Fualaau aina

Mai le tagatanuu o Holland i Rusia: Boro's beets

O le pi (beet) ua ola i soo se mea i totonu o lo tatou atunuu, e oo lava i le mamao mamao, aua o se togalaau e le lelei, ma o se fualaau suamalie aoga ma aoga. Na maua e le au faʻatoʻa se numera tele o ituaiga ma vailaʻau o meli mumu, e aofia ai le Braro F1 hybride. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea o le hybride F1 ma le auala na maua ai, pe faapefea ona ese mai i isi ituaiga, o le a lona lelei ma le lelei, auala e ola lelei ai, aoina mai, teuina, ma pe o le a le faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona lamatia ai ma pe faapefea taulimaina uma.

Auiliiliga auiliiliga ma faamatalaga o le ituaiga

O le vaeluaga o vaitau o laʻau mumu ma se vaitau tuputupu aʻe o le 110-115 aso. O le rotele o laulaau e laʻititi, faʻavae, lelei ona atiaʻe. O fua o fua o se lapotopoto e tusa ma le lautele o le 8-10 cm, e mafai ona ausia le mamafa o le 110-210 gramati. O le tino o le pusi e mumu mumu e aunoa ma ni mama, o le paʻu e paʻu ma lanu. O le fua faatatau masani o le ituaiga e 60 -80 tone i le hectare.

Faʻasologa o talaʻaga

Eseese Boro F1 paʻu mai Holani. O se fatu fou lenei, lea e sili ona maualuga i ona uiga i le pablo F1 pupuvao laau e masani lelei i le tele o fai togalaau.

O le a le eseesega mai isi ituaiga o avega?

O le Boro F1 paluga o pusi e sili atu ona tetee i suiga o le vevela o le vevela ma faʻamaʻi. Laʻau o loʻo maua i le maualuga ma lelei le suamalie, ma le maualuga o meaʻai o suga.

Malosiaga ma vaivaiga

E taua:

  • Hybrid Boro F1 e teuina lelei, e talafeagai mo le faamamaina o masini.
  • O le aʻa "Boro" suamalie, malie, maua se paʻu manifinifi, faʻamamaina lelei ma kuka.
  • O le lanu lanu o le fualaʻau e tumau pea pe a uma ona kuka.
Fesoasoani! O mea le lelei e aofia ai sina fatu o le meaʻai fualaʻau.

O a ma o fea e faʻaaoga ai?

O loʻo fautuaina le Hybrid Boro F1 mo le faʻaaogaina fou, fale ma fale gaosi oloa, mo le teuina o le malulu, ma e talafeagai foi mo le gaosiga o meainu.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

O fea ma mo le fia fatu e mafai ona faʻatau?

O le tau o se pusa o fatu o Boro F1 beet e tusa ma le 1.0 karaka i luga o le maketi ave 30-40 rubles, e mafai ona e faʻatau i faleoloa o le Lawn Zone Lagolago, First Seeds, Yield Garden ma isi, ma i faleoloa o St. Petersburg Manor, Praktik Garden, Live Lawn ma isi.

Taimi faʻaleleia

Toto i le avanoa tatala i le ogatotonu o Mei. O lenei ituaiga o beets e mafai ona lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu - i le taufaʻaiuga o Oketopa - vave Novema.

Filifilia se nofoaga

Pe a filifilia se laupepa mo le luluina o beets, e tele faʻamatalaga e aofia ai. O poloka i le maulalo e lolovaia i taimi o timuga mamafa e le fetaui mo lenei fua. E tatau ona avea ma se nofoaga tatala ma lelei. E tatau ona e iloa po oa fua o laau toto na tutupu i le fuafuaga fuafuaina i le tau ua mavae.

E sili le lelei le lūlūina o le pipi pe a uma le kapisi, ae pe a uma pateta, kukama, zucini, paluka ma gutu o le a lelei le seleselega. "Tolerate" beets, pe a faʻapea na tupu i luga o le saite na tupu ai kāloti, pi ma aniani.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

Aua o le "Itumalo" e foliga mai o le eleele mama ma le eletise masani:

  • loamy;
  • oneone oneone;
  • lalolagi uliuli

Afai o le eleele e manino lelei, o le a fesoasoani le oneone, a leai o aʻa o le a tupu mai le fibrous, faigata ma le oona.

