Faʻaleleia o vaevaega o le rhizome

Fautuaga pito sili i luga o teuga ma le totoina o Brunners

E talisapaia e le Faatoaga le laau mo le mea moni o ona lanu lanu felanulanuai e foliga mai muamua i totonu o le togalaau, ma o fugalaau lanumoana laiti o nisi ia muamua e faamalie ai mata i fugalaau. Latou te ofoina atu se manogi manaia, lea e te maua le taimi e misi ai mo se taumalulu umi. E le gata i lea, o Brunner e le lelei i le tausiga, ma e mafai ona filifili ituaiga e tusa ai ma foliga o fofo o le eleele.

Ituaiga o Brunners

O lenei laʻau faʻalauiloa e na o le tolu ituaiga o meaʻai, e lua o loʻo totoina. O le sili ona lauiloa e mafai ona taʻua o se ituaiga tele-talo, o lona natura natura o mauga Caucasian. O le mea lea, o lenei ituaiga fugalaau e masani ona taʻua Faʻalē galo aʻu e le tagata faiva-e leai. O le mea sili atu ona itiiti ia te ia i le lauiloa o le Siberian Brunner, lea, e le faigata ona mateina, e tupu i totonu o vaomatua o Siberia. O loʻo i ai foi se Brunson Eastern, o lona atunuʻu o atunuu i Sasaʻe: Lepanona, Palesitina, Iraq, Turkey, Iran. Ae e le o totoina o ia i togalaau teuteu. O le mea lea, o le a tatou talanoaina na o uluaʻi laau lua e lua.

E te iloa? O le fugalaau na maua lona igoa aloaia ona o le tagata faipisinisi o Swiss ma le tagata malaga o Samuel Brunner, ma mulimuli ane na faaigoa ai o ia. I tagata, e masani ona taʻua o le faʻagaloina aʻu-e le o se mea matagofie, e galo ia te au-e leai, le galo-e-leai, e ui o Brunner ma galo-e le o ia lava i ituaiga eseese.

Brunnera macrophylla

O lenei ituaiga fugalaau e tupu aʻe se tamai togavao. O fualaau e gaosia mai le pala-pala, e faʻala, e oʻo atu i le 40 cm le umi. O loʻo i luga o petilesi uumi, faʻasalalau i lalo, o loʻo lanu ma lanu, ma le lanumeamata lanumeamata i luga. O fugalaau e lanu uliuli ma se paepae paepae i luga, e oo atu i le 7 mm le lautele. Aoina mai i le paniculate corymbose apical inflorescences. Luga i le ogatotonu o Aperila, o le fugalaau e toeitiiti atoa le masina. Faatasi ai ma se vao vevela mafanafana atonu e ola ae mo le taimi lona lua i totonu o le tausaga. O nisi o ituaiga e sili ona lauiloa e aofia ai:

  • Brunner le ulu o Jack Frost, o loʻo i ai le siliva, toetoe o lanu paʻepaʻe ma vela lanumeamata, faʻapea foʻi ma le laina lanu meamata i le pito o le laupepa;
  • O Millennium Zilber e iloga i laulaau ma lanu sili-paʻepaʻe;
  • Langtriz fugalaau i fugalaau lanumoana, o lau lanu lanumeamata lanumeamata, o loʻo ufiufi i taga siliva i luga;
  • Sa maua e Hadspen Krim ni laulaau lapopoa e tusa ma le 15 cm le umi, o ona pito e teuteuina i se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • O Brunner Variegata foi o loo i ai se lanu paʻepaʻe lanu-paʻepaʻe i autafa o laulaau, ae e sau i vaega lanumeamata o le laulaau i gagana lapopoa. Afai e totoina le ituaiga i le la, o le a toeitiiti paepae ia laulaau.

Brunner siberian (Brunnera sibirica)

O lenei meaola e telē ma sili atu ona mataʻina nai lo le muamua. O loʻo i ai se uʻamea umi ma le mafiafia, e maua mai ai siama tuʻufua, lea e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. E le tupu aʻe le vao, ae o vao vao. Ma o lau laulaau e le tutusa. O i latou e tupu i luga o togi, toetoe lava a le faʻamalosi, leai se mea. O le Basal e pei lava o le paʻu, fememeai, nofo i luga o petioles umi ma maua ai foliga foliga. Brunner o lenei meaola, pe a tupu, e maua mai fugalaau lanumoana lanumoana ma le lapoa e oʻo i le 5 mm ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. E aoina i latou i le faʻanoanoa ma le taofi mo vaiaso e tolu. O le fualaau totogo e amata ia Me.

Filifiliga o le nofoaga ma eleele mo Brunners

E pei ona taʻua muamua, o le fugalaau e foliga mai e le lelei, e aofia ai le nofoaga o le totoina e le o se mea e sili ona faigata. Ae i lalo o tulaga eseese, o lona uiga teuteu e mafai ona susulu pe faʻalelei. O le mea lea, o le laau e sili ona mataʻutia e foliga mai i ni vaega e malu puipuia, pe a lava le susulu o le la ao leʻi faia le aiga o le afiafi, ma pe a uma le 'aiga o le afiafi o loʻo i le paolo. Faatasi ai ma lenei totoga, e le manaʻomia ai foi e Suafa ni vaiinu faapitoa.

E sili atu le leaga o Brunner i se togavao po o le la. I le mataupu mulimuli, e vave lava ona leiloa lona malosi teuteu, ae le gata i lea e manaʻomia ai le faʻamautu faifai pea. O se tuusaunoaga atonu o nofoaga o le la i tafatafa o le vai. Faatasi ai ma le vevela vevela ma le le lava o le susu, e mafai ona malogo le fugalaau, ae vave ona toe ola pe a toe faʻainuina.

O ituaiga lapopoa o le laau e sili ona lelei ma suavai, suavai ma suavai mama. Fertilizing e le manaʻomia, ao latou faʻaosoosoina le tuputupu ae malosi o laulaau, ona o le fugalaau ua le toe manaia.

O ituaiga Siberia e tupu lelei i le eleele ma eleele susu. O le mea lea, e fautuaina le totoina i itu i matu ma mataʻituina le eleele. E le pei o ituaiga muamua, o le vao e le manaomia, ona e malosi tele lona malosi.

Pe a filifili pe o fea e totō ai le faila, ia e sili atu i le pito i matu o le fale, le matafaga o le faatanoa, o le nofoaga i lalo o fualaau aina.

E taua! E le fiafia le laau i le faʻamaʻiina, aemaise o le mea fou fou. I le taimi lava lea e tasi i le tasi nofoaga e mafai ona oʻo i le 15 tausaga.

Totoina ma fafagaina feusuaiga

O le toe gaosia ma le alu ese o se laau e faalagolago i ona ituaiga. I soo se tulaga, pe a uma ona totoina le laupepa e tatau ona mulimulitaʻi i le paʻu, maʻa, mafolafola, uʻu poʻo le kofe.

Tuputupuina o ni tamaʻi susu

E mafai ona tupu le fugalaau mai fatu. O fualaʻau lapopoa e totoina i latou lava i nisi o taimi, pe a fai o le tau e fesoasoani i lenei mea. E mafai ona e aoina i le amataga o Iuni, ae ao le i totoina, latou te manaʻomia se umi faʻasalaga - a itiiti ifo ma le lua masina. O le mea lea, ua fautuaina i latou e faʻaleleia i le tautoulu mo le taumalulu. O le fatu ua totoina e maua ai le fua muamua i le tolu tausaga talu ona totoina.

E taua! Eseese ma laʻau teuteu teuteu e le faʻaleleia fatu.

O le vaevaeina o le vao brunners krupnolistnoy

E sili atu ona faʻatuatuaina Brunners - vaevaeina le vao. I le faaiuga o le taumafanafana, eliina ma le totoa le togavao ma se palapala eleele, ona vavaeina lea o le vavae ina ia tumau ai le hemp. O le eleele mai aʻa e tatau ona aveeseina, ae matua faʻaeteete lava. Ina ia faia lenei mea, e lafo ifo le togavao i totonu o le vai, ona vave totoina lea, seia oʻo ina mamago aʻa. Ia mautinoa o laau fou taʻitasi e iai le aʻa e oo i le 5 cm le umi ma o le a tupu mai ai le aʻa i le tausaga a sau.

Na totō Delenki i le eleele, e le o tanumia loloto, fufuluina i luga o le eleele ma faʻafeinu. Ia manatua o le fugalaau e fiafia i avanoa, ae tupu vave vave. O le totoina lea e fautuaina ia faia ia Oketopa-Novema, talu mai le tautotogo o laau toto e sili atu le leaga ma e manaʻomia le tausiga faaopoopo: o le ufiufi o tamaʻi mama i le vevela vevela ma le faʻasusu vai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa o le palapala e le o le susu tele. O le tautotogo o le tautotogo e faia ia Aperila, ua faatofuina le delenki i le eleele ma se faaputuga eleele.

Vaevaega o le rhizomes o tagata faipule o Siberia

Brunner o lenei ituaiga e manaomia ai tulafono faapitoa mo le totoina ma le tausiga i le malae vaalele. O lea, e le mafai ona toto i le tautotogo. O le auala pito sili ona lelei e toe faʻaleleia ai o le a avea ma vaevaega rhizome. Ina ia faia lenei mea, eli i luga le aʻa i le ogatotonu o le taumafanafana ma vaeluaina i ni fasipepa 5-6 cm ina ia tofu le fatu ma fatugaʻo. O fua o le toto ua totoina i le loloto o le 3 cm ma ua faʻafeinu lelei. Toe faʻapipiʻiina i lenei auala e fuga ai le laau i le tausaga a sau.

Filifilia o tuaoi mo tamaitai ma faaaoga i le togalaau togalaau

Brunner na maua lona faʻaaogaina i le mamanu. E faʻaaogaina i rockeries, o tuaoi, mixborders. O fugalaau matagofie e foliga i totonu o le paʻu o vai, maa.

E te iloa? Soo se ituaiga fugalaau e foliga matagofie pe a sili atu i le 30 cm le lautele o le laau. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau ma le totoa e uiga i le nofoaga e tulaueleele ai, ina ia le toe totoina le laau.
O loʻo lelei le vaʻaiga O le au Brunners o laau totō ma laʻau o teuteu teuteu ma lanu. E mafai ona avea ma medunitsa, hellebore, geykhera, astilba, rogers, ferns, junipers, buttercups, hydrangeas, host, tulips, daffodils ma isi.

E faʻapefea ona tausia le susuga i le togalaau

Faatasi ai ma le filifiliga sao o le tulaueleele mo le Brunner e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E vave ona tupu ma taofiofia ituaiga uma o vao. Ae peitai, e mafai ona e mafatia ma laau talafeagai. O le mea lea, ua totoina ina ia lava le avanoa mo le tuputupu ae.

O le fuga o le tamaitai faipule e tumau na o le silia ma le 20 aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona aveʻesea ia mea vaivai ma le lafoaʻi. I le faaiuga o le taumafanafana, o le a maua ai e le laau ni lau fou. O ituaiga lapopoa lapopoa e tausia a latou laʻau teuteu seia oʻo i le taimi o le tautotogo, ae latou te tuputupu ae lemu. O le mea lea, o nei ituaiga e manaʻomia ai sina tausiga sili atu: taimi e vele ma faasusu.

E taua! I le tautoulu o le laau e mafai ona toe fafagaina pea. E le fautuaina le faʻaleleia o le fugalaau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.
O le aʻa o le laau e tu lata ane i luga, o lea e sili ai le teena o le tatalaina. Afai e totō le fugalaau i luga o le mauga, e sili atu ona lelei le mulch.

Pests ma faʻamaʻi o Brunners, pe faapefea ona taulimaina

O le fugalaau e le faigofie i faʻamaʻi. O nisi taimi atonu e foliga mai o le lanu enaena. E tupu mai i le faʻafefe faʻafefe poʻo le taimi o timuga vevela. O ituaiga o Siberia e mafai ona aʻafia i paʻu palapala. O le faʻataʻitaʻia o nei faʻamaʻi e faʻaaoga ai fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefiloi Bordeaux. A o lei togafitia se laau toto, o vaega uma e aafia e tatau ona aveese mai ai.

O meaola faalafua Brunner o le whitefly ma aphid, ae e seasea ona osofaia le laau. Afai, e ui i lea, latou te filifilia se fugalaau, latou te tauivi ma tali a Karbofos poʻo Aktellika.

E faʻapefea ona saunia ni laumei vao mo le taumalulu

O le laau e taua o le taumalulu-faigata, e le o manaomia ni puipuiga faapitoa i le sauniuniga. I nisi ituaiga, e le mate le laʻau i le taumalulu, ma e tatau ona ave faʻamalosia. O le laau e faʻasaina le taumalulu, o lea e le manaʻomia ai se fale. Ae afai e faamoemoeina se taumalulu matuia poʻo le kiona, e tatau ona mulimulitaʻi le palapala ile humus, peat poʻo le faapalaga.

I le tautotogo ma le amataga o le vevela, e tatau ona aveese le malutaga ma solo lemu le eleele.

E te iloa? Brunner lafoaʻi laulaau vave, o lea i totonu o itu i mātū e mafai ona latou tolotolo i le vaitau o le tautotogo. O le popole i lenei mea e le aoga, ao latou vave toe faʻafoʻiina o latou malosi teuteu.

Distillation Brunners

I le tautoulu, e mafai ona eli le fugalaau, tipi ese laulaʻau ma totōina i totonu o se potoa vavalalata ma le palapala e tutusa lelei ma le laau. E lelei le vai, ma fufulu le ipu i se mea malulu. Atonu o se nofoaga pogisa i fafo. O iina e mafai ona ia tu ai seia oʻo i le mafanafana. I le amataina, o le fagu ua siitia atu i se potu pupula ma le vevela e le maua ifo i lalo ifo o le +5 ° C (i luga o le fola poʻo le loggia) ma faʻafeinu aʻo solo le palapala. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine, o le vevela e siitia i le +10 ° C. Ma o le a oʻo mai ia Tesema o le a fiafia ai le laau i fugalaau fou. I le tautotogo, e mafai ona toe totoina Brunner i le avanoa.

Brunner o se laau e fiafia e le gata i le faataapeapeina o fugalaau lanumoana lanumoana, ae faapea foi ma laʻau teuteu o foliga matagofie ma lanu. Faʻateleina le faigofie. Lava le tuʻuina i totonu o se vaega paolo e lata i le vaituloto. E malemo le vao na o ia lava, e le fiafia i le faʻamafanafanaina o le eleele, faʻapea foi ma le faʻafefeteina masani. E sili le matagofie i fugalaau i le togalaau.