Fualaau aina

Siberian Siʻitia - Buying (Fighter) ituaiga o tomato: faʻamatalaga, ata ma uiga autu

Filifilia o fatu tumato, e manaʻomia e faifaatoaga uma ona maua le ituaiga sili ona lelei. O manaoga autu o tausiga faigofie, tofo lelei ma fua maualuga.

O nei ma le tele o isi tulaga lelei o le ituaiga tomato "Buying", lea e lauiloa foi o le "Fighter". Pe a faʻamatalaina lenei tomato, e maua i igoa uma, ae ia manatua o tutusa lava le ituaiga. E le gata i lea, o loʻo i ai le eseesega o le lanu o ituaiga o le tomato: "Buying yellow" ma "Buying red".

O le ituaiga na totoina i Rusia i luga o le teritori o Siberia, na faamauina i le 2012. O nofoaga sili ona talafeagai mo le totoina o Siberia, Urals ma isi teritori i le malulu vevela vevela. "Fighter" e lelei atoatoa mo le faʻaaogaina fou ma mo le teu. Faafetai i se paʻu malosi, ae maaleale, tamato e le tafe i faletupe. Lelei mo le faʻamago.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaBuina
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto98-100 aso
PepaO fua e faʻaloloa, oval
LanuLanu mumu pe samasama
Faatatauga o fuamati amata90-180 fua
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga25 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu ae7-9 faʻavaʻa ile 1 sq. M
Faʻafitauli faʻamaʻiO se tasi o mea aupito sili ona tetee i le tele o faʻamaʻi

O le Tomato "Buying" ("Fighter") e mafua mai i le vave ona tupu ma o se vao e maualuga lona 40-50 cm. E i ai lona malosi mafiafia, e patino i ituaiga o meaʻai ma e le o se paʻu. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei.

E fautuaina mo se avanoa tatala ma fale puipui. Fua lelei i le malamalama, eleele lafulemu. Toto Tomato cultivar "Fighter" faigofie ona faapalepale i le lamala, e tetee i le siama mosaic siama ma e talafeagai le puipuia i faʻamaʻi e mafua mai i siama.

Fualaau aina "Fugau" - sina mea e faʻafefeteina, oval, lamolemole, mafiafia, e avea ma lanu mumu. Maualuga mea matutu. O le mamafa o le mamafa e amata mai i le 180 kalama i le amataga ma oʻo atu i le 90 kalama i le lumanaʻi. Fai sina paʻu lamolemole paʻepaʻe. O fualaau aina, i le averesi, e le sili atu i le 4-5 fasi paʻu i le tomato, ae o le numera o fatu e masani ona laiti (5% o le aofaiga atoa). E leʻi faʻamoemoe mo se taimi fou e teu ai.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Buina90-180 fua
Palemia120-180 fua
Tupu o le maketi300 gm
Polbyg100-130 fua
Stolypin90-120 fua
Lanu uliuli50-70 kalama
Tulu lelei15-20 kalama
Kostroma85-145 kalama
Buina100-180 kalama
F1 Peresitene250-300

Ata

Uiga

Ona o le malulu o le lāmala, o le eseese e le lelei i le galueaiina. O fualaau e le toso ese. Tomato eseese "Buying" sings vave, o loo i ai se maualuga maualuga. Ma le tausiga lelei, e tasi le sikuea mita e mafai ona maua mai i le 25 kilokalama o tamato. Faʻafesoʻotaʻi faigofie suiga i le ao ma le po. O le tofo o tamato papago e suamalie ma manaia, mauoa.

O le toe faʻafoʻi autu e le o faʻamoemoe mo se taimi fou e teu ai. O se tasi o ituaiga o laau e sili ona vave totoina. Taimi o le fualaau "Failauga" 98-100 aso. O le isi itu manaia o le ituaiga o meaola e maualuga le set-point ma fua.