Fesoasoani! O le tuputupuaʻe o se fuainumera tele o le colza, o le vao vao ma le atumauga o loʻo faʻaalia ai le acidification o le eleele. O le tele o ia aʻafiaga eleele o le a avea ma foliga laiti ma leaga. O le faʻaopopoina o le lime ma le falaoamata o le dolomite i le eleele o le a faʻaitiitia ai lona elemene.

Faʻamasinoga

O fatu e tanumia i le eleele i le loloto o le 2-4 cm i se mamao e 5 i le 10 cm mai le tasi i le isi, o le lautele i le va o laina e 25-30 cm.

E sili atu le mamao o va o laau e le tele tele., a leai o aʻa o le a telē tele, lea e faʻavelaina le umi.

Suia lelei i le ao, po o le afiafi. A uma ona lūlūina le fanua ua fautuaina e toe fai sina mea itiiti.

Ina ia mafai ona lavea avanoa vaomatua, e masani ona faʻaaogaina ni beets i le va o laina o kukama poʻo tamato.

I le tau vevela, o le laulau sauni e faʻamaualaloina mo le itula poʻo le lua ao le i lulu; i timuga timuga, e aoga le faʻamamaina o togalaau. 3-4 aso pe a uma ona lūlūina e lelei tele le vaʻaia o le eleele i se rake, o le a maua ai ni taʻaloga faauo.

Lulu

  • Ua i ai i le vevela o le ea i le 3-4 ° C, o le a totoina fatu fatu, ae i totonu o le masina.
  • I le 6-7 ° C vaʻai e tulaʻi i le 10-15 aso.
  • Pe a tumau le vevela i le 15-20 ° C, o le a ola fatu i totonu o le vaiaso.

E sili atu le lūlū o beets pe'ā oʻo ile maualuga o le eleele ile 6 cm ile maualuga 7-8 ° C. Lanu e le tutu i lalo.

Faʻasa

Beets e le fiafia i le suavai, e aofia ai le kulupu Boro F1. I le taimi lava e tasi, e le fiafia tamaiti laiti pe a maeʻa le palapala. E manaʻomia le faʻatau, e fuafua i le tau, i le taumafanafana matū e ono 5-6 vai. O le masina ao leʻi seleseleina, faʻasusu le beets taofi.

Laʻei pito sili

O elemene autu e manaʻomia ni beets:

  • nitrogen;
  • paluka;
  • fumela.

A maeʻa le totoina o laau totō, o le beets o loʻo faʻafefiloi ma faʻamalaina o minerale (faatasi ai ma le nitrogen), pe a tapunia pito i luga, faʻaaogaina fugalaʻau fomaʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o le eletise.

I le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa o minerale, e faʻaogaina le pefu i le palapala.lea e muaʻi faʻafefiloi ma le faʻapala. I le 1m2 pitonuu - 3 ipu o le apa.

E taua! Aua le faʻaleagaina fualaʻau oona, fai i ni vaega laiti e aloese ai i le faateleina o mea o loʻo i totonu o aʻa i aʻa.

Isi togafitiga

A maeʻa ona faʻaalia muamua lau o beets e vevela ai laau totō. A o faagasolo lenei vaitau, seia oʻo i le tapunia o luga, e manaʻomia e le togavao le veleina, vevela i le va o laina. E tatau ona tatala ma le faʻaeteete, aemaise lava pe a maualalo mea totō, o loʻo faia lenei mea i se vavao masani masani. O le faʻamaluina o moega ma le peat pe tipi vao o le a fesoasoani e faʻaititia le aofai o le fafaga ma le faʻamalolo.

Seleseleina

O le seleselega "Boro" e faia mai ia Iulai ia Setema. E taua e le gata ina tupu, ae ia lelei foi le seleseleina.

A o le seleseleina o beets, e tatau ona paʻu i totonu o se suo poʻo le tui ma faʻafefe ai ma le palapala. A maeʻa lena, ia toso malie mai fualaau faisua mo luga poʻo filifili lima. O le seleselega lelei i le tau vevela ma le kiona, e tusa lava pe o sina kiona e mafai ona faaleagaina ai aʻa o aʻa, lea o le a le talafeagai ai fualaʻau mo le teuina. A maeʻa ona selesele fualaau faisua.

