Laʻau

Aiseā e fai ai lau laʻau ma le afifi i totonu

Hydrangea o se fugalaau matagofie. O inflorescences e mafai ona ese lanu. Ona o le le lelei o le tausiga ma tulaga leaga o le tuputupu ae, e masani lava ona mimilo pine o le hydrangea. E taua le mafaufau i le auala e galue ai i lenei tulaga.

O mafuaʻaga autu o le laʻau i le hydrangea

O le māfuaaga e mafua ai le feeseeseaʻi o hydrangea atonu o se mea sese na faia i le tausiga, poʻo ni mea e faʻaleagaina i fafo. O i latou uma lava e aʻafia ai le soifua maloloina o le vao, o ona foliga vaaia ma fua.

E mafai ona mafaufau saʻo Hydrangea o le "masiofo" o le togalaau

Mafuaʻaga e mafua ai ona lafoaia e hydrangea:

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vevela o le lā, lamala.
  • Faʻafeinu tele, e mafua ai le tele o vai faʻaputu i le aʻa. E le gata i le fesuisuiaʻi, e mafai e le vao ona paʻu ma paʻu.
  • Le lava o le suāsusu e mafua ai le mūmū o laʻau, e amata ona lanu samasama ma faʻagogo.
  • Le lava o meaʻai i totonu o le eleele ona o se laʻei pito i luga. O le faafitauli e tulaʻi mai ona o le sese o fua o le faʻamaina.
  • O le maualalo o le elemene o le eleele e mafai ona ufiufi ai papatusi. O le maualuga o le pH e aafia ai le lanu o mata.
  • Ava malulu.
  • Pests ma faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! O mafuaaga lisi e faʻaaoga i le potu ma togalaau o ituaiga hydrangea.

Iniseti ma vailaʻau e mafua ai lau laʻau i lau togalaau hydrangea

Aiseā e fai ai lau laʻau ma le afifiina i totonu o se vaʻa

O le malulu ma le faaputuputuina o le vai i le eleele e mafua ai le faʻaalia o meaola faalafua.

Spider mite

O le mafuaaga autu o le apogaleveleve e maualalo le maualalo. O se iniseti laʻititi o loʻo i tua o le lau ma faʻafefe ai se 'upega faʻanoanoa. O se faailoga o le faʻaalia o iniseti o le faʻavaeina o lanu samasama-paʻu i papatusi.

Aphids fafaga i sua o laʻau

Lepela aphid

E filifili e le aphid le pito i lalo o le lau mo lona tulaga. O nei iniseti papaʻe o loʻo i ai i le foliga o se vaa e iai ona vae. O le vine paʻu e faʻalilolilo, lea e tuʻu i luga o papatusi. Ava e vave faʻaola, faʻapipiʻi i luga lau. E fafaga i le sua o le fugalaau, ma mafua ai ona mamae le vao.

Gall nematode

O lenei ituaiga o manufeʻai e le vaaia i mata le lavalava, ae o la latou gaioiga e afaina i laau. Latou te fafaga meaʻai o le vao ma suʻe uma vai mai ai. O le laau e taofi le atinaʻeina, ma ua amata ona pala ma lafoaʻi laʻau.

Faamatalaga faaopoopo! I le natura, e 25,000 ituaiga o meaola.

Togaina vine

O le iniseti e aliali i luga o hydrangeas ma se pale mafiafia ma maualuga. I le tele o lau laau, e faigofie atu ia te ia ona tumau le le vaaia. Ua aina 'ulu ma lau o le hydrangea.

E faʻafefea ona togafitia togalaau vao mai meaola faalafua

E faigofie lava ona faʻaumatia aphids, talu ai e mama moli ma e le o lelei lelei i laupepa. Ua lava lea e fufuluina ai i latou i se vaitafe. E mafai ona e faʻaaogaina se fofo o le fofo lea e fesoasoani foi i le faʻaumatia o le apogaleveleve. Aiseā e fai ai laʻau o laʻau o laʻau?

Mo mataupu ogaoga o le faaleagaina o iniseti, o vailaʻau faapitoa e faʻaaoga - iniseti. Latou te le gata ina faʻapenaina le togavao, ae faʻapea foi le eleele, ina ia faʻaesea ai foliga o ni faafitauli fou. O fualaau lelei o Actellik, Fitoverm, Akarin ma Spark.

Faʻaleagaina ole laʻau ona o le hydrangea oona i fualaau aina

E i ai taimi e mafua ai, ona o le aʻafiaga o vaovao, vaeluaina o le hydrangeas i autafa, o le a le mea e tatau ona ou faia ma o a faailoga muamua o se faafitauli? E oo lava i laulaau laiti e mafai ona avea ma samasama, o le pito o papatusi uma e amata ona pala, ma o le pepa lava ia ua pala. O pepa laulau e le mafai ona ola i le laʻau e manaʻomia, e vaʻititi ma magoto.

