Taumafa

Fautuaga ma togafitiga mo 'oti o le novice

Falemaʻi - o se tasi o nofoaga sili ona lelei o meaʻai manu. Gaosiga o gaosia e aofia ai aano o manufasi, susu, fulufulu mamoe, lalo ma paʻu. O le aoga sili o 'oti o loʻo taoto i lo latou maualuga maualuga, o lea o le tupuina mai o le' oti i le fale o le a le afaina ai oe.

Auala e filifili ai se 'oti

E tatau ona faʻafeiloaʻi le filifiliga o se 'oti ma ona tiute uma. E tatau ona mafai ona e suʻesuʻeina le tulaga o le manu, e fuafua ai lona tausaga. O mea nei o fautuaga mo le filifilia lelei o lafumanu ma susu.

Faʻasologa o meaʻai

Pe a faʻatau le faʻi susu e suʻesuʻe le foliga mai o le manu. E tatau i tamaʻi susu ona:

  • laititi ma le vevela ulu laititi;
  • ponaivi lelei na faia;
  • lautele pusa;
  • saʻo i tua;
  • laugatasi, mautu ma lautele;
  • uʻamea po o le lauulu, e faʻaaogaina i le paʻi ma e le faʻafefeteina;
  • lelei le atiina ae o nifo.
Ia maitauina foi o le maualuga ma le le pa'ū pe a uma le luluina o le uila e le iloga i le lelei o le malosi. O le tele lapopoa o le uila o loʻo faʻaalia ai le i ai o se numera tele o mea faʻapipiʻi. Faatasi ai ma le fafagaina o susu, o Zaanenskaya e sili ona aoga. O lenei ituaiga e sili ona telē ma e faʻaalia mai i le maualuga o le laʻau, fualaʻau ma le maualuga o le susu.

E taua! E tusa lava pe e te faʻatau sau fafaga, i lalo pe fulufulu mamoe o le a le sili atu le fiafia i le fanau i le gaosia o augatuaa o le 'oti.

Downy

Sei o tatou liliu atu i le faʻavae mo le filifilia o sui o ituaiga paʻu. Mafaufau i tulaga manaomia mo foliga vaaia:

  • o le lapoa tele o le manu (o le tele o le tino, o le sili atu o le rune);
  • fusi lapoa tele o le tauau;
  • laina lamolemole o le tua ma le taulaga;
  • lautele mamao;
  • uʻu saʻo saʻo;
  • itiiti ulu;
  • lalagaina o le tino oona;
  • o le lauulu i luga o le ulu e le tatau ona malo, sili pe a tautau i luga o mata;
  • paʻu e aunoa ma ni laupepa;
  • se suti o lanu paepae.
E taua! E tatau ona maua ni fatuga ao lei amataina le lauulu ma le seleni. Ina ia faafaigofie ia te oe ona maua se'oti lelei, asiasi ia meaola uma i le malologa ma le gaoioi.

Tuutuuga o le taofia

O siama ei ai le soifua maloloina lelei ma lelei le fetuunaiga i soo se tuutuuga. O le gaosia ma le tausiga o 'oti i le fale o le a le faigata e tusa lava po o ni meaola manu.

Poto, taumafanafana, autumn

I le tautotogo, a maeʻa le malulu, o le 'oti e mama atoatoa. I le taimi o le faʻamamāina o 'aʻai o loʻo nofo ai i se nofoaga matutu ma se pulou. O le mea e teu ai manu na suia.

O le puipui, fola ma le solo o le 'oti susu o loʻo fufulu i le vai vevela ma le suauu ma le faʻaumea tagamea. A maea le fufuluina o le potu ua maeʻa maeʻa, faʻagogo. O puipui e paʻepaʻe paʻepaʻe.

I le tautotogo ma le taumafanafana, i le lelei o le tau, e faʻaalu e manu mea uma i le aso atoa i luga o le savali. E amata ona tulia le lafu manu i le meaʻai pe a maeʻa le sau ma o loʻo ola le mutia. I le taimi muamua, o'oti e 'aina i luga ma faʻamafanafana nofoaga. A o le i amataina le tausami, o manu, pe afai e tatau ai, tipi ese le lauulu i mata. E le gata i lea, o le lafu e tatau ona tele mea inu ina ia le inu ai e le manu vai pisia mai puddles ile ala.

