Fua o le gaosiga

Auala e faʻaaogaina ai i le fale: auala sili ona lauiloa

E tele fafine e fesili ifo ia i latou lava: o a ni auala e mafai ona faʻalauteleina ai. E masani lava ona faia mea sese i le taimi e tupu ai, ona o mea e le mauaa e laau laiti pe tutupu ai foi i se tulaga le lelei.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻai i faʻalauga uma, faʻamatalaina aʻa ma le totoina o faʻatonuga mo le ficus, ma faʻamatalaina mea matagofie o le fugalaau, lea e fesootaʻi ma le faʻavaeina o aʻa.

Fatu fua

Tatou amata i le auala e faʻaleleia ai le metotia o fatu. Talanoaina autu taua e tatau ona e iloa mo le fatuina lelei o mea.

Sapalai o le eleele ma le Fatu

O fatu e faatauina mai e manaʻomia se faʻaopoopoga faʻaopoopo e faʻalautele ai le avanoa o le germination. Ina ia faia lenei mea, ave le fatu atoa ma sosolo i se stimulator tuputupu aʻe mo le 24 itula.

E mafai ona faʻaaogaina mo lenei faamoemoe ia uiga: "Heteroauxin" ma le "Gumat", faʻapea foi a latou analogues.

A maeʻa le tasi aso, e manaʻomia ona aveeseina fatu mai le stimulator ma fufulu i lalo o le vai tafe. O le isi, sei o tatou sauni le mea e sui.

O le filifiliga pito sili ona faigofie o le eleele mai le faleoloa fugalaau, lea ua faaopoopo i ai le tolu o le oneone. O lea e te maua ai se meaʻai o le a sili atu ona pasia le susu ma i le taimi e tasi ia tuʻuina atu i le fale laau uma mea e tatau ai.

Afai e te manaʻo e saunia le palapala ia oe lava, ona e manaʻomia lea e ave i le tutusa vaega o paʻu ma lau lauʻeleʻele, ona faʻaopopo lea o le oneone i le aofaiga o le tasi vaetolu o le voluma na maua. O se taunuuga, o le sui e tatau ona matala.

E taua! Aua le faʻaogaina eleele palapala mamafa pei o mea e sui.
E toatele e fautuaina le faaopoopoina o le eleele togalaau i le meaʻai, ae i lenei tulaga e te ono aʻafia ai le faʻamaʻi poʻo le pathogenic bacteria i le palapala, lea e mafai ona faʻaumatia ai laau ola mama i le amataga o le tuputupu aʻe, o le mea lea e lelei tele le faia e aunoa ma le faaopoopoina o le palapala mai le saite.

O le lelei mo le totoina o ni foliga faʻafausaga e lava le lautele ma le loloto loloto. Faʻaaoga vaʻa loloto e le aoga.

Muamua, o le a le faʻaaluina le tele o le taimi i lenei gafatia, e pei ona manaʻomia ona toe faʻavasegaina. Lona lua, o le faʻamaualuga o le mea faʻapipiʻi, o le tele o le susu e maua ai i totonu, ma le fufuluina o le susu e oʻo atu ai i le foliga mai o le lau.

Aoao atili e uiga i mea e pei o le Benjamin Ficus, le paʻu ma le microcarp.
E taua foi le faapea atu e tatau ona i ai ni vaalele mo le susu, e tusa lava po oa alavai o le meaʻai, ia mautinoa ia tausia lelei lenei mea aʻo leʻi faʻatumu le tane i le eleele.
E te iloa? Toto o le ituaiga Ficus e faʻaaogaina e le gata o fugalaau i totonu. O nisi o meaola e ola i Amerika i Saute e maua ai le paʻu. E le gata i lea, o fualaau o nisi laau toto e faʻaaogaina i meaai, aua e aofia ai le 75% kulukose ma le fructose.

