Lafumanu

E faʻafefea ona togafitia vaginitis i se povi

E tusa ai ma le vavave i povi e masani ona iloa e le tele o tagata e ona nei povi.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou faamatalaina auiliiliga auiliili e uiga i togafitiga o lenei maʻi, o ona faailoga, faapea foi togafitiga ma togafitiga talafeagai mo le lafumanu ina ia maloloina.

O le a le vaginitis?

Vaginitis o se faʻamaʻi o le vaʻa, faʻaalia e le mumū ma e mafua mai i le pisia o faʻamaʻi iina. I le taimi lava e tasi, o le laasaga o le vaʻai ma le vaʻai lava ia e mumū. O le tele lava o moa laiti i lenei tausaga, faʻapea foi ma manu e vaivai le puipuiga, e afaina i lenei maʻi.

Mamo, punavai ma auala o faʻamaʻi pipisi

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei maʻi, o le micropese streptococcus, ae o le vaginitis e mafai ona avea ma faailoga o isi faʻamaʻi, e pei o le trichomoniasis, brucellosis, poʻo le faʻamalolo.

E taua! E i ai mataupu pe a le gata i tagata matutua ae o tamaʻi maʻi foi i le vaginitis, o lea e taua ai le mataituina ma le mataʻituina le ola maloloina o meaola o vaitausaga uma.

O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o povi mamai, aemaise lava pe a tele le maʻi.

Auala e mafai ona ese ai le maʻi i le tino o manu e mafai ona ese:

  • i le faʻafesoʻotaʻi ma se manu maʻi, e aʻafia ai e ala ile fesootaiga tau feusuaʻiga
  • pe a faʻaaogā mea faʻafefeteina po o le pala;
  • ona o mea eleelea o meaola;
  • ma manuaga i le taimi o le fanau mai.

Faailoga o le maʻi

Ina ia iloa vave le maʻi, e tatau ona e iloa e uiga i faailoga autu o lona faʻaaliga. Vaginitis i povi o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • popolega;
  • faʻaoga faifaipea;
  • e masani ona taloina e le manu lona siʻusiʻu ma ona tulaga, faʻalautele ona vae ona o le sasaina i le va;
  • o le fula e mafua ai le faateleina o genes;
  • o tagata vaivai e sili atu ona mumu mumu;
  • mucous ma purulenti poʻo le toto faʻasaʻa totoʻa, faʻaalia i se manogi leaga;
  • pe afai o le faʻamaʻi o le taimi o le maʻi, e ono i ai ni lanu mumu mumu i totonu o le vaʻa, lea e iu lava ina lanu samasama.

E taua! Pe a aliali mai nodules, e le tatau ona vave faʻalogoina le faailo, aua e mafai ona fesootaʻi ma le ita poʻo le faʻalavelave.

Faʻailoga

O le taimi e faʻaolaina ai le faʻamaʻi e faalagolago i le ala o faʻamaʻi tino i le tino o le povi. Afai e te faia ni faailoga, o le a amata ona faʻaalia mai le tasi i le lima aso pe a uma le faʻamaʻi. I isi tulaga, o le taimi e faʻaalu ai e oʻo atu i le sefulu aso.

I faailoga muamua o le maʻi, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a faʻaaogaina se lafoaʻi mai mea leaga mai le manu ma faia se suʻesuʻega o le palpation. O le taunuuga o le suʻesuʻega o le a fesoasoani i le sailia o le soesa o le faʻamaʻi, lea na iu ai i le faʻaleagaina o le gaioiga. A maeʻa togafitiga, o loʻo togafitia togafitiga e fesoasoani i le manu maʻi.

Siaki maʻi faʻamaʻi i povi. Saili i lalo o le a le tulaga o loʻo i ai i le povi le lamatiaga o le lukimia, kososis, pasteurellosis, cysticercosis, faʻapea foi ma le mea e fai i faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi o le ū, mastitis i povi.

Togafitiga metotia

Pe a togafitia vaginitis, e faʻaaogaina e povi uma auala faʻaleaganuʻu ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Tomai masani

Vaʻaia vaginitis faʻapitoa i le lotoifale, ma se vasega o 10-12 aso. Ina ia foʻia le faʻamaʻi, o faʻafitauli e faʻaaogaina e faʻafefe ai le mucous membrane o le va.

Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaoga ai tali nei:

  • paluga pati i le fua o le 1: 1000;
  • Vagothil. 10-15 mililita o le sooupu e faaopoopo ile lita o vai;
  • "Furacilin". I le lita o le vai, e fa ni fualaau o vailaʻau e tatau ona faʻaitiitia.

