Laʻau

BlackBerry Chester - fua le tumau e leai se aoga

E le o se taimi umi, e na o vaomatua na maua i vao. Talu ai nei, o lenei fale e vave ona maua le lauiloa i le au faifaatoaga. E tusa ma le 300 ituaiga o meaola na gaosia, e aofia ai le ituaiga Chester e le faʻamaonia, faʻamaʻi tausaga taʻitasi ma le faʻaleleia lelei o le seleselega. O se laau mamana ma matagofie na teuteuina lelei le togalaau: i le ogatotonu o Aperila o loo ufiufi i le manaia o paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie, ma i le faaiuga o Aokuso o loo teuteuina i lanu uliuli lanumoana e susulu i le la.

BlackBerry Chester Story

I le natura, e tusa ma le 200 ituaiga vao vao, o lona atunuu o Amerika. O iina na i ai i le seneturi XIX mo le taimi muamua na galue ai i le galueaina o lenei togavao. I le 1998, na faia ai e saienitisi i Ilinoi, Ohaio, ma Maryland le ituaiga Chester ma faaleleia atili ai tulaga e avea o se vaega o se togalaau matuia togafiti faatupulaia blackberry. O lenei laupepa e faaigoa ia Dr. Chester Zich o le Iunivesite o Saute i Ilinoi, oe na suʻesuʻeina aganuu fua.

BlackBerry Chester - o le taunuuga o le galuega a le aufaifaatoaga Amerika ma e aofia ai i ituaiga o ituaiga

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Faatasi ai ma ituaiga e le totoina, o lenei genotype o le sili lea ona tetee i le maualalo o le vevela, o le mea lea, e mafai ona ola ae le gata i itulagi ma se mafanafana o le tau, ae faapena foi i totonugalemu o Rusia, lea e iloa i le malulu. E le fefe Chester i le faʻafeiloaʻi o le tautotogo ona o le tuai ona tupu.

E tosina atu le faatoʻaga i le fua o le ituaiga ma le suamalie o fua o fualaau aina ma le manogi o le vaomatua. O le aganuu e seasea aafia i faʻamaʻi, faʻasaʻo i pathogens o le lauulu enaena. Ma o le leai o ni talatala e faigofie ai ona tausia le vao.

O se tasi o faʻamanuiaga o le Chester blackberry o le leai o ni meaʻai i luga o le tipu

Feʻau

O le tagata lava ia o loʻo faʻauluina le vao o le faʻapipiʻi faʻapala. O vine vine e oo atu i le 3 m le umi e tutupu ae i se tulaga saʻo ma le maualuga e tuu i luga. O lau e lapopoa, lanu, lanu meamata. Fuga i fugalaau lanu sinasina papae e oʻo i le 4 cm le lautele.

O le vavalalata i le leva o le taimi, e tupu i le faaiuga o Aokuso. Aʻo leʻi faʻamalosi le sulu e tuʻuina atu le fua atoa. O fua e faia i luga o fuʻa e lua tausaga le matua, sili atu i luga o lala laititi. Mai le vao e mafai ona e oʻo i le 20 kilokalama o le fua. O vine e lapotopoto, mamafa uliuli i le lanu, e mamafa le 5-7 g, faatasi ai ma se manaia manaia.

Faafetai i le paʻu o le paʻu, o fualaau aina e taofi lelei o latou foliga lelei i le taimi o femalagaaiga, faʻapea foi ma le toe faʻamaʻiina, lea e mafai ai ona faʻaogaina ai fugalaau e pei o se meaʻai i meaʻai. O pipi e lelei mo le taumafa fou, mo le faia o lapisi ma otaota.

Chester - o se tasi o ituaiga telefoni sili ona fua, e tuʻuina atu i le 30 pasene i le hectare

Laufanua Faʻamasinoga

O le seleselega i le lumanaʻi o le vaomatua e le gata ina faalagolago i luga o le fesuiaiga o le eria, ae i luga foi o le nofoaga saʻo mo le totoina o vao ma le lelei o mea toto.

Le taimi e toto ai se blackberry

O laau totō ua totoina le vaitau atoa e ala i le faʻafefe.