Faiga faʻavae

Tatou liliu atu i le luluina o fatu ile eleele ua saunia. Afai o le a e lūlūina se fuainumera tele o fatu, ia mautinoa ia faia e tusa ai ma le faiga, a leai o le a matua faigata tele ona vevela laau. Matou te le fautuaina le sasaa o fatu i totonu o ogalaau, talu ai o le luluina o le a maua ai se taunuuga latalata i le zero.

O le mea muamua, muamua matou te faia ni togavao e tusa ma le 5 mm le loloto. O le mamao i le va o le pito i lalo o le 5 cm. Afai o le atigi pusa lapoa, e mafai ona toe solomuli laitiiti i le va o togalaau, o le a le aʻafia ai le afaina, ma o le a sili atu ona faigofie.

Matou te lūlūina fatu ina ia i ai se avanoa e tusa ma le 1.5 cm i le va oi latou. Mulimuli ane, fufulu i luga o oneone i luga ma fufulu i se fagu vali.

E taua! E manaʻomia le faʻamamaina o le eleele ile laʻitiiti, e le manaʻomia le ausia o le vai na amata ona tafe mai alavai.

E mafai ona e fufuluina le eleele mai le tane, ae o le oneone o le a sili atu le avanoa e maua ai le okesene ma le susu, o lea matou te fautuaina ai e faʻaaoga.

O le isi mea e te manaʻomia e ufiufi ai fatu i se ata tifaga poʻo se tioata e fatu ai le microclimate manaʻomia. A maeʻa lena, faʻafeiloaʻi fatu i se nofoaga mafanafana ma le vevela e tusa ma le + 23 ... +25 ° C. Ma le isi, ia mautinoa o fatu na ulu atu e mafai ona maua le malamalama o le la.

Tuutuuga ma le tausia o pepe

O le ficus e tulai mai le le talafeagai, o le mea lea e mafai ona aveese le malutaga pe a uma ona ola uma fatu. Aʻo lei oʻo i lenei mea, e tatau ona vaʻavave faʻatoʻaga i lea aso ma lea aso, aveese le ata / tioata mo le 10-15 minute.

I le taimi foi o le faamalolo, e tatau ona faʻamamaina le palapala i se fagu vailaau e faʻaaogā vai i le vevela o le potu.

E le gata i lea, pe a maeʻa ona aliali mai pine muamua, e tatau ona aveese le fale mo 1-2 itula ina ia lava le okesene e maua ai le greens. O le malosi e tatau ona tuʻu i luga o le faamalama sill po o le la, ao sina ufiufi lava laau.

Faʻaiʻu, o le a tatou faia pe a uma le laʻau muamua. I le taimi lenei, o le a faʻamafiafiaina fua o laau toto, o lea o le a manaʻomia ai ona e vevela.

O isi faʻaopoopoga e faia i totonu o ipu eseese poʻo ipu, e faʻaaoga ai se mea e foliga tutusa i le uluai.

E taua! A o leʻi pikiina, ia mautinoa e faʻamama lelei le vaomatua, ma e tatau ona aveʻesea mai le palapala faʻatasi ai ma se paʻu eleele.
Mulimuli ane ua gaosia le totoina o laau pe a tupu laau. Ia mautinoa o le fausiaina i lalo o le aʻa ma faʻaleleia i le pepa e faʻamamaina le ea. Aua nei galo o le ficus e tupu le lelei e aunoa ma le susulu o le la ma le vevela, ia tuu i luga o le windowsill po o luga o le faapale.

Ficus tipi

Matou te faagasolo pe faʻafefea ona faʻateleina le fale i le fale e faʻaaoga ai le faapipiiina. O le a tatou talanoaina uma vaega o le totoina ma le totoina o se laau fou mai se tipi.

Azalea, Bouvardia, Chrysanthemum, Geranium, Orchid, Dieffenbachia, Dracene, Plumeria, Crossander e faʻalauiloaina foi e ala i le vaʻaia.

