Rosyanka

Tulafono faʻavae mo le tausiga o le la

O le lapalapa o se togafiti taufaasese lea e maua ai e ua afaina i le fesoasoani o laumei paʻu i luga o laulaau, e ui lava i le taimi muamua na tilotilo ai e foliga mai e pala ma e le afaina.O le fausiaina o mailei paʻu e le masani ai. O ulu taua ia o se taamilosaga lapotopoto e ufiufi i lauulu lea e paʻu ai le timu. O lenei sau e susunu ai se manogi e tosina ai iniseti.

O le tafega o le iniseti e pipii mau i le mutia, pe a maeʻa ona alu lea o le laupepa felafolafoaʻi ma avega ina ia alu le iniseti i le ogatotonu o le lau. O loʻo i ai le tele o laau toto. O loʻo afaina le tagata afaina i le fesoasoani a enzymes digestive i le pa'ū.

O le lapisi laulaʻau ma le mailei i totonu o loʻo faʻapipiʻiina seia oʻo ina maua uma meaʻai. Mai le lele pe a maeʻa se faʻalavelave mataʻutia, naʻo le atigi gutu o chitinous. Ona faʻasolosolo lea o lau laulaau ma faʻatali mo le isi tagata afaina.

E te iloa? O se iniseti e pipii atu i se mataua o le sau e amata ona sola ese, ae na o le na o le oti e latalata ai. O le gaioioiga a le tagata ua afaina le laau, lea e gaoioi ai isi lauulu - latou te taunuu mo meaʻai na latou maua, ma amata ona piilima le lau.

Tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o le sun

Masalo o le totoina o meaʻai faʻatau i le fale, pe mafai ona avea ma se tausaga faʻaletausaga poʻo se faʻalauiloa. I le avea ai o se totoga laau, e matua fiafia lava, ma e le tele na faamanuiaina i lona fausiaina.

O le alualu i luma o le moe e manaomia ai le usitaia o tulafono, a leai e mafai ona faaleagaina. E i ai ituaiga eseese o lenei laau, ma o tulafono mo le tausia o mea taitasi e mafai ona fesuisuiaʻi, ae o loʻo i ai foi lautele.

Soo

E manaʻomia e laʻau faʻapitoa le palapala faʻapitoa. O lenei faʻaaliga e tatau ona mafaufau i ai pe a totoina ma totoina lenei laau. E pei ona uma ona taʻua, o le sulu i le natura e tupu i nofoaga e gaogao ai, i tulaga taʻitasi, i tulaga avanoa, e tatau ona taumafai e tuʻuina atu se mea masani.

O le eleele e tatau ona mama, matitiva, afaina. O le eleele sili ona lelei mo le sulu o se faʻafefiloi o peat ma quartz maleu pe oneone. Ina ia saunia le paluga, e tatau ona ave peat - 3 vaega, oneone - 2 vaega ma le perlite - 1 vaega.

E lelei le ave o le quartz sand, e pei ona masani ai ona i ai ni elemene. Afai e leai se kalena quartz, e mafai ona e naʻo le perlite.

Nofoaga ma moli

Sundews sili atu ona lelei le susulu ma faʻaauau pea ona vaʻaia nofoaga. O se nofoaga lelei o le a mamao ese mai le faamalama i saute. E le fautuaina le tuʻuina o se fafie i luga o le faamalama lava ia, e pei o le susulu manaia o le la e mafai ona tuua ai mumu i luga o lau.

Nofoaga paʻu e le fetaui mo sulu, i ia tulaga, e ono mate. I le isi itu, e mafai ona ola le laau i luga o se faamalama sill, lea e na o le afiafi lava e oso ai le la. E mafai ona e faʻaaogaina le moli faʻaopoopo e maua ai ni tulaga mafanafana mo le sau, ae e le manaʻomia ona e tuusao saʻo i le punavai. Pe a faʻaaogaina moli faʻamalosi e tatau foi ona mataʻituina le puipuiga, faʻapea foʻi ma le susulu o le la.

Lulu

O le tuputupu ae i totonu o mea manogi, e manaʻomia ai le vevela e lelalo ifo i le 18 ° C, e aofia ai i le taimi o le taumalulu. Laʻau o lenei ituaiga, lea e maua i latū latū, e mafai ona ola i se vevela vevela - mai le +5 ° C.

I le fale, e manaʻomia ona tuʻuina atu le vevela ile + 13-20 ° C. I le taumalulu, o le vevela o le a + 7-10 ° C. O nei faigamalo vevela mo nisi o meaola e ono faʻaititia, o lea e fautuaina ai e suʻesuʻe tulaga o loʻo tuputupu aʻe mo se ituaiga ituaiga moli pe a faʻatau.

Tulafono mo le tausiga o "tagata taufaaleaga"

O le tausia o le uʻu i le fale ei ai ona lava uiga. O tulafono e tatau ona suʻesuʻeina ma matauina, aʻo latou faia se matafaioi taua mo le ola o se laau, lea e matua nofouta lava i tulaga o le faʻaleleia o vai ma le malulu o le ea.

Faʻasa

E tatau ona faʻateleina ma faʻaauau pea le faʻasolosolo o pale. E le tatau ona faatagaina e pei o le susu tele, e pei o le magoina o le eleele.

O se itu taua tele: o le sau e tatau ona faʻafeinuina na o le timu poʻo vai faʻafefe, lea e le tatau ona aofia ai ni minerale. Tapuni le vai o le a fasi ai le laau. A faʻamaligiina e tatau ona e mulimulitaʻia, e pei o le le susu o laulaau o le paʻu.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le ea i luga o le sulu e tatau ona le itiiti ifo i le 60-90%. E fiafia le laau i le maualuga, e tatau ona i ai pea le vai i totonu o le apa, o lona maualuga e tusa ma le 1-2 simita.

I le isi itu, e mafai ona fofo le la i totonu o se pitonuu papaʻu, o lona pito i lalo e ufiufi i le galu. E mafai ona tuʻuina se ato i luga o le galu, ma toe faʻaleleia se tulaga lelei o le susu, e mafai ona sasaa le vai i totonu o le fata ma le pu.

E taua! E le tatau ona loloto le pusa tioata ina ia alu ese le laau i tala atu o ona pito. E le tatau ona tuʻu le lapalapa i tafatafa o le ipu malamalama, aua a oʻo mai le la i le la, o le a faʻaleagaina lau o le laau.

O le isi itu taua: e le mafai ona sosolo le faʻapala.

E tatau ona ou fafaga

O le fafagaina o meaai e matua le manaomia mo lenei tagata taufaasese. Ona oa latou mea e sili ona taua, e mafai ona faʻataunuʻuina lelei na o le sunsws pe afai latou te maua ni a latou lava meaai. O faʻalavelave mai fafo e na ona afaina ai le laau.

I le taimi vevela, e mafai ona faʻaaogaina le laau i luga o le auala, ina ia mafai ona maua ni meaai mo ia lava. Afai ei ai le talitonuga o loʻo matelaina le fale, e mafai ona e fafagaina i luma. Ae o nei laei e le mafai ona ulu i totonu o le tino.

Vaega o le tausiga i le taumalulu

I le taumalulu, o le tuputupu ae o le toto e lemu, ae le sulu. I nisi o meaola, e mate lau laʻau, ae o loʻo tupu pea le laau, e aunoa ma se taimi malolo.

I le taumalulu, o le mea e faʻapipiʻi ai le la e tatau ona susu. O le laau e tatau ona fafagaina i le vaiaso pe itiiti foi.

Ae mo le moli, E mafai ona e faʻaopopoina i le fesoasoani o moli, e pei o le laau e ono aafia i le leai o se la susulu.

E taua! O le mafanafana o le vevela i le taumalulu o le a afaina ai le laau.

O faʻamatalaga uma o le gaosiga

O le faʻatau mai o se tagata matua, e leai se mea e tatau ona faanatinati ma lona faʻatulagaina. I le taimi muamua, e tatau ona faʻamamaina le eleele ma tuʻuina le taimi o le kekeberry ina ia masani ai i tulaga masani fou.

Suʻega fautuaina e fautuaina i le tasi taimi ile 1-2 tausaga. O le taimi aupito sili ona lelei o le tautotogo, pe a ala mai le laau ma faʻalautele lona tuputupu aʻe.

Auā e manaʻomia e le uʻamea se ipu e iai se pu ile pito i lalo. E taua tele le fagu o se malu malu ma e le itiiti ifo ma le 10 cm le maualuga. O le lanu malamalama o le ulo e puipuia ai le manava o le eleele i totonu. Toto se togalaau i totonu o le fagu, e pei o le la o loo i ai aʻa, ma vave ona ola.

I le faagasologa o le totoina o le laau ua aveeseina ma le faaeteete mai le eleele tuai, ma uuina e lau. O mea fou sauniuni mo le gaosiga ua faʻamamaina i vai faʻafefe, latou te faʻalauteleina ma tuʻuina le lapalapa i se auala e maua uma ai ona aʻa.

A maeʻa le toe totoina o ni solo mo ni nai aso ua leiloloa le sau mai laulaau, lea e manatu o le masani. A o faagasolo lenei vaitau, o le laau atonu o loʻo i totonu o le penumbra. E mafai foi ona e tuu i lalo o le pulou mo ni nai aso e faatumauina ai le maualuga o le susu ma puipuia ai le teʻi. I totonu o le vaiaso, e tatau ona toe maua le sau i lau o le laau.