E taua! O 'oti manua e' ai le tele o mutia, e aʻafia ai le manava ma le manava. O le mea lea, i luma o togafiti taʻitasi i le vao, ia tuu atu i 'oti ni vao. Fafagaina o vaomago e taofi pe a uma ona faʻaaogaina e le 'oti i gela mata. I le faaopoopo atu i ai, i le taeao o meaola e gaosi ai meaola sili ona leaga, ona siitia atu lea i le sili.

E le taliaina e le kuka ia le vevela maualuga. Faʻasaga le susulu o le la o se mea leaga i manu, ma e mafai foi ona taʻitaʻia ai le teteʻe. Faatasi ai ma le amataina o'oti o le vevela ua tulieseina i le vave vave, i le vaveao.

I le vevela o le tau, o 'oti e tutu ma o latou ulu i lalo, taumafai e lalafi i le paolo. O le mea lea, i aso vevela e tatau ona taofi mai le 10-11 i le 14-16 itula. Faatasi ai ma le amataina o le malulu o le afiafi, e toe faaauau le taumafataga ma faaauau pea seia oo ina pogisa.

O tamaʻi'otiʻoti e ave foi mo le fafagaina, ae i aso malulu o le tautotogo latou te tepa ai, e le faatagaina ai i latou e taoto i luga o le eleele ma faamalosia i latou e agai atili i luma. O peleti e faʻapitoa foi i suiga i le mamafa o le ea, o lea i timuga timu poʻo le timu, e sili atu le aua le fafaga. Faatasi ai ma se manu e tasi o manu e tatau ona nonoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le masani masani.

I le tautoulu, o le povi ua siitia atu i le fale. O le suiga ole laasaga e tusa ma le 7-10 aso. O aso muamua o manu e fafagaina i le taeao ma vaovao, ona tulia i uta. A mavae ni nai aso ua faateleina le tele o vaomago.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o ituaiga o ituaiga o La Mancha, "Alpine", "Bur".

I le taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona ave lafumanu i aso uma mo se savaliga. O le savali e tatau ona le itiiti ifo i le 3-4 itula, ona o le faatapulaaina o le taʻavale e faʻaleagaina ai le soifua manuia o meaola ma o la latou gaioiga toe faʻaleagaina.

O le savalivali e matua talafeagai lava mo fanau laiti. Latou te faigofie ona tatalia tulaga maualalo, aemaise lava i le toʻafilemu o le tau. O sui o papa papa e umi ona uu i luga o le ea.

Fafagaina ma fafagaina i totonu o le peni, naʻo le timu ma le kiona o loʻo fafaga ai povi i totonu o le falesa.

Afai e itiiti le kiona (loloto le loloto o le kiona e le sili atu i le 12-14 cm), ma o le vevela i fafo o le 12 ° C, e mafai ona e suʻe i togafitiga-savali savali. O le taumafataga o le taumalulu e fesoasoani i le faʻamaʻalosiina o manu matutua ma le alualu i luma o le talavou. A maeʻa le palapala, o laufanua lauʻeleʻele o nofoaga lelei ia mo le taumafa.

I le tulaga o le aisa i luga o le kiona, aʻo leʻi savalia le saite e sili atu ona lelei le malepe, ina ia le afaina ai manu ma faigofie ona maua mai meaai mai lalo o le kiona.

Mo le taumafataga o le taumalulu o vaomatua talafeagai po o vao. O le manu o se manu lelei. A o le fafagaina, e tatau ona faʻasaʻoina povi mai le peni mo le sasaaina o le manava.

I le taumalulu, o le 'oti ma le paʻu o le' oti e vave faʻaleagaina. E manaʻomia ona faʻafefeteina manu i aso uma. Faia lenei mea i se selu ma se pulumu malo. Pe a fefinauaʻi le aveeseina o lauulu e sili atu ile pala. O le fulufulu e maua ai se foliga lamolemole ma lamolemole.

E le gata i lea, o le faamamaina e faʻaleleia ai le manava ma faʻaleleia ai le toto o le paʻu, lea e aʻafia ai le maua o le gaosiga. Faatasi ai ma le tau malulu, o le 'ava o' oti e maua ai le susu ma le malulu, o lea e tatau ona vavae ese ai e le aunoa.

E te iloa? O le 'oti e sili ona lelei le fesoʻotaʻi ma manu eseese, e le gata i lea, e mafai lava ona tuʻu faʻatasi faatasi ma isi lafumanu po o moa. Na o le pau lava le mea o le moa, ona o latou o le puna o le luko.

