Laʻau

Pink hydrangea - pe faʻapefea ona tausia le vaimama mdrangea i le togalaau

O Hydrangea o se laau lalelei matagofie lea na maua ai le lauiloa tele i le vaʻaia o le tau. O lona uiga masani o mea e tutupu i le ituaiga o pulou pupula e maua mai ai fugālaau fugalaau. O lenei mea matagofie o le a avea ma matagofie matagofie o soo se togalaau. E lua ituaiga autu o le hydrangea: laau-pei ma panicled. Uluai uila-palapuni o loʻo i ai le foliga lanu. I meaola faʻafefeteina, o faʻalavelave faʻapitoa e pei o palakala e fuga mai mo se taimi umi.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga

O ituaiga uma o le piniki piniki e agavaa e totō i le togalaau, ae talu ai nei o le laau e masani ona totoina.

Pink hydrangea - o se laau manaia matagofie

O se vaega autu o le piniki piniki o le gafatia lea e suia ai le leo o fugalaau e fuafua i le faʻaaogaina o le suauu ma le eleʻele o le palapala. O le laau o loʻo i ai anthocyanins, lea e faʻafefeteina ai le lanu moana, ae pe a faʻaitiitia le faʻafoʻi i sina lanu paʻu, e liua le lanu piniki.

O nei lala o laau afu mai Amerika i Matu. I lalo o tulaga lelei, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 1 mita. O uiga masani o le vao o taamilo saʻo ia, o laʻau foliga e pei o se itu taua.

Pink hydrangea laau

E mafai ona ola faʻatasi le lanu piniki lanu piniki ma faʻatasi ai ma isi mea totino teuteu, ma e tu i fafo e faasaga io latou tuaʻaga. E sili atu le matagofie o le tuaoi o se auala poʻo le puipui. Laʻau faʻamalosi, o se tasi lea o mafuaʻaga mo lona lauiloa.

Fugalaau e fesoʻotaʻi i le tele o meaola e pei o faamalu. O le amataga o le fugalaau o le vaeluagalemu o le taumafanafana ma seʻia oʻo i se mea manaia tele. I le ogatotonu o fugalaau laiti, i se liʻo - telē. Muamua e mafai ona faia ni fua.

O ituaiga sili ona lalelei o piniki ula

O le togalaau ulaula hydrangea o se fale lauiloa lea e tele ituaiga o meaʻai ua gaosia.

Maʻeu le matagofie

Faʻalumaina hydrangea paʻepaʻe, lanumumu, lanu piniki - o vaitau sili ona lelei-taumalulu

O le tele lea o vailaʻau eseese ma le lautele o le lautele e tusa ma le 15-20 inisi le lautele. O fugalaau latou te le faia fua. E mafai ona ese mai i le lanu piniki i le piniki mālū. O le ituaiga e sili ona lagona le lelei i le la, ae mafai foi ona tupu i se paolo malu.

E taua! I le tasi vaitau, e mafai ona ola le laau i le 2-3 taimi.

O fugalaau muamua e amata mai ia Iuni, faamaea - ia Setema. E le mafai e le laau ona toleni lelei le taumalulu. O le maualuga o le vao e 1.2 mita, o le lautele o le pale e tasi ma le afa mita. O le tuputupu ae o le hydrangea lanu piniki e mafai. Maʻeu le matagofie i totonu o se pusa. Toto laau.

Paʻu mumu

O se laau laʻau matagofie e ola i lanu lanu. O le ituaiga e fa-faʻanoanoa. O le taimi lava e amata ai le Red Baron, o lona totonugalemu e lanumeamata. Ae a mavae sina taimi ua liliu o ia i le paʻu. Le lelei o le eletise palapala e le mautonu. E mausali mai le taumalulu, ae e tatau ona mulumulu ina ia puipuia ai le eleele ma mautinoa ai le tetee atu i le malulu.

E taua! O le laau e lauiloa, i le tausaga muamua e mafai ai ona fugalaau o lanu paʻepaʻe.

Mati piniki

O Hydrangea o lenei ituaiga e tutusa ma le lilac. O ona uiga faʻanoanoa e maofa ma lona tele tele ma lona mamalu. O lenei ituaiga e tatau ona totoina i le la, ae o le lanu piniki mdrangea e lagona ai foi le lelei ile faapaologa. E mafai ona totō uma e pei o se togavao se tasi, faatasi ai ma isi laau totō poʻo ituaiga.