O nisi tulafono mo le faʻamamaina o beets:

  • I le vevela vevela o le tau, e sili atu le faʻagogo i luga o le moega mo le lua i le fa itula, ae leai.
  • Afai o le seleselega e tupu i timuga timu poʻo aʻa o le seleselega e seleseleina mai eleele palapala, ona lelei lea ona faʻagogo i totonu o se vaʻa lelei, faʻasese le seleselega i le tasi papa. O le faʻamaʻi taimi ile fale e mai le 2-3 aso i le vaiaso.

A maeʻa ona eliina ma faʻagogo i le ea, e muamua ona gaosia:

  1. Aveese ma le faaeteete mai le aʻa e maua mai ai le eleele mamea.
  2. Otioti pito i luga, ma tuu ai se "siʻusiʻu" seʻia oʻo i le 1 cm i le tele. E masani lava o le pito i luga e faigofie ona faʻavasega e le lima, e sili atu ona lelei le le faia.
  3. Aveese aʻa o le itu e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.
  4. O le aʻa autu o le tipiina laitiiti, tuu ai e oo i le 5-7 cm le umi.

A maeʻa le gaioiga muamua o le seleselega, ona aveeseina lea o aʻa ua faaleagaina ma pala, ma na o le malosi ae le o ni mea tetele e totoe mo le teuina. Fualaau tetele - tele fibrous, umi sie ma teuina mo le umi.

Faʻaauau pe a uma le fufuluina o aʻa o le eleele e fesoasoani i la latou teuina. E tatau ona faʻamama na o ni paʻu o le eleele, lea e mafai ona faaleagaina ai fualaʻau lata ane., ma le tele o paʻu palapala o le palapala ma ua sasaa.

Teuina

Teu beets i se potu malulu malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o potu, fale maualuluga, e le tele i luga o faletito ma totonu o le pusaaisa. I tua atu o fale, o falelaʻau matala ua tanu i vavae ma lua.

Matou te valaauliaina oe e matamata i se vitio i le auala e teuina ai beets:

Maʻi ma faʻamaʻi

E taua! O le ituaiga Boro beet eseese e iloga i le tele o lona tetee atu i le tele o itu leaga, ae o loʻo i ai nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai le maualuga o le eleʻele o le eleele.

O aʻafiaga i aʻa:

  • siaki (vavave ma tuputupu aʻe i fua);
  • fomaz (avanoa i laulaau);
  • uliuli o le pulupulu;
  • Muamua, "vae uliuli" (i le taimi o le fatuina);
  • faʻamalosi i aʻa.

O mea uma o loʻo i luga e mafai ona tutupu mai i nisi taimi ona o le tele o le nitrogen poʻo le tele foi o doses o le faʻamaʻiina, o lea e tatau ai ona e faʻamautu lelei le palapala.

Puipuiga o faafitauli eseese

O le fua o le Wheatgrass i luga o le 'upega tafaʻilagi ma o le faʻateleina o le eleʻele o le palapala e avea ma taimi lelei mo le nofoaga masani o meaʻai o meaola faalafua o le manu lea e liua moni soʻo se fualaau faisua i totonu o se sieve.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻiga o nei meaola faalafua o beets, e tatau ona e faia e le aunoa:

  • filifili ma le lima i luga o laʻau pe a eli;
  • faʻaaoga paluga pateta;
  • faʻaumatia wheatgrass faataamilo i le nofoaga;
  • faaaoga le lime i le palapala.

Afai e itiiti ni vao, ma lelei le togafitiga i le tautotogo ma le autumn, ona mafai lea ona alofia le osofaʻiga o meaola faalafua.

O le Boro F1 o le meaʻai e lelei ma lamolemole fualaʻau, faʻaleleia ma faʻamausali mai mea leaga i se togi. Faatasi ai ma matata eseese, o le Boro F1 o le a mautinoa lava le faafiafiaina o faifaatoaga, o le a mafai ona latou saunia i latou lava ni fualaau fou ma ni oloa mo le taumalulu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai foʻi ona e maua faʻamatalaga e uiga i ituaiga ituaiga o pīni:

  • Wodan F1;
  • Kestrel F1;
  • Mulatto;
  • Detroit;
  • Bordeaux 237.