E mafai ona e faʻatusatusa le fua o le siʻosiʻese faʻatau ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Buina25 kilokalama i sikuea mita
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Vavega5-6 kg i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
De barao giant20-22 kilokalama mai se togavao

Vaega o le tuputupu ae

Mati o le taimi sili lea mo le luluina o lenei ituaiga laau toto. O fatu e alu i le loloto o le 2-3 cm. I le laasaga o 1-2 laʻau moni, amata ona piki. E fautuaina le fafagaina o totogo 2-3 taimi, e faʻaaoga ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. E leʻi muamua atu i le vaiaso ao le i totoina, e amata ona faʻamalosi aʻa. I totonu o le eleele tatala e tatau ona totoina pe a uma le kiona. Laʻau lelei o le totoina - 7-9 togavao ile 1 sikuea. m

Faʻatagaina e faʻainu vai masani (sili pe a uma le goto). O luga o laei ma le tatalaina e manaʻomia i le taimi atoa o le tuputupu ae. "Failauga" e le manaʻomia ona taʻe ma puipui. O le mulilua o le a fesoasoani i le puleaina o vao.

Fautuaga lautele mo le fafagaina - mai le taimi e totogo mai ai laau ma ao le i amataina le fugalaau o le "Fighter", e tatau ona aofia ai se lavelave o fugalalaʻau i meaʻai. A maeʻa le faʻavaeina o fua muamua e taulai atu i le potassium.

E mafai foi ona faʻaaogaina le faʻalaʻau: organic, iodine, lefete, boric acid, hydrogen peroxyide, amonia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Phytophthalosis o tamato

Tomato "Fighter" - o se tasi o le sili ona tetee i se faʻalavelave atoa o faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e te mulimuli i tulafono mo le tausiga o fualaau ma fualaau aina, o faʻamaʻi ma meaola faalafua e le afaina ai lau seleselega. Ae ui i lea, o le aʻafiaga o nisi faafitauli o loʻo i ai:

  • o le faʻaalia mai o mea papaʻe o se faasea e le masani ai pe a tupu se tagata tau. O mafuaʻaga mo o latou foliga mai atonu e eseese. O le mea e sili ona lauiloa o: maualuga maualuga (o le auala e pulea ai o le faʻaitiitia o le numera), vevela, masini e tumu i fua, malosi malosi, ma leai se malamalama.
  • pe a fua le fua i le pito i luga, e tatau ona lūlūina tamato maʻoti i se vaifofo o le pata.
  • ina ia le aʻafia tamato i le lanu enaena (fitoftoroz) latou te manaʻomia le togafitiga o Bordeaux e tusa ai ma faatonuga.
  • suiga i fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se lanu meamata i le faʻavae. E le o se faʻamaʻi lenei! O le pisia i lenei ituaiga e mou atu pe a matua.
O le tele o meaola faalafua ma faʻamaʻi e mafai ona lautele tele pe afai e te le ogatasi ma metotia.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi uma e uiga i Alternaria, faʻamaʻi, vevesi, Fusarium.

Matou te ofoina atu i au mea e te manaʻo i ai e uiga i ituaiga e le aʻafia i le paʻu ma fua e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi.

Ma e uiga foi i faʻamaʻi e masani ona faʻasua i le kenera o tamato ma togafitiga faasaga ia i latou.

E tusa ai ma faʻamaʻi, o le mea e masani ona masani ai: o le Colorado potato beetle, o le bear, o le apogaleveleve mite, aphids. Insecticides o le a fesoasoani i le tau faasaga ia i latou.

O le tele o tomato "Fighter" e lelei tele mo le ola i le malulu o tulaga o le taumafanafana, e le manaʻomia ai le tele o le tausiga ma aʻo le i tele isi ituaiga o le a faafiafiaina oe i se seleselega lelei!

Matou te ofoina atu nisi mea e sili ona manaia i le auala e maua ai se fualaau suamalie matagofie i le malae vaʻaia, auala e totoina ai tamato suamalie uma taumalulu i totonu o le greenhouse ma pe oa mealilo ma mea taua e tatau ona e iloa pe a totoina vave ituaiga.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai sootaga i isi ituaiga o tamato na tuʻuina atu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi ma maua vaitau eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele