Maota, fale mautotogi

O tulafono faavae mo le totoina ma le vaaia o vervaina ma ata

Verbena - o se laau e lauiloa i le salafa o le lalolagi. O lenei tusiga o le a aoga i na fugalaau fugalaau oe na filifili e teuteuina fugalaau o le verbena ma a latou togalaau poʻo togalaau i totonu o le fale.

O le ae iloa pe faʻapefea ma le taimi e totoina ai laau ma pe faapefea ona tilotilo fugalaau vervaina i le ata. I totonu foi o la tatou tusiga o le a tatou taʻu atu ia te oe le auala e ola ai se laau i le malae vaalele ma i le fale, pe faapefea ona tausia le lauolaola matagofie ma le lalelei o le verbena.

E faʻapefea ma o afea e toto ai laau?

O se tasi o auala sili ona taatele o le faafaileleina o le verbena o le luluina o fatu ma le faamoemoe o le totoina o laau. O le taimi aupito sili o le ogatotonu - o le faaiuga o Mati. Afai o lūlū fatu muamua, ona manaʻomia ai lea e moli laʻititi se malamalama faaopoopo.

E mafai e le Verbena ona faʻalauteleina e ala i le totōina o ia lava, ae o le auala lea e le mafai ai ona pulea le eseesega o le vavalalata o le laau. E sili atu ona lelei le faʻatau o fatu ile faleoloa faapitoa poo le faʻapalepale ma faʻaputuina oe lava i fugalaau ua uma ona mou atu, ae i lenei tulaga o le a tumau pea le matala o le fesili o le faʻasaoina o uiga eseese. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e aveese ai ma le faaeteete pusa o fatu o le verbena, faamamago ma lulu ese fatu mai totonu ia i latou. O togafitiga uma e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aua neʻi galo se fatu e papaʻu.

O le algorithm o le gaioiga i le totoina o fatu o le verbena i luga o fatu laau e pei ona taua i lalo:

  1. O fualaau Verbena e tuʻuina i luga o se ie susu poʻo le cotton pad, tuʻu i totonu o se pusa paʻu po o se pusa palasitika, ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa i totonu o le pusaaisa mo le 4 i le 5 aso. Po o, ao le i luluina, e mafai ona susunuina fatu mo le tele o itula ile tuputupu ae ma le aʻafiaga o aʻafiaga (mo se faataitaiga, Appin).
  2. Saunia le sui: e tatau ona tatala, malamalama ma manava. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau se eleele lautele i le faleoloa ma faʻaopopo le oneone ma le vermiculite i ai. E mafai foi ona e saunia se faʻafefiloi o lou eleele: laufanua oneone, oneone ma le peʻa e faʻafefiloi i tutusa tutusa. O le a le sili atu le manaia le togafitia o le eleele i se maliega poʻo se metotia faʻavave.
  3. Saunia se pusa mo le luluina o fatu. O le tane e tatau ona i ai alavai.
  4. O le pito i lalo o le atigipusa ua tumu i le ele, ma saunia le palapala.
  5. O le meaʻai ao le i lūlūina e tatau ona faʻaleleia lelei ile pulumu.
  6. O togafitiga e togafitia lelei e tufatufa atu i le pito i luga o palapala. Aua le fufuluina i latou i le eleele!
  7. O le pito i luga o le meaʻai o loʻo toe faʻamamaina.
  8. E mafai ona tapunia le gafatia i ata tifaga poʻo tioata e fai ai ni lauʻeleʻele.
  9. Ua siitia atu Tara i se nofoaga lelei ma mafanafana (e le o lalo ifo o le 25C).
  10. O aso uma lava, "greenhouse" e tatau ona tatalaina mo le ea.
  11. E mafai ona aveese faʻamaʻi pe a maeʻa le faʻavaeina o fatu i le aso 15 - 20 aso.
  12. E tatau ona faʻafefeteina faʻalemu le palapala ile pamu moli, ma puipuia mai le mago.
  13. A maeʻa le 4 i le 5 gaʻo moni i luga o fualaau (8 i le 10 cm), e totoina ai laau: faʻapipiʻi mea totō taʻitasi i totonu o se ipu e ese mai, aʻo faʻapipiʻi le aʻa mo lona lumanaʻi ma le pito i luga mo le oso mai o itu o le itu.
  14. O le tamaʻi fana e tanu i totonu o le meaʻai (o lona fatuga e tutusa ma le lūlūina) i le laʻau cotyledon.
  15. E tafe vai taʻitasi i tafatafa o le fagu ma ua fuafuaina i se nofoaga tumau seʻiloga ua totōina ile eleele.
  16. A maeʻa le 14 - 15 aso, e mafai ona fafaga faʻamaʻi i fugalaʻau faʻatasi ai ma le maualuga o le kulimi.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻapefea ona totoina fatu o le verbena i luga o fatu laau:

Faʻatoʻaga i fafo

E totoina le Verbena i totonu o laufanua laufanua.

