Fualaau aina

Tomatoes "ofoofogia o le Lalolagi" - o se tuufaatasiga o le matagofie ma le faatinoga, faamatalaga, uiga, ata

O fai togalaau ma fai togalaau e mananao e faʻanofo o latou tuaoi ma aiga ma o latou taunuuga. E tele ituaiga tamato e mafai ona tupu.

O au uo o le a maofa i le matagofie o le laau ma le tofo o ona fua. O le tomato lenei o le "Miracle of the World", o lenei meaola o le a talanoaina i le asō.

Faitau i totonu o la tatou tusiga se faʻamatalaga auiliili ma auiliili o le ituaiga, ia faamasani ma ona uiga, ia iloa uiga o le galueaiina.

Tomato "Ofoofogia o le Lalolagi": faʻamatalaga o le ituaiga

O lenei "Vavega" na aumaia e le au Faʻalapotopotoga Rusia, na taliaina le resitalaina o le setete pei o se ituaiga i le 2002. Talu mai lena taimi, e lauiloa i faifaatoaga ma faifaatoaga, ona o ona fua, o foliga vaaia o fualaau aina ma le tele o isi uiga lelei. "O le ofoofogia o le Lalolagi" o se mea e le taua, tulaga masani o laau, o se eseesega eseese. E aʻafia ai ituaiga o tamato, mai le totoina o fatu laau i le faʻaleleia o fua eseese, e manaʻomia le 100-110 aso.

Fautuaina mo le totoina i totonu o greenhouses, ae e mafai ona e ola i eleele matala, o le fea tulaga e mafai ona paʻu ai, ma o le lamatiaga o le faaleagaina o le laau mai le matagi e maualuga tele. O le vailaʻau e puipuia i le tele o faʻamaʻi. O le togavao o nei tamato e maualuga tele ma o nisi taimi e oʻo atu ai i le 180-210 centimeters ma e manaʻomia le lagolago maualuluga ma tausia.

Fua Faʻamatalaga:

  • O fua matutua e samasama.
  • I le laʻititi laititi, 70-100 kata.
  • Faʻasalaga faʻalanu, faʻapipiʻi pei o le lemon.
  • O le aano o le fualaau aina e pala, tino.
  • O le numera o potu 3-4, o le solids content up to 5%.

O le seleselega e mafai ona teuina mo se taimi umi ma vavalalata femalagaaiga i mamao mamao.

Uiga

O lenei tamato o loʻo i ai le tele o foliga: o le lanu muamua o le fua, fua maualuga, teteʻe i faʻamaʻi tetele. O le seleselega lelei e faʻafeiloaʻi ai le teuina ma le umi o taimi e teuina ai. O le isi itu taua o lenei tamato o lona tetee lea i le le lava o le susu.

O le "Wonder of the World" e lauiloa mo ona fua, faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e oʻo i le 12 kilokalama. Ma faʻatasi ai ma le faʻatulagaina fautuaina 3 laau i sikuea taʻitasi. mita, e 32-36 pauna. O ia faailoilo e le mafai ona faamalieina ai le au faifaatoʻaga e totoina tamato i le tele o oloa mo le faʻatau.

O lenei vailaʻau e sili ona mauoa i vitamini ma e lauiloa mo lona paleni o sugars ma meaola, ma avea ai ma sua lelei. O le tele o fualaau e pei o le mea na faia mo le faʻasaoina, o le a sili ona lelei, ma ona o le lanu e le masani ai o le a matagofie foi. E lelei foi mo le taumafa fou.

Faatasi ai ma tulaga taua o lenei ituaiga o togalaau vaaia:

  • laau matagofie tele, o nisi e faʻaaogaina o se mea teuteu;
  • maualuga fua;
  • tetee atu i le tele o faamai;
  • maualuga le tofo o fua.

Faatasi ai ma vaivaiga, ua matauina talu ai ona o lona maualuga, o le tausiga o ia o se mea faigata tele ma e manaʻomia ai tomai.

Ata

O le isi, o le a e matamata i ata o se Tomato o le Ofoofogia o le lalolagi:

Fautuaga mo le tuputupu ae

I totonu o greenhouses, o lenei ituaiga tamato e mafai ona tupu i le toetoe o soo se itulagi, mai le itu i saute ma matu, sei vagana ai ona itu. I le faʻatoaga o le togavao e mafai ona faia i le itu i saute, North Caucasus, o le Kalasnodar Territory o le a talafeagai mo lenei mea. I soʻo se tulaga, afai o le nofoaga o loʻo faʻaalia e matagi malolosi, ona sili atu lea ona e natia lau tomato i totonu o se fale kiona.

Ona o lona tele ma le fuainumera tele o fualaau aina i luga o paranesi, o lenei ituaiga e manaʻomia ai se totoa poʻo se mea faʻapipiʻi ina ia le paʻu ona lālā. Fertilizers containing phosphorus and potassium should be given as dressing top. O le faateleina o le gaosiga e fautuaina ai le faʻaleleia masani o greenhouses ma lūlūina ai faʻafitauli. O fualaau e manaʻomia ai le pine e fai ai se aʻa, a leai o le a tupu tele le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

E ui lava ile teteʻega o lona maʻi, o lenei ituaiga e ono aʻafia i le mosaic virus ma le lanu enaena. E faigata ona tau i le mosaic, e tatau ona aveese uma vaega ua faaleagaina o le laau, ma o le fasi pepa e susū i se vaivaiga vaivai o le potassium i taimi uma. Faʻasaga i le lanu enaena faʻaaoga le fualaau faasaina "Pupuni", ona faʻaitiitia ai lea o le auala e faʻavaivai ai ma faʻaleleia le faʻaleleia.

O iniseti leaga, pe a tatou talanoa e uiga i greenhouses, o le fili autu o ituaiga uma o le greenhouse whitefly. Faʻasaga i ai, faʻaaoga le fualaau faasaina "Talitonuga". I le malae vaʻaia e tatau ona faʻaeteete i le urosa ma le apogaleveleve. O le veleina lelei o le eleele ma togafitiga faʻapitoa i vai-pepa, lea e sasaa atu i iniseti iniseti, o le a fesoasoani e faasaga i le urosa. O le Spider mite ua fufulu ese i le vai o le fasimoli seia oʻo ina maeʻa ese ona faailoga.

Ua aoina le seleselega, ua faʻaaogaina au mo se mafuaʻaga lelei ma e mafai ona e 'oliʻoli i fualaau' aina pati. Matou te moomoo ia manuia oe i le faʻatupulaia o lenei ituaiga matagofie.