Fafagaina o'oti

O le meaʻai o se meaola e sili ona lelei. O le fafagaina o nei meaola ofoofogia e le faigata, latou te fiafia e 'ai e toetoe o soʻo se meaʻai, lea e mafua ai ona faʻaleleia i latou.

Auala e fai ai se meaai

Ina ia faʻateleina le gaosia o 'oti ma maua ai ni fanau maloloina, o le taumafa o manu e tatau ona maeʻa ma aofia uma elemene talafeagai. O le meaai autu o 'oti o le mutia i le taumafanafana ma vaomago i le taumalulu. O le vao e tatau ona suamalie ma lelei, ma o vao e tatau ona maualuga.

O ituaiga o 'oti e maua mai i le 8 lita o le susu i le aso, aʻo faʻaaogaina le tele o le malosi. O le mea lea, e talafeagai le fafagaina o ia 'oti i le tele ma saʻo.

  • Meaʻai taumafa a le taumafataga. O le taumafataga o le kuka e tusa ma le 8 kilokalama o le mutia i aso taitasi. Ae o manu e tatau ona fafaga faʻatasi ma fatu ma fatuga o le legume. E le manaʻomia le fafagaina o 'oti ma fatu atoatoa. O fualaau o le karite, sana, avo; leki - pi, lentils. Umu le fatu pe tuʻuina atu i le ituaiga o meaʻai faʻaiʻu i le fua o le afa kilokalama i aso taitasi i le ulu.

A o faagasolo le vaitau e mumu ai le mutia i luga o laufanua ma tafe (pe tusa o le ogatotonu o Iulai), e tatau ona fafagaina lafumanu i fualaau faisua po o lala. E iai foʻi 'oti e fiafia i le' ai o le umukuka.

  • Taumafa o le'oti o Winter. Hay o se meaʻai e manaʻomia e le tino o ruminants. O le mea lea, o le vao vao e fautuaina e tuʻuina atu le tele. E manaʻomia le Hay e ave ai ni meaʻai. E faʻatagaina e vaʻavaʻai vaega o le brooms poʻo le vaomago, ae e leai se meaʻai.
Ole fua ole vaomago ile ulu ile aso ole:

  • mo le fafine - 1.8-2.2 kilokalama;
  • mo le tane - 2.5-3 kg;
  • mo laʻau laiti - 0.8-1 kg.
O se fualaau suamalie sili ona lelei mo 'oti o laulaau ma laʻau manogi o pine ma moa. I le faaopoopo atu i meaʻai, o laʻau e seleseleina e faʻaaogaina e pei o se mea e faʻaaoga. I le faaopoopo atu i le roughage, tuu atu i manu meaʻai suamalie (fualaau faisua, fualaʻau, silasila). Meaʻai suamalie e kuka, faʻamago pe pala. O loʻo i lalo le fua faatatau o le taumafaina o fafaga ma concentrates i le ulu. I le tausaga i le tasi manu o le a e tuua ai:

  • falaoa lapoʻa - 350 kilokalama mo tamaiti laiti, 550 kilokalama mo le 'oti;
  • meaʻai malie - 400-600 kilokalama;
  • concentrates - 30-40 kg.

E mafai ona tuʻuina atu faʻasoasili faʻatasi i le pepa o le vai ma i le foliga o le falaoamata mafiafia. Ina ia le faʻaleagaina mea faʻapipiʻi ma vitamini, aua le faʻatau le faatauina mai o vai e kuka ai vai. O le fafagaina o laʻau e 'ai mai le 0.5 i le 1 kg i le aso. Faʻafefiloi ma le meaʻai fefiloi e fautuaina e faʻavela ma tuʻuina le umukuka. Faʻaauau le suia o le fagalaʻau fafie.

Aua neʻi galo e uiga i masima ma vitamini. E tusa lava pe lelei meaʻai mo le puipuia, e fautuaina e faaopoopo atu vitamini i meaola manu (aemaise o'oti maualuluga ma gaʻo).

O aso nei o loʻo faʻatusalia le maketi e le tele o ituaiga o fualaau faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Faʻamasino", "Tetravit" poʻo ni faʻasologa eseese. I le tasi le masina ao leʻi faia le tafaoga, faʻafefe le fafine "Kaiodom" (1 le laupepa i le aso). E manaʻomia le masima e faʻaoga ai le iodi. Ole aofaiga o le masima i le ulu e 8-10 kalama poo le 1 sipuni. E mafai ona tuʻuina le masima i le mea e pala. Ia tuʻuina atu foi i manu meaola, falaoamata o ponaivi ma brooms.