Filifiliga eseese

Mo le totōina i le togalaau fugalaau e talafeagai ituaiga vao o vervain:

  1. Verbena hybrid (Piches and Cream, Adonis Mango, Blue po).
  2. Lemon Verbena
  3. Kanata.
  4. Buenos Airesca, ma isi.

O nei ituaiga o laau e faʻasaina laau, o lona maualuga e ese mai le 20 cm i le 1 mita, e fuafua i le eseesega. O fugalaau lanu eseese o verbena e teuteuina ma le matagofie ia tuaoi, o fugalaau ma rabatki i luga o le fanua.

Taimi

O le totoina o laau o le vervain i nofoaga tatala e tatau ona avea ma taimi o le taufaamatau o le kiona o le tautotogo e mou atu. I le avea ai o se tulafono, o le amataga poʻo le afa lona lua o Me (faʻalagolago i le latitude).

E faapefea ona saunia le palapala?

  1. Mo le vervain i luga o le fasi fanua o le a fetaui lelei lelei, nofoaga mafanafana, puipuia mai faʻataʻitaʻiga.
  2. E le gata i lea, o lenei nofoaga e le tatau ona i ai i eleele maualalo, e pei ona i ai i se tulaga faapea o le ai ai se tulaga lamatia o le tumau faifaipea o le susu.
  3. O le fanua e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa, ua lava lea e aumai ai sina humus ma le peat ae leʻi totoina le verbena i luga o le saite. I le tulaga e mamafa ma malulu le lalolagi, e mafai ona e eli i le oneone.

Sauniuniga

O fualaau e le manaʻomia ai se sauniuniga muamua mo le totoina ile laufanua. Ae o le au faifaatoaga ua fautuaina e fautuaina muamua le faamalosi o laau: e manaomia ona ave i le ea mo ni nai minute muamua, ia aumaia le taimi e nofo ai i le tele o itula.

Faatonuga

  1. I le nofoaga ua saunia, o le vaieli e eli i se mamao e 20 - 25 cm mai le tasi.
  2. O loʻo faʻapipiʻi le faʻaputu vai i lalo ole taʻitasi (piliki piliki, iliili, ma isi).
  3. I totoa taʻitasi e maua ai le lita 0.5 lita.
  4. A maeʻa ona susu le susu, o le a tuʻuina mai i totonu o le nofoa taʻitasi se meaʻai, muamua na aumai mai le ulo ma se paʻu oneone.
  5. O le mea e tupu mai ai ua ufitia i le eleele.
  6. O le fatugaina o lo o siʻosiʻuina e lima e sili atu ona lelei.
  7. Mai i luga o le laau e tatau ona mulimulitaʻi ma lau lau, moa, ma isi.

Faʻaleleia o fale

Sorta

Mo le galue i totonu o ipu, vases, pusa ampelnye ituaiga o laau e lelei:

  1. Mafaufauga.
  2. Tiara Red Impr.
  3. Lenai Candy Kay.
  4. Moon River.
  5. Mammut.
  6. Mistm ma isi.

O la latou ata autu o fugalaau fetolofi, o lona uumi e mafai ona oʻo atu i le 60 cm. Paʻu maʻau, ufiufi i laʻau o le tele o lanu ma lanu, foliga matagofie i luga o balconies i ipu pipi poʻo ipu.

Taimi

O le taimi sili mo le totoina o vervain i totonu o se ulo o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me.

Soo

O le palapala e tatau ona faʻaleleia ma vaʻaia vai: E faʻafefiloi le eleele togalaau ma le peat poʻo le vermiculite (perlite). E mafai ona e faʻatau eleele ua saunia i totonu o se faleoloa faapitoa. Ia mautinoa i totonu o le ulo e tatau ona avea ma se alavai, lea e mafai ona aofia ai le faalauteleina o le omea, piliki gau, pebbles o le vaitafe, ma isi.

Manaomia o le meaʻai

I totonu o le tane e tatau ona i ai ni alavai e le mafai ai ona susu mai le susu i lalo. O le ipu e tatau ona vateatea, ae le tele tele, a leai o le a fausia e le laau le aʻa, ae le o le pulupulu.

O le tele o taimi, o ituaiga ampella e tutupu i totonu o ipu ma vases, o lona uiga e tatau ona e mafaufau mamao e uiga i le faʻaoga.

