. E tatau ona lafo ese le mea tuai. O le isi metotia o le galueaiina o le eleele ma se faʻaaogaina o meaola iniseti. A e suʻeina se orchid, faʻafeiloaʻi le iniseti i le vai, faʻapipiʻi aʻa i se vailaʻau. O le fale o manu, 'ai le vai oona, maliu.

Pulu (springtails)

O le pulu e lanu po o le enaena o iniseti laiti e nonofo i le eleele ma fafaga i mea o iai iina. O pulu e sili ona leaga o meaola faalavelala o vevela, ae e manaʻomia foi ona faʻasalaina ma togafitia. I se vaega itiiti, o fagu e fafaga i mea latou te maua i le palapala, ma pe a uma ona fausiaina, afai e le lava ni meaʻai i totonu o le palapala, e mafai ona latou fesuiaʻi i aʻa laiti.

I le faʻaalia o polotini, togafiti i le sauniuniga "Fitoferm", e faʻatatau i faatonuga. Toe faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma le vaiaso. Mo le puipuia, togafitia le nofoaga o loʻo teuina ai le ulo i siama gasegase ma e le faʻatagaina le tafe.

Nematodes

Nematodes o anufe laiti e oʻo i le lua milimita, e faigata ona suʻe vave. Faʻatasi ai ma se umi umi o le parasite i luga o le orchid, e maua ai e le laau le oona mai otaota o meaola. E faasolosolo lava, ona ufiufi le orchid i le afaina ma paʻu.

E tatau ona aveese mai laau toto mai isi fugalaau. Mo togafitiga, faʻafefe le papa i totonu o le lita o le vai ma se laupepa tauagavale ma sasaa i luga le eleele. Toe fai faʻamalosi i totonu o le vaiaso. Isi auala - togafitiga vai i le vai ma le vevela o le 40 tikeri. E oti ia Nematodes i nei fua faatatau.

E taua! O vai i le vevela vai e tatau ona faia ma le faaeteete e le faʻaleagaina ai le laau.

Aphid

Aphid i luga o le orchid - avetalavale o faamaʻi. E mafai ona faigofie ona e maitauina ma vave faʻaumatia.

O le iniseti, o le fafaga i luga o le lau o le laʻau, o loʻo i tua o ia se mea palapalisi e ufiufi i se mea totino. I luga o lenei fasi laau, o le paʻu o le siva uliuli e faateleina i le taimi. Togafitiga e aofia ai le tuiina o iniseti.

E mafai ona e taulimaina aphids ma le fesoasoani o metotia lauiloa. Saunia le lapisi sipisi: o le sipuni o le riki o loʻo tumu i le vai inu ma tuʻuina mo le fitu itula. Ona tatau lea ona faʻafefe ma faʻasalalauina le laau. Fai le faʻataʻitaʻiga i nisi taimi i le aso mo aso e fa. O le auala lona lua: fufuluina le fale ma se fulufulu-paʻu solution. E mafai foi ona e faʻaaogaina le fusi o laʻau o soʻo se alamu. Liligi le peels (100 g) ma se lita o vai ma alu mo aso e tolu. Sulu le togi i le lima itula i le paluga. E mafai ona tuʻuina i luga o le eleele ni anufe mūmū ile fugalaau.

Tului Aphids e lauiloa e pei o povi pulu. Aneti e aoina mai "fagaga" o iniseti, puipuia i latou mai le iniseti-'ai ma "luluina" a latou povi, masusu o latou manava ma musika. Aphids toe faʻaaogaina meaʻai ma fafagaina i latou i le suka i le taimi o se "massage", tuusao i le gutu o pulu.

Thrips

E le mafai ona vaʻai mai i le mea itiiti ona o la latou laʻitiiti - e sili atu ma le 2 mm. O le parataite e le gata ina faaleagaina ai le laʻau, ae o aʻa foi o le togi. E tuʻuina e Thrips a latou fanau i laʻau o le orchid, 'afaina aʻa mai fuamoa, fafaga i le sua o le mea mulimuli. O lanu uliuli e aliali mai i luga o fugalaau, ua mamae le lau, ma ua tupu aʻe luga o aʻa. Afai o le taimi e le faʻaumatia ai le meaʻai, o le a mate le laau.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi, e manaʻomia ona e faʻamalolo le fugalaau "Aktellik" poʻo le "Fitoverm" faʻatolu. O le va o le vaeluaina o aso e sefulu. Afai e te le manaʻo e faʻaaoga vailaʻau, faʻapipiʻi le sipuni, pe o se vaifofo o le suauu olive ma vai.

Slugs ma gata

O slugs ma snails e sili ona matautia mo laau toto, ao latou 'aina uma vaega malie o se orchid. O nei parasite e fiafia i le vevela ma le susu, ma e masani ona e aumaia faatasi ma le faleoloa oe faatau i totonu o le faleoloa. I le tulaga o gata ma slugs e manaʻomia le faʻamamaina lelei. Mo meaola faalafua e fai ai maunu: fasi pepa o le apu po o le kukama. Pe a oso ese le invertebrate, e seleseleina e le lima. O le faʻatasiga o taualumaga e tatau ona toe faia seia maeʻa atoa le toesea. O snails e mafai ona tuʻu ai fanau e aliali mai pe a mavae vaiaso e tolu, o lea ia fai ai se maunu faʻafefe.

O lea, na e faʻatauina se orchid. Aua e te faanatinati e suʻeina ma tuu i se nofoaga tumau. Fai ia te ia se vai vai taele: tuu le ipu i totonu o se fagu ua tumu i le vai ina ia i lalo o le vai le eleele i totonu o le ulo. O le a e vaʻai pe na aumai oe faʻamaʻi manu pe leai foi. Afai e aumai, ia vave ona togafitia le fugalaau, faʻamago ma toto i se eleele lelei filifilia. Mo vevela, phalaenopsis o se palapala e aofia ai le paʻu ma le galu. I sea ituaiga eleele, o le togi o le a lagona e peiseai o tulaga masani, aua o le natura o le fugalaau e tupu i luga o ogalaau poʻo ogalaau tuʻu.