Taimi

Talu ai ona o le malosi o le aʻafiaga o loʻo tupu ma faʻaleleia i le mafanafana o le vaitau, ma i le taumalulu, o laʻasaga uma e faʻagesegese lemu, e talafeagai i le seleseleina o seleselega i le tautotogo. E sili ona lelei lenei mea i le taimi e amata ai ona tupu malosi le ficus.

E vavae ese le tipi i le tautotogo ina ia, i le mafaufau i le faagasologa o le aʻafia ma le faʻalauiloaina, o le autumn o le ae maua ai se laau totoa uma ua uma ona mafai ona fausia se aʻa maualuga ma maua ai le laumei lanumeamata talafeagai.

E faapefea ona saunia?

O le taimi lava lea e tatau ona fai mai e maua ai ni mea e seleseleina e manaʻomia ona i ai se fale tele. Faʻaaogā mo le tipiina o se mea itiiti e sili ona matautia, talu ai e mafai ona e faʻaumatia le "matua".

Matou te filifilia se laau toto, o lona umi e le itiiti ifo i le 15-16 cm. E tatau ona 2-3 'ulu i luga o le lala laau, faʻapea foʻi laupepa laulaʻau i tulaga masani (e le maʻi ma e le faʻamaʻi).

E taua! Afai e te tipiina se fusi i laulaau lapopoa, ona tatau lea ona faʻapuupuuina e le afa e faʻaitiitia ai le vaega o le faʻamaeʻaina o le susu.

Ma le isi, ave se naifi maoaʻe, ma toe foʻi mai 1 cm mai le pito i lalo, fai se mea e faʻasolo. Pepa i le pona e tipi.

E tatau ona fai atu o le tipi i luga o le auʻau e tatau ona lamolemole ma faigofie pei ona mafai, ona o le fua o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻalagolago i le vaega o le tipi. A maeʻa ona e tipi le aofaʻi saʻo o tipi, e tatau ona vave tuʻuina atu i totonu o le vai, e pei o le suamalie o le laau, lea e faʻamalolo ai manuʻa ma faʻamalosi, lea e matua faigata ai ona faʻafetaia na vavae.

Faʻataʻitaʻiga auala

O lenei o le a tatou talanoa i le auala e maua ai se auala e faʻaaoga ai metotia eseese. 'Otiʻoti tipi e mafai ona mauaʻa i ni auala se lua: i le vai ma le palapala.

Mo le filifiliga muamua e manaʻomia lou suʻeina o se pusa lapisi, tuʻu se tipi i totonu ma sasaa vai i le vevela pe a ma le 25 ° C.

A maeʻa lena, ona ufiufi lea o le ufiufi i se "pulou", lea e mafai ona avea ma pito i luga o se fagu 5-lita. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona fatu se masini mimilo susu.

E le gata i lea, ua lava le faatumauina o le susu i le 80%, mataʻituina le vevela o le vai ma le ea (o le potu e tatau ona i ai ile 25 ° C). E aoga le faʻatali mo le faʻaalia o le rhizome i le 25-30 aso. Lua filifiliga e tuʻuina atu mo le totoina i totonu o le eleele pe a maeʻa le 2 itula o faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu vai (e fufuluina le sua).

Mo ia aʻa, e sili atu le faʻaaogaina o aʻafiaga o le tuputupu ae o le aʻa ("Kornevin") ma faia ni togafiti faigofie o le a mafua ai ona tupu tele le aʻa o le laau.

E taua le manatuaina o ficus e tupu aʻa i na nofoaga o loʻo i ai le faaleagaina o le paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, e masani lava ona mafai ona e vaʻaia i luga o le tina le totoina o aʻa, e mamao ese mai le meaʻai.

O le mea lea, ia faʻaleleia le totoina, aʻo le i totoina i le palapala, e manaʻomia ona e faia ni tipi i le va i le va o le tipi ma le muamua puaa.

