Fua o le gaosiga

E le gata i le tausiga o laʻau ma le paʻu paʻepaʻe

O le uʻamea vavave o se laau e masani ona toetoe o tagata uma o nonofo i totonu o nuʻu mama. I le taimi muamua, na faʻaaogaina e avea ma meaʻai, ma o le taimi nei, faʻafetai i ona foliga vaaia, manogi ma le le faʻamaoni, ua avea le pulou ma lauiloa e pei o se mutia vao. Ua tupu i luga o lawn, lawn, rockeries ma slide alpine. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai pe faapefea ona toto ma totoina se mutia o le paʻu paʻepaʻe. O le a e vaʻaia lana ata, aʻoaʻo i mea lelei ma le faʻaogaina o lenei filifiliga, faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le filifiliga ma le sauniuni o se nofoaga talafeagai.

Mataʻutia o meaola

O le pulupulu o le uila e tutusa lelei lava ma Clover, o le aiga o legumes, Moth's sub-family. O loʻo i ai le lautele lautele, na muamua tufatufa atu i Europa, i Central, Minor ma Western Asia, i le Caucasus ma Aferika i Saute. O lenei mea o se laau laʻau faʻamalosi ma se aʻa, faʻapipiʻi e leai ni paluga, o ni laʻau faʻalavelave faʻapitoa ma ni laʻau laititi ma ni fugalaau fugalaau, e aoina i panicles.

Aoao faʻamatalaga uma o le laʻau faʻatasi ma le lanu mumu ma le laʻau.
Fuga i le 2 taimi i le vaitau. O fua o le clover o le lanumeamata ma le lanu samasama-lanu pi ma 3-4 fatu, e pei o se fatu. O fatu e amata mai ia Iuni ia Iulai. E sili atu le lelei o clover i nofoaga ma le malulu ma le malulu o le laʻau ma e fiafia i laʻau eleelea e maua i le humus, ma le suamalie lelei, ae le o le vai.

E te iloa? E pei o isi laumei, e faʻamalosia ai le palapala i le eletise, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e fai ma itu - e faʻaleleia ai le fausaga ma le tuufaatasiga o le palapala.

Le lelei ma le le lelei o sea laʻau

E pei lava o isi, o le mutia o le clover o loʻo i ai tulaga lelei ma le lelei. E leitioa latou fai mai ua vaevaeina le aufaatoaga ia i latou oe mananao e maua le clover i luga o le saite ma i latou e mananao e ave o ia mai fafo.

Faʻaauau

O lea, seʻi o tatou talanoa e uiga i le lelei:

  • Faʻafaigofie. O le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e toetoe lava o se filifiliga sili mo le amataina o fai togalaau ma fai togalaau, faʻatoʻaga faigofie ma tausiga faʻapitoa e fai ai le filifiliga sili mo le taumafaiga muamua e fausia se laʻau matagofie. E tusa lava pe galo ia te oe le fafagaina ma le fafagaina o le mutia mo le taumafanafana atoa, e leai se mea matautia e tupu.
  • Teuga. Faʻamataʻu faʻamalosi e faʻapipiʻiina ai se mea e sili ona vaivai ma faʻalelei. O le a fiafia ia te oe i lau lanu lauusiusi mai ia Me seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O gaʻo i le va o laau, lata ane i pa ma fale, faʻapea foʻi ma isi fasi uila i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona sili atu ona matagofie.
  • Taofi le tetee. E te maua se vaomatua mafiafia umi, vave ona toe maua mai le mowing ma isi "faʻafitauli." Taʻaloga a tamaiti aoga, taʻavale, polo polo, taʻaloga a dog, o le vevela o le vevela ma le susulu o le la o le a le faʻaleagaina ai lenei mutia, vave vave toe maua mai o latou foliga muamua.
  • Faʻamatalaga Talu ai e tele ituaiga o vailaʻau e faʻaaogaina i mea taufaatoaga pei o meaʻai po o manulele lanumeamata, e mafai ona faʻatau mai fatu sili atu le taugofie e ala i le faʻafesoʻotaʻi o faleoloa talafeagai. Ma afai e te faʻapitoaina le aoina o fatu, o le a matua taugofie lava. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻasaoina i luga o le faʻaleleia ma le faʻamaina.
  • Malosiaga e faʻaleleia le palapala. Talu ai o le clover e faʻamalosia ai le eleele ma le eletise, e fautuaina e faʻaaogaina e avea o se vailaau muamua aʻo leʻi totoina fualaʻau. E le gata i lea, faʻafetai i se aʻa malosi, e sao atoatoa mai vao mai le saite.
  • Melliferous. Faʻatasi ai ma lona fuālaʻau fuālaʻau manogi o le a tosina mai ai pi, lea o le a pollinate ma isi laau toto i luga o le saite. O ia kapeta manogi lelei e talafeagai lelei mo tagata o loʻo aofia ai se apiary.
  • Meaʻai a Pet. Clover - o se meaai sili ona lelei mo moa, 'oti po o povi, hamsters ma puaa puaʻa o le a faʻafetai foi mo sea ituaiga meaʻai. O lenei vao e le gata e lelei, ae aoga foi.
E te iloa? O le igoa clover Trifolium i le Latina o le "trefoil". Mai lea taimi i lea taimi, o se fafo ua manatu o se faailoga o le manuia. Ae ui i lea, e iai ituaiga eseese, e pei o le Luʻu Luʻu, lea e faʻataunuʻu uma ai laulaau.

