Fualaau aina

Faʻafefea ona fusi saʻo tomato i totonu o se kati: mea lelei, metotia, meafaitino, ata

Mo le totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele sili ona fetaui ma tamato o ituaiga uumi, e iloga ona fua tele. I lālā e le faʻamavaeina i lalo o le mamafa o fuamato mama, e tatau ona nonoa.

O le fesili pe faʻapefea ona nonoa faʻatoʻatoʻa i totonu o le kiona, ia fesili uma i le fai togalaau. E tele auala e faʻapipiʻiina ai le fesoʻotaʻiga o laʻau ma lala, e mafai e tagata taʻitasi fai vine ona filifili mea e sili ona talafeagai.

Talosaga: aisea e tatau ai

O lea, seʻi o tatou taumafai e iloa le auala e nonoa ai tamato i totonu o le kati. O le faapipiiina o tomato o se faiga faigofie, lea e aofia ai le faʻapipiʻiina o siama ma lala i le lagolago e faʻaaoga ai maea, fasi ie, paʻu palama ma isi mea. O le ufiufi e faia i le taimi lava e uma ai le pine ma le faia o fualaau aina ovaries.. A tupu le tuputupu ae o le laau, o le a toe faia le faiga. E naʻo nisi ituaiga o laau e maualalo ai vavao faʻatapulaʻa e le manaʻomia ona faʻatofuina.

E manaʻomia ona nonoa faʻamau i luga o fua o le laau, ae o lala foi ma fua. I nisi tulaga, ia faatulaga i ni mea se lua pe tolu. E le mafai ona nonoa ni nonoa, e tosina ai laau totoa i le lagolago. Afai e talafeagai, e mafai ona aveese le mauga ma nonoa le ala poʻo le paranesi i se isi nofoaga.

O faʻamanuiaga o leoleo lelei

O le pusa saʻo o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele e maua ai le tele o aoga i laau totő, ma aʻafia foi i le taunuuga:

  • Tomatoes e le mafai ona faapaleni le susu i luga o atigi ma lau. E mafai ona faʻamamaina i luga o le aʻa faʻamalosi laau totō, lea o le a fesoasoani e aloese mai le pala ma faʻamaʻi;
  • O le faapipiiina o tamato e sili atu ona faigofie ona aoina, e le afaina ai i latou i le tuai ma e le avea ma vete mo slugs;
  • O lala vaivai e le motusia e tusa lava pe tele fualaau aina;
  • A maua le tele o malamalama ma le ea pe a totoina laau, lea e faatelevaveina ai le mama o tamato;
  • Tausia faigofie mo tamato: veleina, faʻamaʻi, pasynkovanie, ma isi.

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻai i tamato i totonu o le fale faʻamalama:

Le mea e faʻaaoga mo le faʻapipiʻi

Lii maumaututu O vao Tomato e mafai ona i ai faatasi ma le fesoasoani o lagolago ma se pusa. I le matafaioi a le vaega mulimuli e mafai ona avea ma fasi pepa lanu mūmū, tipi tipolo po o totini.

A maeʻa le seleselega, e mafai ona fufulu fasi pepa, faʻamamaina ma tuʻu ai mo le faʻaaoga i le tausaga a sau. Mo le nonoa, aua le faʻaogaina se manoa miti, filo, laʻau fagota, uaea ma isi mea lamolemole ma le mama e mafai ona vavae pe talepe lala.

O meafaigaluega faʻapitoa e fai ma mea faʻapipiʻi ma mea e tipi ai, e pei o se pupu vine totō ma se mea faʻapipiʻi, e matua faigofie lava. Faatasi ai ma lenei masini e mafai ai ona e vave faʻapipiʻiina lelei lala i le maualuga o loʻo manaʻomia. E faigofie ona aveese le lipine ma e le afaina ai laau. O le totini faʻatasi ma le lipine e sili ona aoga pe a faʻapipiʻi tamato maualuga i le taʻavale.

Filifiliga faigofie ma taugofie - palama palasitika, faʻapipiʻiina i le tasi lima o le gaioiga.

Latou te le malepe, mafai ona tatalia soʻo se mamafa, faigofie ona mama ma e mafai ona faʻaaoga mo ni nai tausaga i se laina. O ata e eseese tele, e mafai ona faʻaputuina e pei o sela ma lala ma fua.

Filifili avanoa

O lea, o le a le auala e totō ai tamato i totonu o le fale koli? E tele nisi. O le filifiliga o le faʻalagolago e faʻalagolago i le ituaiga, maualuga o le vao, fua, ituaiga greenhouse ma isi nuances.

E tatau ona e mafaufau e uiga i le faapipiiina o le elemene aʻo le i totoina fatu, o le a faafaigofie ai le tausiga o tamato ma fesoasoani e aloese mai le faaleagaina o aʻa ma fatu.

  • Talosaga i le lagolago a le tagata lava ia;
    E fetaui lelei mo greenhouses film, greenhouses. O pou uʻamea, uʻamea po o palasitika paipa, o laau mafiafia e faʻaaogaina e fai ma lagolago.

    E faʻatulagaina faʻatasi ma laau taʻitasi, o le maualuga e tatau ona fetaui ma le tuputupu ae o se matua matua. O se fasi ie e afifiina i luga o le au ma faʻapipiʻi i luga o le lagolago.

    O lenei metotia o le faʻapipiʻi lelei e lelei mo tamato, e fai ai se laʻau faʻatapulaʻa pe laʻititi. O faʻataʻitaʻiga sili e mafai ona pa'ū faʻatasi ma le lagolago.
  • Fausiaina o le fausaga o le Wiremu;
    E fetaui lelei mo vaʻavaʻai faʻatasi ma se tele o fua. O le manoa uʻamea o loʻo fusi faataamilo i le laau i le foliga o se lapoʻa lautele ma e itiiti lava ona eli i totonu o le eleele. E faigofie ona faʻapipiʻi i sea ituaiga lagolago e le gata o aʻa, ae o paʻu mamafa foi ma fua.

    Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamavae le faʻailoga ma siitia atu i se isi nofoaga. Naʻo lona toe foʻi mai o le faigata o le fuaina o fua.

  • Laina laina;
    Se filifiliga faigofie ma le tamaoaiga, talafeagai mo le tuputupu ae o se tele o vao. O loʻo faʻatūina le masini i le taimi lava e uma ai le fausiaina o le lauʻeleʻele.

    O paipa paipa e tulia i itu uma e lua o le tulimanu, ma ua tosoina se maea i luga o latou, e taamilo i luga o le laina.

    O paʻu e pipii i le maea i le tutusa tutusa mai le tasi. O lenei metotia e itiiti ifo - e le fetaui lelei mo vao tetele i vao mamafa.

  • Trellis mauga;
    E masani ona faʻaaogaina i totonu o greenhouses e faia i le polycarbonate, e talafeagai mo le teuina o le maualuga-gaosia o ituaiga eseese. I le va o poutu uʻamea ua faʻapipiʻi i le pito i lalo o le greenhouse, ua faʻamau ai maea i 30 cm uma, e fai ai se manoa malo. O vao Tomato e mafai ona nonoa pe nonoa i palama palasitika, ma mafai ona faʻapipiʻiina e ala i le faʻaogaina o 'ie i totonu o le upega.

    I luga o le auala e faigofie ai ona faʻafefe le vavalaʻau i fualaau aina. Nai lo le fausia o faʻailoga, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea e faia i luga o laupapa poʻo palasitika. O le fausaga e tatau ona faʻamau mausali ina ia le pa'ū i lalo o le mamafa o le vao.

  • Faʻasologa;
    Filifiliga faigofie mo taʻamilosaga taʻitasi tausaga. E fetaui lelei mo ituaiga uʻamea ma le itu e fufulu. O se maea e faʻapipiʻi i le taualuga o le fale lauʻeleʻele e faʻapitoa i tafatafa o laau taʻitasi.

    O lenei filifiliga e mafai ona tatalia e oo lava i fuifui sili ona mamafa, o le lagolago e le paʻu pe pau. Ina ia le manua le lala, o le maea lagolago e tatau ona lautele, mama ma malosi.
  • Faaputuga fafie;
    Nai lo o se solo i le va o poutu, e mafai ona e faʻaosoina se uamea poʻo se palasitika. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se fesoʻotaiga i sela tele. I luga o lenei mea o loʻo faʻapipiʻi ai maʻau ma lala o tamato. A o tuputupu ae laau, e mafai ona tatala ma toe faatulaga i se tulaga fou, sili atu ona talafeagai.

Ina ia filifilia le auala talafeagai e teu ai, e tatau ona e taumafai i nisi o filifiliga. Fausiaina o tupe o le a sili atu le tau, ae o le a latou galulue mo le tele o tausaga e aunoa ma le manaʻomia o masini faaopoopo.

E le gata o tamato, ae o kukama foi, eggplants maualuluga ma isi laau tetele e mafai ona faapipii i na lagolago.

Telefoni mo taimi le tumau lelei mo le faʻatupulaia o le faʻaosoosoina ma suiga faifaipea o fualaʻau fualaʻau i totonu o le kiona.