E mafai ona totō fatu pusa Blackberry i vaitau uma

O le taimi sili mo le totoina o polosila ma aʻa aʻa i le itulagi Tutotonu o le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina matala, ma maua lelei le vevela o le ea. Fatuga i le taimi e aʻafia lelei ai. Faatasi ai ma le totoina o le autumn, ei ai le maualuga o le lamatia o le oti laau, talu ai o po o le autumn e mafai ona malulu tele, o timuga amata e le masani ai. I le itu i saute, o loʻo i ai le mafanafana o le tau seia oʻo i le faaiuga o Novema, e sili atu le totoina o le seleselega i le tautoulu, e le sili atu i le 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le malulu.

Lelei sili mo le vao

O Blackberry o se laau-alofa-alofa, o lea e tatau ona aveese ai vaega sili ona susulu, o le tele o le aso e susulu i le la. Ausetalia o loʻo faʻapipiʻiina foi i le malu malu.

Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o lala e faasolosolo malie ma umi, o le a tutupu le suamalie laitiiti ma aveesea ai lo latou tofo.

Ole vaomago e leai se paluga i le eleele, ae sili atu le aoga pe a tupu aʻe i luga o le loams i se foliga malie pe leai foi. I le maualuga maualuga o le lime ua faaopoopo (500 g / m2) I nofoaga oneone, e mafai ona tupu ai vao, ae e manaʻomia ai le tele o le faʻamalolo ma le susu. E le tatau ona totoina laau toto i le eleele malulu lea e tumau ai le vai mo se taimi umi pe a uma ona faʻafefe le kiona ma timuga. E ui lava o se aganuʻu agaʻi malie, o le tele o le tino e tau atu ai i lona faʻavaivaia: faʻafitauli i le tau ma faʻamaʻi.

O le Blackberry e tupu lelei ma fua mai i totonu o se nofoaga lelei

E tatau ona puipuia le vao tuitui mai matagi malolosi, aemaise lava i le taumalulu, pe a tuufaatasi le maualalo o le vevela ma le maualalo o le suavai. O le mea lea, e sili atu ona lelei le ave o tulimanu lelei mo le totoina i tafatafa o le pa poʻo le faʻaalia.

Filifili fualaau

E taua tele le maua o fualaʻau maloloina. E masani ona ofoina atu e le au tausimai ni laau i totonu o ipu, aua ua latou iloa lelei le ola: pe a totoina, latou te ave ese mai le pusa faatasi ai ma le otaota, e le afaina ai aʻa. E sili atu le filifilia o se tasi pe lua tausaga le matutua ma se aʻa. E tasi le tausaga le matutua e tatau ona i ai ni 'apa se lua 5 mm mafiafia ma o se afifi ua i luga o aʻa. O le lua tausaga le matua e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 o aʻa autu 15 cm le umi ma le vaega eletise 40 cm le maualuga. E tatau ona lamolemole le paʻu, o le aano i lalo ifo e tatau ona lanumeamata.

O fua faatatau e sili ona lelei e ola ai e iloga i fualaʻau faʻapipiʻi e ola ai i totonu o pusa

Sapa na faatauina mai ao leʻi oʻo i le malulu, ua fai si tuai ona totō, ua eliina. I totonu o le togalaau latou te eli ai se vaʻa ma se tasi itu, faʻapipiʻi laau ma fufulu i le eleele, ufiufi i luga i luga o le pito i luga e puipuia ai mai le malulu i le taimi o le malulu malulu ma faʻamaʻi e rodents.

E talafeagai lelei

Ua saunia muamua le paluga: mo le totoina o le tautotogo - i le tautoulu, mo le autumn - 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le galuega.

  1. O le eleele lelei o le eleele ua fefiloi ma le 2 kilokalama o le humus, 100 g o le superphosphate, 40 g o le masima (poo le 100 g o le ash) ua faaopoopo.
  2. O le eleele faʻamamaina o loʻo faʻalanuina i le lime (500 g / m2).
  3. O se faila e fai mai i le vavao o laau po o le totoina i se laina i le mamao e 2 m le tasi mai le isi.
  4. I le togavao, eli ai pits o le 45x45 cm, faʻatasi ai ma laina laina laina ole 45x50 cm ma le mamao e 2 m i le va o laina.
  5. Mo le lelei o le ola, o aʻa o le fatu o loʻo totoina ia Kornevin pe faʻatofuina mo le tele o itula i se fofo ma lenei mea e faʻaolaina ai.

Aʻo lei oʻo i le vaʻa, e tatau foi ona faʻapipiʻi se faʻalapotopotoga fesoasoani.

