Fualaau aina

"Tina a Tinamatua" po o le moni? Pe o tuputupu aʻe le susu mai le kāpeti - tatou te aʻoaʻoina!

O nisi tamaitai e le fiafia i le tele oo latou fatafata ma mananao e faateleina. Ae, e le o i latou uma taitoatasi o le a taumafai e taoto i luga o le laulau o taotoga ina ia mafai ai ona ausia le manaʻoga e ala i le faʻapipiʻiina o tui. Ona amata ai lea o le sailiga mo togafitiga faavavega a tagata, lea e maua mai ai e le maalili se foliga manaia ma faateleina ai le telē e le lua, pe tolu foi.

Muamua lava, e pei ona fai mai le tala a le pope, o nei suiga e mafai ona tuʻuina atu i kopa masani masani i le taumafataga. E moni ea lenei mea? Pe o tupu mai le kapeti, e pei ona fai mai o matou tinamatua? O se fualaau faisua o se tauva i se fomai tipitipi plastics?

O fea na sau ai lenei talitonuga?

Aiseā ua manatu ai o le kapeti e faʻatupulaia faavavega ai le paʻu mammary? Talu mai taimi anamua, na fautuaina e tinā ma tinamatua ia teineiti laiti e 'ai atili le kapeti, ma i le taimi o le pala, o le susu na tupu tele, matagofie ma vaivai.

Mo soʻo se faʻamaʻi o le fatafata, na faʻaaoga lelei ai e le au faataulaitu lau lau, ma ina ua toe foʻi le maʻi, na faapea mai le taunuuga: o le pusa e pei o se fou.

O le lauiloa o le laʻau susu na faʻapipiʻi i le fualaʻau faʻasalalau, ona oʻo mai ai lea o tala faʻasolopito e uiga i ona uiga e le masani ai. E mafai foi o le foliga mai o le talitonuga na aafia i le foliga ma le tele o le fualaau aina lava ia, ae le o lona tuufaatasiga.

E moni e fesoasoani le fualaau aina e faateleina le pusa?

Ina ia faalauteleina le fatafata, e tatau ona galue i luga o maso, ponaivi ma mea fesootai. O le fale mo le isi ma le lona tolu, e pei ona e iloa, protein. BJU ma kalo calorie:

  • paletini - 1.8;
  • gaʻo - 0.1;
  • carbohydrates - 4.7;
  • Calorie - 27 kcal.

O le fesili e tulaʻi mai, o le a le tele e tatau ona 'ai e se tasi lenei fualaau fualaau taumafa ina ia mafai ai ona fausia se sili atu o le musculature, ona o a elemene o le a fausia ai le ponaivi i le tele o fiber ma le tele o fiva i le taumafataga?

Ioe, O le kapisi e aofia ai le tele o vitamini, elemene elemene, e faʻamalosia ai le metabolism, faʻamalosi ai le loto, aveesea ai salts mai fatuga ma sooga. Ae ia faateleina le pulou i le 'aina o le kapisi ma "ipu", e tusa lava pe o tatou talanoa e uiga i se tagata ei lalo ifo o le 25 tausaga le matua, pe a le o tapuniina laufanua tuputupu ae - e le masalomia.

E mafai ona faʻaosofia le tuputupu ae o le mammary glands?

O le telē o le fatafata o le fafine na faʻataʻoto faʻatasi. Afai o le tinā, tinamatua, tinamatua o lona talavou, sa i ai se tamai fatafata, e le mafai e se tasi ona faʻamoemoe o le a faʻailoa le faʻailoga i le fa o augatupulaga i le kapisi o le a tupu se vavega.

Kapisi o se gaosiga taugofie ma e le taugofie lea ei ai le tele o mea aoga mo le tino o le tino. E suamalie i le fugalaau fou, tipi, tipi, ma le tusitusi. Ae paga lea kapisi e le o aofia ai mea e mafai ona aʻafia ai le faateleina o le susu, e taua:

  • faateleina le tafe o le toto i le paʻu mammary;
  • faamalosia le galueaina o ovaries;
  • siitia le faateleina o le gaʻo o le tino.

E le gata i lea, o mea o loʻo i totonu o le gaʻo eletise eletise e faʻasaʻo ai le faʻaopoopoina o gaʻo gaʻo i totonu o le tino atoa ma mamanu mammary aemaise lava.

