Faatoaga

Vine mama ma fualaau aina "Gift Zaporizhia"

"Meaalofa Zaporizhia" - O se ituaiga fou, ae ua leva ona lauiloa i viticulture.

E lauiloa mo laʻau tetele ma le matagofie, o le tofo matagofie, tumau ma le maualuga o le gaosiga.

Faatasi ai ma tuutuuga uma mo lona galueaina, ua mafai ona tauva ma le tele o ituaiga vine.

"Meaalofa Zaporizhia" (faʻatasi ma le FVC-3-3) o se laulau faʻaputu o vine paʻepaʻe i vaitau vave o taumafa. O le ituaiga ua tupu mo le taumafa fou ma e sili ona lauiloa i le va o vinegrowers.

O Ataman, Ilya ma Tukay e aofia foi i laulau paʻepaʻe papaʻe.

Faailoaina o se ituaiga maketi. O le tele o ana faatoaga e fiafia e ola mo le faatauina atu. O fualaau tetele ma le matagofie o le "Meaalofa Zaporozhye" ei ai se ata sili ona lelei ma o loʻo i ai se manaʻoga lelei i tagata faʻatau.

Annie, Vodogray ma Marcelo e tutusa lava faailoga o le maketi.

Faamatalaga vasega "Meaalofa o Zaporozhye"

Vine vine "Meaalofa o Zaporozhye" faʻamatalaga. Busu vine maua le malosi sili o le tuputupu ae. A uma ona totō, e vave ona tupu le vao ma amata ona fua mai i le isi tausaga. O vine e ufiufi lanu lanumeamata lanumeamata o le tolu-lobed ma le paʻu le lelei.

Bunches tagata faʻatau faʻanoanoa ma le maoaʻe tele ma mamafa mai le 600 g i le 2 kilokalama. O latou foliga o se mea faʻasalalau pe faʻalanu i le lanu poʻo le faʻafefe o fua o fua. O fua e fua i sina pe leai, ma fua tetele e peiseai ua filifilia.

O Anthony le Great, Valery Voevoda ma Helios ua i ai foi ni fuifui tetele.

O le mamafa o le mamafa o le vine e tasi o le "Gift Zaporozhye" e 10 g, ma le maualuga - 18 g.

I le umi, e mafai ona oʻo atu i le 32 mm le laʻau, ma i le lautele - 28 mm. O le lanu o vine o le lanumeamata lanumeamata i le paolo ma toetoe lava a sinasina i le la ma se fuga mataʻu vevela.

O le aano ma le suamalie o pulp o vine o loʻo i ai se maliega malie lelei ma faʻamalama apu. O le suka i totonu o fualaau aina e mai i le 16 i le 18%, o le aofaʻi o le acid e mai le 6 i le 8 g / l. I le taimi o le tofo, na iloga e le au atamamai le tofo o le "Gift of Zaporozhye" berries i le 8.4 points. O le pele o le fualaau aina e lafoaʻi, faʻafefe ma e le aʻafia i soo se tau.

O fugalaau o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina tamaitai. O vine e lelei ona eleelea i soo se tulaga. Ua lava le tele o vine vine ma fugalaau fisexual i tafatafa ane o ona togavao i le taimi lava e tasi.

Fugalaau fugalaau e eseese pei o le Tupu, Ruta ma le Red Delight.

Ata






Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

"Meaalofa Zaporizhia" Na fafagaina o ia e le uaina lauiloa ma le faifaatoʻaga fanafana E. A. Klyuchikov mai Zaporozhye. O le eseesega o le taunuuga o se lavelave faigata o ituaiga eseese e tolu: "Kesha-1" (FV-6-6), "Tsytsa resistant" (V-70-90) ma le "Ester" (R-65).

O le ituaiga na faia ma le matagofie i le faaaogaina o le FV-6-6x fua (V-70-90 + R-65). O le taunuuga o le galuega sa sili atu ona matagofie i le tele o itu faigata-mausali ituaiga.

Ua totoina i le toetoe o itu uma o Rusia lea e atiaʻe ai viticulture. I totonu o se eria ma malulu malulu, o togavao mo lenei ituaiga, faʻapea foi ituaiga o Vostorg Cherny, Pereyaslavskaya Rada ma Richelieu, e manaʻomia ai le malulu o le taumalulu.

Fua o vine

Ese eseese maualuga ma mautu fatu, lea na ia tuuina atu mo le tausaga lona lua. O le faailoga o lona fualaau aina e oʻo atu i le 70%. O fua lelei o loʻo faʻaalia foi i le manatuaina o Dombkowska, Lydia, ma Podarok Magaracha.

O le aofaʻiga o fualaau aina e fua mai i le 1.6 i le 2 fuifui mo le faʻamalosiina o le fana. O le seleselega vine e sili atu i le 135 aso poʻo sina taimi umi.

O le vailaʻau o loʻo i ai se mea manaia - o ona fua muamua e maua muamua le maualuga ma na o le amata ona tupu.

