Faʻaleleia o vaevaega o le rhizome

Callas: mealilo o le tuputupu ae i le fale

O le Calla o se vao lauiloa o le aiga alofa. O le Calla o se fugalaau matagofie matagofie i totonu ma e iai se foliga vaaia. Fugalaau o le fale O Calla e mafai ona i ai ni lanu eseese o maʻa, lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau.

Tulaga sili ona lelei mo palasitino fale

E ui lava i le mea moni ua oʻo mai ia i matou mai Aferika i Saute le tele o latitudes, ae o se mea faigata tele ma le le lelei. O le vaitau o le tupu o le vavalaʻau e tumau mai i le tolu i le valu vaiaso.

Nofoaga mo se ipu o le calla

A filifilia se 'upega tafaʻilagi mo fugalaau papala, mafaufau i mea taua e lua:

  1. O le Calla e matua faigata lava mo le malamalama;
  2. E i ai ituaiga meaola vevela.
Callas tupu lelei i se paolo malu - i lalo o le faatosinaga a le la susulu. I le tau mafanafana e manaʻomia le faʻaogaina o le fugalaau i tafatafa o le faamalama, ae i totonu o le paolo. I le taumalulu, o le a leai se susulu o le la. Ae o le malamalama saʻo e taua tele mo le tuputupu ae o le calla. Pe a leai se malamalama, e mafai e faʻamalama paepae ona taofi le fuga, e na o le totoina o fatu. O mea lanu lanu i lalo ifo o le malamalama e mafai ona leiloa lo latou malu matagofie. Mo le faʻavaeina o upega o nei fugalaau, e manaʻomia le la e 12 itula i le aso. I le ao, pe'ā uma ona tupu aʻe - e tatau ona itiiti ifo i le valu ma le sili atu i le sefulu itula le malamalama.

E te iloa?O ituaiga uma o callas ma o latou vaega uma o ni mea oona. Taumafai e taofi le fugalaau mai tamaiti ma meaola. A e galue ma se laau, aua nei galo e fai ni totini puipui.

Tulaga o le vevela

Aua nei galo o le masani masani o le calla o le maualuga o le vevela ua tuufaatasia ma le maualuga maualuga. O le mea lea, e manaʻomia e tamaʻi maʻi se tausiga talitutusa i le fale. O le vevela manaʻomia i totonu o le potu o loʻo faʻapipiʻiina ai le tau e faalagolago i le vaitau. O le vevela sili ona lelei e mai le 15 i le 25 ° C (i le taumafanafana o le 22-25, i le taumalulu o 15-18 tikeri). O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vevela e faʻaleagaina mo ituaiga uma o callas ma e mafua ai le mutaʻaga o le tupu aʻe o callas. I le vevela o le tau, e manaʻomia e le aganuu le faʻaleleia faʻapitoa i le vai ma le faʻamamaina atili. Taofi le laau i luga o le faapaleloga e na o le mafanafana o le tau e faatagaina. I le taumalulu, e tatau ona i ai le pala i totonu o se potu vevela.

Taʻitaʻiga faʻapitoa Calla i le fale

E tusa ai ma le au atamamai, o meaʻai i totonu o ipu e le lelei ma e le manaʻomia ni togafiti faʻapitoa. O le mea autu o le fatuina o tulaga sili ona lelei ma mulimuli i tulafono talafeagai mo le tausiga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O se tasi o laasaga autu i le tausiga o le paʻu i totonu o ipu o le lelei lea o le suāvai. Afai e le susu le laau i taimi uma, o le a le toe tupu. O se vai masani masani ma susu susu o nei fugalaau e fiafia lelei i ai. E taua tele lenei mea pe a oʻo ina ola papaʻe paʻepaʻe. O lanu paʻepaʻe e le faʻafefeteina i le susu. O le tele o le vai e faalagolago i le taimi tuputupu ae. O le mea taua o le palapala i totonu o le fagu e le tumau lava. O le ea i totonu o le potu o loʻo faʻapipiʻiina ai le eletise e tatau ona ese i le maualuga o le timuga.. O le suavai lelei mo le palaupapa e 70-80%. Ioe, e faigata tele ona ausia. O le mea lea, e tatau ai ona faʻamalolo le tele o vai i taimi uma (faalua i le aso). Taumafai foi e fufulu laulaʻau ma se ie susū.