O fualaau lanu piniki manaia e totogo i luga o taamilo i le tausaga talu ai ma i latou na faʻaalia i lenei tausaga. O lenei mea e maua ai se laʻau matagofie matagofie. O le eleele sili ona manaia o le oona. O le laau e puipuia i le taumalulu, o lea e le manaʻomia ai ona natia i se nofoaga mafanafana.

Papillon

O se vaomatua matagofie-malulu ma le matagofie o fugalaau terry. E laʻititi le laau. O lona maualuga aupito maualuga e le sili atu i le 80 cm. O le foliga o fuga e foliga mai o se rosa, ma o le lanu tutusa e mafai ona vaaia i mata le lava. E susulu matagofie, e pei foi ona fuga mai lau o le tausaga ua tuanaʻi. Ina ia ausia le maualuga o le teuteuina, e manaomia e le fale ni fale mo le taumalulu.

Pink pink hydrangea fugalaau

Pink Pink

O lenei ituaiga o meaʻai faʻapipiʻi ma le malosi e faʻafouina ai. Afai e te faʻaleagaina faʻanatura i luga o fugalaau, o le a mafai ona toe faʻaleleia. I lenei tulaga, e manaʻomia le suʻeina pea o le suavai, talu ai o loʻo aʻafia le eleele i aʻa. O se faʻamatalaga lelei o le eseese o lona puipuiga i le mimita o le taavale. O le mea lea, ua ola lelei le laau i luga o le auala e lata ane i le aai.

O le laau e faʻasaʻo lelei le vaitau malulu, o lea i le fale e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, e le fiafia le hydrangea i le matagi, e tatau ona tupu saʻo i le la.

E taua! Fautuaina mo le totoina o se laau e pei o le paluka (hydrangea) (totoina ma tausia i le malae vaalele o le a sili ona aoga i le tali sao o le eleele) o le eletise palapala e talafeagai.

Vanisa goto

Aisea ua taua ai lenei ituaiga auala? E mafai ona faaliliuina moni e pei o le "vanilla frost." Faʻavae i luga o le igoa, e manino lava o lenei ituaiga o loʻo i ai le malosi o le aisa. E mafai ona tatalia le vevela e oo i le -40 tikeri. O le mea lea, o fale mo le taumalulu e le manaʻomia. E tusa lava pe malogo nisi lala, o le fugalaau o le a vave ona toe faʻaleleia.

E i ai sona lalelei tele. O le maualuga o lenei ituaiga o hydrangea e mafai ona oʻo i le 2 m, ma i se taimi puupuu lava. Fuga e amata ia Iulai. Inflorescences e tutusa lava ma isi vaega o meaola: pyramidal i foliga, ma fugalaau e le mailoa. Ae o loʻo i ai la latou lanu matagofie. I luga o le tasi togavao e mafai ona lanu papaʻe ma mumu. I le aluga o taimi, e aliali mai i luga ia i latou se piniki piniki, ma i tafatafa o le iʻuga o le fugalaau, latou te liua se lanu ulaula. O le mea lea, e mafai ona e vaʻavaʻai i le tafaoga atoa o lanu o le hydrangea.

Tatala le afifi

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

E tatau ona ola le hydrangea i le eleele, ma tuʻuina atu se tali o le gaʻo pe pisia. O nisi ituaiga e pei o le eleele le mautonu, ae e le tele lava.

Polika laka piniki hydrangea

E tatau ona totoina Hydrangea i se nofoaga manaia, ae aunoa ma le susulu o le la. E le oti le laau pe afai oi ai i le la, ae o le a leiloa ona uiga teuteu. O ona fugalaau o le a avea ma mea laiti, ma o le a le toe faʻaleagaina ia mea. E le gata i lea, o le la e vave faʻapalapala le palapala, o lea e tatau ai ona faʻafeinu vai i taimi uma. Tuuina atu e faapea o le laau e fiafia i le susu, o le faʻaalia i le la e naʻo le aʻafiaga o le aʻafiaga.

O le totoina o le taimi o le tautotogo, ae afai na tupu muamua i totonu o se atigipusa, ona mafai lea ona e faʻatulagaina i le vaitau tuputupu aʻe.

E taua! I le lanu piniki, o aʻa i luga o le eleele, ma latou atinaʻe lautele. O le mea lea, e le tatau ona eli se lua tele, ae tatau ona lautele.

