Laʻau

Paʻu paleni chrysalidocarpus - tausiga ile fale

O le igoa latina Latina o lenei laau ua lauiloa, e masani ona iloa e tagata e fiafia i meaola. Areca chrysalidocarpus, po o le pama, o se laau lea e fiafia i ai ona o le le lelei ma foliga vaaia.

O le pama e lelei tele mo le faʻaogaina o fanua o se potu ofisa poʻo le tupu aʻe o se fale. E mafai e le laau ona faʻamago lelei le mago i totonu o se fale mautotogi, e le mafatia i suiga o le vevela, e le manaʻomia se tele o le malamalama. I se tulaga lautele, o se fale toetoe lava a atoatoa e fatuina ai se fale matagofie o le taele o le vevela.

Manatu lauiloa

O le alofilima o chrysalidocarpus e le o iai se ogalaau e tasi, e pei o le alofilima masani e masani i tagata uma. Nai lo lena, o loʻo i ai se vaomatua o laulaʻau lanumeamata o lau. E tusa ai ma tulafono, e le mafai ona taua lenei laau o le pama - o laulaau e lanu, matagofie, e tutusa ma laau o pama, o loʻo avea ai ma vao mafiafia. O le mea lea, o le igoa lenei o le laau o le "lau pama."

O lenei laau e masani ai le toatele, o le pama ua leva ona maua aʻa i fale ma fale ma nofoaga lautele

Muamua mai Madagascar, e tupu aʻe i vaʻaiga o Asia ma Oseania. E masani lava ona tuputupu ae Palamalca chrysalidocarpus i le fale. O kopi o potu, e tusa lava pe sili atu le tausiga, o le a le oʻo lava i le maualuga o latou tagata masani, e oʻo i le 6 mita i tulaga masani. Ae ui i lea, o totonu o meaola e mafai ona ola e oʻo i le 2 mita le maualuga, e faʻafiafiaina ai mata i laʻau vavalalata vavalalata vavalalata.

Ae o fugalaau o chrysalidocarpus, i totonu o le fale o le fale e seasea fuga, pe afai e tupu lenei mea, o panicles o se ituaiga o ituaiga o meaola e faia i totonu o laʻau, o le palotaina o le tagata lava ia iina, e fua mai ai fatu. O nei fualaau oona, e mafai ona mafua ai le maʻi o le manava pe a 'aina.

O le vaaiga a Areca e uiga i chrysanthemum e talitutusa ma lau: e tutusa lava le susulu, e masani ona lanumeamata, ma le malosi tele o laulaau

Faatasi ai ma ituaiga lauiloa i totonu o le vaomatua, e tolu mea autu:

  • Chrysalidocarpus yellowish (Chrysalidocarpus lutescens) - o lenei laau toto e manaia i le lanu o laʻau ma petioles-lanumeamata-samasama. O lapoa e lapoa, e mafai ona ola e oʻo i le 2 mita le uumi ma se lautele e oʻo i le 60 cm. I totonu o le fatu o le inflorescence, pe a tupu aʻe, o le pulumu e faia i fuga lanu samasama;

O lenei laau ua fafagaina i fale tausimai mo le faatauina atu.

  • Chrysalidocarpus madagascar (Chrysalidocarpus madagascariensis) - o lenei meaola e sili atu ona tutusa ma le pama masani nai lo isi. O loʻo i ai se ogalaau e latalata ile pito i lalo. O laulaau e tele lanu lanumeamata, paʻu;

O le maualuga o le toto e mafai ona i ai i tulaga masani e oo i le 9 m

  • Chrysalidocarpus lutescens, poʻo le chrysalidocarpus Lutescens - o le pama e tupu i totonu o se lala vao e aunoa ma se ogalaau. O petilesi uumi ma laulaau, e oo lava i le fale, e ola ile tasi ma le afa mita, i se tulaga aoao, e mafai e le laau ona alu i le taualuga. O lenei laʻau o nisi taimi e taʻua o le chrysalidocarpus samasama mo sina lanu samasama o lau.

Tuputupuina chrysalidocarpus mai fatu

Areca pama - tausiga o le fale ma le faʻaleleia

O loʻo i ai se auala e ola ai laau mai aʻa. O loʻo faia i tafatafa o le aʻa, e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia e ala i le gafa. Ae ui i lea, o loʻo i ai se filifiliga e sili atu ona manaia, aua o le chrysalidocarpus lutescens e mafai ona tupu mai fatu.

Taua! O le malamalama e taua tele mo le faʻamaina o fatu ma le totoina o fatu, o le mea lea o le luluina e faia pe a lava aso o le ao.

Ina ia faia lenei mea, ave fatu ma fai lenei mea:

  1. Ua susunuina fatu mo ni nai aso i le vai mafanafana.
  2. Liligi le paluga o le oneone i totonu o papau paʻu, lūlū fatu i totonu o le palapala susu i le loloto o le 2 cm.
  3. E tatau ona iai ni lanu mo 3-4 masina, i taimi uma lava e tatau ona mafanafana le vevela o le ea, susu le eleele.
  4. Pe a aliali muamua laulaau muamua, e tatau ona totoina vine laiti i potopotoga lapoa ma le umi o le 10-12 cm. I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, o le a malosi le fatu, o le a amata ona tupu laulaau fou i fafo.

Aiga Tausi

Palm Hamedorea - tausiga ile

E le faigata le tausia lelei o lenei laau, ua lava lava le iloa o mea masani o le faʻatautaia o fale.

Malamalama

O le pama e faʻafefe lelei ai le la, e le gata i le vevela, ae sili atu ona lelei i le susulu o le la. Ae peitaʻi, afai e vevela tele, ona sili atu lea ona lelei le faʻavasegaina o le malulu i totonu o le potu, ma ia sili atu ona paolo le pale.

Chrysalidocarpus, tausi fale

E masani lava ona ave le laau mo le vaitau o le taumafanafana i le togalaau, tuu i luga o le auala, ona leai ai lea o ni faafitauli i le vevela malosi. I masina o le taumalulu, e masani lava ona toe faʻaleleia i le mea sili ona matagofie i totonu o le potu, i potu pouliuli, e mafai ona faʻaleleia le laulau mo le pusi agavale i le malamalama o le la.

Faʻasa

O le pama e valea, e ola lelei i se siosiomaga mafanafana, aua mai lea taimi i lea taimi e manaomia ai e le laau le susulu i le vai mafanafana. E mafai ona e faʻapipiʻi se fagu vai i autafa o le ulo. I le taumafanafana, e lelei le tali a le laau i le faʻaaogaina o laulaau i vai fou. Suavai le efuefu ma laʻau faaseʻe. I le taumalulu, o le aau e le talafeagai, ua lava lea e fufulu ai i taimi uma ia petioles ma laulau ma se pulu mama mama.

E tatau ona tele ma faʻateleina le faʻatau. Ae ui i lea, o ai e tatau ona faatagaina le eleele e faʻamago malie mai luga i le taumafanafana, i le taumalulu e tuʻu ai i le afa o le ulo. O le vevela o le vai e tatau ona i ai ni nai tikeri i luga o le vevela o le potu, e tatau ona tausia lelei.

Tulaga o le vevela

O le maualalo o le vevela mo pama - faʻatasi ma le 16, lalo e le mafai, talu ai o le a mamae le laau. I le taumafanafana, e mafai ona iai se fugalaau faʻatasi ma le 22-25.

Sola ma filifili

O le tausiga o chrysalidocarpus o le a faigofie pe afai e muai filifili le eleele lelei mo ia, ona faʻaaogaina lea o fugalaau i se taimi talafeagai. O laau pama e ola lelei i eleele lamolemole ma eleele lafulemu, o lea o le eleele mo i latou e tatau ona i ai se tuufaatasiga o meaola, e aofia ai le 2 vaega o le eleʻele, lua vaega o le humus, 1 le vaega o le peat ma le pala, 1 le vaega o le oneone ma le afa o le malala. O lenei paluga e mafai foi ona faʻaaogaina e suʻe ai se laau mai se mea laʻititi i se ipu tele.

Tip. Mo le fafagaina o le laau, e mafai ona e faʻatauina se paluga tuʻufaʻatasiga o fugalaʻau o minerale mo laʻau pama ma laau toto-teuteu. O le a tatau ona faʻaaoga i masina taʻitasi, faʻaititia le faʻamalolo i se tasi o laʻei pito i luga i le taumalulu-taumalulu, ma fafaga faalua i le masina i le vaitaimi mai ia Aperila ia Oketopa.

Le mafuaʻaga mo le samasama ma le faʻamago

E tupu mai le lau o le chrysalidocarpus e lanu samasama, amata ona oti. O le a le mea, e fesili mai ai faifaatoaga fugalaau.

E masani lava, o le lanu samasalidocarpus Lutescens pe a alu i le fale e le fiafia. O le mea masani, o le leiloa ma le samasamaina o laʻau e fesoʻotai ma tausiga le lelei. Faailoaga o mea sese autu:

  • mai le leai o le susu po o, i se isi itu, mai le tele o le suāsusu, atonu e amata ona liu samasama le laau;
  • ma le malulu vevela i totonu o le potu, o lau e amata ona malogo;
  • o le faʻavaivai o vai i totonu o le ulo e oʻo atu ai i foliga vaaia o lanu enaena i luga o laʻau ma lau.

    O nisi taimi o le laʻau o le lau e matutu i le laau

    <

O le faʻaaogaina o nei faaletonu o le a toe faʻamalolo ai le laau ma faʻamalosia ai.

Maʻi ma meaʻai

O le le lelei o togafitiga e faʻaosoina ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi, faapea foi ma isi faʻamaʻi o lenei laau. O nei faafitauli, o se faʻataʻitaʻiga, o se maʻi faʻaleagaina poʻo le aʻa, e muamua foliga mai o lanu enaena i lau, ona salalau atu lea i totonu o le laau. I le puipuia o le salalau o le faamai, o nofoaga ua aafia, ua togafitia le laau lava ia i se vaifofo malie.

O meaʻai e pei o le vaʻaia o le apogaleveleve e faʻalavelave foʻi i le pamu. Faʻasaga ia i latou o loo i ai se auala faigofie e tauivi ai e ala i le soloina o laulaau ma afifi i se vaiinu vaifofo. E mafai foi ona faʻaaogaina iniseti vailaʻau e togafitia ai ni pama, ma sili atu ona lelei nai lo le soloina faigofie. E tatau ona faaluaina le fufuluina ile lua vaiaso.

E mafai ona tupu se laʻau pama, e tusa lava pe leai se poto masani i laau toto. E le lelei, talafeagai lelei ma fetaui mo le faʻaogaina o fanua, i le fale ma fatuina se laufanua lanumeamata i le ofisa.