Aveese

Ina ia mafai ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma le faigofie ia laau toto mai le tane taʻavale faatasi ai ma le paʻu eleele, e sili atu le aua le faʻafefeina le laau toto mo ni nai aso, ma e tatau ona lelei le suamalie ile eleele aʻo lei totoina.

Faatonuga

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: gafatia, lauʻeleʻele, faʻalauteleina o le oneone, meaʻai, faʻafeinu.
  2. O le pito i lalo o le ulo e tumu i le faʻavaivai.
  3. O le isi laulau o le eleele, e tatau ona faʻatumu, sina mea e te leʻi oʻo atu i pito o le ulo (o le a sili atu ona faigofie le inu o le laau).
  4. E faia i totonu o le eleele ni vine i totonu, o ia taʻitasi ua tuʻuina faatasi ma se paʻu eleele. Ina ia fausia se laʻau matagofie, e fautuaina e totoina ni lala totō i totonu o le ipu e tasi. O latou numera e faalagolago i le tele o ipu.
  5. O le lalolagi o lo o siomia ai fatuga taitasi e tosoina malie.
  6. O le eleele e tatau ona faʻafeinu lelei i tafatafa o le pito o le ulo.

E faapefea ona tausia se fugalaau matagofie?

I le avanoa tatala

  • Faʻasa

    E ui lava o le fugalaau e mafai ona faʻafefeina le lamala, e sili atu le le faʻaosoosoina. O le mamanu aupito sili ona lelei o le faʻaleleia o le fausaga e tasi i le 2 i le 3 aso, e fuafua i tulaga tau. O le taimi muamua pe a uma ona totōina, e mafai ona faʻateleina le taimi o le fausiaina seia oʻo i le taimi e talia lelei ai fualaau.

  • Tatalo.

    Mo le atinaeina atoatoa o le verbena e manaʻomia le ea i le aʻa. Ina ia mautinoa o lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le eleele i luga o le laau, aveeseina vao.

  • Laʻei pito sili.

    Mo le vaitau atoa, o le laei pito i luga e tatau ona faia i le 3 taimi: o le muamua - 2 vaiaso talu ona toto i le laufanua lauʻeleʻele, le lua - i le taimi o le seleselega, le lona tolu - i le taimi o le fugalaau galue. O le taimi muamua e faʻamaʻaina ai le fale ma faʻamaʻi faʻasamaʻi, o le lona lua ma le tolu - fugalaʻau, lea e aofia ai le potassium, fualaʻau, manganese. E mafai ona e fafagaina le fugalaʻau ma le faʻamaʻi.

  • Vaomatua.

    O le faia o se foliga teuteu o le togavao e tatau ona teuteu le faiga o mea: e aveeseina inflorescences ua maeʻa ma se kuata o le fana, ma ave i ai.

Maota

O le tausia o se verbena, totoina i totonu o se ulo, e le faapitoa le ese mai le tausia o se laau toto i le laufanua.

  1. E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, ae masani ai: taimi fautuaina - pe a mavae le 2 aso ile tolu.
  2. Verbena e le manaʻomia ona sosoloina, ae o le a le sili atu le manaia i le faʻapalaina. O le polokalame talosaga mo le faʻamalosiina e foliga tutusa ma le polokalame mo le tausiga o vervain, totoina i fanua tatala.
  3. E tatau foi ona e vavaeina fualaau totogo e faaosofia ai isi gaioiga galue.

Ata

O le a e vaʻaia pe faʻapefea ona foliga fugalaau fugalaau:




Faamai ma faafitauli

I le tulaga aoao, o le laau e matua puipuia lava mai faamai ma osofaiga o meaola faalafua. Ae afai o le tausiga o le laau o le a faia le saʻo, ona tulai mai ai lea o ni faafitauli.

I le tulaga o le tele o le suāsusu, atonu e pala pe faʻaleagaina foi le faʻamaʻi e pei o le powdery mildew, blackleg.

O le faʻaolaina o le fugalaau o le a faigata:

  1. toe fetuunai le mamanu o le suavai;
  2. faʻafeiloaʻi, faʻaleleia le tuufaatasiga o le eleele;
  3. faagasolo le maliega.

Po o le a le fuga le laau ... Atonu o le nofoaga na filifilia sese, talu ai e fiafia tele le vevela i le la ma e manaʻomia tele.

Soo se fai togalaau e mafai ona fautuaina lenei laau le lelei mo le tuputupu ae i luga o le fanua. O le a fiafia i le fugalaau susulu i le gasologa o le vaitau, e aunoa ma le manaʻomia o le tele o taumafaiga e tausia o ia.