Faʻapenaina o vailaʻau piniki

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

O meaola uma o loʻo faʻaleleia e ala i tipi, tuʻuina ma fatu. Po le ituaiga o loʻo iloiloina i lenei tusiga e leai se faʻalavelave:

  1. Laʻau. O tumutumu laiti o se togavao e lua i le tolu laina o laulaau ua vavae ese mai le laau, ma totoe ai le 2-3 cm o se pusa taʻavale i lalo ifo. O le fasi pepa e faia i se tulaga e le mautonu. O le nonoa pito muamua e manaʻomia le fufulu ese o lau, i le malologa, tipi ese le afa. E matua fautuaina oe e tuʻu laulaau i tipi, ao latou faia le photosynthesis. Faatasi ai ma lenei auala, o le aa ola vave. E tatau foi ona e tipi le pito i luga o le au, ae o le mea lea e tatau ona e faia se tau saʻo. Le eleele leaga po o le oneone e sasaa atu i totonu o le atigipusa, ua tuu ifo i lalo le sulu 3 centimita iina. Ona tatau lea ona fufuluina i le vai ma ufitia i se mea. O le fagu o loʻo natia i totonu o se nofoaga e na o se vaega e tuʻuina atu ai le malamalama. A maeʻa, e mafai ona e totoina i se ipu tele.
  2. Tuʻu. O lenei metotia e sili ona lelei ona faia i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, aua e tatau ona mauaa le laau aʻo lei amata le malulu. E tatau ona eli se tamai pu, e oo i le 5 inisi le lautele, ma lalo ifo i le tausaga talu ai ma sola ese ma gaʻo ua le tatalaina. E tatau ona ufiufi ile eleele ma faʻapipiʻi. Ua faia lenei mea ina ia le tulai ai le laau. O le totoina o laau eletise tutotonu o le a manaomia ai le spud. I le tautoulu, o le a ia faʻatuina le aʻa. O lona uiga e mafai ona vavae ese lapalapa mai le matua matua ma totō ile eleele.
  3. O fatu. O le auala sili ona faigata. O fatu e i totonu o tamai atigipusa, lea e avea ma se tutusa o fua. Latou te manaʻomia ona totō i le taimi e tasi e foliga mai ai.

O le auala sili ona taatele o le faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.

Pink Hydrangea Tausiga

Tulaga faʻatau

O le faʻamaʻi o le vaega autu lea o le togafitiga o togalaau mai aso muamua talu ona totoina ile eleele. O laau taʻitasi e tatau ona maua le 20-25 lita o le vai. Aʻo leʻi faʻafefete tasi i le masina, e tatau ona tatala le palapala.

Laʻei pito sili

E fautuaina ia mulch le eleele e aloese ai mai le faʻamagoina mai aʻa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi le mutia, tila, laʻau lua-pala, ma faʻavao laupapa.

Hydrangea lanu piniki

O luga o laei e faia i le tautotogo, pe a oʻo i luga le maualuga o le vevela + 10 ° С. E vave ona tupu vave: i se vaitau e mafai ona latou ausia le afa mita. E fautuaina le faʻamaʻiina o le vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi. E faia i le auala lenei: 1 le sipuneti o le calcium nitrate ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai. Faatasi ai ma lenei paluga e tatau ona e faʻaleleia le laau.

Litter, superphosphate, urea ma le potassium nitrate o loʻo faʻaaogaina foi mo le faʻamalauina. Muamua, o le taimi o le fafagaina o le laau i vaiaso uma e lua, ona mafai lea ona faʻaititia le fugaga masani i le tasi i vaiaso uma seia oʻo i le faaiuga o Iulai.

Fugalaau Tausi

E taua tele le faʻamalosia lelei o le gaosia i le taimi o le fugalaau. I le taimi nei, e tatau ona faʻafefe le palapala ile vai vaivai. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina, a le o lea o le a lanu samasama, ma o le a maʻi le laau.

E taua! I le taimi o le taotoga, e le faalagolago tele le laau i le susu. Ua lava le i ai taimi e maua ai le hydrangea i le vai ina ia le mamae ai pupu.

Sauniga o le taumalulu

Mo le taumalulu, o le hydrangea e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o tubs ma tuʻuina atu i se potu malulu. Ae e le faʻaaoga lenei mea i ituaiga malulu.

O le mea lea, o le hydrangea lapopoa lanu moana o se mea matagofie lea e mafai ona tupu faʻatasi ma i se faʻatasi ma isi. E le faigata tele ona tausi ia te ia, e ui lava e matagofie lona matagofie.

Vitio