Laʻau

Rosa Ashram - Faʻamatalaga o se aganuu toe faʻaleleia

O le manuia o se ituaiga o rosa e tele lava ina faalagolago i luga o le paolo o petals. Faʻailogaina o lenei - ua ola le lauti paʻu ma le igoa Initia igoa Ashram. O lenei fugalaau ma lanu lanu e sili ona lauiloa i Rusia, ma avea ma teuteuga o le tele o togalaau aina.

Eseesega Faamatalaga ma Talafaasolopito

O Ashram, na gaosia e tagata Samoa i le 1998, e aofia ai le vaega o le lauti. O le igoa o lenei rose e fesootai tonu ma lona lanu, o lona uiga o le paia i Initia. I aso anamua, i lenei atunuu i sasae, o "ashrams" na taua o uso o ona faletua ma sages, oe, e tusa ai ma aganuu, ua faatonuina e ofuina ni laei samasama-lanu moli.

Ashram Rose Flower

O togavao o Asama e seasea tupu ona sili atu i le 70 cm le maualuga. E malolosi a latou 'au, malolosi laʻau, laulaʻau lapopoa, sina lanu, lanu lanu meamata. O pulupulu e susulu, ma fusi uʻamea. Pe a fuga, e mafai e fugalaau ona oʻo atu i le 9-16 cm le lautele, faʻafetai i peti punou, latou te maua le aʻafiaga o le lane.

O le lanu o le lauti tipu a Ashram e mafai ona fesuisuiaʻi mai le peach-orange i paʻu-apamemea-ma piliki uma, e oo i le taimi o le mamae e latalata i se lanu piniki. O fugalaau e mafai ona nofo toatasi pe aoina i ni mea e tolu o le 3-5 fasi vaega, e le faʻapala mo se taimi umi i le tipi. O le manogi e malu ma malamalama.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • sili atu uiga matagofie;
  • e le masani ai ma le malulu;
  • fua le taimi;
  • laʻau faʻatoʻa faʻaleleia ma le tausiga lelei.

Faamatalaga faaopoopo! Ae faʻaletonu, e mafai ona mafua ona o le fefe i le timu ma le suavai, e le maualuga le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga.

O Rosa Ashram e tutusa lelei lona sologa lelei i soo se ituaiga o laufanua. O lona vaʻaiga o loʻo faʻamalosi mai ai le laʻau lanumeamata o le greenman ma le lanu eseese o isi lanu. E lelei le faʻamalosi o conifers ma cereals i mixborders. E talafeagai mo moega fugalaau ma puipui.

Ashram i le mamanu lautele

Fugalaau ola

O se nofoaga lelei mo le tuputupu ae o le ituaiga o Asama o le a avea ma se la e susulu lelei, o se nofoaga maualuga ma le tele o le ea. O lenei faʻatulagaga o le a taofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi iniseti i luga o le laau.

Rosa Schneeewittchen - faʻamatalaga faaleaganuu

Faʻasalaga taʻitasi i le laasaga:

  1. A uma ona filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, ia saunia se lua 60 cm loloto.
  2. Ufiufi le pito i lalo o le lua ma se alavai faʻavaivai o le 10 cm.
  3. Faatumu le eleele lafulemu e faʻafefiloi ma fugalaʻau.
  4. Faʻamaulalo aʻa o le fatu i totonu o se pu ma nofo lelei i luga o le mauga o le fanua.
  5. Faatumu aʻa i le eleele, faʻalautele le ua i le 5 cm.
  6. Nofoaga o le nofoaga e tulaueleele ai.
  7. Sasaa se mama o le lalolagi i le fatuga.
  8. Sasa pe tusa ma le 1-2 pakete o le vai malulu i lalo o le togavao.
  9. O le liʻo eleele ua lilofia i le mulch.

O fualaau e tuʻuina atu i le avanoa e tatala ai le eleele pe a oʻo le vevela o le eleele i le 12-15 tikeri Celsius. I le 1m.m tuʻu i luga e 4-5 laau. E filifilia le palapala eleelea, matala, malamalama, nutimomoia, ma sina pulu elemene. Afai e le ausia e le eleele ia tulaga manaomia, ona mafai lea ona faʻaleleia e ala i le faaopoopo o le humus, vermicompost, faapalaga, paʻu.

Faamatalaga faaopoopo! O faʻafitauli i eleele le talafeagai i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona aloese mai i le totoina o le Ashram i totonu o se atigipusa ma tuu ai mo le taumafanafana i se tulimanu talafeagai o le togalaau.