Vitio: pe faapefea ona toto se blackberry i le 2 minute

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O se vaega o le lalolagi ua saunia e liligi ifo i totonu o le lua i foliga o se pusa i le ogatotonu.
  2. Faʻasolo le laau, faʻalautele aʻa i itu eseese. O le fatuina mai le fagu ua pasi atu i totonu o le lua ma se paluga eleele.

    O le fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o se pu sauniuni muamua.

  3. Fafasi le fatu fatu i le eleele, lulu lemu ina ia leai ni mea. Toto le palapala ina ia tupu ai le tupu i le loloto ile 2 cm.
  4. Vai le laau i le 4 lita o vai.
  5. Faʻamau se laulau o mulch mai vaomago, vaovao.

O le puipuia o laau mai le afu o le tautotogo, o aso muamua na sosoloina ai ia Epin pe ufitia i le vevela.

Afai o le totoga e faia i le tautotogo, e faapuupuuina le laau i le 20 cm e faaosofia ai le tuputupu aʻe o taamilosaga lanu.

Faʻatauga faʻatoʻaga

O le Chester ituaiga e le lelei, pe afai e te mulimuli i tulafono faigofie o tekinolosi mea taufaatoaga, e mafai ona e fiafia i se meaʻai suamalie i tausaga uma.

Faʻasalaina ma faʻamalo

Faʻaleagaina le lagolagosua i Blackberry, o aʻa malolosi e mafai ai ona puipuia oe lava mai le lāmala. Ae mo le tuputupu ae lelei ma le gaosia, e tatau ona maua le aofaiga talafeagai o le susu. Faatasi ai ma le le lava o le vai i le amataga o le tautotogo, e totogo malie ai laau toto, i le taimi o le vaitau o le vavave e mafua ai le paʻu leaga. Ma afai e le lava le vai na faaputuputu i le taimi o le tautoulu, o le malulu malulu o le ogalaau e matua faaitiitia.

O togavao e lelei le susu pe a uma ona totō, ona faʻafefe lea i le vaiaso

O le vaovao e faʻafefe i le vaiaso, faʻafeiloaʻi le 6 lita o le vai i lalo o le togavao. I timuga timuga, o vai inu faaopoopo e le o faia: o le sili atu o le susu e maua ai le aʻa. Aʻo lei amataina le kiona, pe a faʻagogo le fugālālā, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia o le vai (8 l / laau).

Suavai i lalo o le togavao o loʻo faʻafeiloaʻiina i totonu o le togavao, e ala i le fufuluina poʻo le faʻaogaina o le vai. I le taimi o le faʻafefeteina, o le vai i lalo o le mamafa e lueina i luga o le pale ma le palapala, aʻo faʻaleleia le faʻaleleia o le ea. Mo le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu, o lea faʻavaivai e faia i le taeao po o le afiafi.

I le taimi o le fugalaau, o le faapipiina e le o faia: o se vaitafe malosi e mafai ona fufuluina le pollen, o se taunuuga, o le a faaitiitia le fua.

O le tele o taimi e masani ai ona faʻaaogaina e le 'au o loʻo taumafa le suavai i luga o togalaau e faia i le mamao e 40 cm mai le vao. I le faʻamamaina o gutu ma le loloto o le 15 cm, e faʻafefea mai le suavai mai le faʻavaveina o vai poʻo le pulumu. A maeʻaeʻa le susu, ona tapunia lea o fale.

A faʻafefete, o loʻo lelei le palapala ma fufulu le lau

Faatasi ai ma se totoga totoina o se blackberry, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se faʻavaivai. O pusa poʻo faʻamau ma tamaʻi vai e taoto i luga o laina o vao ma i lalo o le mamafa latou te tuʻuina atu vai, lea e oʻo atu i vaitafe i aʻa o laau totō. I le taimi lava e tasi, e matua faasaoina le taumafaina o le suavai ma e le faʻapalaina le eleele.

O le eleele e faʻataʻamilo i le vao e tatau ona tatala ma faʻamamaina vao. Laʻau vao, aemaise o vao vao, e maua ai meaʻai mai le eleele ma faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o le vaomatua. A maeʻa le timu poʻo le timu, ona matala lea o le eleele i se loloto papaʻu (8 cm), faʻaeteete e le faʻaleaga aʻa o loʻo i luga o le papa. I le va o laina o le vao, o le vavalalata o loʻo ave i le loloto o le 12 cm. O le vaomago, o le mulus e faʻamauina ai le palapala palapala, ae faʻafouina foi le microflora aoga, e taofia ai le atinaʻe o meaola faʻapitoa, puipui le aʻa mai le vevela i le vevela vevela, ma i le taumalulu - .