Faʻasologa

E tele taimi e le lelei ai le faʻaoʻo - faʻaauauina o ona lelei:

  • Faʻaaloalo. O lenei laau e le o se mea leaga e taʻua o fetolofi. E le na o le vave faoa faamalosi o teritori fou, ae e faigata foi ona aveesea, faafetai i ona aʻa malolosi. Afai e te le o tausia le faatapulaaina o le teritori lea e totoina ai le pulupulu, e mafai ona ia faoa faamalosi laau uma po o le togalaau.
  • E le ogatasi mea taua. I le taimi lava pe a uma le fale, o le a pei o se mutia e le foliga matagofie. E ui lava o lenei vao e vave ona tupu, e umi se taimi e tilotilo ai i le "totonu" o le mutia. E le gata i lea, o le fuga o fugalaau e foliga mai e le lelei.
  • Melliferous. O pi i luga o le fanua o se uiga mama ma se mea e le lelei, aemaise lava mo i latou e fiafia e savavali i luga o le mutia e aunoa ma ni seevae.
  • Hygroscopicity.I lalo o le laʻau laʻau o le clover, o le susu o loʻo taofia lelei ma o le mutia e mamae pe a uma timuga. O le mea lea, i le malulu o le tau, e afaina i faʻamaʻi faʻaleagaina. O isi slugs, aemaise vine, ma isi iniseti e masani ona faapoto i lalo o ona lau. A maeʻa le seleulu, e iloa uma i latou, e le faʻaopopo i le apili.
  • Faʻamasese. O nei laau totino o loʻo i ai se lauulu paʻepaʻe, o lea e faigofie ai ona paʻu ma paʻu i luga o se mea faapipii, aemaise lava i luga o le susu.
  • Pest Attraction. O aʻa aʻa o le laau e toso mai ai le telefoni - o ni anufe anufe pei o anufe, lea e mafua ai le faaleagaina tele o togalaau aina.
  • E masani ona selesele. O le tele o mea leaga o loʻo i luga o loʻo foia e ala i le moaina o vao masani, o lea e tatau ai ona e faia i le tele o taimi.

E taua! E lelei le tipiina o le clover ma se trimmer, aua o lona fesoasoani e sili atu ona faigofie le filifiliina o le faʻasolosolo talafeagai, o le a faʻaitiitia ai le pipii ma faigofie ona mama i le faagasologa.

Faʻaaogā i mea faʻafefiloi

Talu ai o le clover o se fale faʻamalosi, pe a tupu aʻe i fafo, e le fautuaina e faʻapipiʻiina i fugalaau ma togalaau e sili atu ona leaga le aʻa. Na te le faatagaina na ituaiga tuaoi e atiaʻe ma togi i latou i le togalaau. E le gata i lea, ona o lona tulaga faapitoa, o lenei laau e le talafeagai mo ituaiga uma o vao, o le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina e pei o se mutia vao i mea faʻafefiloi mo malae taʻavale, o laʻau teuteu, mo le faʻamalosia o slopes ma slopes, ma i le taimi lava e tasi mo le paʻu ma laʻau taʻavale e le taliaina .

Aua o laʻau e faʻaaoga ai mea faʻafefiloi i luga o ituaiga o mutia: mutia vao, vao o le vao, ma le vao o le lotoma.
I totonu o laʻau fefiloi, faʻaleleia atili le tuputupu aʻe o cereals (faʻataʻitaʻiga, ryegrass) e ala i le faʻapipiʻiina o le eleele i le nitrogen, tuʻuina atu i le vao se lanu lanumeamata lanumeamata.

O le faʻaleleia o laʻau laʻau i luga o le lauʻeleʻele, eleele laʻau, o le laʻau o loʻo i lalo e fautuaina: lanu mūmū - 25%, talotalo masani - 25%, faʻalelei vine - 25%, clover cree - 25%. Mo le lūlūina o tafega ma slopes o loʻo tuʻuina mai ai mea nei: mulipili bluegrass - 30%, faʻatoʻa laufusi - 30%, paʻepaʻe paʻepaʻe - 30%, faʻafefeteina - 10%.

Filifilia se nofoaga

E pei ona taʻua i luga, e ui lava i le le mautonu ma le mautu, e ui lava i lona le mautonu ma le mautu, ei ai lona lava tulaga faapitoa, faatasi ma a latou iloiloga ma e tatau ona filifili se nofoaga mo lona tulaueleele.

