Fua o le gaosiga

Pest ma aso Paʻu pama: aua le tuʻuina lau lau mago! Faʻafefea ona toe faʻaleleia se laau?

O le pama teuteu ua leva ona maua le lauiloa i le au fai togalaau. O le laau e matagofie lona foliga ma e mafai ona teuteu soʻo se potu.

Ae peitai o loʻo i ai se numera o faʻamaʻi pipisi o le pama o le taimi, faapea foi ma le tele o ituaiga meaola faalafua. E taua le iloa o le faʻamaʻi i le taimi ma iloa le auala e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi.

Maʻi tele ma faʻafitauli o le tausiga

Aisea e faʻamama ai le pama i luga o le pito o lau? Aiseā e aliali mai ai laʻau? Taimi e Mafai ai ona Fesoʻotaʻi Paʻu Pama maʻi uma ma le le faʻasalalauina.

Fungal ma viral viral diseases

I le taimi nei ua agasala le pama eseese togafitiga:

  1. Fiafia.
  2. Virus.
  3. Bacteria.

O nisi o faʻamaʻi pipisi e sili ona taatele lanu gutu. O faʻamaʻi o le maʻi o le lanu enaena i laulaʻau, sili atu i le tuai. A o faagasolo le maʻi, ua aliali mai ai ni paʻu uliuli - o mea ia e sili ona lelei.

Mo togafitiga e tatau ona aveesea vaega uma o le siama aʻo lei aafia le fale atoa i le faamai. Ma le isi, o le pama e togafitia i fomaʻi - togafitiga faʻapolopolo faapitoa. O meafaiva lava ia e tasi e talafeagai mo le isi, tutusa le faʻaleagaina o faʻamaʻi - vailaau piniki.

Pagaria e taʻitaʻia ai faiga faʻapitoa. O loʻo faʻaalia i le vaivai o le aʻa ma laulaau, lea e iloa ai ma paʻu'ū. O foliga vaaia o siama e faafaigofieina e ala i le faateleina o le eleele ma susu i totonu o se potu malulu.

Afai o foliga mosaic-type o loo aliali i luga o laupepa, o lona uiga o se siama siama. E masani lava o se laau toto afaina ai inisetilea e tatau ona faʻaumatia i le taimi i totonu. Atonu latou te:

  • lago;
  • namu;
  • moths

Ma isi iniseti e mafai ona ulu i totonu o le potu. Mo le puipuiga, e tatau ona faapipii upega upega masima i luga o faamalama.

I le ono masina, e tatau ai ona faia togafitiga puipuia o laau totino ma vailaʻau faapitoa.

Mafuaaga o le leiloa o foliga vaaia teuteu

O eleele palapala e mafai ona taʻitaʻia i laupepa. lanu enaena. O le taunuuga lava lea e maua ai le fafaga i vai malulu.

Tulk softening, faatasi ai ma le manogi manogi, o loʻo faʻamaonia ai foi le tele o le susu e lamatia ai le ola o le laau.

Ina ia siaki oe e te ave ese mai le ulo ma siaki. Afai e maua ni aʻa ua mate, e tatau ona vavaeese mai aʻa ola ma maeʻa maeʻa. Suʻeina i totonu o se isi ipu ma i totonu o se eleele paʻepaʻe.

Pe a paʻu lau pama, o le a le mea e fai? Afai e le lava le vai, amata ona lau mamae ma liliu samasama. E ono aʻafia foi ma le le lelei o le vai - tele le faigata poʻo le maualalo o mea taua.

Ae tutusa lava faailoga e mafai ona talanoa e uiga i le palapala tele, ma le tulaga tutusa o le susu. O le fofo aupito sili i se tulaga faapea o le a suia i totonu o se eleele mataga.

Brown coloring o le pito i luga o laupepa - O le taunuuga o le le lava o le maualuga o le ea. O le mea lava lea e tasi o le uiga ma le maalili.

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau mumu mumu o se tasi o fili autu o le gata o pama, ae o le tele foi o isi laau i totonu.

O le tele o le iniseti e na o le afa afa millimita. E fafagaina i potu e maualalo le maualalo o le vevela ma le maualuga o le vevela. Toto muamua i totonu, ma faasolosolo faasolosolo i lau.