Aisea e alu ai le fuchsia i totonu - o le a le mea e fai

O le faʻafitauli e tupu pe a uma ona lūlūina laau ma fualaau oona e faʻaitiitia ai vao. O le fualaau faasaina ua lilo i totonu o le eleele ma aʻafia ai aʻa i totonu o fatu o le vao.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le vaovao, o le hydrangea e matua faasūsūina ina ia faʻaitiitia ai le faʻamalosi o le vailaʻau. Afai e le fesoasoani lenei mea, faʻapipiʻi le laau i se nofoaga fou.

Vailaʻau faʻamaʻi pipisi e faʻafefe ma faʻapogai ai le feusuaʻi

O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le leaga o laulaʻau. O faʻamaʻi e pei o le paʻepaʻei le paʻepaʻe ma le paʻu, paʻu paʻu ma le septoria e mafua ai le faaleagaina e le gata i papatusi, ae taofi foi le fuga. E mafua mai, e fai ma tulafono, e ala i le le talafeagai ma le faʻaleagaina tulaga.

Phlox faʻamaʻi ma a latou togafitiga: aiseā e lafoaʻi ai le lau

Paʻu paʻepaʻe ma le paʻu e aʻafia ai le aʻa, ma o se taunuuga o le faʻaleleia o le vaega eleele o le vao. O le paʻu palapala e aafia ai laulaau, e aliali mai i luga o se paʻu papaʻe sinasina. Ona o septoria, o lanu enaena o le 3-5 millimita le lautele o loʻo i luga o papatusi.

I ia tulaga, e vave amataina togafitiga. O togavao e togafitia i fuluʻi mama o loʻo i ai le 'apamemea ma le uʻamea.

Faʻalogo lelei! O le uʻamea ma le uʻamea fesoasoani e toe faʻafoʻi le chlorophyll i sela. O le setete ma le puipuiga o lanu lanumeamata o laʻau e faʻalagolago i ai.

Faʻailoga o mama

O se faʻamaʻi masani lea e aʻafia ai le hydrangeas o se mea e pipii i ai. O le faʻailoga muamua o le faʻavaeina o mamanu faʻailoga po o mama. O lenei faʻamaʻi viral e matautia ona e mafai ona faʻaumatia se vao i se taimi puupuu. O le mea muamua lava e fai, o le aveese lea o vaega ua afaina ma togafitia le togavao ma Fitoverm. O nisi tagata fai togalaau e fautuaina le toe totoina o vao i le eleele fou, aveese uma eleele mai aʻa, ona e afaina.

O lau e faʻamago ona o le soliga o le chlorophyll i totonu o masini

O le a le mea e fai pe a fai e laʻau le lau ma faʻagogo ona o le chlorosis

O nisi taimi, ona o chlorosis, hydrangea lafoaʻi, o le a le mea e tatau ona ou faia i lenei mataupu? O faailoga o le chlorosis o le samasama o laulaau, ae o veins e tumau pea i le lanu lanumeamata masani. Latou te mimilo ma vevela, mulimuli ane oti atoa ma pauu.

Pe a oʻo mai lenei faafitauli, e togafitia lelei hydrangea ma fualaau oona. Mo lenei, ua faʻaaogaina Atichlorosis. O togafitiga a tagata, o togafitiga faʻatasi ma se vaifofo o le sulfate uʻamea e aʻafia lelei lava. E mafai ona e faʻafeinuina le palapala, e le gata i le palapala, ae faʻamalolo foi le laau.

Faʻalogo lelei! A maeʻa togafitiga, i le avea ai o se mea e puipuia ai, e fautuaina le suavaiina o le laau i se vaivaiga vaivai o le citric acid.

Puipuia faʻamaʻi

Ina ia aloese mai faafitauli ogaoga i le galueaina o panicled ma isi ituaiga o vailaʻau oona, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le tausiga. E sili ona lelei le faia muamua o puipuiga i le taimi muamua, lea e tatau ona aofia ai:

  • Faʻasusu vai faʻatasi ma vai lelei. Aua le faʻaaogaina vai malulu chlorinated.
  • Tataloina o le palapala pe a uma ona faʻafefe vai i le palapala.
  • Le saʻo sao ole fomaʻi. I le taimi o le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi faʻamalosi; O le uluai meaai mulimuli ma sili atu ona lelei e faia i organics: manure, humus, compost.
  • Vaʻaia taimi ole togafitiga o hydrangea ma sauniuniga fiafia.

I le faaopoopo atu i togafitiga puipuia, e aoga tele le filifilia o le nofoaga e tupu ai. O le eleele e tatau ona le mautonu ma le gaogao, ma e tatau ona pasia le suavai i le loloto o le sili atu i le 1 mita. Tatala avanoa e fai ai sina faʻalelei. E le tatau ona latou pasia ni pepa malolosi, o lea e lelei ai le totoina o le hydrangea i sisifo poʻo le itu i sasae.

O le puipuiga vave o le a faʻaolaina ai oe mai le tele o faafitauli.

<

Afai e afifiina laulaʻau i le hydrangea laau poʻo isi ituaiga o meaola, ona tatau lea ona e maua le mafuaaga ma amata togafitiga. E le tatau ona e taitaia ia tulaga, ona o le faafitauli e mafai ona ogaoga. O togafitiga aupito sili o le puipuiga, o le mea lea ia tausia lelei le togavao ma i se taimi talafeagai auala talafeagai.