Fualaau aina

O tamato tulagaese "Golden Fleece": faamatalaga o le ituaiga, uiga ma uiga o le galueaiina

Mo tagata fai togalaau e fiafia e toto ni tamato tulaga ese i latou moega mo togalaau o le a avea ma tomato fiafia o Golden Fleece. Mai le tele o tamato lauiloa, e iloga i se lanu e le masani ai ma le foliga muamua o le fua.

O le togi na aumai i totonu o le resitala a le Setete i Rusia ma fautuaina mo le galueaina i totonu o greenhouses, hotbeds, fale tifaga ma fale tatala.

I la matou tusiga ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o lenei ituaiga, ona uiga. O le ae maua ai iinei mea uma e uiga i uiga o mea faʻainisinia o faʻatoaga, faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

Tomatoes Golden Fleece: faamatalaga eseese

Igoa tulagaGolden Fleece
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto88-95 aso
PepaFualaau aina e tele, e iai sina mea taua, ma se tamai faʻavaivai i le au
LanuMoli samasama
Faatatauga o fuamati amata85-110 fua
TalosagaTomato e lautele
Tuʻu atu ituaiga8-9 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

Fugalaau toto laau toto. I luga o tulimanu vavalalata e ola e oʻo i le 40-50 senitimita, pe a tupu aʻe i totonu o se kiona, e ono maualuga, e oʻo i le 60 simita. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. O se laʻititi muamua o le vasega i tulaga o le matua. Mai le totoina o fatu i fatuga aʻo leʻi totoina muamua fuamato muamua, 88-95 aso pasi.

O se laau e iai le malosi malosi, o le fuainumera o laulaau lanu meamata, o le masani masani mo tamato, e le manaomia ai le aveeseina o laasaga, e le manaʻomia ona nonoa i se lagolago. O le vailaʻau e teteʻe i le mosaic virus, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi o tamato.

Faʻatoʻaga o faʻatoʻaga o le atunuu - Rusia. O le foliga o le fua o le mea e faʻafefeteina - oval, faʻatasi ai ma sina mea itiiti o le faʻaogaina, ma sina faʻavaivai itiiti i le mea e maua ai. O fualaau e leai se meaʻai e lanumeamata ma paʻepaʻe sinasina - lanu moli. O le mamafa o le mamafa o le 85-100 kalama, pe a tupu i luga o greenhouses i le 110 kalama.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaauʻai ma isi ituaiga i le laulau i lalo.:

Igoa tulagaFua o le fua
Golden Fleece85-110 fua
Viscount Crimson300-450 fua
Katya120-130 fua
Lelei le logoe oo atu i le 800 km
Crystal30-140 kalama
Fuga mumu70-130 fua
Fatima300-400 kalama
Verlioka80-100 kalama
Le afaina120-260 grams
Caspar80-120 kalama

Talosaga masani, tofo lelei i salakeke, taua mo le tele ma le fualaau aina atoa. O le fua faatatau masani o le 1.3-1.5 kilokalama i le vao, 8.0-9.0 kilokalama pe a totoina le 6-7 laau ile sikuea mita. O Tomatoes o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei, saogalemu lelei i taimi o femalagaaiga.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Golden Fleece8-9 kg i sikuea mita
E foliga mai e le o vaaia12-15 kg i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Uluaʻi alofa2 kilokalama mai se togavao
Samarae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Vavega11-13 kilokalama i sikuea mita
O le baron6-8 kg mai se togavao
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Cranberries i le suka2.6-2.8 kilokalama i sikuea mita
Valentine10-12 kg mai se togavao
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se togalaau matagofie i totonu o le fanua? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses?

O a ituaiga e iai le maualuga o le puipuiga ma le fua lelei? O a ni mea pito sili ona lelei o le tutupu muamua o ituaiga laau toto uma e tatau ona iloa?

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le tamato o le Golden Fleece

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga e tatau ona matauina:

  • laau faʻatoʻa;
  • tetee i faʻamaʻi o tamato;
  • faiga masani o le talosaga, tutusa le tele o fua;
  • leai se taʻavale ma le lalagaina o se togavao.

E tusa ai ma faʻamatalaga na maua mai i le fai togalaau o loʻo totoina le tamato Golden Fleece, ua iloga mea sese.

Vaega o le tuputupu ae

O le totoina o fatu mo laau toto e faia i le amataga o Aperila, ma e tatau ona amanaia le muamua o le ituaiga, faapea foi ma le tau i le eria o le tuputupu ae o le tuputupu ae. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina ai ni mea faʻapitoa-greenhouses ma faʻalauiloa atili. I le laasaga o le 1-2 laulaʻau, e filifilia ai fualaʻau, faʻapipiʻi ma le faʻamaʻiina o fugalaʻau.

E mafai foi ona faʻaaoga faʻamaʻi.:

  • Organic.
  • Yever
  • Iodine
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Boric acid.
  • Ash.

O le faʻafeiloaʻiga o fualaau i vaʻa na saunia talu ai nei e faʻatino pe a oʻo i le 55-58 aso le fua, ma e 5-7 le laʻau e fai ma pulumu muamua. I le faagasologa o le alualu i luma, 1-2 isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma fugalaau faʻapitoa, e ala i le fafaga i le vai mafanafana, aveese vao ma mulching, faʻaauau le tatalaina o le palapala ile lua.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: O a ituaiga o palapala e faʻaaoga mo le totoina o tamato? O le a le palapala e fetaui lelei mo fualaau, ma o le a le mea e tutupu i laau matutua?

E faʻapefea ona saunia le palapala i totonu o le kiona mo le toto i le tautotogo? Ma o le a le mea e tatau ona faʻaaogaina ai fugalaau mo tamato?

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga e teteʻe i le tele o faʻamaʻi, ae e le afaina uma fai togalaau e maua ai faʻamatalaga e uiga i le tele o latou ma auala e pulea ai. Faitau tala aoga e uiga i:

  • Alternaria
  • Fusarium
  • Verticillosis.
  • Paʻu faʻamaʻi ma le puipuiga mai ai.
  • Eseese e le afaina i le tuai o le paʻu.

Ae o meaola faalafua, o le taatele o le Colorado beetles, aphids, thrips, spider mites. Le itiiti ifo le afaina i le tulaueleele ma slugs. Insecticides o le a fesoasoani i le tau faasaga ia i latou.

O le usitaia o tulafono faigofie o le tausiga, e te maua ai se seleselega lelei o tamato e le masani ai ma foliga lelei. Sa matua talisapaia le togi mo le tetee atu i faʻamaʻi, o se ata sili ona lelei o le fua.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai sootaga i isi ituaiga o tamato na tuʻuina atu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi ma maua vaitau eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele