Faatoaga faatoaga

O le a le mea e tatau ona i ai le puleaina o le vevela mo pou turkey

O le gaosia o turkeys ua avea ma se vaega e sili atu ona lauiloa o le tamaoaiga, e le gata i le tele o tagata gaosi oloa ma laiti pe aiga. O le tupuga manuia o lenei manulele, o lona uiga, i luga o mea uma, o se puna o meaʻai lelei o mea taumafa, e mafai ona na o le fatuina o tulaga talafeagai mo ia. O lenei lomiga e taulaʻi i le tulaga lelei o le vevela mo poults, e amata i le tuʻuina o fuamoa o le kumuki i totonu o le incubator.

O le a le vevela e tatau ona i ai pou pou

I le uluaʻi taimi o le ola, pulukuka poults e faʻalagolago atoatoa i punavai vevela i fafo. Ma afai, i le taimi o le faʻalavelave masani, o lenei punavai o se pipi, ona faʻaaogaina lea o se mea faʻapipiʻi e tatau ai ona faʻalagolago atoatoa i luga o punavai faʻavae o le vevela. O ia punavai e sili atu ona tuʻuina i luga o moa - o le a maua ai se faʻamafanafanaga sili atu ona lelei o le nofoaga. Ina ia pulea le vevela i totonu o le potu ma moa, e tatau ona e faʻapipiʻi se thermometer. O se faailo lelei o le vevela saʻo o le amio lea o moa. Afai e tumu i latou, taumafai e fefaamafanafanaaʻi, ona manino lelei lea o le vevela i totonu o le potu. Afai o tamometi e faifai pea, o le vevela e maualuga tele.

E taua! O le tino o turkeys pepe fou ua le mafai ona tuʻuina atu le tulaga talafeagai o le faʻamalolo. E na o le lua vaiaso le matutua e maua ai e le tino o lenei manu le malosi (e ui lava e le atoatoa) e taofia ai le vevela.

Pe a oso i totonu o se afi

Aʻo le i tuʻuina i totonu o le incubator, o fuamoa, pe'ā tatau, e faʻafefe lemu i le vevela o le + 18 ... +20 ° C. Afai e le faia lenei mea, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le le mavaaia o le atinaʻeina o le pepe. E le gata i lea, o se faiga faʻamaonia mo le siamaina o fuamoa o fuamoa, e faia, ma o le vevela o le mafanafana vaifofo o le paluga masani e faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina e le tatau ona sili atu i le +39 ° C. I totonu o le afi, o le vevela aupito sili ona lelei mo fuamoa o le turuki e maua i le maualuga o + 36.5 ... +38.1 ° C, ae mo le manuia o le fanauina o moa, e tatau ona suia laitiiti i le vaitaimi atoa, lea e 28 aso. E pei o lenei:

  • Mai le 1 i le aso 8 - + 37.6 ... +38.1 ° C;
  • mai le 9 i le 25 aso - + 37.4 ... +37.5 ° C;
  • 26 aso muamua 6 itula - +37.4 ° C;
  • o le vaega o totoe o le vaitaimi aʻo leʻi faʻapipiʻi le peʻa + 36.5 ... +36.8 ° С.
E te iloa? O fua o Turkey e ese mai fuamoa moa i lapoa lapoa ma le lanu o le atigi - o le kulimi kulimi i fuamoa o le turkey ma o loʻo ufitia i tamai fasi. O le tofo o nei fuamoa e toetoe lava a tutusa, e mafai ona faʻaaogaina i ipu lava e tasi pei o moa.

I aso muamua o le olaga

O se tisiva fou faatoa fananau i aso muamua o le soifuaga ua maua mai i le tele o meaʻai e mafai ai ona faʻafetaia tulaga leaga o le siosiomaga. Ae i le maualalo o le vevela, o le a vave lava ona faʻaumatia nei oloa, ma e le pine ae maeʻa mea uma mo le moa.

Faamasani oe lava i le tuputupu aʻe o poults pouki i totonu o se afi.

O le mea lea, i aso muamua e fa, o le maualuga o le vevela i le mea vevela o le +36 ° C i se potu vevela o +26 ° C. I aso na sosoo ai, e oo atu i ma aofia ai le aso 9, o le maualuga o le vevela o le mea vevela o le +34 ° C i se potu vevela o +25 ° C.

Vaiaso tuai o poukiki

Amata mai le aso 10 o le olaga o moa ma oʻo atu i le aso 29, aofia ai, o le vevela o le vevela e faasolo ina faʻaititia e tusa ai ma le faasologa o loʻo i lalo:

  • mai le 10th i le 14th aso e aofia ai - +30 ° C o le mea vevela ma +24 ° i totonu o le fale;
  • Mai le 15 i le 19 aso - +28 ° Ao o le vevela ma le +23 ° i totonu ole fale;
  • Mai le 20 i le 24 aso - +26 ° o le mafanafana ma le +22 ° i totonu o le fale;
  • Mai le 25 i le 29 aso - +24 ° O le mafanafana ma le +21 ° i totonu.
E te iloa? E sili atu ma le 5.5 miliona tone o aano o le piiki e maua i tausaga taʻitasi i le lalolagi. O le kamupani sili ona tele o lenei oloa o le Iunaite Setete, o le sea o lenei atunuu i le gaosiga o le lalolagi e 46%.
E amata mai i le 10 aso o le soifuaga, tuʻuina atu pe a lelei le soifua maloloina o moa, e mafai ona e faʻatulagaina ni auala vavalalata mo i latou (15-20 minute) i le fanua i totonu o se nofoaga malulu malulu. Ae e mafai lenei pe a fai o le vevela o le ea e sili atu i le +16 ° C ma naʻo le tau vevela. Ae ui i lea, o le tele o faifaatoaga moa e le mafai ona taofiofi le lamatiaga o le fanau laiti e savavali ai seia oʻo i le tausaga e tasi.

Masina taʻitasi

Amata mai le 30 aso, o le vevela i totonu o le potu mo ni nai aso e faʻafetaui i +18 ° C, aʻo faʻaumatia le punavai vevela. I le lumanaʻi, i le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa le vaiaso 8, o aiaiga o le teuina o tamaʻi tamaʻi oloa e le ese mai tulaga o le tausia o manulele matutua.

E taua! O loʻo taʻua i luga ua naʻo le maualuga o le vevela o le vevela sei vagana ai le vevela i le taimi o le faʻavela. O nisi suiga mai le lelei i tulaga moni e talia lelei. O le faailoga o le sao o le puleaina o le vevela o le amio lea o poults.

Malamalama ma le faʻafefe

O le vaiaso muamua i totonu o le potu faatasi ai ma pou turkey e tumau pea i le taamilosaga o le uati. O le taua sili ona lelei o le faʻamafanafana i aso nei e 75%. O le maualuga o le timu, faapea foi ma le vevela tele o le ea, sili ona afaina ai lenei manulele. I le lumanaʻi, o le umi o le masini e faʻaleleia ai masini e faasolosolo malie lava, ma i le 30 aso o le ola, o poults e aumaia le umi o le aso i le 15 itula. Ua faaitiitia foi le maualuga o le maualuga. Mo turkeys masina, o se faasinomaga o le maketi o le tusa ma le 65%.

Faitau foi e uiga i le auala e tatau ai ona fausiaina ia turkey, auala e togafitia ai a latou maʻi ma le auala e iloagofie ai se pipi mai se pipi.

I le faapipiiina i luga, matou te matauina o le usitaia o tulaga aupito sili ona lelei o le vevela, o le vevela ma le malamalama o le mea taua e taua tele mo poults, ona e matua nofouta i tulaga o le taofia. I le faʻamuamua, e le o se mea e sili ona faigata le faia o ia tulaga mo i latou, o le mea lea o le fausiaina o lenei manulele ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o tulaga talafeagai uma e mafai mo le amataina ma le faʻatoʻaga faifaatoaga.

Vitio: vevela mo poults poupiki