Rosemary

E uiga i le faʻaaogaina o le rosemary, mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o le laau

E tusa ai ma tala anamua, o le rosemary e tuliesea agaga leaga, tosina atu ai le tamaoaiga ma le tamaoaiga. Ae o nei aso ua faamamaluina le laau mo se lisi tele o meatotino aoga lea e faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi. Ua maua lona tulaga i le cosmetology ma le kuka.

O le tuufaatasiga ma le taua o meaʻai o le rosemary-

Afai tatou te talanoa e uiga i le taua o meaʻai, ona O le sipuni sipuni o le Rosemary e aofia ai le 1% o le faʻaaogaina o le vitamin A. E talafeagai mo meaʻai o le tino, o le paʻu o le paʻu, lelei lanu o mata, ma nifo lelei. O se vailaʻau sili lea ona lelei, e le faʻaitiitia ai radical free, faapea foi ma le vaitamini C, o loʻo aofia ai foi i le tele o quantities i le rosemary. Fugalaau vao ma talisapaia mo nei mea aoga.

E taua! E tele ituaiga o rosemary, e eseese i meatotino ma foliga. O le mea lea, rosemary officinalis o se laau totō saʻo lea e tupu i le lautele ma le maualuga. E i ai le tele o ituaiga, e sili ona lauiloa o Tuscan Blue, Erectus, Miss Jessopp's Variety, Fastigiatus.

O le Rosemary e aofia ai foi le vitamini B6, siama gaosi, le pantothenic acid, niacin, riboflavin, thiamine. E le gata i lea, o le laau e mauoa i minerale e pei o le kopa, zinc, sodium, potassium, iron, manganese, calcium, magnesium, fulukalama. Ole malosi o le kesi e le gata i ponaivi ma nifo, ae o puipui foi o toto toto, e faʻamautu ai tulaga o le hormonal. O le uʻamea o se elemene autu i le fausia o le myoglobin ma le hemoglobin, lea e faʻafefe ai le okesene i masini. E aoga tele Manganese mo le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto, fesoasoani i le fausia o musika ma ponaivi.

O le a le isi mea e aoga ai le rosemary, o loʻo i ai lipids - 18 mea aoga amino, mea gaʻo, ma le tino. O le tele o meaʻai e taua o le suauu taua lea o le laau, lea e aofia ai flavonoids, carnosolinic ma ursolic acid, alpha-pinene, cyneol, camphor, limonene, ma e oʻo lava i le faapitoa o le rosmarinic acid, lea e manatu o le antioxidant sili ona malosi. O le tele o le suauu taua o loʻo maua i lau o le laau - e oo atu i le 2%. E talitonuina o lona maualuga maualuga o loʻo i totonu o le tolu tausaga.

Naʻo le 100 g o le rosemary e aofia ai:

  • 331 kcal;
  • 15.22 g gaʻo;
  • 4.88 g o palatini;
  • 64.06 g o gaʻo;
  • 9.31 g vai;
  • 42.6 g filo o meaʻai;
  • 7.37 g o mea manogi gaʻo;
  • vitamini A, B1, B2, B6, B9, C, PP
  • minerale: uʻamea (29.25 mg), phosphorus (70 mg), sodium (50 mg), magnesium (220 mg), calcium (1280 mg), potassium (955 mg).

E te iloa? Laʻau faʻasolosolo faafomaʻi e mafai ona oʻo i le maualuga o le lua mita. O loʻo i luga o le paʻu paʻu, vaapiapi, afifiina i pito o laupepa, o loʻo i ai se lanu matagofie i le pito i luga ma le malamalama i le pito i lalo. E fuga mai ia Mati ma Me ma fugalaau lanumoana laiti, e tumu i le tele o nectar. O le Metitirani lenei, o le mea lea e fiafia ai e ola i luga o eleele matutu.

