Laʻau

Brunfelsia: tausi fale

Brunfelsia o se laau lauiloa i le aiga o le nightshade, pe a tupu aʻe i totonu o se potu, e ola e oʻo i le 50 cm le maualuga. O loʻo aʻafia le aʻa, o laulaʻau e paʻu, paʻu.

E fuga mai ia Fepuari ia Me faʻatasi ma fugalaau, lanu ma le tele e faʻalagolago i le ituaiga. I le tele o ituaiga o meaola, e le aoga. O fualaau ma fualaau aina oona.

Brunfelsia americana, lacteya ma isi ituaiga o meaola mo totonu o le fale

VaʻaiPepa foliga ma le lapoaFugalaau
AmerikaEllipse e oo i le 10 cm le umi.O le manogi, manogi, o le pipili e oʻo atu i le 10 cm.
MalocotsvetnayaOval e oo i le 10 cm le umi.Paʻepaʻe, lilac, e aunoa ma le manogi.
Laʻau teleOval, faasino.Paʻepaʻe, lanu violē ma le maualuga o le 12 cm.
UnifloraOval e oo i le 10 cm.Paʻepaʻe, lanu violē ma le maualuga o le maualuga i le 2.5 cm.
Meaʻai (lacteya)Oval, 5 cm le umi.Paʻepaʻe, samasama samasama, manogi 5-7 cm le umi.

Brunfelsia tausi fale

O le fugalaau e maaleale i suiga i le siosiomaga, e sili atu i le susulu malamalama e aunoa ma le susulu o le la. Mo le faʻalauteleina o le fugalaau, mai ia Mati e oo atu i Setema latou te lagolagoina -16 ... -18 ° C, i le taumalulu latou te tuʻu i lalo i -9 ... -14 ° C, ma faʻaosofia ai le faʻavaeina o piʻo.

Brunfelsia e manaʻomia le maualuga maualuga o le suasami ma faʻainu vai e aunoa ma se faʻavalea. I le tautotogo ma le taumafanafana, e faʻafefe i le tolu taimi i le vaiaso, e faʻaaoga ai le vai i le vevela o le potu, faʻatasi ai ma se malulu malulu, e faaitiitia le faʻaitiitia.

I le tautotogo ma le taumalulu, faʻamafanafana le 1 taimi i le masina ma faʻaitiitia ni tui o meaola faʻapitoa o minerale, i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le laei pito i luga e faʻaoga 2 taimi i le masina.

Suiga, teuteu

I le taimi o le tuputupu aʻe, o se faʻaopoopoga faaletausaga i totonu o se tanoa tele ma se suiga o palapala ma alavai e talafeagai. O laau matutua ua toe totoina i le 4 tausaga, ma suia le 3 cm o le palapala.

O le eleele e saunia lelei mo laumei e talafeagai mo le tuputupu ae, e mafai foi ona faʻaaogaina se faʻafefiloi o eleele lauolaola, turf, peat ma oneone, e tusa ma le 2: 2: 1: 1. Faʻamataʻu le tuputupu aʻe o lālā talavou ma le faʻavaeina o fugalaau e ala i le tipiina o le vao ina ua uma le fuga, e oʻo atu i le 50% o lālā.

Tofiga

Faʻapipiʻiina e ala i le tipi po o le faʻapipiʻi. I le amataga o le tautotogo, e 10 cm le pito i luga o le pu ma le 3 pulupulu e vavae ese ma faʻafefe i foliga e faʻamalosia aʻafiaga aʻa.

Laʻau e totoina i totonu o se pusa masani ma ufiufi i se ata tifaga poʻo se ipu fagu. O aʻa e amataina pe a mavae ni nai masina, mulimuli ane ona totoina lea o laau i totonu o fagu.

I le fale, o foliga o le tausia o mea e seleseleina ai o le mautinoa lea o le tumau o le vevela o le +25 ° C ma le faʻaauau pea.

Faamai, meaola faalafua

O le laau e teteʻe i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e mafai ona aʻafia e aphids ma pusi vaʻaia. E mafai ona faʻatonuina le faʻamaʻiina e ala i taiala nei:

  • o foliga mai o lanu samasama, laulaau pala;
  • paʻu pipii, pulupulu e tutusa ma fulufulu mamoe i luga o lau;
  • uliuli po o lanumeamata lanumeamata i luga o fagu.

Mo le puipuia o meaola faalafua, o le fasimoli poo le ava malosi e faaaoga, faaaoga le tuufaatasiga i se cotton pad, o meaola faalafua e aoina ma le lima, ona togafitia lea i ni iniseti.

O faʻamaʻi masani lava o chlorosis, o se taunuuga o le filifiliga le lelei o le eleele ma le tele o le pala e mafua mai i le faʻafeinuina tele.