O lenei laau e le mafai ona faapaleni le paolo, i le taimi lava e tasi e ola lelei ai i le avanoa, e susulu malamalama - e le afaina ai le susu ona o le pala, pala ma pala. Faafetai i aʻa mafiafia, e vave ona tupu i luga o le ala, faamalosiau. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e tupu lelei i luga o le loam, e manaʻo ai e le paleni poʻo sina palapala eleʻele. E tusa ai ma lenei mea, e fautuaina e toto i luga o nofoaga tetele ma laʻau. E fetaui lelei mo vaega e le malu puipuia o le togalaau, vavae matala, nofoaga e leai ni mea e lata i puipui ma fale.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tausia se fale faʻapitoa mo se pryozoa vao.
E pei o le mutia o le mutia o loʻo i totonu o faʻafefiloi o le mutia ma na o ia lava e talafeagai mo lau fanau ma taʻaloga (ae le o ni fanua), laʻau teuteu, vao vao. Vaʻavaʻai i luga o mauga, alpine hills and rose gardens. Faafetai i le atiina ae o aʻa malolosi, e mafai ona faʻaaoga e faʻamalosi ai le ala.

Sauniuniga i le nofoaga

A uma ona filifilia se nofoaga i luga o le laupepa mo le paʻu paʻepaʻe, e tatau ona saunia le lau mo se mutia, talu ai, e ui lava i lona le lelei, e le fautuaina e totō i le eleele. O le eleele na eli muamua i luga o le afa afa o le suo (15-20 cm), O le eleele e matala ma vele, faamama mai aʻa o vao, otaota ma maa. Ona tuu atu lea o ni nai aso i le laueleele. O fatu e tatau ona totō i le palapala malulu, ma afai e vevela le tau, e tatau ona faasūsū le eleele - e aunoa ma le susu, o le a le tupu fatu mo se taimi umi.

I le fafagaina, e mafai ona e faia falaoa ma phosphate fertilizers i le fua ole 300-400 g i le selau. Afai o le eleele e sili ona mataʻu, e manaʻomia ile lime, e faʻaleleia ai le malulu o le clover.

E taua! Talu ai o le clover lava ia e faʻamalosia ai le eleele ma le eletise, o lea la e le manaʻomia ai le faʻamalosi faʻamalosi. O fomaʻi faʻamalosi e aofia ai le eletise faʻatasi e mafai ona mafua ai le maualuga o lenei elemene ma faʻaumatia le mutia.

Lauina o fatu

Pe a oʻo i le vevela o aso taʻitasi o le a oʻo i le 10-13 ° C, e mafai ona lūlūina le faʻaoloa ile eleele. E faia lenei mea i le tautotogo, mai ia Aperila ia Iuni, po o le amataga o le autumn. Ae pe a lūlūina le vaomatua e tatau ona faʻafetaui taimi faʻatapulaʻa ina ia maua e le tuputupu aʻe talavou le taimi e ola ai pe a ma le 7 cm i le muamua kiona. I le sikuea 1. m o tala lanu mo le tusa ma le 300 fatu (pe a ma le 10 g). A o leʻi lūlūina, ina ia mautinoa lona laugatasia, o fatu e mafai ona faʻafefiloi ma le oneone i le fua o le tasi i le tasi. O le faʻafefiloi e faʻasalalau solo i le itumalo atoa.

Mai i luga, o fatu e fufuluina i le eleele e le sili atu i le 1 cm le mafiafia, pe a maeʻa, e manaʻomia le taavaleina o le eleele i se taʻavale faapitoa, e mafai ona suia i se lamolemole paʻu, paluga uta, ma isi mea e le tatau ona faʻaaogaina. I se vaega i le 2 vaiaso na foliga mai ai pine muamua. O le fuga e tupu i le tausaga lona lua.

Lawn care

O le tausia o se vao faapea e faigofie ma faigofie. E fuga faalua i le taumafanafana. O le fua muamua e tupu ia Iuni, le lona lua - ia Aokuso. I le ogatotonu, e aoga le seleseleina o le mutia ma fufuluina faʻamau mago i ulu ulu. E mafai ona e faʻafeinu i nisi taimi, e lava le uumi mo timuga masani. O le tupu mai o vao e mafua ai faigata, aua e tatau ona aveeseina oe ma le lima, aua e le ogatasi ma fualaau.

O le ae fiafia e iloa pe o iai le mutia mo le mutia, faʻatoʻa ese vao.
Faafetai i se laulu masani, e le gata o lau lanu e maua ai se ufiufi ma se fulufulu ufiufi, ae maua ai foi se galu matagofie lona lua o le fugalaau i le faaiuga o le taumafanafana. Mo le faʻaleleia atili o lau laʻau po o le lau o le gala, e mafai ona e fufuluina le mutia i ni faʻamaʻi. Ae ui i lea, e tusa lava pe faaitiitia le tausiga, o le a foliga mai o le vao o le a tumau atoatoa le taliaina.

O se laʻau lelei lelei e le manaʻomia ai le tausiga faifai pea ma le galue malosi e ala i le totoina o lenei laau manaia, aoga ma matagofie i lau fuafuaga.