Laʻei pito i luga ma fuga

A o tuputupu ae le pa, o aʻa o le laau e tumu ai le ulo ma vave ona gaogao uma mea aoga mai le palapala. Faatasi ai ma se mea faifaipea o le faʻalanoa i totonu o le ulo e manaʻomia ai le fafagaina vave ma le faʻalavelave faʻalavelave. E talafeagai mo le atinaʻe lelei o le calla.

E taua! Manatua se tasi o tulafono taua o le faʻalauteleina o lili laiti: o le laʻititi laititi e maua le malamalama o le la ma le vevela, o le tele foi lea o lona manaʻomia mo le faʻaleleia ma le faʻamaina.
Fafagaina o le Calla e faia i fomaʻi faʻapitoa lautele ma e faʻaaogaina i le 10-14 aso. E le fautuaina le faʻaaogaina o le fomaʻi faʻasusu aʻo le i fuga. O le laau e tatau ona fafagaina ile urea pe faia foi se fusi o fuamoa fuamoa. Taualumaga na faia i le vaitaimi o le ola maloloina o le toto. A e faʻaaogaina le fesuiaiga, e tatau ona e faʻaeteete - e mafai ona e faʻafefe le paluga, o le a mate lau laau. O faʻamaoniga o le tele o le faʻamaina o samasama e samasama ma laʻau paʻu. E le gata i lea, mai le tele o le suauu o le a totoina ai e le laau le laʻau, lea e aʻafia ai aʻafia.

E te iloa? Faatasi ai ma le le lava o le vevela, o lau calla e amata ona mumu, galo le luster, taofi le tuputupu ae. Ma faʻatasi ai ma le le lava o laʻau o le potassium, e matua le lava lava, tulaʻi i luga.

Talosaga Calla i le taimi o totoe

O le taimi lava e te faʻatau ai callas i totonu, o le mea muamua lava e fai o le fuafua lelei lea o le taimi malolo mo le fale. E masani lava, o taimi uma e moe ai "moe" amata mai ia Oketopa - Novema, ma o le iuga e pau ia Fepuari - Mati. Aua e te "ulufale" i le taimi malolo vave. E le fautuaina e faʻamalosia le faʻamafa poʻo le tipiina lau. I lenei tulaga, e le lava le taimi e toto ai e le tubers. O le Calla e umi le lua i le ono masina.

Tausiga mo le paʻu i le taimi o le malolo e aofia ai: faatulagaina o le vevela manaomia, faʻaleleia lelei o le vai, moli, faʻafefe ma le faʻamafanafanaina. O nei mea uma e fesoasoani i le laau ina ia sologa lelei e malolo pe a maeʻa ona tupu. Paʻu paʻepaʻe e tupu lemu i le taumalulu. Latou te ola i le taumalulu ma le tautotogo, ma malolo i aso vevela vevela. Ae o callas lanu e faʻaumatia uma lo latou tuputupu aʻe, faʻamalo la latou laulaau ma sulufaʻi (seia oʻo ia Mati-Aperila). O le mafuaʻaga lena i ofisa, fale ma fale mautotogi tatou te masani ona vaai i callas o le lanu papaʻe.

Totoina lelei ma le eleele mo calla

Aua neʻi faʻavasegaina faʻatoʻaga i vai vaivai pe leaga. Ina ia faʻafetaui vave le calla i se siosiomaga fou, e fautuaina e faʻaaoga le lalolagi masani poʻo se mea e latalata i le natura masani. A o le toe gafa, valaau ia aʻa. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete tele. Aua nei faaleagaina aʻa, ina ia aua neʻi faʻafeiloaʻi ai se siama fou i le manua. O se taunuuga, o le eleele fou o le a afaina.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o aʻa, aʻo lei totoina ni fatu fou e tatau ona faʻafefiloi i se vaivaiga vaivai o le potassium pati (potassium permanganate). A maeʻa lenei faʻatinoga, e mafai ona iloa uma mea leaga. Afai ei ai le tuputupu aʻe poʻo le palago, ona mafai lea ona e faʻamamā aʻa i se naifi ma faʻamaʻi vali lanumeamata.
O le tele o tagata o lenei aganuu e masani ona fesili: pe faapefea ona faʻaleleia le suavai pe a uma ona faʻavasegaina. Talu ai e manaʻomia le tele o le vai i le calla, e tatau foʻi ona faʻafeinu vai faʻapipiʻi totogo. O le mea moni, 'aua le faʻamalosia i lenei tulaga. E tatau ona maitauina e le tatau ona sili atu le maualuga o le eleʻele o le eleele (pH) i le 6. E tatau ona aofia i vaega eleele nei vaega nei:

  • oneone (tasi vaega);
  • peat (tasi vaega);
  • leaf humus (tasi vaega);
  • eleele omea (lua vaega).

E faʻafefea ona fuaina calla

E lua ala e faʻalauteleina ai le fale ile fale: vaevaega o rhizomes ma fatu. O le auala lona lua e sili atu ona faigata ma uumi, o le mea lea e seasea faʻaaogaina.

Vaega o rhizomes

O le vaevaega o rhizomes o le auala pito sili lea ona faigofie ma sili ona vave e fausiaina ai calla. O le vaevaega e masani ona faia i le tautoulu. O pipi e tatau ona faʻaogaina ma maloloina. O le mea lea, faʻatasi ai ma se spatula poʻo se manoa malosi e tatau ona e vaevaeina ma le vaʻaia le vaega autu i vaega. E tatau ona vaevae i se auala e maua ai e vaega taʻitasi aʻa ma eleele. O mea taʻitasi vaevaeina laiti ua totoina i totonu o se potopoto vasa eseese.

Toto i le eleele susu i le loloto e tusa ma le 5-8 centimita. Talu ai ona o le totoina na faia i le tautoulu, ua totogo ai laau fou i le ala-moe. I le popofou, e le manaʻomia ona faʻamago vai. Ae a maeʻa le vaiaso muamua, ia mautinoa o le palapala e le mago; faasolosolo malie le faateleina o le faʻasusu ma faʻasalalau taimi. Faʻaauau foi le mataʻituina o le malamalama mo aʻa fou. E tatau ona puipuia pulu mai le susulu ma le vevela o le lā.

Fatu

O le toe gaosia o fatu calla e mafai foi. O lenei auala e manatu e le mafai ona faʻatuatuaina, talu ai ona o le taunuuga o le a faʻatali umi lava. E le gata i lea, o lenei metotia e le faʻamautinoa ai le manuia o le toe gaosia. Ma e le mafai ona e mautinoa pe o le a le taunuuga. Ae ui i lea, faʻateleina fatu fatu ma fatu, o le a pei oe o se tagata faʻatoʻaga moni. I le tulaga o le luʻitau, e mafai ona e mauaina se ituaiga fou o le calla o le a fuga mai i luga o lau windowsill.

Afai e te filifili e totoina fatu fatu ma fatu fatu, faʻaalu mo le lima itula i se vaifofo o le paluga pāma, se biostimulator tuputupu aʻe masani. O se faiga tatau lea, e pei o fatulaʻau e leai se afaina o le germination ma le olaga puupuu. Ma le isi, sauniuni muamua se fagu po o se tulaga. Ufiufi le atigipusa ma se ie susū po o se solo solo, salalau fatu ma ufiufi i se isi laumei susu. Tuu le pusa pipi i se nofoaga mafanafana mo le 6-8 aso ma aua neʻi faʻamago.

E taua! O le mea sese o le tele o fualaau aina toto o le vave lava lea ona latou fatu fatu i le eleele, lea o le tele oi latou, ala, oti. O fatu lafoaia e sili ona totoina i vaʻa ma le eleele ma taofi i latou i se mea mafanafana seia oʻo i le germination. Seiloga e mafai ona totoina nei laau i le palapala.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, tausia le kuka i totonu o ipu e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O le mea autu o le mulimuli i tulafono uma o loʻo i luga ma tausia ma le faʻaeteete le maualuga o le manava o le ea ma le eleele. O le iʻuga, o le ae maua le tele o fua o lenei laau matagofie o le a fiafia i ai se tasi.