Tausiga o togalaau

Rosa Boscobel (Boscobel) - faʻamatalaga ma uiga o le aganuʻu

E manaʻomia e le vailaʻau le tausiga sili ona masani: taimi e faʻasusu ai, veleina, faʻaleleia faʻamaʻi, ma faʻamalo le palapala i lalo o le vaomatua, autumn ma le totoina o le vao, aveeseina o mea vaivai.

Ole faʻaleleia e manaʻomia masani, ae faʻalelei, talu ai o Ashram o se rosa e le faʻafefeina ai le suavai. I le oʻo mai o le tautotogo, ua fafagaina fualaau aina i fualaʻau oona, i le taumafanafana - fugafula-masima, e saofagā i le tele o fuālaʻau.

Tausia o le Rose Ashram

O le teuteuga o le tautotogo o le taumalulu i le eleele tatala e aofia ai le aveeseina o laau mamago, maisa ma le faapuupuuina o gaʻo. O le sauniuni o le laau mo le taumalulu, e teuina ai lala laiti. I le tausaga muamua, ua fautuaina ina ia aveese uma atigilima na fatuina ao lei oʻo i le faaiuga o le taumafanafana ina ia maua ai e le vao le avanoa e ola malosi ai. I le amataga o Aokuso, ua faatagaina ai e tuua le 1-2 fugalaau i luga o laau taʻitasi ina ia sili atu le lelei o le laau ma saunia mo le totoina vave o le tausaga e sosoo ai.

Taua! I le tautotogo, o laau totogogo o spud ma eleele vevela ma ufiufi i lala vavao.

Fugalaau rosa

Rosa Maria Theresia - faʻamatalaga faaleaganuu

O Hybrid Rose Ashram e mafua mai i le toe totoina o ituaiga. O fugalaau e mafai ona amata mai i le faaiuga o Me ma faʻaauau pea seia oo i le masina o Oketopa. O fugalaau ua uma ona tatala ua tumau i luga o le vao mo se taimi umi.

I le amataga o le tautotogo, a oʻo mai le aʻafia o le kiona, e tatau ona vavae le laau. Afai o le teuteuina o le autumn, e lava lea e tipi 5-10 cm. I soo se tulaga, o le umi o weni e tatau ona 20-30 cm. E le gata i lea, o le fugalaau e faalagolago i le faʻaaogaina o fugalaʻau. A maeʻa le fugalaau, ona vaeluaina lea o pulu i aʻa, ona oʻo lea i le taumalulu-o le taumalulu o le a mafai ai e le laau ona taitaia uma malosiaga e faamalosia aʻa.

Ae faʻapefea pe afai e le fuga le ufiufi? E masani lava, o lenei faafitauli e le tupu pe afai e mulimulitaʻia mataupu faavae mo le tausiga lelei o loʻo faamatalaina i luga. O le faʻamanuiaina o nei tulafono, e mafai ona e faʻamoemoe mai lenei ituaiga o laʻau uumi umi.

Fugalaau fugalaau

Ina ia puipuia uiga o le ituaiga, o le Ashram e tatau ona faalauiloaina i na o se auala laau, pei o le tele o hybrids. E seleseleina seleselega mai laau ola maloloina pe a maeʻa le galu muamua o le fugalaau. E mauaʻa i le ala masani, tuʻu i le eleele ma ufiufi i se fagu malamalama.

Taua! Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻasaina i le aso ia laʻau, aloese mai le faʻamalolo.

O le tipiina o rosa

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O mea sese i le tausia o se rosa o le ituaiga o Ashram po o le filifiliga le lelei o le nofoaga e mafai ona faaosofia ai le tupu o maʻi fulafula: paʻu paʻu, otaota, chlorosis. Mo le faʻamoemoe o le puipuia ma le faʻafefe ia i latou, faʻamalosi, o loʻo aofia ai sauniuniga apamemea.

Pests e mafai ona maua - rosacea aphid, leafworm, vaʻavave mite. I lenei tulaga, e tele taimi e felafoaʻi ai iniseti i le va o le 5-7 aso.

O vao vavalalata vavalalata o le ituaiga Ashram e mafai ona avea ma se mea moni maua mo le fai togalaau, o ai o le a ave lana togalaau. E ui lava i le i ai o nisi o faʻafitauli i le tausiga, ae o le tele o lona fua tele ua totogia atoa mo taumafaiga uma na faia.