Faailoga - lauulu po o samasama ma vaʻa. Afai e te le faia se gaioiga, o le a mate le peti lanu meamata, e ufiufi uma lava i pusa paʻu. E tatau ona taulai totoa i le tautotogo, o le taimi lenei o le faʻafitauli sili ona ono tupu.

Mealybug parasite i laulaʻau ma vine, mai le mea e inu ai le sua. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi, o le fale e faʻagesegese ai le atinaʻe ma toetoe lava a le toe tupu. O le faʻaʻauʻau autu o se faʻamausalī, fugalaau e pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe.

Thrips parasite i laulaʻau, aemaise lava i o latou pito i lalo, ma tuʻu fuamoa i totonu oi latou. Laʻau pagatia e lauulu-enaena i le lanu, ma faʻamaeʻa i le pito i luga. E mafai e le thrips ona fasia le laau: muamua, o laulaau e lanu samasama ma paʻu, ona magoto ai lea o le pama atoa.

Shchitovka E fafaga foi i luga o laau toto ma vave ona salalau. Iniseti e faasolosolo malie ona ufiufi le pama atoa, o ona foliga e foliga tutusa ma nai pito sili ona laitiiti. O se taunuuga o le le toe inu o le sua, o le lau o le lau ma ua liua samasama, e mafai ona mamae vai.

Le masani apogaleveleve mite faʻataʻitaʻiina le sili atu ma le 200 ituaiga o laau totoina, e aofia ai le pama palm. O le iniseti e afaina ai le laulaau laʻau ma fafaga i luga o le paʻu o le laau, faapea foi ma fatu o le chlorophyll. O le laulau laulau e faasolosolo malie ma faʻavaivai. I le leai o togafitiga ma le le lava o le suāvai, e mate le fale.

Ata

O faʻamaʻi o le pama o le pama: o ata o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona aʻafia lau laau i togafitiga le talafeagai poʻo mea faʻamaʻi.

Auala e faʻafefete ai pala

Ina ia faasaoina le pusi lanumeamata mai le osofaʻiga o parasite, e tele auala. I le avea ai o se togafitiga muamua, e mafai ona e saluina se omomi ma aveese iniseti. Ae ui i lea, o lenei taualumaga e le mafai ona faʻatoʻilaloina atoa le faʻamaʻi, o lea e ave ai fua faʻasalalau. O sauniuniga nei e faʻaaogaina mo le susunuina.:

  • phospamide;
  • fitoderm;
  • faʻamalosi;
  • fiva vevela.

Ole vaega o le vaifofo o vailaau - 2 g i le 1 lita. vai. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i le tasi i le vaiaso.

Faʻaleagaina faʻaleagaina o le a galue foi: faʻaaoga se sipuni o le cotton ua faʻamaluluina i le ava malosi e solo ai nofoaga ua pisia ma faʻamalolo le vaega o totoe o le laau.

Mo le soifua maloloina ma le fou

Faʻafefea ona toe faʻaleleia se pama vine? O le faafouga o le pama o le aso e aofia ai le faafouina faifaipea o laulaau e aliali mai luga ma maliu mai lalo. E tatau ona aveese faʻamago pe faʻagogo lala lālā.

Laʻau pito i luga e le mafai ona vavae! E mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. O le magoina o le lala i luga o se faagasologa e le masani ai ma o se faailoilo se faʻamaʻi.

Le faia o le laʻau fou lau faʻamalolo i aso uma. E tasi le vaiaso e mafai ona e maua ai le tele o le suāina o vaega eletise o le laau, ao ufiufi le eleele i se ata. E le leaga le fufuluina o laulaau ma se omomi pamu, o le a maua ai le fou o le laau ma o le a avea o se puipuiga faaopoopo mai le parasite.

Tausiga tatau - o se panacea mo le tele o faamai

O le sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ua faʻavaivaia laau toto, e leai ni tausiga lelei. Faʻaaloalo i tulafono uma:

  • fafaga;
  • laʻei pito i luga;
  • vevela;
  • faiga malamalama;

mafai ona puipuia le tele o faamai.

E tatau ona e siakiina e le aunoa le laau, ma afai e maua ni meaola faalafua, vave ona faaumatia i latou.