Fualaau aina

Filifili se aso mo le "lanumoana"! Eggplant: o le a le taimi e toto i luga o fatu

Eggplant o se toga i saute e sili ona manaia ma sili ona lelei.

O lona faʻatoʻaga e manaʻomia ai le mautinoa ma tomai.

Ae peitai, o nei faigata uma e aoga, aua o lenei aganuu e aofia ai le tele o vitamini!

Faʻatulagaina o le eggplant seedlings

Ina ia malamalama i le taimi e amata ai ona totoina eggplantal i luga o fualaau, e tatau ona e filifili po o fea o le a e totoina ai i latou - i totonu o se fale kati poʻo se nofoaga tatala. O le isi itu taua o le nofoaga o le nofo ai.

I le itu i saute, ua fautuaina e amata ona totoina le "lanumoana", e pei ona valaau e le toatele, ia Fepuari. O le vaivai o le eria, mulimuli ane e mafai ona e amata totoina - ia Mati, poo ia Aperila.

FUAFUAGA! O nei laau totō e tupu tele le vaitau o le tuputupu aʻe - e tupu mai i le vavao i le va o fualaau aina i le tusa ma le 100 aso.

Muamua, e tatau ona fuafua le aso o le tulaʻi mai o la tatou "lanu laʻitiiti" i le palapala. Mai lenei aso matou te faitauina le 55-60 aso - matou te maua aso e tatau ona e totogo ai. I le taimi nei ua matou toesea isi vaiaso e lua - o le taimi lata mai o le fatuina o fatu, ma matou maua ai aso na amata ai ona totoina eggplants. Afai o iai oe i se vevela vevela o le tau, pe fuafua foi e tupu lanu lanumoana i totonu o se kiona, e tatau ona totoina i le amataga po o le ogatotonu o May, o le mea lea, na totoina ia Fepuari. Ua filifilia numera, e tusa ai ma le kalena o le masina. Aso sili ona lelei mo le luluina o eggplants Fepuari 12, 14, 23 ma le 28.

Afai o loʻo e nofo i le totonugalemu o Rusia, o le taimi sili lea mo le totoina o isalaʻelu mo fualaau aina ia Mati, ma totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona faia i le vave po o le ogatotonu o Iuni. I lenei tulaga, e talafeagai le filifilia o ituaiga o meaʻai e vave ona selesele ina ia mafai ai e le "uliuli" ona fufulu aʻo lei oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O aso sili ona lelei i le masina o Mati i le kalena o le masina Mati 3, 4, 12, 14, 16, 20, 25, 30 ma le 31.

O le mea lea na tupu aʻe le "lanumoana" pe a uma le lūlū muamua, i le fea itu e manaomia ai le toe totoina. O le sefulu tausaga muamua o Aperila e sili ona talafeagai mo lenei mea. Afai o le lūlūina o loʻo faia i se taimi mulimuli ane, o le a le mafai e le eggplants ona maua se taimi e faʻamaʻa ai. Mo Aperila, e talafeagai na o le vave-tutupu o ituaiga. Toto i le eleele o nei ituaiga laau toto e mafai ona i ai i le faaiuga o Iuni. E tusa ai ma le kalena o le masina, aso sili ona lelei Aperila 9, 18, 22, 26, 27, 28.

Fatuina sauniuniga

A maeʻa ona filifilia le aso, saunia fatu mo le totoina. O fatu o lenei ituaiga o pogisa e totogo malie ma lemu. O le mea lea, ao lei luluina, e tatau ona e saunia lelei.

E i ai auala e tele e fetoʻi ma faʻamaʻi.

  1. Fatu nTaulaga tuʻu i le vevela o le 50-52 tikeri Celsius mo le 25 minute, ona vave nini lea i le vai malulu mo le 3 minute. O lea la, o faʻamaʻi uma lava e faʻaumatia mai fatu. A maeʻa lenei, e tatau ona faʻafefete fatu ma faia i le soli 0.01% sodium solution mo le 24 itula. A maeʻa lenei faʻatinoga, e mafai ona e fatuina fatu.
  2. Ua tuu fatu i le fofo o le vevela taimi ma tausia i latou mo le 20 minute. Ma le isi, fufulu. O lenei auala e fasiotia ai siama. Ona susunuina ai lea o fatu i Épinay (4 gogo i le ipu vai) i le 24-28 tikeri Celsi mo le 17-19 itula. Tatou totogo.

Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei luluina.

O le sipiliina o loʻo faia i auala nei:

  1. O fatu e manaʻomia ona tuʻuina i luga o se siva ma afifi i totonu o se ie susū, ona sosoo ai lea ma le polyethylene. Alu i lenei fomu mo 3-4 aso i le vevela o le 26-28 tikeri. Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma masini faʻavevela.
  2. O se isi metotia, faʻateleina le faʻaleleia o fatu, o le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e pei o le "Maea", "Novosil", "Baikal EM1".
  3. "Faʻamatalaina" auala faʻapitoa e fesoasoani i le faʻavaveina o le germination. - fufulu i totonu o se faʻafefiloi o le vai ma le pefu po o le manua, faʻapea foi i le aloe sua.

Soʻo mo le "lanumoana" e mafai ona e faʻatau, pe faia e oe lava ia. O lenei mea o le a manaʻomia fanua faʻatoʻaga, vaitafe o le vaitafe ma peat.