I le itulagi o Volgograd, o le seleselega o le Meaalofa o Zaporozhye e seleseleina i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema. E mafai ona pipi vine i luga o se vao mo se taimi umi seia oo i aso mulimuli o Oketopa. Ma o le seleselega e teuina lelei i totonu o le potu seia oo i aso Novema ma le Tausaga Fou.

"Meaalofa Zaporizhia" e faigofie ona totoina fua, o le mea lea, e manaʻomia le faʻailogaina o faʻafitauli. Arkady, Galben Nou ma le Super Early Seedless e tutusa lava le faailoga.

O le uta i luga o le vao e tasi e tatau ona maua ile 40 i le 45 mata. Mo lenei vasega e matua taua tele le teuteuina. Faʻasalaina puupuu vine vine, e 3 i le 4 mata o totoe, ma se umi umi, mai le 6 i le 8. E manaʻomia le aveʻesea o pupu vine.

O le ituaiga e le fefe i le maualalo o le vevela. ma e mafai ona tatalia le vevela ile -24 ° C. Ae ui i lea, e fautuaina mo le tuputupu ae i foliga o le ufiufi ma le faʻamalo mo le taumalulu. I le tautoulu, e teu ai vao, o vine e aveesea mai le laisa po o ni faʻavaa ma tuʻu i luga o le eleele, i le faia muamua o laupapa poʻo laupapa. I le isi itu, o le vine e faʻapipiʻi ma se mea ufiufi, ma le pito i luga e ufiufi i le pine pine.

O le lelei o le malulu o loʻo faʻaalia foi e le Beauty of North, Arched ma Super Extra.

O vine e manaʻomia le faʻaeteetega faʻaleleia i taimi o femalagaiga O ona fua o loʻo tuʻuina i luga o se selu ma faigofie ona malepe i lalo o le mamafa o fualaau vavalalata. Ina ia aloese mai lenei mea, e manaʻomia le tuʻuina o fuʻu vine i se tasi faʻavae.

O le ituaiga e sili ona fiafia e tupu i totonu o nofoaga lelei. O le tuufaatasiga o le eleele e le o se mea e sili ona faigata, ae o le seleselega sili ona lelei o loo i luga o se malamalama, lelei ma teuteuina lelei le eleele. O vine e le talia toleniga susu i aʻa ma latalata i le vai.

O se uiga iloga o le ituaiga - o ona aʻa e faigofie ma vave.

Maʻi ma faʻamaʻi

Vai vine "Gift Zaporozhye" e ese mai i le faateleina o le tetee atu i faamaʻi afaina. Ae maise lava, e le fefe o ia i se faʻamaʻi masani o vine e pei o le pala.

Ina ia puipuia mai le vaovao i le tovine, o le togafitiga faʻapipiʻi o vao ma se vaifofo o le paʻu sulʻamea po o le sukasima o loʻo faia. Lafoaia laau e tatau ona amata i le amataga o le tautotogo pe a uma ona latou mauaina.

O le puipuia o fualaau mai meaola faalafua, e totoina ai laau i fualaau faasaina i le tele o taimi: i le tautotogo pe a uma ona tatala pupuvao, i le taimi o le fuga o le fatu, pe a oo mai 2-3 lauulu, aʻo leʻi fuga ma i le taimi e avea ai fua ma "pe a pea". Tele le aoga:

  • E le gata i lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea,
  • Faʻasaga i le vaomalo ma le vine vine pruritus - colloidal sulfur, Nitrafen, Tiovit Jet, BI-58, Aktellik, Fast, Konfidor, Detsis, Karate, Inta-Vir.

"Meaalofa Zaporizhia" e seasea ona osofaia e ni paʻu. E le mafai ona gasegase pests i le paʻu paʻu o vine. Ae latou te le faʻanofo e fiafia i le suamalie suamalie o vine, fafasi e manulele.

I le taimi o le fua o le vine, e feagai le tagata fai togalaau ma se luʻi ogaoga - puipuia le fua mai manufelelei. A aunoa ma le faanatinati, o meaola faalafua e mafai ona faaleagaina ai se vaega taua o le seleselega.

O le vine ua puipuia lelei e alalaupapa eseese, mea e susulu, mea faʻafefe. Ae o lenei mea e manatu o se fua le tumau, e pei ona vave faʻaaogaina e manu felelei. Ua fautuaina tagata ua vaʻaia vine e faʻaaoga upega lafitetele lea e faʻalauteleina ai vao vine. O ia ituaiga masini e mafai ona faatauina i faleoloa faapitoa.

E tusa ai ma le tele o fai togalaau, o le ituaiga e ese le ese mai i isi ituaiga o le faʻamaoni, tofo, ma le faʻalauiloa. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le maualuga ma le maualuga o fua o lenei ituaiga matagofie e mafai ona maua e se tasi e amataina le fale.

E fetaui lelei mo le au faifaatoaga ma isi mea e le lelei tele e pei o Aleshenkin dar, Giovanni ma Denisovsky.