E te iloa? O povi o loʻo i le nofoaga lona lua i totonu o mamanu i luga o le paneta, lona lua i tagata.

O le vavao o se povi e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se paʻu paʻu poʻo se tui faapitoa. E tatau ona faʻaofi le pito i totonu ole vaʻa ma faʻaaoga le vaifofo, suia le itu o le vaalele. E masani lava e lava le faʻatinoga o lenei faiga i lea taimi i lea aso, ae i tulaga ogaoga, e faia i le taeao ma le afiafi. E le gata i lea, o faʻaogaina faʻapitoa e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamaʻi:

  • "Sintomycin";
  • "Ichthyol";
  • "Tetracycline".

O le suauu e tatau ona togafitia i se gauga o le gaugau ma faʻaoga i totonu o le meaola o le manu, e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa. Suʻeina o se paluga e manaʻomia pe a uma ona maua i totonu o le va o se povi mo le silia ma le 24 itula.

I le tulaga alualu i luma o vaginitis, o vailaau e faʻaaogaina mo togafitiga, lea e faʻataʻitaʻiina e le fomai manu, i le amanaʻia o le pathogen e mafua ai le mumū. E taua foi le faʻaleleia o meaʻai o manu i le faaopoopoina o vitamini ia latou meaʻai.

Mo le tausiga o se povi, e taua foi mo oe le iloa pe faapefea ona filifilia se povi, pe faapefea ona fafagaina se povi, pe aisea e taua ai le tipiina o sipuni i povi, pe faapefea ona fafaga saʻo povi, pe e te manaʻomia ma pe faapefea ona filifili se masini milumalo.

Fofo faʻapitoa

E i ai fautua o vailaau masani i le togafitiga o vaginitis o povi, lea e mafai ona aoga tele.

O vaifofo masani a tagata o:

  1. Meli E lelei le tauivi o masini, o lea e faʻaaogaina i vaginitis i povi. E tatau ona ave se sipuni sipuni o le meli ma le ichthyol, faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le vai vai taele i le vevela e le sili atu ile 42 ° C. Ona e manaʻomia lea e faʻasosolo i le fusi le gaʻo ma lenei sui ma faʻasusu le vaʻai o le manu. Mo le tele o aafiaga, e mafai ona e tuʻu i totonu o le vaʻa mo le 2-3 itula.
  2. Bow I le vaega ole 1: 1, ua faʻafefiloi le sua o le sipuni ma se 30% o le vaifofo o le "Ichthyol", faʻafefiloi i lenei meafaigaluega i se paʻu lanu ma le lūlūina le mucous membrane i totonu o le va. Togafitiga e tatau ona faia tasi i le aso.
O le faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia e le fautuaina pe afai e le amanaia le faamai o le manu ma e le mautonu ma lafoai toto. I lenei tulaga, e taua tele le valaʻau i le fomai manu ma togafitia le povi ma vailaʻau.

E te iloa? O le averesi o tausaga o povi e 20 tausaga, ae o le mataupu i Aialani ua lauiloa pe a ola le manu i le 48 tausaga.

Faiga e puipuia ai le Infection

I le puipuia o povi mai vaginitis i le tele e mafai ai, e tatau ona fai ni auala e puipuia ai faʻamaʻi pipisi:

  1. O faʻamaʻi maʻi ma maʻi masalomia e tatau ona vaʻavaʻai mai le lafu mamoe.
  2. A e iloa se manuʻa maʻi, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i isi seia oʻo i le taimi o le faʻasologa.
  3. O nofoaga o loʻo i ai le lafumanu e tatau ona faʻamaʻi i le 10-20% fofo o vave.
  4. Le faʻaleagaina o meaʻai e faʻaaoga ai le auala biothermal.
  5. O le puipuia o siama o le povi o le fufuluina lea o lana penisini ma se vaifofo o le paseka i le taimi o le gaioiga o le povi.
  6. O manu fou uma i luga o le faatoaga e tatau ona faia se asiasiga mo togafitiga.
  7. O manuʻa mamai e faʻasaina mai le ave i fafo o le falesa, ma mo manu ola maloloina e mafai ona tuʻuina atu naʻo le maeʻa o se faʻamaʻi e 20 aso talu ai.
Vaginitis o se faʻamaʻi masani lava i povi, lea e taua le iloa i se taimi talafeagai. O metotia o loʻo i luga e mafai ona fesoasoani i le togafitiga o le faʻamaʻi, ma le puipuia o fua o le a faasaoina ai povi mai ai.