Fualaau aina

Faʻasoa mea lilo faalilolilo! E faʻafefea ona kuka le kuka faila faisua i totonu o se fagu?

Masalo o tagata uma e le faʻafefeteina le laʻau felafolafoaʻi suamalie ma leʻai. E mafai ona e kukaina lenei fualaau faisua i totonu o se apa vave ma vave, i ni nai minute. O lea ituaiga ipu e le gata e lelei ma manogi, ae aoga foi.

I se faaopoopoga, e masani lava ona mafai ona faʻavasega ituaiga uma o faʻaopoopoga o le a maua ai se "vevela" i le ipu atoa ma faia le tofo e le mafaagaloina. I la matou tusiga o le ae iloa ai mea lilo uma o le kukaina o lenei fualaau ola maloloina, pe faʻapefea ma pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ma pe faʻapefea ona faia ni ipu mai le manaia ma le lanu. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Le aoga ma le afaina o fualaau faisua

Faʻalogo: O le kukalaʻau, tusa lava pe fou pe lelei i le kiona, o loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma elemene ma, mulimuli ae le itiiti ifo, o loʻo tumau pea ona aoga aoga mo soʻo se ituaiga o gaioiga, e aʻafia ai le tino o le tagata, faʻapipiʻi i mea uma e tatau ai.

Le ituaiga saʻo o le malulu - o le mea e taʻua o le "teteʻi" e leisa, lea o le a le faʻaumatia ai a latou meatotinoo le mea lea, pe a filifilia le kalapu faisuala, e taua le gauai atu i le i ai i luga o le afifi o le mea e fetaui.

O fualaau faila ua kuka e aofia ai fualaʻau ma mea elemene nei:

  • vitamini o vaega e tolu i le taimi e tasi: A, B, C;
  • uʻamea;
  • magnesium;
  • calcium;
  • fulufulu.

O lea, e aofia ai le falalaʻau ma ipu mai lenei fualaau faisua i lana lisi, o se tagata e faʻaleleia le puipuiga, soifua maloloina o ponaivi ma nifo. Faʻaitiitia le leai o vitamini, aemaise lava vitamini C ma fesoasoani i le manaʻoga e faʻateʻa ese toxins ma toxins.

O lenei oloa e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tulaga o le enterocolitis ma le faʻaleagaina o le inumaga, gout, faʻafitauli i le thyroid gland, pe a maeʻa faʻataunuʻuga talu ai nei, faʻatasi ai ma allergies poʻo idiosyncrasy o lenei oloa.

Malosiaga tau eletise:

  1. Calorie - 120 kcal.
  2. Squirrels - 3 gr.
  3. Fat - 10 gr.
  4. Carbohydrates - 6 gr.

Eseesega i le kuka mai se ulu fou

O le eseesega autu i le sauniuniga o le faisualaisa tioisa o le le manaomia lea ona vela muamua i le vai suamalie mo ni nai minute e pei o le mataupu i le fou. E le tatau ona faʻaumatia - o vaega uma e tatau ona faʻaaogaina o fualaʻau mataisa e tatau ona vave tuʻuina i luga o se mea e faʻafefiloi i le suauu ma le kāpeti faʻamaʻalo, faʻaosoosoina ai.

O le isi eseʻesega e faʻatusatusa i se oloa fou - o le kāpeti malulu, e pei o se tulafono, e le manaʻomia ona vaevaeina ma nutimomoia, talu ai e masani ona faʻasua i se foliga ua maeʻa i nai mea laiti, lea e faigofie tele ma laveaʻi taimi i le umukuka.

E faʻafefea ona fuga suamalie?

O lena kapisi e kukaina i totonu o le pusa vave ma e fesuisuiaʻi ma manogi.

Manaoga Manaomia:

  • Faʻapipiʻiina faʻapipiʻi o le kululu faila po o soʻo se aofaiga manaʻomia o le oloa faʻamaʻa.
  • Suavai vevela po o le susuga - afa o le ipu po o sina mea itiiti.
  • Suauu o le suauu poo le olive - o se sipuni.
  • Titi, mea manogi - ia tofo.

Auala fai kuka:

  1. A aunoa ma le faʻasalaga e sasaa se vaega o le lanu malulu. kapisi i luga o se apa vevela vevela ma se vaega itiiti o le suauʻu vevela.
  2. Ina ia mautinoa o loʻo faʻapalapalaina le kapisi, e masani lava ona 5 minute e faʻatatau i le tele, ae manaʻomia ona faʻanofoina fualaau faisua mai lea taimi i lea taimi. Faaopopo nisi suauu pe a tatau ai.
  3. A uma ona mou atu le kapisi ma ua uma uma le aisa, faaopoopo le afa afa o vai vevela po o le susu, ma le masima ma mea manogi. Faʻafefiloi mea uma ma ufiufi ma se tapuni.
  4. Cook i lenei auala i le vevela vevela mo le 10-15 minute seia maeʻa.