Taumafai e aua nei faʻafefiloi uma mea uma. Pe a faʻaaogaina le saofaga, e le tatau ona tuʻu eseese ia vitamini; na o le masima.

Mo le gaosiga o brooms, ua seleseleina ni taʻi vine, ua fusifusia i ni fusi ma tautau i totonu o se potu malulu. I nai aso muamua e te manaʻomia e fuli ai brooms i luga ina ia sili atu ona vevela ma vevela.

Brooms mo 'oti e mafai ona seleseleina mai soʻo se laau ma laau totō. Fualaau aina fua e sili ona taua. Na o tuusaunoaga o papa oona.

Ae, e faaopoopo atu i paranesi laugatasia, o saito ma 'upega o mea lelei ia mo le faia o brooms. Brooms e oʻo atu i le 5 i le aso. Ae o le fausiaina o 'oti, e tatau ona faʻamautinoa manu e maua avanoa avanoa i le vai pe tatau foi ona faʻafeinu i taimi o taumafataga taʻitasi. Tuu atu i 'oti naʻo vai mama. I le taumalulu, e tatau ona mafanafana le vai pe i le vevela vevela.

Atonu o le ae fiafia i le auala e togafitia ai se 'oti mai le pepe.

Faataitaiga

Toto meaai mo le fafagaina o'oti i le taumafanafana:

  • I le taeao, ia tuʻuina atu le fafagaina o fagafaʻi pe faʻafefiloi le lala.
  • A maeʻa le suamalie, faʻasaʻo le povi e fafaga, sili atu ma le avanoa i le vai.
  • I le afiafi, ia tuʻuina atu mea taumafa ma mea taumafa - pateta, paluka, kāloti, laʻau tipi, apu.
  • I le po, ina ia maua e manu se mea e faʻatau, tuʻu sina vaovao.
  • I le faaopoopoina o minerale, ia tuʻuina le penisina i le fala o le ponaivi (12 g i le aso i le ulu). Aua nei galo e uiga i le vai - e tatau ona i ai pea i manu i le lautele lautele.

E taua le fafagaina o 'oti i le taimi o le taumalulu (taimi e malolo ai) 3 taimi i le aso i se taimi ua faʻamalamalamaina. Meaʻai taumafa:

  • I le taeao, avatu le afa o le meaʻai (fafaga, fualaau faisua po o otaota mai le laulau, faʻapea foʻi vaovao ma brooms).
  • I le aoauli, aumai ia i matou meaʻai manogi, faʻapea foʻi vaomago ma brooms.
  • I le afiafi - fafaga, roughage, vaovao.

Tatau le suamalie

E mafai e se tamaʻi susu susu ona gaosia mai le 5 i le 8 lita o le susu i le aso. Ae e taua tele le aʻoaʻoina o le tekonolosi saʻo. Faatasi ai ma manu taitasi e te manaʻomia e galue taʻitoʻatasi.

O le susu e amata i le masina e tasi ao le i taina. Faʻamama lemu le u, taumafai e aua le faʻaleagaina. A o lei faia le tafaoga, e taofi le masini, a le o lea e le mafai e le 'oti ona faʻatagaina e faʻataʻi. Afai ei ai se tulaga lelei o le soifua maloloina o le fafine, e mafai ona faia muamua le milking i le itula pe a uma le taʻavale. Afai e te tausia se 'oti e maua ai le susu, ona lelei lea o le fatu ile vave filifilia ma fafagaina.

Aʻo leʻi fagogoina se 'oti, ia mautinoa e inu le vai mafanafana. Ina ia malu le 'oti, e mafai ona e avatu ia te ia se mea e sili ona fiafia i ai (o se falaoa, o se apu). Aʻo faʻamalosi, ia tausia le tumama mama. Ua lava le fufuluina i le vai mafana ma solo. Mo le tele o fafine matutua, o lenei mea na tupu e masani.

O le nofo i lalo o le 'oti e matua le lelei lava, o lea e fautuaina ai le faʻatulagaina o se faʻavae maualalo mo le suamalie. O togafitiga uma e faʻaalu ai le vaivai, ae le o le faʻamalosi. Mo le lelei o le suāsusu, faʻafefete lemu le u. Uu le limamatua ma ou tamatamailima uma, toso ma toso i lalo. Ina ia faʻamamaina le susu susu, e tatau lava ona faʻauʻuina muamua mea muamua.

O le kulimi e tatau ona lūlūina atoatoa, talu ai o ona toega e ono mafua ai manu mastitis. A maeʻa le suamalie, e tatau ona togafitia lelei le uila i se sui e le faʻaogaina le faʻamamaina.