O se taunuuga, pe a uma ona totō, o aʻa o le a amata ona aliali mai i nei fasi pepa, lea o le a le gata ina faʻaleleia atili ai le gaogao o vailaʻau, ae o le a maua ai foi le lagolago faaopoopo i le laau.

E le gata i lea, e mafai ona faia ni fasi pepa i luga o le au, lea o le a tupu i totonu o se fagu vai. O se filifiliga sili ona talafeagai lea o le a fesoasoani i le faʻamavaeina o le faʻamaina o laʻau.

E te iloa? I Initia, o ponaiva faʻasaina e faia mai aʻa o le paʻu. Ua lava le tuʻuina o aʻa i luga o atigi vavao - ma i le 10-15 tausaga ua saunia se alalaupapa susunuina malosi.

Totoina laau

O le seleseleina ua totoina i totonu o se mea faapitoa, lea e tatau ona i ai ni alavai lelei, talu ai ona o le lavelave e matua lamatia lava i maʻi funga.

Mo le faʻafefiloi o le eleele e manaʻomia le ave i le tutusa o le peat, vermiculite ma le oneone tele. Faʻafefiloi lelei ma sasaa i se pusa talafeagai.

Aʻo leʻi filifilia se vaʻa, fua le mamao mai le fasi pepa i le muamua nopa. O le maualuga o le ulo e tatau ona 2-3 cm le umi nai lo le umi mai le tipi i le nonoa.

O lea o le ae mauaina ai le filifiliga lelei o le a taofia ai le tele o le eleele ma, i le taimi e tasi, o le a le maileia ai le susu.

E taua! E fautuaina le faʻafefiloi o le eleele ia vaʻaia e le uu i le faʻamaʻi.
Pe a totoina, matou te faʻalauteleina le tipiina i le muamua fao. Afai o le nifo ua fai laulaau, ona tatau lea ona aveeseina e aloese mai le pala.

A uma ona totō, ua lava lea e faʻamamaina ai le palapala i se atisosite ma ufiufi le ulo i se ata tifaga poʻo se fagu tipi e taofi ai le 'ea ma le vevela.

Tausiga mo fatu

A maeʻa ona totō, e lava lea e faʻamautinoa ai le tumau pea o le eleele ma faʻaleleia le 'au i le aso. Aua foʻi neʻi galo o le mea o loʻo i ai le moli, o lea, pe a uma ona totō, faʻafeiloaʻi le fagu i se nofoaga e susulu lelei.

O le maualuga o le vevela mo le atinaʻeina o mea totino masani o le + 25 ... +26 ° С. Faʻamamafana, e pei ona taʻua i luga, e tatau ona i totonu o le 80%.

O le taimi lava e maua ai le tipi, o le a amata ona iai ni laupepa fou. I le taimi lea, e mafai ona e aveesea le fale ma pe a maeʻa sina taimi e toto le laau i totonu o se koneteina fou ina ia le faʻagesegese le tuputupu ae o le aʻa.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi ficus leaf

O le isi, seʻi tatou taulima pe faʻapefea ona fua mai laupepa laupepa. Sei o tatou talanoa e uiga i le auala e faigofie ai lenei metotia ma aoga.

O lou fale o le a teuteuina foi i totonu o laau e pei o epiphyllum, geranium, pentas, calceolaria, fittonia, anthurium, aloe, kalanchoe, pelargonium, cactus, siasechoia, gardenia, columnaya.

Tipiʻi laau

O lenei filifiliga e lelei tele mo tamai laau laiti, talu ai e te le manaʻomia le tipiina o lapisi lapoa, faʻaaogaina le pito i luga o le eleele o se tele o laulaau.

Ua lava le tipiina o se laulaau poʻo ni laulaau faʻatasi ma se vaega o le tagata aoga. O lona uiga, o le tipi o le a pasi atu i le pona, aʻo iai foi se faʻasalaga faʻasalalau e faʻalautele ai le nofoaga mo le fausiaina o le rhizome.