O suʻesuʻega faʻapitoa faʻatekinisi e leʻi faʻamaonia ai le sootaga i le va o le 'ai tele o kapisi ma le tuputupu ae o lau o mammary.

E faʻapefea ona aʻafia e le laau le manogi?

Ae aua e te faʻavaivai ma vavae ese le kāpeti, lea e le fetaui ma faʻamoemoe, mai le taumafataga. E mafai ona ia maua ni faʻamanuiaga sili i le susu, ae i tulaga o lona toe faʻaleleia ma le puipuiga mai faʻamaʻi tuga, ae le o le tuputupu ae.

O ituaiga uma o kapisi e aofia ai mea nei e aoga mo le susu o le fafine.:

  1. vitamini C ma le E, lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma lagolagoina ai hormones masani a le tino fafine;
  2. Vitamins PP ma le B, o loʻo faʻamauina ai le paʻu i le leo, faʻagesegese le suiga o tausaga ma faʻatonutonu ai le metabolism;
  3. vitamini U, lea e faaosofia ai le tuputupu ae o le toto ma le faafouga;
  4. fiber, lea e vave faʻateleina ai le soloʻesea o toxins mai le tino ma faʻasolosolo ai le fatuina o kume ma tumutumu o susu.

O le mea lea, o le aoga aoga o le kapeti i luga o le lelei o tisipese o mamanu mammary o loo i ai pea iina.

O le kukalalaʻau ma le broccoli ua manatu e sili ona lelei i tulaga o le soifua maloloina i luga ole susu. O loʻo aofia ai le maualuga o le faʻamaualuga o vailaʻau anticancer, ma, i le ala, o lenei mea moni ua faʻamaonia e le saienisi ma faʻafeiloaia atoa le puipuiga o mastopathy ma faʻamaʻi o le mafaufau.

E faʻafefea ona 'ai se fualaau faisua e lelei mo se fafine?

Kapisi e taofia ona meatotino pe a maeʻa togafitiga vevelao le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma ni tapulaa, e tusa ai ma mea e patino i le tagata lava ia ma mea e fiafia i ai, o le a aumaia ai le manuia i soo se mataupu.

  1. Paʻu paepae ma le lanu mumu faaaogaina i so o se foliga masani:

    • fou - na o oe poo le avea o se vaega o salamamamama, e aofia ai le suauu olive ma le sua o le tipolo;
    • i le uʻu - faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le patate tumato, teriyaki sauce poʻo soya sauce;
    • i le ulaula - faatasi ai ma kāloti, lingonberries ma cranberries;
    • marinated - i soʻo se faʻaopoopoga.
  2. Lafailaʻau ma le broccoli E le o faʻaumatia, o lea la e muamua suʻi pe kuka.

    O le kukalalaʻau ma le broccoli e lelei ile anufe e lelei i foliga o se falaoa itu, fuālaʻau mama, i totonu o se pusa, i foliga o fritters ma cutlets.
  3. Pupu mai Brussels e manaʻomia foʻi togafitiga faʻamafanafana, ma e masani ona faʻaauau i luga o le laulau atoa pe tipi i ni vaeluaga. E sili atu le manaia i le kuka.
  4. Kohlrabi E mafai foʻi ona e 'ai ma tumutumu, pe afai e te iloa mealilo o le kukaina o ipu mai ai. E faʻaaoga i meaai ma fou ma mata.
  5. Chinese cabbage - O le sili ona vaivai o ituaiga uma o kāpeti, e lelei tele mo salakeke, e faʻapea foi mai le mea latou te saunia ai le kimchi, o se ipu ua lisiina aloaia e avea ma meaai maloloina i le lalolagi.

Faaiuga

Mai i le vaaiga o le aʻafiaga o le tino ma le faʻatinoga o le tino o le faʻateleina o le susu, e leai se mea i le kapisi e mafai ona faʻatupulaʻia saʻo le vevela. Ae ui i lea, o le kapisi e sili atu le maloloina o le susu ma, o le mea lea, e mafai ai, e puipuia ai le atinaʻeina o mastopathy ma tumutumu, e faʻamalosia le faʻamaloloina o le tino atoa. E tusa lava pe le o faateleina le aisa, o le a fiafia foi tamaitai i lenei aafiaga.