Faʻatoʻa totoina laau toto

Le tatau ona totōina ma tausi leisi

I se tasi taimi, na fai mai ai Shakespeare: "O lona laei paʻepaʻe o le naivety."

Sa ia tautalagia nei upu i se taisini, o se fugalaau faaletausaga po o se teuteuga.

O lenei laau toto e tupu aʻe i foliga o vao vao ma mea e mumu, paʻepaʻe ma piniki.

Laisies o se tasi o uluaʻi fuga i le oso aʻe o le lā, o lea i nisi o nofoaga ua taʻua ai i latou o "mata o le aso."

E te iloa? Margarites, faaliliuina mai le Eleni, o lona uiga "penina".

E faʻapefea ona toto fatu fatu i luga o le eleele

Laisies e malulu-malulu, o lea e mafai ai ona ola i latou i toetoe lava o vaega. O le totoina e manaʻomia ai se nofoaga lanu ma le eleele e le o le eleele, lea e tatau ona vaʻaia ina ia le tumau ai le susu i totonu.

O le totoina o daisies ma fatu o se mea faigofie, ma o le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele e aofia ai le totoina i eleele tatala, e ui lava e masani ona faʻaaogaina laau.

Toto togafitiga aʻo lei totoina

Aʻo leʻi totoina, o loʻo i ai ni fatu laisy o loʻo ufiufiina i se mea faʻapitoa o elemene o loʻo fafagaina ai i latou i mea aoga ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o le laau. Faafetai i le atigi puipuiga, o fatu e avea ma polo, o lea o le igoa o le metotia - drazhirovanie.

O ia ituaiga o fatu e mafai ai e le daisy ona ola vave. E le gata i lea, o le atigi e puipui ai fatu mai le aʻafiaga o meaola faʻamaʻi, aemaise lava mai le fungal, ma nisi faʻamaʻi iniseti.

O le tele o taimi, o fatu e togafitia e totoina taitoatasi ma faatusatusa i mea masani, latou te manaomia le masani ona faasusu. Afai e le lava le susu, o le a le faʻamavae atoa le atigi, o le a aʻafia ai le tuputupu ae o le fugalaau.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

O le tuputupu ae o se taisy e le mafai ona aunoa ma le tele o le susulu o le la, o lona uiga o le nofoaga e te totoina ai le fugalaau e tatau ona susulu lelei.

Ae o le eleele, o le taisies e le lelei. O nei fugalaau e mafai ona ola i luga o soʻo se togalaau togalaau, ae afai e mafai, e sili atu le filifilia o le malamalama ua faʻapipiʻiina.

A o le lūlūina fatu, e manaʻomia ona fufulu le eleele mai vao ma vao. A maeʻa lena, e tatau ona matala i se loloto e lava mo le ea e oʻo atu i aʻa o le laau.

Totoina o fatu toto

A maeʻa ona e filifilia le mea e te totoina ai le daisies, e mafai ona e alu saʻo i le gaioiga lava ia. Aua o le totoina e talafeagai e pei o fatu masani, ma salu.

I le tulaga masani, e totoina i kaseti faapitoa o le 3-4 fasi vaega ma tuu i le eleele. E tasi le masina mulimuli ane, e amata ona tupu aʻe. I le taimi atoa lena, e manaʻomia lou tausia o se maualuga maualuga o le ea ma le eleele.

Pe a tatala le cotylet, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafefe, ae ia puipuia le eleele mai le faʻamamago. E tatau ona vai vai i le taeao. O le pito muamua o laʻei o loʻo faia i le vaivai o le faʻapalaina o le suavai. A o laʻititi le mafaufau o le malosi o le tuputupu ae o le fugalaau, o le faʻateleina o le faʻaleleia o loʻo faʻalauteleina.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu vao o le pito o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. I le taimi lea, o le palapala e mafanafana ma o le a vave ona tupu fatu.

Le tuufaatasiga o leisisi ma isi laau

O fugalaau Margarita e faʻapipiʻiina lelei ma fugalaau tautotogo, mo se faataitaiga, i tulip, primroses, hyacinths, daffodils, lilies o le vanu, faʻamaisa, primroses. Laititi galo-aʻu-leai, violeti, solia, toto latalata latalata i le daisies, ma le ofoofogia ese ese o latou lalelei ma fetaui lelei.

E faʻapefea ona tausia togafitiga e faʻataunuʻu ai le fugalaau

O le tausiaina o taisisi i le malae vaalele e le manaomia ai se taumafaiga faaopoopo ma le afaina, aua o le laau e matua le lelei lava i tulaga o le tuputupu ae. Ae peitai, mo le lelei atili o laʻau, o loʻo i ai pea nisi togafiti.

E faʻafefea ona vai vai

E manaʻomia e Daisies le fafaga masani. E faapitoa le taua mo i latou o le susu i le tau vevela, aua i le vevela o fugalaau e lemu lava. Aʻo leʻi oʻo i taimi taʻitasi, e tatau ona lelei le suavai, pe a leai, o le a tumau pea le susu, ma o le manava o aʻa o le a le atoatoa, lea o le a mafua ai le oti o le laau.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina o le fugalaau e tatau ona faia i se vaifofo vaivai o le nitrogen ma le potassium. O laʻei pito i luga e tatau ona faia ao le i fuga, ona faʻaleleia ai lea o le fugalaau i se paluga faʻapitoa.

E aofia ai: 2 sipuni tele o le nitrophoska ma le faatoaga Agricola-Fantasia na faʻafefe 10 lita o vai. O lenei fugalaʻau e tatau ona faʻafefeteina se vavao i le tele o taimi i le vaitau.

Ma le isi, e tatau ona e gauai atu i le paluga o le potassium sulfate, ammonium nitrate ma superphosphate (1: 1: 1), o lenei tuufaatasiga ei ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae o daisies.

Aoina ma teuina o fatu fatu

E ui lava e totogo mai vao i le taimi e tasi, ae e le tupu a latou fatu i le taimi e tasi. Ona o lenei mea, o le aoina o mea o le fatu e tupu pe a tupu, pe a ma le 1-2 taimi i le vaiaso.

O le aoina o fatu, e tatau ona e piki ni pulupulu ua lelea ma lulu a latou mea i luga ole pepa. O fatu na mafai ona faʻamago i totonu o se potu ma lelei le ea. A maeʻa ona latou faʻamago, sasaa i totonu o se taga pepa ma teuina i se mea matutu, pouliuli.

E taua! E tatau ona togiina inflorescences ao lei oʻo i le timu, aua o le a fufuluina e le vai fatu uma, ma o le a le mafai ona e totoina ni daisies i le tausaga a sau..

O le fulitua ma le faʻafefe o le malulu o laisies

Mo le taumalulu, e manaʻomia ona ufiufi laau i laʻau laʻau, peʻa pe paʻu lau, a faʻapea o lau lau fugalaau lanu e momoe ma feoti.

E oo lava i le tautoulu, e tatau ona mulimulu le saite i se vaega mafiafia o humus lea o le a puipuia ai le aʻa o le fugalaau mai le malulu i le taumalulu ma le kiona. O le paluga e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 centimita.

Afai e te iloa o nisi vao ua amata ona oso ese mai le eleele ma ua faʻaalia aʻa, ona e manaʻomia lea e faʻaleleia le eleele.

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, o nei fugalaau e manaomia ona toe totoina i se isi nofoaga ma eli laitiiti.

Auala e fafagaina ai leisa i le fale

E faʻapefea ma le taimi e toto ai leisisi ua uma ona e iloa, seʻi o tatou mafaufau i le faʻapipiʻiina o se fugalaau i le fale.

Fatu

E lūlūina fatu ile fanua tatala i le amataga o le taumafanafana, pe a uma le mafanafana o le eleele. E tatau ona toto i luga o le eleele, o lona uiga, na o le sasaa o fatu i luga o le palapala, ona mulch lea ma se vaega o le eleele eleʻele po o le humus.

E taua! Leai se mea e tanu ai fatu, o le a amata ona leai se malamalama ma o le a ola mo se taimi umi.

Laʻau

E oo atu i le faaiuga o Me, e mafai ona e toe faia le kopi o le taisis e ala i le tipi. Ina ia faia lenei mea, vavae ese le fanafana ma se naifi mafiafia (e tatau ona i ai se laau axillary) ma faʻaaogaina i se aʻa.

I le isi itu, ua totoina le fana i totonu o se fale kiona malulu, faʻalauteleina se fatugao 1 centimita i le palapala. A mavae le lua vaiaso, o le a aʻa le aʻa ma amata ona tupu. Suʻeina o tipi o le daisies e fufulu ina ia faʻatinoina nai lo le amataga o le tautoulu.

Vaeluaina o vao

O le vaevaeina o laau vao i le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o le fugalaau. Mo lenei mea, o se laau lelei ua fausia e talafeagai ma e le matua nai lo le 3 tausaga.

Eli ma vaevaeina ma le faaeteete i ni vaega. O vaega taitasi e tatau ona i ai faatasi ma lona tui. Laʻau ma pulupulu e manaʻomia ona aveeseina, ona togi ai lea o aʻa o daisies.

E te iloa? Faʻafetai i le faʻavaeina o le vaomatua, o le a fufuluina lau toe totoina o lau laau.

Laisies ma meaola faalafua o daisies, auala e taulimaina ai

Daisy e teteʻe i faʻamaʻi eseese, ae o nisi taimi e afaina i le lanu enaena ma le paʻu palapala. O se fugalaau e mafai ona maʻi ona o:

  • le le lava lelei o femalagaiga o le laupepa ma le malulu;
  • sili atu fualaʻau;
  • le tele o le palapala ma laau toto;
  • eseesega tele vevela.
Afai e te maua le paʻu paʻu i totonu o lau togalaau fugalaau, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia ai. I le tulaga o sea faʻalavelave e pei o le pala, e tatau ona e faʻaaoga le "Fundazol", "Euparin" poʻo le "Skor". E le gata i lea, e tatau ona teu le fale mama.

O vailaʻau faʻamaʻi ma meaola ninii e pei ole Lepidocid, Fitoverm, Bicol ma Aktellik e fesoasoani mai le tele o anufe ma slugs. E mafai foi ona e faʻaaogaina le "Metaldehyde" (faʻafeiloaʻi lelei ma slugs). E tāua le tausisia o faatonuga i le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau, a leai o iai se avanoa e faʻaleagaina ai laau.

O le mea uma lava, o lea ua ia te oe le poto talafeagai e tuputupu ae ai ma tausia nei fugalaau matagofie. I le mulimuli ai i nei tulafono faigofie, o le fugalaau o le a fiafia ia te oe mo se taimi umi ma lona matagofie.