Fualaau aina

Mea matagofie - tomato "'oa": faʻamatalaga, uiga o le tuputupu aʻe

E fiafia le Faatoaga i tamato ma fualaau tetele, e pei o le ituaiga Mishka Kosolapy.

Moli lanumumu mumu lanumumu foliga matagofie, latou te maua le tofo lelei ma le maualuga o mea o mea maloloina.

I totonu o le tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga atoatoa ma auiliili o le ituaiga, faʻapea foʻi le mafai ona masani lelei i ona uiga, faʻalauteleina uiga ma tomai e faʻafitia ai faʻamaʻi.

Tomato Bear Kosolapy: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaBruin Bear
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto100-110 aso
PepaPaʻu o le fatu
LanuYellow, Crimson, Orange
Faatatauga o fuamati amatae oʻo atu i le 900 kalama
TalosagaFaleʻai
Tuʻu atu ituaiga6 kg mai le vao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Bear Kosolapy - ogatotonu o le vaitau maualuga-fuaina o ituaiga. O le vao e le taua, maualuga, ma le faʻavaeina lelei o le lanu meamata. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, laʻititi laititi.

Fua e kuka i tamai pulumu o le 3-5 fasi. E maualuga le fua, e mafai ona e maua pe tusa ma le 6 kilokalama o tamato ua filifilia mai se togavao. O fua e tele, lapotopoto-fatu, e mamafa i le 900 g. O le paʻu e manifinifi, o le pulupulu o se mea malie, o le aano, o le manogi tele, ma se numera laʻitiiti o fatu.

I le faagasologa o le matua, o le lanu o tamato e suia mai le lanu meamata e mumu mumu. E i ai foi se tamato. Soga-mumu samasama, fusi, moli. O le tofo e manaia tele, mauoa ma suamalie, e aunoa ma le ita. Se maualuga pasene o sugars ma solids.

O fualaau 'eseʻese o Mishka Kosolapiy sa fafagaina e le au Farani. E fetaui lelei mo le galueaina o soo se itulagi, e fuafua i tulaga tau fesuiaiga, totoina i totonu o se fale koli, faletalati poʻo ni moega avanoa.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaau 'eseʻese i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Bruin Beare oʻo atu i le 900 kalama
Tarasenko Yubileiny80-100 kalama
Rio grande100-115 kalama
Meli350-500 gm
Orange Orange 117280 kalama
Tamara300-600 kalama
Faʻasao vao300-350 fua
Honey King300-450 fua
Apple Spas130-150 kalama
Manoa manaia160-210 kalama
Meli10-30 kalama

Uiga

O tamato ua seleseleina ua lelei ona teuina ma feaveaia.. E mafai ona vele le Tomatoes, e vave lava ona vevela i le vevela vevela. Fualaau suamalie e lelei mo le faia o salakeke, soupasi, sau sau. E suamalie ma fou. Mai tamato tumu e faia ai se suamalie suamalie, e mafai ona onā pe fou foi mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei o fualaau aina suamalie;
  • maualuga tulaga o suga ma amino acids;
  • fua lelei;
  • tamato ua teuina mo se taimi umi;
  • tetee atu i faamaʻi tele o le po.

O mea le lelei e aofia ai le maualuga o manaoga i le taua o mea taumafa o le eleele., faʻapea foʻi le manaʻoga mo le faʻaleleia ma le faʻaeteete o le togavao.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Bruin Bear6 kg mai le vao
Frost18-24 kg i sikuea mita
Iuni 815-19 kg i sikuea mita
Faʻailoga mata2 kilokalama mai se togavao
Laʻau mumu17 kg i sikuea mita
Faʻalagolago F116-17 kg i sikuea mita
Tupu vave12-15 kg i sikuea mita
Nikola8 kg i sikuea mita
Nofoaga4-6 kg mai se togavao
Tupu o Ata5.5-7 kg mai se togavao
Pink meaty5-6 kg i sikuea mita

Ata

Ua faaalia i le ata: tamato o kosolapy Poʻa, fusi, moli, lanu piniki

Vaega o le tuputupu ae

O fatu e totoina i luga o laau i le afa lona lua o Mati. O le eleele e aofia ai laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat. Mo le sili atu le taua o meaʻai, e mafai ona e faʻaopopo le superphosphate poʻo le fafie.

E lulu fatu ma le loloto o le 2 cm. A o leʻi lūlūina, e mafai ona togafitia i latou i se faʻalauteleina, e le manaʻomia le faʻaaogaina. Lueina eleele i le vai mafanafana, ufiufi i afifi ma tuʻu i le vevela.

O pusa na faʻafefeteina na tuʻuina i luga o le windowsill poʻo lalo o le moli. Mo le manuia o le atinaʻeina o laau e manaʻomia se moli susulu, faʻafefeteina lelei i le vai mafanafana ma se vevela ole 20-22 tikeri.

O le vaiaso ao leʻi tulaʻi i le eleele, e amata ona faʻamalosi ai laau talavou, ma aumaia i fafo. A maea le faʻaalia o le muamua muamua o laʻau moni, e totogo fua ma fafagaina i le faʻamaʻi faʻamaʻi vai.

Faʻafeiloaʻi i totonu o le falemafa e amata i le afa lona lua o Me, pe afai o le a le itiiti ifo i le 6 laʻau moni i luga o fualaau. Laʻau totoina i luga o moega avanoa mo 1-2 vaiaso mulimuli ane. O le totoina o laau totogo e mafai, e le afaina ai le atinaʻe o tamato.

O taʻavale e tuʻuina i se mamao e 40 cm mai le tasi i le isi, o le vaʻai laina e le itiiti ifo ma le 50 cm. Tomato i totonu o le 2 'au, aveese le fanau i luga aʻe o le lima lona lua. Mo se atinaʻe sili atu, e mafai ona e aʻafia le tulaga tuputupu ae ma aveese fugalaau leaga.

O le ituaiga e malamalama lelei i meaʻai paleni. E faʻaaogaina fugalaau i le gasologa o le vaitau, i le 2 vaiaso. E sili le lelei i le va i le va o faʻalavelave o minerale ma mataupu faʻalapotopotoga. Faʻaleleia atili, ae le masani, i le va, o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago. Faʻasalaga manaʻomia tomato pe a uma le la, na o le puipuia o le vai.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le auala e tutupu ai tomato tetele, faatasi ai ma kukama, faatasi ai ma pepa ma pe faapefea ona totoina ni laau lelei mo lenei mea.

E faʻapea foi metotia o le totoina o tomato i aʻa e lua, i totonu o ato, e aunoa ma le piki, i totonu o fualaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ole ituaiga o tamato Mishka Kosolapiy e teteʻe i faʻamaʻi autu o le po: moli, fusarium, mosaic tapaa. Ae ui i lea, e mafai ona aʻafia laau i le pala: lanu, paʻepaʻe, basal poo apical. Lafoaʻi masani pe mulching o le palapala, aveeseina o vao ma laʻau maualalo ile tamato o le a fesoasoani e puipuia le totoina.

E tatau ona ea le ea i le tele o taimi, i aso manaia o le a tatalaina ai le matagi seia oʻo i le afiafi. E le aʻafia le totoina o Tomatoes i meaola faalafua, ae o mea e puipuia ai e talafeagai. O asiasiga e asiasia i aso uma. E le mafai ona faʻaumatia ia slugs ma se vaifofo o le amonia, o le a fesoasoani le iniseti e fesoasoani ai i manu felelei.

Bear Kosolapy o se ituaiga matagofie o fualaau aina e mafai ona tupu i le avanoa tatala pe tapuni. Tomatoes e pei o le tele o le fafagaina ma le faʻamalosia lelei, latou te puipuia mai faʻamaʻi, e seasea aʻafia i faʻamaʻi.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Faatoaga PaluGoldfishUm Champion
AfaFaʻamanatu le fugalaauSultan
Red RedVavega o le maketiMiti lemu
Volgograd PinkDe barao blackNew Transnistria
ElenaDe Barao OrangeGiant Red
May RoseDe Barao RedTagata Rusia
Talofa siliMeli pelePullet