E mafai faapefea ona e kuka?

O le fua masani mo le kalapu faisuala e mafai ona faʻaopoopoga i fesuiaiga eseese e ala i le faaopoopoina o nisi mea taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faaopoopo fuamoa ma aniani aniani, zucini ma pi.

I totonu o le fuamoa fuamoa

Mo le faia o le kulupe faila i le pata, e tatau ona e faʻafefiloi fuamoa e tolu na sasaina, se ipu o kulimi kirimoli, sina falaoamata ma se masima vailaʻau. I lenei paluga, o le paluga lea, faʻafefe le kapisi māsani i totonu o le apa ma faʻaauau pea ona toe faʻaleveleina ma sina pata laitiiti (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le kuka o le kalapu, e mafai ona e maua iinei). Aua le liligiina le vai po o le susu i totonu o le ipu..

O le isi filifiliga mo le kukaina i le paʻu - taʻavale le fualaau faisua i falaoa (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le fua mo le faisualaʻau falai i totonu o se pani i falaoa falaoa e mafai ona maua i lenei mea).

Komiti Faatino: Ina ia faʻamalieina le ipu, e mafai ona e faʻapipiʻi leisi lapisi sipisi ae leʻi fufulu, pe a uma ona faʻasusu i le pata.

Faatasi ai ma fuamoa

O le kapeti lanu malulu ma fuamoa o le a lelei tele le taeao, o le tele lava o meaʻai uma o le a faia ni nai minute. Muamua, o le fualaau faisua aisa e tatau ona faʻasaina i se laulau (7-10 minute). Pe a faʻaumatia le kapisi ma faʻamafanafana le falai i se mumu auro, e 2 fuamoa e tatau ona momomo i totonu, ma, ao faʻaosoosoina pea lava pea, faʻatalanoa le ipu seia oʻo ina liua le fuamoa i fasi fasi olati.

E mafai ona fufuluina le falaoamata faʻasusu i gutu mataʻitusi fou ma tautua i luga o le laulau.
Aoao atili e uiga i le falalaʻau i le fuamoa, falai i totonu o se pani e mafai ona maua iinei.
Matou te fautuaina le matamata i se vitio e uiga i le fuluina o le faisualaisa tioisa i fuamoa:

Ma le zucchini

O le faʻaopopoina o le zucini i le kapisi o le a avea ai se ipu sili ona lelei.lea ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻamamaina le suauʻu i totonu o se atigi pusa, faʻapipiʻi kāloti kuka ma aniani, faʻamaʻaʻaina lelei.
  2. Umu aniani ma kāloti e faʻalanu ai le lanu. kapisi, ona faʻauʻuina le tele o le sukcini.
  3. Sue ma ufiufi.
  4. Pe a sauni mea uma - faaopoopo le masima ma le faʻaoga, faʻafefiloi mea uma.
  5. Faʻaopopo le kulimi mumu po o le mayonnaise.
  6. A maeʻa ni nai minute, tape le vevela ma tuu le ipu ma tuʻu.
  7. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sasaa atu se fuamoa na taia i le kulimi kulimi i ni nai minute seʻia maeʻa.

Faʻamataʻu pi

E ala i le tapeina o le kapisi ma pi e mafai ona e fafagaina oe lava i se meaʻai fatu taumafa, lea e talafeagai mo i latou oe mulimuli i le ata. E le gata i lea, o lenei ipu e aoga tele mo tagata vaʻai ma fualaʻau.

I se vevela vevela vevela i le kāpuni tioisa, faʻafei atu pi pi, pe a tatau ai, sasaa i totonu o sina vai, pe a uma le 10 minute faʻapipiʻi tamato, mea manogi, masima ma faʻafefiloi seia faʻasua. O le fueina o greens fou pe a uma ona tape le afi.

Faʻasalaga filifiliga

O lenei ipu o loʻo i ai se 'oa sili ona lelei ma vevela ma vevela. Fugalaau fou pe mamago, tamato ma le kalaka o le a maua ai mea manogi, ma le suauʻu mūmū mūmū - o se mea faʻalelei faapitoa. O le kapisi ua maeʻa e mafai ona fufuluina i le kulimi kuka, ma tuʻu se fuamoa ua tipi kuka i se mataua o le mayonnaise i luga o le ipu. O se tuʻufaʻatasiga lelei o le a avea ma iʻa, moa, aano o manufasi poʻo manufasi.

Faaiuga

O le kukaina o le kulutalani tioanisa i totonu o se pani e le tele se taimi, ae o le a fiafia ia te oe i le manogi lelei ma saturate le tino atoa ma meaʻai, faaleleia o le soifua maloloina ma le maua o se lagona lelei, aua o le faʻaaogaina o le kukalaʻau, faatasi ai ma isi mea, faʻaitiitia ai le ono faʻalavelave.