Ina ia taofiofia le susu, o le eleele e faʻataʻamilo i le vao e mulimulū i vao

Meaʻai

Fertilizers saturate laau totino ma elemene taua e siitia ai a latou gaosiga ma faamalosia le puipuiga. Pe a totoina laau i luga o le eleele faʻamaʻi i le vaitau muamua, latou te le manaʻomia ni meaʻai faaopoopo. Na o le isi tau totogo, e fafagaina ai le fualaau oona i le nitrogen: Uurea (10 g) poo le nitrate (20 g / 5 l). I le taimi o le fuaina o laau, o le togavao e fufusi i le nitrophos (70 g / 10 l), pe a uma le seleseleina i le superphosphate (100 g) ma le masima (30 g).

Agricola - o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vai e mafai ona faʻaleleia ma faʻaleleia

Faatasi ai ma laei pito i luga, e sili atu ona vave ona faatumuina laau i meaʻai. O le totoina i luga o se laulaau i le taimi o fualaau aina ma i le tautoulu faatasi ai ma le Kemir Universal solution (15 g / 10 l) e faateleina ai le gaosiga ma le tetee atu i tulaga fesuisuiaʻi o le siosiomaga.

Nai lo le tuufaatasiga o mineral, e mafai ona faʻaaogā tino (300 g / m2): o faʻalaʻau moa (fofo 1:20) poʻo le suavai suavai (1:10) e faʻalauiloaina aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega. I le taimi o le fugalaau, e fafagaina ai le paluga o le efuefu (100 g / 10 l).

O le le atoatoa o elemene e vave ona aafia ai le foliga mai o le blackberry: e leai se magnesium, e maua ai e lau lanu mumu

Faiga fai togalaau

Pe a faʻapipiʻi se blackberry, e tatau i se tasi ona amanaʻia lana taamilosaga e lua-tausaga. I le vaitau muamua, o le a totogo ma totogo ai fatu, o le tausaga na sosoo ai e fua mai ai lala ma feoti. I le tautotogo, na vaeluaina le taʻi lua tausaga le matua na totoina ai vine. Ua aveeseina foi lala vevela ma faaleagaina, ma tuua ai vaovao e 8-10. I le tautotogo, ua faʻapuupuuina lala paʻu e 15 cm ma ua nonoa.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le vao, e vevela lava le vevela i le la ma faʻalelei

O le tuputupu ae o vine i luga o se lagolago e maua ai le lelei o le faʻaleleia ma le faʻamalamalamaina o laʻau. E le gata i lea, o le tuueseeseina o le fualaau aina ma le totoina o laau i luga o le auala e faigofie ai ona tausia le laau. I luga o lagolago e tosoina le uaea i le tele o laina ma faʻapipiʻi le sasa ia i latou. Faatasi ai ma le faia o se togavao, ua latou tuuina i luga o se lagolago i lenei auala: ua totoina pupuva ua tafe i le ogatotonu, ua totoina totoa fou i itu. I le tautoulu, o lala tutotonu e tipi i aʻa, o pupu taʻi tausaga mo le taumalulu e matua lokaina i le eleele, ma i le tautotogo ua siitia maualuga i luga.

Vitio: teuteuina vine vao i le taumafanafana ma le autumn

Sauniga o le taumalulu

O le Chester grade o le malulu, ma le malulu e oʻo i le -30º. Ma faʻafetai i le vave o le fuga, e le fefefe ia te ia ia gutu o le tautotogo. Ae ui i lea, ina ia le pagatia pine i le vevela tele pe suia faʻafuaseʻi i le vevela, e faʻasaina. A maeʻa ona teuteuina, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma faʻafeiloaʻi ma humus, e aveeseina lālā mai le lagolago, punou ma taatia i luga o le eleele, ufiufi i le afaina mai luga. I le taumalulu, latou te lafoina le kiona i le vao. O le puipuia o laau mai rodents, o le mea oona o loʻo tuʻuina i lalo o le sasa poʻo le paʻu i luga o le mea faʻasaoina.