Totoina ma le taina

O le faʻamoemoega o 'oti e 10 tausaga pe sili atu. O gaioiga o meaola o manu e faalagolago saʻo i le tausiga o 'oti ma mea na fafagaina ai i latou. Tagata taʻitoʻatasi ua oʻo i le tausaga ma le afa tausaga ua faatagaina i le mataupu muamua.

Muamua e tatau ona e faamasani ia oe lava i metotia o loo i ai nei ma filifili le sili ona lelei. O leoleo faʻapitoa e faʻaaogaina metotia faigofie e tolu: tusi lesona, saoloto ma le harem mating. Le auala sili ona lauiloa ma faʻalagolago - o le mauaina o le 'oti-gaosi.

O le maʻitaga e faʻamaonia 2 masina pe a uma le faʻaipoipo, pe a amata ona faʻafeiloaʻi le u, ma pe a paʻi atu i ai, o le 'oti' oti. O le suʻiina o le fafine e foliga faʻafilemuina, e faʻamalosi ma le faʻaeteete.

I le 'oti o le suauu, o le a tele le manaʻo. Fafagaina e manaomia tele atu. I le vaega lona lua o le syagnos (maitaga) faʻaopopo 10 g oisa i le aso. Taʻaloga mū mo le masina ma le afa ao le i tuʻuina atu, faʻaititia malie le numera o susu. O le maʻitaga e tumau 147-150 aso. Afai e te manaʻo e maua ni fanau se toʻalua i le tausaga, o le masina talu le taʻavale e mafai ona e toe faaipoipo. Ae ui i lea, o le taimi lenei e mafai ona misia, ona faʻauʻu ai lea o le 'oti.

I nai vaiaso ao lumanai le taʻavale, faamama le 'oti, faʻamaʻa puipui, mafanafana faamalama ma faitotoa, faʻamalo pepa. I aso mulimuli ao lei faia le tafaoga, ia tilotilo solo i le masani, aua i matagi mataʻutia, e mafai ona oti pepe fou.

Afai e lelei le atinaʻeina o le fafine, o le fananau pepe e manaʻomia le 1-3 itula ma e le manaʻomia ai se fesoasoani a le tagata. I ni nai itula talu ona uma le taʻavale, o le faʻaiʻuga o le togi.

E taua! Afai e mulimuli uma fautuaga mo le tausiga o tamaʻi tamaʻi tamaʻi, e tatau ona faaopoopo i masina uma mai le 3 i le 5 kilokalama.

Maʻi Manuia

Mafaufau i le autu e leai ni afaina, afaina, osofaia ma faamai palasitic o'oti ma auala e fesoasoani ai manu:

  • Lagi timapani tetele. E tupu ona o se suiga tele i le taumafataga. O le iʻuga, o loʻo i ai le malosi o le kesi i totonu o le rumen, o le feteʻenaʻi e ita, o le manava e matua faateleina ai le voluma. E musu le manu e fafaga ma mafai vave ona oti. O togafitiga e aofia ai le aveeseina o le kesi mai le taula ma toe faʻafoʻisia le fusi.
  • Mastitis mastitis - O lenei faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai'oti o tausi maʻi. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave pe faʻaloloa. Udder e faʻaleleia le tele, e tiga ma lagona le vevela. O le fafine e maualalo le susu, o lona uiga o le gaosiga o le susu e toetoe lava a maeʻa. Auala puipuia: tausia o manu i tulaga mafanafana ma le mafanafana, masani ma le maualuga o le fafaga.
  • Paʻu ma le gutu. O le paʻu o le oral, o le uʻamea ma le vaevaega o aʻafiaga e aʻafia (faʻaalia mai foliga, laugutu le laugutu, gaioiga vavalalata). Le vevela o le tino. O le maʻi e tumau i le vaiaso. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le soifua maloloina i le va o tamaiti. O manu e afaina i vae ma gutu o le manava e vaʻavaʻai mo se taimi le tumau, fufuluina faʻamaʻi, tuʻuina atu meaai mama. Milu e maua mai manu mamai o loʻo kuka.
  • Listeriosis E aʻafia le aʻafiaga o 'oti. Faailoga masani - gau o paleni, gaioiga tusitusia, faʻavevesi, faoa, o le ulu na liliu i le itu. O le maliu e masani lava ona tupu pe a mavae le 10 aso. E 'ai le meaʻai pe a uma le lua itula o kuka. Ua tuiina povi ma tuʻuina atu i ai vailaʻau. Faʻamamaina maeʻa faʻaleagaina o nofoaga ma fale.
  • Leptospirosis. O loʻo i ai le maualuga tele o le vevela o le tino. Latou te le faʻavalevalea pe fiafia tele foi, ua leiloloa le fiaʻai, o loʻo i ai le faʻavevesi ma le masani ona faia (urine ma le lanu mumu). E oti tamaʻi maʻi i totonu o le lua aso. O nisi meaola e mafai ona faʻamalolo, ae ona o le le faʻasalaga o le faatoaga ua mafai ai ona latou gaʻo.
  • Fascioliasis - faʻamaʻi faʻamaʻi e afua mai i le tele o tagata. O manu e ono afaina i luga o nofoaga e tafe ai le vai po o vai tu. O le maʻi e tupu i se foliga masani, e afaina ai le ate ma mafua ai le le atoatoa o le metabolism. E foliga mai ua pagatia meaola, ua leai so latou fia 'ai ma e masani lava ona feoti mai le vaivai. Taulima fasciolosis ma tetrachloride methane. Ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina togafitiga faʻasaina faʻamaonia.
  • Echinococcosis. Животные заражаются путем заглатывания с кормом или водой половозрелой цестоды, живущей в кишечнике плотоядных (например, собак). В желудке и других органах животного личинки паразита образуют эхинококки (пузыри). В кишечнике личинки превращаются в половозрелые нематоды. O gaʻo afaina ua faaleagaina. Mo faʻamalositino, e masani ona susulu mai taifau leoleo mamoe.
  • Zenuro. O manu e afaina i siama i le auala lava lea e tasi ma le echinococcosis. Mai le manava, e ala i le toto, fuamoa o le fiafia e ulu atu i le faiai o 'oti, lea latou te faia ai paʻu. O nei paʻu e pipii ai siama namu, ma mulimuli ane o foliga o le falemaʻi o le maʻi. I manu mamaʻi, o le fiaai ua mou atu, o 'oti o loʻo nofo mo se taimi umi i se tasi nofoaga poʻo se asiosio. E fano manu i le vaivai. O togafitiga faafomaʻi e faia e ala i le tatuʻuina o le ulupulu ma aveese le paʻu. O nisi taimi e afaina ai le afu ma suʻe ai le vai maua mai fafo.
  • Moniezioz. Tele lava talavou. O le faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaufaʻatasiga faʻamau e fai i totonu o le tootoo laiti. Lafumanu afaina i luga o saite e ala i siaki. I'oti o le gasegase, e le fiafia le kulumulu, e vave ona le maua le mamafa o manu. E masani lava, o le poloka o le parasite e mafua ai le oti o le manu ona o le fesuiaiga o le inumaga. O le togafitiga e aofia ai lafumanu o le suasusu. I le avea ai ma se puipuiga, o le a tuʻuina atu i manu laiti se faʻafefiloi o masima gaosi ma le copper sulfate.
  • Dictyocaulosis - O isi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i anufe filamentu o loʻo faʻaputu i totonu o mama. Fesoasoaniga e taʻitaʻia ai i le niumonia, ona oʻo ai lea i le maasiasi o le tino atoa. O manu e mate mai le vaivai poʻo le asphyxia o se taunuuga o le faʻapipiʻiina o le vaega o le manava ma fusi o anufe. Mo togafitiga faʻapitoa i le fafagaina o le masima masima.
  • Piroplasmosis - faʻamaʻi pipisi o le toto na tuʻuina atu e siaki. Maʻi faʻatasi ma le jaundice, faʻateleina le fatu ma le fiva. Togafitiga e aofia ai manu puipui ma ave fualaau.

E te iloa? E tusa ai O le sauniga faaEperu i le aso o le toesea, na faaee ai e le faitaulaga sili ona lima i luga o le ulu o le'oti. Faatasi ai ma se ituaiga o faatinoga, na faataatia ai e le faitaulaga i luga o le manu manuʻa a tagata. Ona aveina lea o povi i le toafa Iutaia ma faasaolotoina. O le mea lea o le faaupuga "sosolo".

O se potu mafanafana i le taumalulu, taumafa i le mafanafana o le tau, eseese ma 'ai lelei, fafaga lelei ma tausiga - o mea ia e manaʻomia e' oti uma e aunoa ma se faʻasesega, ina ia latou fiafia ia i tatou i le faamaloloina o le susu ma le suavai mauoa.