E pei ona i ai i le faamamaina o laʻau, e tatau ona faʻalauteleina i luga o laʻau i le taimi o le tautotogo ina ia mafai ai ona totogo le laau ma ola.

I le tulaga o laulaau, o loʻo i ai se vaega laʻititi i luga aʻe o le eleele, o lea e sili ai le tipiina o le tipi i le amataga o le tautotogo.

Faʻasalaina ma le faʻaleleia o auala

A maeʻa ona vavae ese mai le tina, tuʻu le tipi i totonu o le vai mo ni nai itula ina ia fufuluina ai le sua, lea e pei lava i le tulaga o le seleselega, o le a faʻatatauina i se aofaiga tele.

O le isi, ia mautinoa e togiina le tipi i le aʻafiaga o le tuputupu ae o le aʻa, talu ai e le mafai ona faʻaogaina le vaitusi, ona o le le lava o le faʻamalamalamaina o le nofoaga.

A uma le stimulator matou te faia se tau. I le tulaga o le gafatia e fetaui lelei i se mea papaʻu, lea e i ai sina laʻitiiti.

E tatau ona faatumulia i le eleele e tutusa lelei le eleele e pei o le totoina o se gaugau (peʻa, oneone, vermiculite). Faʻapipiʻi i le lau lau.

E taua! A uma ona totōina, ona feusuaʻi solo lea o laulaʻau i totonu o se pu ma nonoa i se filo. Ua faia lea mea ina ia faʻaitiitia ai le vaega o le faʻamalolo.
O le isi, faʻamalieina tele le mea o le pamu moli, ma ufiufi le ulo i se ata pe tipi ese le fagu. O le malulu o loʻo tumau i totonu + 25 ... +26 ° С, ma le faʻamamafana - 75-80%.

O lenei aʻa o le a amata ona mauaa i le 20-30 aso, mulimuli ane o le a amataina le gaosia o lau lautusi fou.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le faʻataʻoto

I le faʻasalaga, o le a tatou talanoaina le toe gaosia o ficus i le fale e ala i le vaʻaia.

O le laau e faʻaleleia e ala i le taoto, e masani lava mo le toe taui. O lenei metotia e sili ona talafeagai i le mataupu pe a leai ni laʻau maualalo e totoe i luga o le vaomatua.

Muamua e tatau ona e mauaina aʻa "ea". O le mea lea na latou faʻaalia ai, e tatau ona e vavae ese ma le faaeteete le paʻu mai le fana. O le vaeluaga o le lau e tusa ma le 2-3 cm. E mafai foi ona tipi i luga o le fana, ina ia amataina aʻa, ae o le filifiliga muamua e sili atu ona lelei.

E tatau ona tuʻuina le puʻusiʻu i le mea e tuʻu ai le paʻu poʻo le tipiina, mulimuli ane e tatau ona afifiina totogo i le pipiʻi ata. Ona e manaʻomia lea na o le susuina o le fatu ma siaki aʻa. O le taimi lava e oo mai ai aʻa uumi, o le vaega pito i luga o le pana ma aʻa e tipi ma suia i se nofoaga fou e fetaui ma le tasi muamua i tulaga o mea faatapulaa (vevela, vevela ma le palapala).

O lenei ua e iloa le auala e toto ai se mea i le fale, pe afai e le mafai e le laau ona faʻafeiloaia oe i ona foliga vaaia. Matou te mafaufau i filifiliga uma e gaosia ai le fugalaau lea e maua i le fale.

Ma o le tina e le mafatia tele, e sili atu le tuʻufaʻatasia o auala o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusitusiga ina ia maua ai nisi laau fou. I lenei tulaga, e te tuua le lapisi lanu meamata sili, ma, i le taimi e tasi, maua le numera manaomia o lanu fou.