I itulagi ma se malulu malulu mo le taumalulu, e tatau ona aveese mai ai mai le lagolago ma ufiufi i mea e le o lalagaina

Faʻatauga auala

O le blackberry e faʻapena ona totoina, aua o le fatu fatu auala eseese e leiloloa.

Faʻatoʻaina ma le tuʻuina atu - o se auala faigofie e fai ai fatugala

E faigofie ona faʻaleleia le mutia faatasi ai ma le fesoasoani o le taoto: o le pito i luga o le pupu e eli i tafatafa o le togavao, faʻafeinu ma faʻapipiʻi faʻamau. A maeʻa le 3 vaiaso, ona vavae ese lea o se aʻa totogo e 45 cm le uʻu ma vavae ese mai le vao ma totō faʻatasi.

Vitio: auala e aʻafia ai se blackberry

Pe a oti, ia faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. O pamu laiti i le faaiuga o Iuni e tipiina i ni fasi 10 cm ma toto i totonu o fagu.
  2. Suavai ma le ufiufi i se ata tifaga.
  3. I totonu o le masina, faʻamama le eleele, faʻaleleia le ea.

    O le masina mulimuli ane, o aʻa e aliali mai i luga o le oti

  4. Totoina lanu lanu meamata ua totoina i totonu o le togalaau.

Puipuia faʻamaʻi

O le vailaʻau o loʻo i ai le puipuiga lelei, faʻasao i le lauulu enaena, faʻamafunaina le tele o meaʻai. Ae ui i lea, i le leaga o le tau, e mafai ona aʻafia le vao i faʻamaʻi. O le puipuia o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi.

Laulau: Vaʻaia ma Pulea faʻamaʻi Blackberry

Le faʻamaʻi E faapefea ona faaalia Puipuiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Lapoʻa mamaO laulaau, e ufiufi i pogisa, e pauu. Fatugaʻau ma vine mamago mamae. O le faʻamaʻi e mafua ai le fuga o le fuga ma le paʻu o ovaries. O le salalau o le galo e faapitoa lava le alualu i luma ma le faateleina o le suamalie ma vao mafiafia.
  1. Aua le faʻamalosi le pusa.
  2. Tata le palapala.
  1. I le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, togafitia ma se faʻafitauli 1% o DNOC.
  2. A maeʻaeʻa, ia fufuluina i le 2% vaifofo o le paluga Bordeaux.
AnthracnoseO le tele o le susu e masani ona oʻo atu i le salalau o spores o le fuga. O laʻau ma wili e ufiufi i le lanu uliuli ma le lanu violē, o le lanu o le lanu e foliga mai i luga o vine.
  1. Faatonutonu le suavai.
  2. Fufuluina vao.
Vili faʻatasi ma se faʻafitauli 5% o le copper sulfate, Fundazole (10 g / 10 L) ao le i fuga, pe a uma ona paʻu ma pe a uma le seleselega.
SeptoriaO le afaina e tupu i le mafanafana ma le timuga o le tau. Malamalama malamalama ma le pogisa pogisa i luga o laulaau. Ua mamae le lau, ua liua lauulu. O le vao i le tulaga o fualaau aina e sili ona afaina.
  1. Aloese mai le totoina o vine i nofoaga paolo.
  2. Mātauina le faʻafeinu o le pulega.
  1. Fai le tafiesea o le pulupulu (aʻo lei amataina) ma le solution Nitrafen (300 g / 10 l).
  2. A maeʻa ona toso le fatu ma togi fua, ia fufuluina i le 1% vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux.