TAULAʻI! Mo nei laau totō o loʻo i ai se tulafono faʻapitoa - o le tasi vaetolu o le eleele atoa e tatau ona avea ma fanua, o le isi lona tolu - vaitafe o le vaitafe. O le vaega lona tolu e aofia ai vaega o loʻo totoe - peat, sawdust, lime, penisina, fuga.

Ina ia faʻamamaina le eleele e mafua ai, E fautuaina e faʻamafanafana i le vevela o +60pe sasaa atu foi i se vaivaiga vaivai o le paluga oona e faʻafefe i le vai vevela.

E tatau ona toto vave nei laau i ipu eseese., e pei o se suavai mulimuli ane e ono lamatia tele mo i latou.

E faapefea ona toto:

  1. Nofoaga na saunia e manaʻomia le vai tele i le 1 aso ao leʻi luluina.
  2. I tioata mo laupepa matou te faia ni fale ile 2 cm. I le va o pu, lata mai a itiiti ifo ma le 6 cm.
  3. Tatou te lūlū saito i lua sauni ma fufuluina i le eleele.
  4. Ufiufi atigi koneteina i tioata poʻo ata. i le vevela o le 20 i le 25 tikeri.
  5. A maeʻa ona tupu mai, e tatau ona e aveeseina le faʻapipiʻi. ma faateleina le aofaʻi o le malamalama.
FUAFUAGA! O le 4 aso muamua e mataʻituina le puleaina o le vevela e oʻo i le 16 tikeri i le ao, e oʻo atu i le 10 i le po. E le gata i lea tatou te lagolagoina 25 tikeri i le aoauli, 12 - i le po.

Tausi tausiga

Eggplants o laau ia i saute, faʻailo i le vevela. O le mea lea, pe a uma ona foliga mai o ni fatu laau, e tatau ona faateleina le aofaʻi o le malamalama, ae ia faʻaitiitia le tikeri o aso uma (i + 18). Ona malosi malosi ai lea.

Suavai ia latou foi e tatau ona faaeteete. A o lei oʻo mai le pepa muamua e manaʻomia le 1-2 vaʻaiga. A maeʻa ona faʻaalia le laupepa lona lua e faʻaleleia le aofaʻi o faʻavaivai e oo i le 2-3 taimi. Ae e leai se tulaga e mafai ona liligiina le'eluʻelu - ua afaina i nisi faʻamaʻi.

Ae mo isi faʻamalama faʻavae, e mafai ona e aofia ai e le silia le 10 itula i le aso. Ia mautinoa e tausisia le maualuga o le masima i totonu, faʻaaoga mea faʻafiafia, poʻo le tuʻuina o pusa vai i tafatafa ole pamu.

A o lei totoina ni fatu mo le vaiaso ma le afa, e fautuaina le au fai togalaau e amata ona amata ona faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e aveina i luga o le lisi faʻapitoa poʻo lisi. O le isi auala o le tuʻuina lea o ipu o fualaau aina i totonu o se lauʻeleʻele. I le po, faʻapipiʻi faʻapipiʻi i ata tifaga poʻo le faʻamalama i ni laulau se lua.

A oʻo ina malosi malosi ia laau, e le itiiti ifo i le 6 laulaau ma le maualuga o le itiiti ifo i le 20 cm, e mafai ona e totoina i le eleele. Lalolagi, i le faia o lea mea, e tatau ona mafanafana i le 15 tikeri. E fautuaina le totoina o faʻasalaga ile aso e sili ona manaia, ae i le leva o le aoauli, o le a sili atu ona lelei le totoina o laau toto. I le taeao, e manaʻomia le puipuia oi latou mai le la susulu. Ole vaieli e tatau ona faia ile 15-20 cm le loloto. A o leʻi faimalaga, sasaa vai i luga o vaieli ma fafaga i latou i fugalaisa, lelei fetaui mullein solution. Totoina lenei faatoaga i laina e lua, le mamao i le va o laina pe a ma le 50 cm O fualaau i le laina tutusa e tatau ona tuu i se mamao e 40-45 cm mai le tasi. O le fanua i le va o laina o loʻo ufiufi i ata tifaga e faatumauina ai le tele o le susu.

TAIMI FAATASI! Saili po o ā faʻamaʻi faʻasalalaʻau e faigofie ona: ole mea e fai pe a pa'ū se fatuga, e tosoina pe ua oti atoa? Faʻapogai o lanu paʻepaʻe, samasama ma le mimilo o laulaau. Ma faʻafefea foi mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai tamaʻi talavou?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o fatulalelu:

  • Auala eseese o le galueaina: i fualaau oona, i se galu ma e oo lava i luga o le fale paolo.
  • O vaega uma o le lulu e tusa ai ma le kalena o le masina.
  • Golden tulafono mo le tuputupu aʻe mai le fatu.
  • Vaega o le galueaina i vaipanoa eseese o Rusia: i Urals, i Siberia ma le itumalo Moscow.
  • E faʻafefea ona totoina fatu laau i le lauʻeleʻele avanoa?

O le tuputupu ae o lanu lanumoana o se mea e sili atu ona faigata ma faʻalavelave nai lo isi mea ola fua. Ae afai e te mulimuli i tulafono uma ma fautuaga o loʻo faʻamatala atu i luga, o le ae maua se seleselega lelei o isalaʻelu, po o fea lava oei ai.