Mea aoga o le rosemary mo le tino o le tagata

Ona o lona tuufaatasiga, o le vao o le rosemary o loo i ai ni mea faamalolo faapitoa, faapea foi ma O loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa i le soifuaga o le tagata ma le totoga. O lea la, o vailaau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o le rosemary ma togafitiga faʻasolosolo taimi umi, vaivaiga lautele, maualalo o le toto, gout, rheumatism, ma colic, aemaise ile pito i luga.

O le uaina Rosemary e sili ona aoga, aemaise lava i le tama tane fanau. Ina ia faʻafilemuina le tino o le tino, e fautuaina e taele taele i le rosemary, aemaise lava ao le i momoe.

O le faʻaleleia o le toto e faʻaaogaina ai le inu o le vailaau o le laau, o suauʻu, ma le paʻu ua faʻamaonia mo vaivaiga tau feusuaʻiga, faʻavaivaia ma le popole tele. O le Rosemary e faʻaaogaina e faaosofia ai le manava, manava, i togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system, thrombophlebitis, mo le toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial.

E taua! O suesuega talu ai nei ua faaalia ai o le carnosic acid, o se vaega o le elemene taua tele, e puipuia ai suiga i le mafaufau, suia ai le matua ma le mafaufau mama.

I Siamani, ua fautuaina aloaia aloaia e le aufaʻasalalau lautele le faʻaaogaina o vailaau mai le rosemary e togafitia ai le vaeluala, gasegase o le gasegase, afaina. Faʻaaogaina fafo o le Rosemary e fai ma vailaʻau e fautuaina mo faʻamaʻi o sooga ma maso. O sauniuniga e faʻavae i le Rosemary o le suāsusu taua e iai le aʻafiaga faʻapitoa, o le mea lea ua faʻaaogaina ai le togafiti o meaʻai, manuʻa pipisi, eczema, furunculosis ma siama.

Le faʻaaogaina o le rosemary i fualaau

I vailaau faʻasolo, o le suauu taua tele e masani ona faʻaaogaina, lea e maua mai le lau. Ae o laulaau lava ia, faapea foi ma weniina laiti e faʻaaoga foi mo togafitiga faafomaʻi.

O mea faʻamalolo o le Rosemary

Rosemary i fualaau faʻaaoga e faʻaaogaina e avea o se mea sili ona lelei. O loʻo i ai se lagona faʻavaivaia i luga o le manava o le tino, o le tau o le tale ma le maʻi catarrhal. Ua maeʻa lelei le togafitiga o le tele o faamaʻi fatu, aemaise lava le pericarditis. O le vao e faʻateleina le toto, faʻamalosia le tino, maua ai le tino, antidepressant, choleretic, meatotino faʻasao. Talu ai o le Rosemary e sili ona lelei i microorganisms, ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi eseese, e aofia ai i le vaega o le tino.

E te iloa?O le laau i aso anamua na manatu e paia i Aikupito, Roma, Eleni. Na faaaogaina mo le tuliesea o agaga leaga, i sauniga eseese. E talitonuina o atua Olimipeka e taugata i luga o se fale ma auro ma teuteu ona ulu susulu i lala. Ma e le na o lena. Na talitonu tagata Eleni ma Roma o se pulou o le rosemary e faaosofia ai le mafaufau. I aso nei, ua manatu o se faailoga o le faavavau, tamaoaiga ma le tele o mea. O le mea lea, i sauniga o le tausamaʻaga i tupulaga talavou, e masani lava ona tuʻuina mai i ai se toto o le rosemary.

Auala e ave ai le rosemary, fua o meaʻai

O le laau ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e tagata faʻamalolo tagata le rosemary, e faʻavae i luga o ana mea aoga, ma taofi nisi o fua o le aso. O nisi oi latou o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Rosemary infusion ma le ava malosi

Faʻaaogaina o le ava malosi o le laau. Mo lana tapenapenaga, ave le 50 g o lau, liligi le 250 g o le ava (70%) ma tuu mo le 10 aso. I le maeʻa, o mea e aofia ai, o le a gaosia, faʻapipiʻi ma faʻaaogaina mo o latou faamoemoega. E mafai ona e saunia le tincture i le soloia o le 3 g o le rosemary i se lita o le ava o le pasene tutusa. E maua mai le suauu e ala i le faʻafefeina o lau o le laau i le vaʻa vai, ae o le uma e mafai ona faʻatau i se fale talavai.

Rosemary infusion i luga o le vai

E mafai ona e saunia le fusi ma le vai. Mo lenei 2 tsp. laulaau paʻu e sasaa ai se ipu vai inu ma tumau ai ile afa itula. A maeʻa lena, e tatau ona faʻamaʻapeina le vai ma faʻaaogaina i le aso atoa mo le 4-6 faʻasalaga. O le taunuuga o le Rosemary ua maua ai lona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi fatu, e faʻaleleia atili ai le tafe o le talo, faʻamalieina le faʻafefe o le paʻu. E faʻaaogaina le afaina faatasi ai ma le lavender i le taimi o le faʻasologa o le gasegase, faʻaleleia le vaʻai, mafaufauga, felafolafoaiga.

E faʻapefea ona faia se teuteuga o le rosemary

Mo le sauniuniga o le uu e ave le 2 tsp. lapisi lau ma sasaa se ipu vai inu, vevela pe tusa ma le 15-20 minute ma faamama. O le taunuuga o le decocia o le rosemary e inu afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso mo se sipuni. E faʻaaogaina mo le manava o le manava, fatu o le tiga, neurosis, amenorrhea, e pei o se tonic mo le vaivai.

E taua! Mo le faʻaaogaina i vailaʻau, o laulaʻau ma laʻau talavou taʻitasi o le rosemary e faʻaaogaina. E tatau ona aoina mai aʻo lei totoina laau totō. E tatau ona vevela vave i le vevela e le sili atu i le 35 ° C. E naʻo lalo o ia aiaiga o le a sili ona taua le vaega sili ona taua o le laau - o le Rosemary Oil - tumau pea.

Rosemary tea

Ua saunia foi Rosemary tea. Ina ia faia lenei mea, o le sipuniti ma le pito i luga ole laulaʻau lau ole 250 ml o le vai vevela ma le faʻaaoga mo le 15 minute. Ma e fautuaina e faʻaaoga vai faʻapalapala. E fautuaina e inu le lauti i le tasi taeao ma le isi i le malologa. O le Rosemary tea e aoga tele le faʻamalosia o meatotino, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai pe'ā maeʻa faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, ma vaivaiga lautele.

Le faʻaaogaina o le rosemary i le cosmetology

Ona o le tele o aafiaga ma le tele o mea aoga, o le Rosemary ua faʻaaoga i le cosmetology. E faʻaaoga i foliga o foliga, aua e toe faʻafouina ai le paʻu, faʻasaʻo lona toomaga e ala i le faʻaleleia o le toto. Na ia faaalia foi lona atoatoa i le taua e faasaga i le oona, cellulite. Ae o le faʻaaogaina o le rosemary i le cosmetology e le muta iina.

Rosemary Hair

O Rosemary ua talitonuina e mafai ona feagai ma toetoe lava o soʻo se lauulu. E oo lava ile siaki masani o le laau e faʻaaogaina ae le o le ea, e le faʻaalia ai ona vailaʻau. O lea la, o le fufulu ma le teuteu fesoasoani e fesoasoani e faʻamalosia ai le lauulu e ala i le faʻaleleia o le toto i totonu o le maʻila. E feteenaʻi lelei ma le ulu o le ulu, faʻapea foʻi ma le maaleale mataʻu. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani e mafai ai e oe ona faʻafiafia le lauulu ma susulu. Ina ia vave ona tupu lauulu, e mafai ona e faʻafefeteina le ulu e faʻaaogā ai suauu e faʻavae i luga o le suamalie o le rosemary ma le faʻaopoopoga o thyme, cedar ma lavender hui.

Aafiaga o le rosemary i luga o le paʻu

O le aafiaga lelei o le rosemary i luga o le paʻu ua lauiloa. Talu ai ona o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le tino, o loo tau ai le tama talavou, purulent rashes, ma leai ai se mea e mulimuli mai ia i latou. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se teuteuga o lau o le mutia o le laau. E mafai ona e faʻatau mai le suauu rosemary i le falemaʻi ma faʻaaoga mo le faʻaaogaina o le po i luga o le foci o le mumū i luga o foliga. O le gaosiga o le suāuʻu fesoasoani e faʻaumatia ai le paʻu o le paʻu o foliga, e toe faʻafoʻi ai lona talavou ma le siliva.

E talitonuina pe afai e te faʻaaogaina se faʻafefiloi o le romamarymary ma le almond oil (1 tsp ma le 8 pata, faasolosolo), e mafai ona e faʻaumatia faʻailoga ile tino. Le tuʻuina o le paʻu, faʻafefe atu le ita ma le vaivai, tiga i sooga ma maso, ua fautuaina e ave bath bathmary.

Auala e faʻaaoga ai le rosemary i le kuka

O le Rosemary e masani foi ona faaaoga i le kuka. O sina mea laʻititi, o ona laʻau e faʻapipiʻi i sou sou, masisisi, kapisi, meaʻai, isalaʻelu, pateta, ipu zucini, faʻapea foʻi ma sau sauʻai. O le aoga o le laau o le a maeʻa le togafitiga o le vevela, o le a leai lava se mea na te le maua. E faʻaalia o ia lava e pei o se faʻaopoopoga i vali ma fuamoa fua. O tagata Italia e fia faaopoopo i a latou pizza keke e le faafefeteina, ma le Farani latou te faaaogaina pe a kuka kuka, tuu i lalo ia lala i totonu o le falai susu ma ave i fafo pe a uma le 5-6 minute. Afai e te faʻaaoga, e mafai ona e faʻaleagaina le tofo o le ipu.

O le Rosemary e le lelei le tuufaatasi ma fualaau faisua mumu: tamato, pipi ma isi. E sili atu pe a le faʻaaogaina faʻatasi ma le launiʻai. Faaaoga le laau, i le mataupu faavae, ma le faaeteete, talu ai o loo i ai se manogi malosi tele e mafai ona fasi ai se isi, sili atu le agamalu.

Rosemary: faʻailoga

I le faaopoopo atu i le mea moni o laulaau Rosemary o loʻo i ai ni vailaʻau faʻaleagaina, o loʻo iai foi le faʻamaonia o le faʻamaoniaina o le faʻaaoga. Aotelega e le mafai ona faʻaaoga Rosemary i ituaiga o tagata:

  • mafatiaga mai le maualuga maualuga;
  • i ai le le mafai e le tagata ona le faapalepale i se laau;
  • mafatia mai allergies;
  • fomaʻi;
  • tagata e foliga mai ua gaogao;
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga;
  • maʻitaga ma fafine lacting.

Ia manatua o le faʻaaogaina o le sukamarymary i totonu e matua lamatia lava, talu ai i le maualuga maualuga o le mea oona. Afai ua uma ona e faʻaaogaina soʻo se vailaʻau, talanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le rosemary. O nisi oi latou atonu ei ai se fegalegaleaiga le lelei ma le laau. I soʻo se tulaga, aʻo leʻi aveina, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi ma siaki le leai o se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le laau.

O le mea lautele, o le Rosemary o se laau matagofie i le fusi o ana gaioiga. O lona aoga aoga o loʻo faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻapitoa, faapea foi ma le cosmetology. E le o le taʻua o le manogi lelei ma le tofo, lea e maua ai i le laau ni ipu eseese i la latou sauniuniga! Ae peitai, faatasi ai ma le Rosemary e tatau ona e faaeteete. Maofa fiafia i latou, e mafai ona e afaina ai lou tino.