Faʻataʻitaʻiga: Chester Blackberry Diseases

Laulau: Faʻailoga BlackBerry ma le Pulea o Pest

Pests Faʻaaliga Puipuiga Faʻafefea ona fesoasoani
Blackberry tickO le mite o loʻo sulu i totonu o laau. Faatasi ai ma le amataina o le vevela, faʻapipiʻi i luga o vine ma vine. O le fua e afaina i le pest i se vaega pe leai foi e le tupu. O le leiloa o gaioiga ma le atinaʻeina o se siaki blackberry e mafai ona ausia ai le 50%.Mafaufau mai le togavao.A o lei amataina, fafaga i vai fofo o le Envidor (4 ml / 10 L), Bi-58 (10 ml / 10 L), toe fai pe a uma le 10 aso.
AphidsAphid colonies, ufiufi lau ma lālā, suʻe sua mai ia i latou, faʻavaivaia le laau.
  1. Faʻaumatia laʻau pa'ū o loʻo nonofo ai aphids.
  2. Toto laau ma se manogi manogi latalata ane i le vao: mint, riki, kata.
  1. Laʻau mama mama.
  2. Suauu i luma o le fulafula o fatugaʻo ma se 0.05%% Kinmix solution.
  3. Aʻo leʻi fuga, togafiti ma le 3% Agrovertin solution.
KhrushchevLarvae gnaw o aʻa o le laau, o le anufe e 'aina fua. O le tele o vaalele khrushchev e pau i le taimi o le vavao, o le a afaina ai pepe ma ovaries.
  1. Lulu ese pusi.
  2. Sook the roots blackberry aʻo lei totoina i le solution o le Actara (1 g / 10 l).
Tausia i le amataga o le vaitau tuputupu ae ma se vaifofo o le Anti-Crush (10 ml / 5 L), Faamautu Maxi (1 g / 10 L).

Faʻasologa o ata: O le tele o faʻataʻitaʻiga BlackBerry

O manulele e avea ma lamatiaga matuia ma o latou aʻa. E tasi le lua fetu i le vaitau e oʻo atu i le 8 afe keke ma isi iniseti. O le tautau i luga o fafaga ma fale i le togalaau, e mafai ona e faateleina le numera o manulele. Ma e mafai ona e tosoina ladybugs - o fili sili ona leaga o aphids - e ala i le totoina o se calendula lemu i totonu o le togalaau.

Ladybug - Aphid o le Faʻatagata Faalenatura

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Ou te fiafia i le gaosiga o Chester, tofo ma le faigata. I le taumalulu, o le vevela na pa'ū i--35. Manua i lalo o le kiona.

. ** Oksana **

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4334.html

Sa avatu e Chester se tamaʻi lapoa ma sili ona lelei. Faatusatusa i le Tonfrey acid itiiti.

Annie

//kievgarden.org.ua/viewtopic.php?p=167012

Chester i lenei taumalulu sa toe ufitia foi i le kiona. Ae na misia nisi taamilosaga, sa latou lalagaina i totonu o suauu tuai ma tumau i le vaalele saoloto. O le taumalulu e le o faamaumauina le malulu (pe a ma le 20-23 i le matagi), ae o le taumalulu musuia - o fatugaʻo o loʻo ola, o laʻau e susulu ma susulu. E naʻo pito e le mafaʻaiʻu na malulu (ae o lalo foi lenei o le kiona). I le taumafanafana ou te fia faʻatusatusa - pe o le ai ai se eseesega i le fuaina o taʻalo i lalo o le kiona ma i le vaalele saoloto. :)

NARINAI

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4334.html

Ua ou faʻatoʻaina se lua Chester vine, pei ona latou fai mai i la matou 'au - Signalochki)) Ou te fiafia i le tama, i fafo (i le lapoa e pei o se peleni tele) ma i le tofo, suamalie i se tofo masi.

Julia26

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4334

Na galo foi ia te aʻu le matauina o le uiga o Chester. E le o laʻau nei! O le vao lenei i luga o se solo !!! Ma a aunoa ma le pine, o le fesuiaiga o le pusi e tupu ma vave ona tuuina atu itu i itu uma. O le totoina o latou lava ia e le itiiti ifo i le 3. Ma o loʻo fou pea. E tatau ona pulea i taimi uma. Ma o le mauaina oi latou i le vao e le faigofie. E ui e te le ulu i totonu o le vaomatua, e te le iloa se mea. Lelei, e ui lava e le o se mea puupuu. E le gata i lea, o fualaʻau - faaputuga: naʻo le tilotilo, e peiseai e momotu ai pamu. O le mea lea, e tatau ona e totoina le tele o taimi. O lenei ua i ai loʻu 2-2.5 m. Ma e tatau ona faia se mita 3. I le tele. Chester i le BS, Chester ua na o sina mea lautele (ma tastier :)).

Vert

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4334.html

O le au BlackBerry e fiafia i latou i le tele o latou togafiti i Chester e iloa lelei ona lelei i luga o isi ituaiga o meaola: suamalie o fualaau aina suamalie, gaosiga, faapalepale o le lamala, ma le mea e sili ona taua, o le malosi e le mafai ona malolo ai i le malo malosi Rusia. Faafetai i nei uiga, o le ituaiga e lauiloa e le gata i lona atunuu, ae faapena foi i le au fai togalaau Rusia.