Metotia o le fausiaina o le sulu

O le faʻapenaina o le salu e faia i le tele o auala: vavaeina o aʻa o vao, siaki o laulaʻau ma metotia o fatu.

Vaeluaina o vao

E sili le vaeluaina o le lūlū i le tautotogo pe a faʻatulagaina. O nisi ituaiga o meaola e mafai ona faʻavaeina tama teine. E vavae ese i latou mai le matua matua ma mauaa i se pusa eseese.

E mafai foi ona toe gaosia, vaevaeina le togavao i ni vaega ma totoina i totonu o ipu eseese.

Laʻau

Mo le toe gaosia o laupepa e tipiina le lau. Ona mafai lea ona vaevaeina i ni vaega ma tuu i totonu o se mea susū poo luga o le galu. A maeʻa lena mea, o le tipi e ufiufi i le tioata poʻo le ata ma maua ai le faʻamalosia. O fuā muamua e tatau ona tupu i totonu o le 2 masina, pe a uma ona totō le fale i totonu o se ulo.

E mafai foi ona e faʻaaogaina e le laʻau laʻau, ma fugalaau fugalaau. Latou te manaʻomia le vavaeina i foliga vaaia o fugalaau, aʻa le fana i totonu o le eleele ma tipiina latalata ile mafai. Aʻo lei maua, o le a mafai ona tuʻuina se taimi mo se taimi le tumau i totonu o se tamai fale.

Fatu

O le tele o ituaiga meaola e mafai ona aafia ai le tagata lava ia. Pe a tapunia a latou fugalaau e faʻapitoa ona paʻu. O le mea lea, o le mauaina o fatu laau e le faigata tele. E tele, laiti, uliuli.

E faʻapefea ona tupu aʻe mai se fatu:

  • faʻaaogaina sina fatu laʻititi i le mea e sui ai;
  • tele vai i le eleele;
  • ufiufi le nofoaga tulaueleele ma se pusa tioata i luga;
  • tuuina atu le malamalama lelei;
  • faamautinoa lelei le faasusuina e ala i le faatofuina o le fagu i totonu o se fagu vai;
  • pe a mavae le 2-5 vaiaso, e tatau ona tupu pine;
  • fufuluina fualaau i ni ipu eseese.
Mo le vaovao toso fou, e tatau ona teuina le vevela i le + 22-25 ° C. O lau muamua o le a le manaia, aua e le o lava le malosi o le laau e faʻaoga ai iniseti. A maeʻa foliga mai e fa laulaau, e mafai ona e amata fafagaina le lapalapa ma vaega laiti o iniseti.

O ni faʻafitauli faʻafitauli pe a tupu aʻe le la

O le faafitauli ogaoga i le tuputupu aʻe o sulu o le pala o le aʻa, lea e tupu i le tele o vaiinu ma le maualalo o le vevela. O le a totogo le laʻau i le lanu, o laulaʻau ma le pogisa, ma o lona tuputupu ae e telegese lemu. O nisi taimi o le aphid poʻo le lanu eleelea (botrytis) e ono foliga mai mai le fetoʻaina o le eleele.

Pe a aliali mai ni uiga popolega i totonu o se laau, e tatau ona vave faʻapipiʻi i totonu o se fagu fou ma sui le meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina le iniseti e faʻatau ai aphids. Ae mo le iniseti pepe, e le mafai ona maua se togavao na tuʻuina mai, talu ai o le la e tuliloa ai i latou.

O faʻafitauli i le faʻatupulaia o sulu e faigofie ona aloese. saunia lelei le tausiga saʻo mo ia.

E te iloa? O le sundow e teli se iniseti laʻititi mo ni nai aso, mulimuli ane e amata ona toe faʻailoa.

Faʻaaogaina o meatotino ma le faʻaaogaina o le sulu

O lenei mea o se mea e le masani ai faʻatoʻaga e aina ai iniseti, maua le faʻaaogaina i vailaʻau masani. Sundew vao na aoina i le taimi o le vavao na faʻaaogaina i le togafitiga o le tale ma le tale.

Sundew e faʻaaogaina foi ile fale. I totonu o tagata faʻataʻitaʻi, sa i ai le faʻaaogaina o le pata o le paluga - o lenei sua o le laau e faʻaaogaina e faʻaumatia ai fusi. I totonu, o le sap o le laau o loʻo faʻaaogaina e avea o se diuretic ma le diaphoretic i fevers. I luga o le faʻavae o faʻasalaga iniseti e maua ai sauniuniga mo le mata o le tino. E faapena foi O le laau o se tasi lea o vaega o le Italian liqueur.

Sundew - o se laau e le masani ai. E i ai sona foliga vaaia faapitoa, ma e manaia le matamata ia te ia. O le tausiga lelei o le a mautinoa ai le faʻaalia o laulaau fou ma le tele o pata i luga ia i latou, lea o se faailoga o le soifua maloloina o laau.